Homepagina » Gezondheid » Big pharma mobiliseert patiënten om te lobbyen tegen publicatieplicht
Big pharma mobiliseert patiënten om te lobbyen tegen publicatieplicht

Big pharma mobiliseert patiënten om te lobbyen tegen publicatieplicht

De farmaceutische industrie heeft een leger aan patiëntenverenigingen ‘gemobiliseerd’ om te lobbyen tegen plannen die farmaceuten verplicht geheime documenten over medicijnonderzoeken te publiceren.

Medicijnmakers publiceren slechts een fractie van hun resultaten, maar daar willen toezichthouders een einde aan maken.

Als bedrijven al hun onderzoeksdata publiceren kunnen onafhankelijke wetenschappers de resultaten opnieuw analyseren en de beweringen over de veiligheid en werkzaamheid van de medicijnen onderzoeken.

Gevaarlijke bijwerkingen

Als de regels worden veranderd moeten medicijnmakers al hun data vrijgeven, ook resultaten waaruit blijkt dat medicijnen niet werken of gevaarlijke bijwerkingen veroorzaken.

Hoewel sommige bedrijven vinden dat de data openlijk moeten worden gedeeld, is de industrie fel gekant tegen de plannen. Nu worden de patiëntenverenigingen – die voor hun financiering vaak deels of geheel afhankelijk zijn van de farmaceutische bedrijven – betrokken in de strijd.

Openbare database

De strategie is bedacht door twee grote groepen, namelijk de Pharmaceutical Research and Manufacturers of America (PhRMA) en de European Federation of Pharmaceutical Industries and Associations (EFPIA) en afgelopen maand via een memo verspreid onder de topmensen van de industrie, waaronder de directeurs van Roche, Merck, GSK, AstraZeneca, Eli Lilly en Novartis.

De lobbycampagne is gericht op Europa, waar het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) alle rapporten die bedrijven hebben ingediend over medicijnonderzoek wil publiceren. Het agentschap van de Europese Unie wil farmaceuten dwingen om alle resultaten in een openbare database te plaatsen.

Bron: Guardian.co.uk

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

27 reacties

 1. Nu tonen deze reuzen eindellijk eens hun ware gezicht.
  ensen zijn niets waard in hun ogen en de patientenverenigingen zijn even zeer vals en laf als ze hieraan meedoen. Hulde voor de EMA als ze dit nu eens door kunnen zetten. Blijkt maar weer dat de Pharma industrie totaal maar dan ook totaal geen belang heeft bij gezonde mensen. Aanklagen voor moord met voorbedachterade. Maar de Ned. regering zal wel weer dansen naar de pijpen van de Pharma reuzen.

  1 likes
 2. Tip: lees het boek “bijwerkingen”! Dit boek gaat met name over dergelijke praktijken.
  Goed dat deze machtige (lees: te machtige) industrie wordt aangepakt.

  1 likes
 3. Dat er überhaupt over gelobbyed kan worden. Dat geeft al aan hoe de industrie tegenover de kwestie staat.
  Als je niets te verbergen hebt, is open kaart spelen geen enkel probleem.

  1 likes
 4. En dan natuurlijk de niet-wakkere patiënten. Degenen die denken alles belachelijk te maken met ‘aluhoedjes’ en ‘niboeboe’.
  Ongetwijfeld wordt er geld voor geboden en heeft bigpharma voor een prikkie weer een hele reeks nieuwe proefkonijnen en medestanders.
  Ze worden brutaler en brutaler, net als regeringen en de (gmo)voedselbranche. Ze lachen zich dood als er weer een massa in de rij staat om ze te steunen en hun valse geld in ontvangst te nemen.
  Bedenk lieve mensen: geld neem je niet mee in het graf. Je geweten wel. Bedenk welke prijs je dat waard is. Ga op zoek naar de waarheid.

  0 likes
 5. Patiëntenverenigingen zijn er toch voor de patiënten? Die hebben er toch alle baat bij om dingen openbaar te maken? Of begrijp ik het nou niet?

  0 likes
 6. Een goede zaak lijkt me openheid en transparantie bevorderd de veiligheid en verstevigd de/een democratie.Het lijkt mee een goede ontwikkeling.

