Mens en Dier

Wybren van Haga en Kuipers in de clinch: ‘Hoe haalt de minister het in zijn hoofd?’

Help door deze informatie met iederen die je kent op je social media te delen!

Zorgminister Ernst Kuipers heeft in een Kamerbrief zijn bezwaren geuit over de manier van werken van Kamerleden Gideon van Meijeren (FVD) en Wybren van Haga. Laatstgenoemde stelde Kamervragen over een vermeende betaling van 750.000 euro aan Jaap van Dissel. Van Meijeren vroeg om een schriftelijke reactie en wilde een debat.

“Het verontrust mij dat ongefundeerde berichtgeving en beschuldigingen op deze wijze worden verspreid,” schrijft Kuipers. “Het is zeer zorgwekkend dat Kamerleden deze (smadelijke) uitlatingen zonder enige kritische kanttekening voor waar aannemen.”

Kuipers klaagt in de brief dat de Kamervragen van Van Haga ‘een enorm beslag leggen op de ambtenaren van mijn ministerie’. Kamervragen moeten binnen een redelijke termijn worden beantwoord.

Wij controleren het kabinet, niet andersom

Van Haga reageert verbolgen. “Kamervragen stel je juist om de waarheid te verifiëren. Onnodige framing van minister Kuipers dat BVNL nepnieuws zou verspreiden. Ook misplaatst: zijn bemoeienis met de frequentie van Kamervragen. Wij controleren het kabinet, niet andersom!” schrijft het Kamerlid op Twitter.

“Eén van de instrumenten om het kabinet te controleren op haar beleid, is het stellen van schriftelijke vragen. Als wij vooraf de uitkomsten al zouden weten, zouden wij geen vragen stellen. Het is verwijtbaar framegedrag van de minister om te stellen dat wij zouden hebben kunnen weten dat de berichtgeving van twee podcastmakers, inzake het bericht dat ze een bankschrift hadden waarop te zien was dat RIVM-directeur Van Dissel ruim 750.000 euro had gekregen van Stichting Open Nederland, niet klopte. Wij stellen juist Kamervragen om zulk nieuws op waarheid te controleren, dat is simpelweg mijn taak als Kamerlid,” zegt Van Haga. Zijn partij wil opheldering.

Valse spinnerij

“De ongefundeerde beschuldigingen van minister Kuipers dat BVNL nepnieuws zou verspreiden, terwijl het juist aan waarheidsvinding deed, is nu de tweede laaghartige aanval vanuit het kabinet op mijn partij,” aldus Van Haga. “Vorige week nog noemde minister Yesilgöz van Veiligheid en Justitie mij ‘extreemrechtse onwelriekende reuzel’. Dat was humor, volgens de minister-president. En nu framet een ander lid van het kabinet mijn partij als een verspreider van desinformatie, terwijl wij slechts berichtgeving middels een politiek instrument verifiëren. Daar zijn Kamervragen voor bedoeld.”

De bedreigingen aan het adres van Van Haga nemen zienderogen toe, door dergelijke ‘valse spinnerij’ van kabinetsleden. “Enige weken geleden drong een man mijn huis binnen en via social media krijg ik meerdere doodsbedreigingen, waarin men aangeeft mij ‘uit de weg te willen ruimen’, bijvoorbeeld middels een AK-47,” voegt Van Haga toe.

Schiet in eigen voet

“Welke politieke instrumenten wij inzetten en met welke frequentie is niet aan een minister. Hoe haalt Kuipers het in zijn hoofd te denken dat hij mij daarover tot de orde denkt te roepen?” bijt hij de minister toe.

BVNL-bestuurslid Hans van Tellingen voegt toe: “De heer Kuipers schiet in eigen voet door deze opmerking en wil de democratische plicht van Kamerleden om het kabinet te controleren kennelijk beperken. Een hallucinante benadering die ook kan leiden tot bedreigingen aan het adres van diezelfde Kamerleden.”

Van Tellingen wijst erop dat Van Haga nog steeds wacht op de beantwoording van vragen over de onrechtmatige censuur van brave burgers. “De wettelijke termijn is al twee keer overschreden. Minister Kuipers verzuimt zijn democratische plichten, zo lijkt het steeds meer.”

4.9 140 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
75 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
dna
dna
2 maanden geleden

Zeer duister is het zeker aan het worden.

John
John
2 maanden geleden

Deze regering voert oorlog tegen eigen volk, dan wel die volksvertegenwoordigers, die het volk nog daadwerkelijk proberen te vertegenwoordigen.

Zij gedragen zich afwendend dan wel ondermijnend en ophitsend, als een stel basisschool pestkoppen.

Het volk zou dat voor eens en altijd moeten spiegelenzodat ze geen bestaanszin meer hebben.

Afwenden en ondermijnen em wegpesten die bende!

King of light
King of light
2 maanden geleden

Kuipers verzuimt niks, hoe doe precies wat ie moet doen; Tijd rekken, Het framen van politici en het zieken van de bevolking, maar vooral met het D666 virus, “anderen de schuld geven.”

Psa
Psa
2 maanden geleden

En zo is het, steun deze partijen, ook het MKB want deze regering wil het mkb vernietigen. Wie heeft de gasleiding opgeblazen USA?

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

75
0
We lezen graag je reactie!x