Mens en Dier

Henk Krol roept Tweede Kamerleden op minister Kaag WEG te sturen: ‘Kom op ex-collega’s’

Help ons door deze info met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Minister Sigrid Kaag (D66) zei onlangs dat ze nog niet kon zeggen hoeveel mensen die Nederland had willen evacueren zijn achtergebleven in Afghanistan. Of Nederland eerder had moeten ingrijpen en het achterlaten van mensen daarmee vermijdbaar was geweest, vond ze ‘een vraag voor later’.

“Ik denk dat we een hele goede evaluatie gaan uitvoeren. Uiteraard zullen we in de evaluatie veel lessen moeten leren,” zei ze.

Nu blijkt dat de ambassade in Kabul het kabinet al maanden vroeg om de evacuatie van lokaal personeel. Toch nam onder andere minister Kaag tot twee dagen voor de val van de stad geen besluit over het moment van evacuatie en of alle inwonende familieleden mee mochten, blijkt uit stukken die de Volkskrant inzag.

Kaag hield evacuaties van mensen in levensgevaar bewust tegen

“Dus terwijl de ambassade waarschuwde voor een ramp deed het kabinet niks. En als Kaag daarover bevraagd wordt, sneert ze dat degene ‘die dit kon voorspellen een Nobelprijs verdient’. Het kabinet heeft hier keihard gefaald, mensen in gevaar gebracht en de Kamer onjuist geïnformeerd,” constateert SP-leider Lilian Marijnissen.

Journalist en columnist Nausicaa Marbe voegt toe: “In de Schoo-lezing zei Kaag, snerend naar Rutte, dat er ‘lessen te leren zijn over medemenselijkheid’. Ze mag bij zichzelf beginnen, nu blijkt dat ze sinds 2020 brandbrieven uit Kabul negeerde, bewust evacuaties tegenhield (van mensen in levensgevaar) en daarover ten overstaan van de Kamer loog.”

Nepparlement

“Als de totaal incompetente Kaag, na al het gelieg en in gevaar brengen van mensen, nog steeds kan blijven zitten, hebben we inderdaad gewoon een nepparlement,” verzucht Jan Roos.

Voormalig Kamerlid Henk Krol roept zijn ex-collega’s op om de minister weg te sturen:

4.9 66 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
112 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Walter
Walter
1 jaar geleden

Laat me raden ze is als schoot poedel van schwab onaantastbaar

Jan Doornbos
Jan Doornbos
1 jaar geleden

Nou ja, deze mevrouw of meneer (geen idee) heeft op die plek he-le-maal niets te zoeken. Ook dit schoothondje van mister Schwab heeft niet zoveel met mensen(levens). Dat weten we al heel lang.

Ed Kas
Ed Kas
1 jaar geleden

ze is het kwaad, de duivel in vrouwengedaante

Zomaar iemand
Zomaar iemand
1 jaar geleden

Kaag is een plaag en laat de tweede kamer maar snel aan haar stoelpoten knagen.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

112
0
We lezen graag je reactie!x