Bewustzijn

Bijna-doodervaring is geen bedenksel

Help mee door deze informatie met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het lijkt erop dat bijna-doodervaringen geen hersenspinsels zijn, maar dat mensen wel degelijk iets hebben meegemaakt.

Dat concludeert een groep wetenschappers rond de Luikse neuropsycholoog Vanessa Charland-Verville.

Mensen die een bijna-doodervaring hebben gehad beschrijven veelal eenzelfde soort ervaring. Ze treden uit hun lichaam, worden overweldigd door licht en warmte, of reizen door een tunnel.

Glinsterende wezens

Weer anderen beweren overledenen te zijn tegengekomen of kregen de opdracht om weer terug te keren naar hun lichaam. Er is al veel onderzoek naar bijna-doodervaringen gedaan, maar veel aspecten blijven nog onduidelijk.

Ook vanuit wetenschappelijke hoek komen er steeds meer geluiden dat bijna-doodervaringen niet zomaar kunnen worden afgedaan als ‘speciale hallucinaties’. Twee jaar geleden onthulde de Amerikaanse neurochirurg Eben Alexander hoe zijn persoonlijke bijna-doodervaring alles veranderde wat hij dacht te weten over bewustzijn, spiritualiteit en het leven na de dood.

In zijn boek Proof of Heaven legt Alexander uit dat hij in een coma raakte nadat bij hem bacteriële meningitis werd geconstateerd. Hij reisde vervolgens naar een andere wereld waar hij naar eigen zeggen in contact kwam met glinsterende wezens die langs de hemel zweefden en een vrouw die zonder woorden tot hem sprak.

Echter

Volgens Charland-Verville kan de theorie dat mensen tijdens een bijna-doodervaring een valse herinnering hebben opgevangen naar de prullenmand. Bijna-doodervaringen voelen zo echt aan dat er wel degelijk iets gebeurd moet zijn.

De herinneringen aan een bijna-doodervaring lijken zelfs echter dan andere herinneringen, zoals een bruiloft of een geboorte.

Bron: Trouw.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
38 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hunting Wolf
Hunting Wolf
9 jaren geleden

Ik ken iemand met een bijna dood ervaring.Voorheen was het eigenlijk een zeurpiet, ook wel zeikerd genoemd.Na zijn ervaring is de beste man totaal maar dan ook totaal veranderd, en heeft het er regelmatig over.Gelukkig bekijk ik dezelfde persoon nu een stuk positiever als voorheen.En de man??Blijkt nu een vrolijk persoon te zijn.

Linda
Linda
9 jaren geleden

Het komt wel hoor, bevestiging van de wetenschap die jaren zijn neus heeft opgehaald voor alles wat niet te testen of te herhalen is. Het duurt alleen wat langer.

Dreamfall
Dreamfall
9 jaren geleden

Ik vraag me af of het wel verstandig is om te weten of een bijna dood ervaring een echte gebeurtenis is.

Stel je voor dat het zo is, en dat er bewijs word geleverd dat er na de dood een ander leven is.

Wat zou een ieder dan in dit leven gaan doen? gewoon door leven of kiezen voor de andere optie?

moeilijk onderwerp!

mister diamond
mister diamond
9 jaren geleden

Ik denk maar dat is puur wat ik denk, dat je gigantisch gaat trippen als je dood gaat er komen sowiezo allerlei stoffen vrij als je dood gaat……….heb ik me laten vertellen en ja dat geloof ik wel, stoffen als adrenaline,melatomine en dmt zitten allemaal al in je hoofd ik denk dat vooral dmt de overhand neemt…….niet dat ik dat zelf ooit puur heb gebruikt maar paddo`s geven het wel vrij als je die slikt en dat heb ik wel gedaan,tijd bestaat dan niet meer dus als je dan op dat moment dood gaat weet je niet of je 5 jaar op dat moment zit of 5 seconden ik heb gelezen dat je met pure dmt altijd door een tunnel heen gaat dat verklaart in mijn ogen ook een hoop en de verklaring dat het echter dan echt lijkt gooit in mijn ogen helemaal alles op zijn plaats want als er iets wel intens is om mee te maken in je leven dan is het wel een diepe trip….ik heb zelf ooit een gat in de maag gehad en achteraf was het kantje boord voor mij maar die ervaring valt voor mij in het niet met een trip enfin dat is wat ik denk.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

38
0
We lezen graag je reactie!x