Gezondheid

Alleen al in Amerika sterven elk jaar 200.000 mensen door medische fouten. Dit is de reden waarom het hele systeem faalt

Help mee door dit artikel met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Per jaar sterven ongeveer 200.000 Amerikanen als gevolg van een medische fout, en die fouten worden het meest gemaakt door artsen met een burn-out, zo blijkt uit een recente studie.

Het falen van het hele medische systeem brengt het leven van patiënten in gevaar, zeggen onderzoekers van de Stanford School of Medicine en de Mayo Clinic.

Artsen die uitgeput zijn of lijden aan burn-out hebben twee keer meer kans om een fout te maken die het leven van de patiënt in gevaar brengt.

Vier keer groter

In een onderzoek onder 6695 artsen gaf 54 procent aan onlangs symptomen van burn-out en uitputting te hebben gehad, en 11 procent gaf toe de afgelopen drie maanden tenminste één ‘grote’ medische fout te hebben gemaakt.

De analyse toonde aan dat de artsen met een burn-out ruim tweemaal zoveel kans hadden om een fout te maken.

De kans op een ernstige fout was ook vier keer groter in klinieken en medische units met de laagste veiligheidsgraad, zoals die beoordeeld werd door artsen.

Nationale epidemie

Maar uit andere onderzoeken is gebleken dat het aantal fouten, ook in goed georganiseerde en veilige eenheden, verdrievoudigd wordt wanneer de arts uitgeput is, wat suggereert dat een burn-out de belangrijkste factor is voor de veiligheid van patiënten.

Een burn-out is onder Amerikaanse artsen een ‘nationale epidemie’ geworden, zeggen de onderzoekers, die de helft van alle artsen treft.

Het onderzoek is gepubliceerd in Mayo Clinic Proceedings.

[Medisch Dossier]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Marc
Marc
3 jaren geleden

Iedereen gaat wel eens moe werken en gelukkig zij ook want de wereld is toch al overbevolkt.

Elise
Elise
3 jaren geleden

In heel veel sectoren is er kans op een burn-out. Vaak veroorzaakt door een te strakke planning en te weinig personeel. Dan erbij waren er vroeger aparte beroepen, die men nu heeft samen gesmolten.
Voorbeeldje V&D. Mijn moeder(72) werkte er: Er waren bij haar op de afdeling: verkoopsters(dus puur alleen verkoop), mensen die de boel uitpakken, schoonmaaksters, caissières, etaleurs etc. Aantal jaren geleden toen ik er werkte: Je deed alles en je kon opdagen, wanneer het hen uitkwam. Dus niks vaste dagen. Alle dagen open.

Elise
Elise
3 jaren geleden

De volgende crash maakt daar een einde aan.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

6
0
We lezen graag je reactie!x