Bewustzijn

Hoe meditatie en gebed hersenactiviteit beïnvloeden (video)

Help mee door dit met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Hoe beïnvloedt gebed of meditatie de hersenactiviteit? Wat gebeurt er in het brein wanneer mensen diep in gedachten verzonken zijn?

Dr. Andrew Newberg van het Thomson Jefferson Medical College in Philadelphia doet al tientallen jaren onderzoek naar het neurowetenschappelijke effect van religieuze en spirituele ervaringen.

Om het effect te bestuderen spoot Newberg de deelnemers in met een onschuldige radioactieve kleurstof. De kleurstof bereikt met name de meest actieve hersengebieden, waar de bloedstroom het sterkst is.

Taalgebied

Bij mensen die in gebed waren zag Newberg de activiteit in de frontale kwabben en het taalgebied van het brein toenemen. Dit gebied wordt normaal gesproken geactiveerd als mensen een gesprek aangaan.

Newberg merkte op dat bidden tot God voor het brein van joods-christelijken net is alsof ze tegen mensen praten. “Wanneer we daarentegen een boeddhistische meditatie bestuderen en de beoefenaar iets visualiseert, verwachten we een verandering in de activiteit van het visuele deel van de hersenen te zien,” zei Newberg.

Fysieke wereld

Toen hij atheïsten onderzocht die mediteerden, zag Newberg geen verhoogde activiteit in de frontale kwabben zoals bij religieuze mensen.

Dr. Newberg concludeert dat alle religies neurologische ervaringen met zich meebrengen. Hoewel atheïsten zich geen God kunnen voorstellen, is God in de beleving van religieuze mensen net zo echt als de fysieke wereld om ons heen.

Bron: Huffingtonpost.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
vegaatje
vegaatje
9 jaren geleden

klopt ik doea aan TM en het is waar. mediteren is goed.
maar zoek wel een goede mediatie vorm.
er zijn veel idiote zogenaamde leraren.

Hunting Wolf
Hunting Wolf
9 jaren geleden

Wat gebeurd er in het brein bij angst??Boven natuurlijke krachten worden in de mens wakker.Wat gebeurd bij vrede en rust,dus meditatie??Bovennatuurlijke krachten wordt je je bewust, die “Liefde stralen.Denk je aan een pijntje, dan wordt de pijn verterkt, denk je op dat moment aan een mooie bloem is de pijn weg.THE POWER of Human thoughts!!

kengai
kengai
9 jaren geleden

Als ik die filmpjes zo zie, dan zijn mensen die zich een god kunnen voorstellen de enige echte mensen en zijn atheisten gewoon andere dieren.
Waar wil je dan bij horen, de atheist leeft maar een beetje en de gelovige denkt zogenaamd over allerlei dingen.
Nu is de mens een hebzuchtig, egoistiche moordmachine, net of hij niet op deze planeet thuis hoort.
Laat mij dan maar niet bij de gelovigen horen.

shivadna
shivadna
9 jaren geleden

Op dit onderzoek is veel aan te merken. Is het reeel een 30 jaar diep biddende domina te vergelijken met een westerse jongeman over wie niet vermeld wordt hoe lang hij al mediteert. Een reele vergelijking zou zijn geweest de herseneffekten van de domina te vergelijken met die van een 30 jaar mediterende oosterse boeddhist. Hieruit blijkt een behoorlijke bias / vooringenomenheid, zoals zo vaak voorkomt bij belangengroepen zoals neo-cons in Amerika. Ook is het interessant te kijken wat er NIET aan de orde is. Uit vele andere onderzoeken is naar voren gekomen dat meditatie zowiezo een groot effekt heeft. Oosterse meditaties, yoga , chi kung etc. kunnen de pijnappelklier aktiveren met alle goede effekten van dien.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

7
0
We lezen graag je reactie!x