Homepagina » Buitenland » Amerika stuurt toch weer soldaten en tanks naar Syrië, om olievelden te bewaken. Waar hebben we dit eerder gezien?
Amerika stuurt toch weer soldaten en tanks naar Syrië, om olievelden te bewaken. Waar hebben we dit eerder gezien?

Amerika stuurt toch weer soldaten en tanks naar Syrië, om olievelden te bewaken. Waar hebben we dit eerder gezien?

Het Witte Huis is van plan om honderden Amerikaanse troepen in het noordoosten van Syrië te houden om de olievelden daar te bewaken. Er worden ook tanks naar het gebied gestuurd, meldt de Wall Street Journal.

Eerder zei president Donald Trump nog dat alle Amerikaanse troepen uit Syrië worden teruggetrokken.

Op Twitter liet hij weten dat hij de olievelden wil beschermen:

Speciale troepen

Het plan om de olievelden te bewaken is afkomstig van het Pentagon, dat voorstelde om speciale troepen op enkele bases in het oosten van Syrië te stationeren.

Zodoende kunnen Koerdische militanten de olievelden in handen houden en kunnen ze niet heroverd worden door Syrische overheidstroepen.

De zogeheten Syrische Democratische Strijdkrachten, een Koerdische militiegroep die wordt gesteund door de Verenigde Staten, waren na de Amerikaanse terugtrekking van plan om zich aan te sluiten bij het Syrische leger.

Cruciaal

Het nieuwe plan lijkt een poging te zijn om de Koerden uit de buurt te houden van de regering in Damascus en de Syrische olievelden in handen te houden.

Amerikaanse media berichten dat het Trump vooral te doen is om de olievelden in de provincie Deir ez-Zor.

De militaire top van de VS ziet dat gebied als cruciaal om een terugkeer van IS in de regio te voorkomen.

Natúúrlijk niet

Amerika wil de olievelden natúúrlijk niet houden voor financieel gewin.

De foto’s van Amerikaanse soldaten die papavervelden in Afghanistan bewaken, staan ons nog vers op het netvlies.

Daarnaast waren BP en Shell er als de kippen bij om de olievelden over te nemen na de invasie van Irak.

[PressTV]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Herman de Graaf schreef:

  Daarmee wordt voorkomen dat de ISIS (Deep State) de opbrengst van de olievelden opnieuw gebruikt als inkomstenbron voor het opzetten van een strijdkracht.
  Herinner je de colonnes tankwagens nog, die werden gebruikt voor het transport van olie. Dit kan niet meer.

 • Freba schreef:

  Als je nu nog andere reden weet te verzinnen, dat het in het Midden-Oosten, NIET om Israhel en de olie gaat, wordt het tijd voor een “opfriscursus”. Oorzaak; de verdeling na WWII door uiteraard La douce France en de UK. Er zijn “lijntjes” getrokken zonder rekening te houden met groepen en de toekenning van grondstoffen. De voormalige grootmachten in de kolonisatie van de wereld. Experts op het gebied van roof en geldhandel. Nu nog ff Erdogan voorzien van olie, zodat hij zijn gemak houdt daar, uiteraard in ruil voor de V.S. raketten op zijn grondgebied richting Russia. En nu komt tie: BEWAAKT DOOR NL-MILITAIREN!!!!!!!!!!!!!!
  Grootmachten hebben nu een maal “schijt” aan de kleintjes. Als U dit niet begrijpt is er niets mis met U; U hoeft niet naar een Psychiater. U houdt dan ook U eigen risico a 385.- in uw zak.

 • rop schreef:

  Ja Macht maakt gekke sprongen, wat betreft de wereldhandel olie en vele andere producten, om het draaiende te houden moet men nu eenmaal idioten sprongen maken, dat brengt de wereld handel ook met zich mee, hoe het ook zij ,Nederland en de Nederlanders willen graag in hun autootje blijven rijden en daarin word er olie afgenomen om benzine en vele producten ermee te realiseren, wat dat betreft zijn de Nederlanders ook mede verantwoordelijk aan het gedrag die ze maar al te graag om hun voertuig te beschermen en rijdend te houden,en om deze te beschermen ten bate van de olie afnemend Nederland, wat dat betreft houden deze idioten en gekke sprongen zelf met elkaar en alle in het leven. olie is de macht om alles draaiend te houden en daar profiteert een ieder van ..want dat betreft is een ieder een rover en houd daarmee ook de grondstoffen en de afnamen ervan zelf in stand. kijk eens in de spiegel en zeg dan eens is dat waar of niet waar, daar vind je het antwoord.

 • IIS schreef:

  Amerika schurkenstaat bewaakt de gehele wereld en wie zich daar oncomfortabel bij voelt zal als vijand worden geclassificeerd. De olievelden behoren toe aan Syrië en als Amerika schurkenstaat de revenuen van de olievelden aan dat land storneert, nadat de vrede is gewaarborgd en Amerika (+Israël en SA) schurkenstaat de sleutels symbolisch overhandigd heeft aan Assad zal Amerika schurkenstaat een klein beetje van z’n geloofwaardigheid als vrede brenger kunnen waarmaken. Natuurlijk gaat dat niet zo en zal Amerka er alles aan doen de macht te behouden en zeker niet van plan zijn de soevereiniteit van Syrië en Assad te waarborgen.

  Amerika schurkenstaat zal binnenkort de plastic fantastic Nobelprijs vredesduif prijs wel krijgen voor al de massamoorden die het heeft gepleegd in de vorige en deze eeuw. Knap kunststukje voorwerk van alle vroegere en hedendaagse leiders richting one way ticket to hell.

 • Gezinusk schreef:

  Dit kort fragment zei destijds al voldoende https://www.youtube.com/watch?v=9RC1Mepk_Sw

 • x

  Check Also

  biden

  Pijnlijke onthullingen over Biden genegeerd en onderdrukt

  Twitter en Facebook hebben maatregelen genomen om ...

  cia-klokkenluider

  CIA-klokkenluider: ‘Biden en Obama hebben Navy Seals vermoord’

  President Donald Trump heeft een artikel geretweet ...

  >