Buitenland

Gruwelijke beelden: Poetin laat op ‘Russisch Davos’ video zien over ongekende wreedheden Oekraïense nazi’s

Help anderen door deze info met kennissen op je social media te delen!

Op de 26e editie van het St. Petersburg Internationaal Economisch Forum, ook wel het Russisch Davos genoemd, liet president Poetin een video zien van de wreedheden die de Oekraïense nazi’s in de Tweede Wereldoorlog hebben begaan.

Stepan Bandera, die in Oekraïne wordt gezien als een held, werkte samen met Hitler om zoveel mogelijk Joden en Polen te vermoorden.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De Oekraïense nazi’s, die hun eigen diensten opzetten, martelden, verkrachtten, verbrandden en vermoordden vele tienduizenden burgers.

(Video verwijderd? Klik hier...)

CIA

Na de Tweede Wereldoorlog werden al deze Oekraïense nazi’s gerekruteerd door de CIA om in de Koude Oorlog tegen de Sovjet-Unie te vechten. Tot op de dag van vandaag zet de CIA Oekraïense nazi’s in tegen Rusland.

Poetin liet de aanwezigen zien hoe de Oekraïense nazi’s als beesten tekeergingen. Het filmpje begint met het bloedbad van Babi Jar, een ravijn in Kiev, waar in 1941 tot enkele honderdduizenden mensen werden vermoord door de nazi’s. In twee dagen tijd werden er 30.000 Joden doodgeschoten.

De SS betrok leden van de Organisatie van Oekraïense Nationalisten actief bij het bloedbad. Leden van deze organisatie werden ook ingezet om bijvoorbeeld concentratiekampen te bewaken.

De rest verbrandde levend

In 1942 waren de Oekraïense nazi’s ook actief in Wit-Rusland. De Oekraïense politie sloot op een dag 179 dorpelingen op in een schuur, die vervolgens in brand werd gezet. Mensen die probeerden te ontsnappen, werden neergemaaid. De rest verbrandde levend.

Tegen het einde van de oorlog waren er meer dan 10.000 Oekraïense nazi’s in Wit-Rusland. Pas in 1952 had de Sovjet-Unie ze allemaal uitgerookt.

In het filmpje wordt ook het bloedbad in Wolynië genoemd, dat in 1941 door Duitse troepen werd bezet. Er vonden etnische zuiveringen plaats van Polen door Oekraïense nazi’s onder leiding van Bandera. De joodse bevolking van Wolynië werd uitgemoord door Duitse commandotroepen met medewerking van de Oekraïense nazi’s.

Ze gingen daarbij ongekend wreed te werk

Op 11 juli 1943 vielen ze met steun van de Oekraïense bevolking tegelijkertijd 176 dorpen aan. Ze gingen daarbij ongekend wreed te werk. Bij vrouwen werd de buik opengescheurd en kokend water naar binnen gegoten. De ogen van kleine kinderen werden uitgestoken en ook werden er spijkers in hun hoofd geslagen.

Magen werden opengereten, armen en benen afgehakt, zout werd in de wonden gestrooid. En dat alles terwijl mensen nog in leven waren.

We moeten dit bestrijden

Honderden Polen, met name vrouwen en kinderen, werden levend verbrand in schuren en kerken, zei de commentaarstem, terwijl de aanwezigen vol afschuw toekeken.

Volgens Poolse historici zijn van 1943 tot 1944 in het westen van Oekraïne zo’n 100.000 Polen afgeslacht door de Oekraïense nazi’s.

“Dit zijn Bandera en zijn handlangers. Zij worden in Oekraïne gezien als helden,” zei Poetin na afloop van het filmpje. Hij voegde toe dat de Oekraïense autoriteiten aanhangers van deze ideologie beschermen. “Hoe kun je zoiets niet bestrijden? We moeten dit bestrijden.”

4.8 222 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

112 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
walter
walter
8 maanden geleden

En ons kabinet maar klappen voor deze idioten en Rutte maar lullen het is onze oorlog

Marijke
Marijke
8 maanden geleden

Traumatisch…

Margie
Margie
8 maanden geleden

Ik heb het inderdaad gezien. Al eerder. Daarom haat ik dat smerige volk met heel mijn hart. En ik zeg . Niet mijn oorlog. Weg met dat vieze oekra tuig.

Kabonkel
Kabonkel
8 maanden geleden
Back to top button
112
0
We lezen graag je reactie!x