  0 likes
 7. Een geweldig goed boek dat de truucs van o.a. de farmaceutische industrie beschrijft in de eindtijd is het boek:
  De tijd van de apocalyps: http://www.blz.nl/artikel/rob-hamers/de-tijd-van-de-apocalyps/9789402103045?ProductID=14053275

  0 likes
 8. [quote name=”Linda”]En dan natuurlijk de niet-wakkere patiënten. Degenen die denken alles belachelijk te maken met ‘aluhoedjes’ en ‘niboeboe’.
  Ongetwijfeld wordt er geld voor geboden en heeft bigpharma voor een prikkie weer een hele reeks nieuwe proefkonijnen en medestanders.
  Ze worden brutaler en brutaler, net als regeringen en de (gmo)voedselbranche. Ze lachen zich dood als er weer een massa in de rij staat om ze te steunen en hun valse geld in ontvangst te nemen.
  Bedenk lieve mensen: geld neem je niet mee in het graf. Je geweten wel. Bedenk welke prijs je dat waard is. Ga op zoek naar de waarheid.[/quote]

  Haha, aluhoedjes en bijvoorbeeld vaccinaties zijn praktisch dezelfde dingen. Beschermingsmaatregelen om angst te sussen. Laat hen de Teleslaaf maar lezen dan 😉

  0 likes
 9. systematisch werkt men ook homeopathie tegen; zelfs indien de bewering klopt dat het middel onwerkzaam is is er geen man overboord, i.t.t. de farma-middelen gaat er dan een placebo werking van uit ZONDER bijwerkingen, (bij reguliere middelen heeft men vaak placebo EN bijwerkingen van de chemicaliën)
  Een goed artikel over de aangetoonde werking van homeopathie: http://www.noni-sap.com/assets/cmsUploadsDocumenten/Homeopathie%20Bewezen%20gr.pdf

  0 likes
 10. Haaa, de woorden eindtijd en apocalyps zijn weer gevallen

  0 likes
 11. Lobbyen is een eufenisme voor omkopen. Het corrupte politieke nederlandse en europese politieke en ambtelijke stelsel danst graag naar de pijpen van lobbyisten. Geachte politicus,wilt u nog een seminar bijwonen op Curacao?, dokter wilt u nog een congres over onze nieuwe chemische geneesmiddelen bijwonen in Zwitserland inclusief skiën? Lieve Rechter, wilt u mensen veroordelen die ons in een kwaad daglicht stellen door te suggeren dat zij nog zieker worden door de bijwerkingen van onze medicijnen? Lieve rechter wilt u mensen veroordelen die zelf hen eigen homeopatische medicijnen kweken? Lieve rechter,wilt u zo vriendelijk zijn om alle mensen die zelf een medicinale wietplant kweken te veroordelen tot huisuitzetting en of zware financiële straf? Want wij kunnen geen patent krijgen op deze plant!
  Dank u wel (euro)politici,medici en ambtenaren voor uw welwillende medewerking, wij weten u financieel wel te vinden.

  0 likes
 12. [quote name=”Linda”]En dan natuurlijk de niet-wakkere patiënten. Degenen die denken alles belachelijk te maken met ‘aluhoedjes’ en ‘niboeboe’.
  Ongetwijfeld wordt er geld voor geboden en heeft bigpharma voor een prikkie weer een hele reeks nieuwe proefkonijnen en medestanders.
  Ze worden brutaler en brutaler, net als regeringen en de (gmo)voedselbranche. Ze lachen zich dood als er weer een massa in de rij staat om ze te steunen en hun valse geld in ontvangst te nemen.
  Bedenk lieve mensen: geld neem je niet mee in het graf. Je geweten wel. Bedenk welke prijs je dat waard is. Ga op zoek naar de waarheid.[/quote]
  Een groen duimpje scoren intereseert mij niet, maar op tv is toch duidelijk te zien, dat de mazelen terug zijn, en wel in de gemeenschap die de vaccin,s hiertegen heeft geweigerd.De BIJBEL gelovers.God straft snel kennelijk.Uiteraard ben ik tegenstander van vaccin,s vanwege de foute verbindingen die het bevat, maar laat u uw kind niet vaccineren met als risico, uw kind te verliezen?Ik niet als ik kinderen zou hebben.Moge dat een feit zijn.En dan wil ik de weigeraars nog een keer horen, als ze hun kind WEL hebben verloren.JA AAN ALLES KLEEFT EEN RISICO.i know.In ieder geval heb ik over dit onderwerp niet gehuicheld.

  0 likes
 13. Vooral in de Psychiatrie werkt men met vooral verouderde normen en medicijnen. Zij medicamenteren mensen nog steeds verkeerd en te lang met te hoge dosissen. En dan nog niet te spreken over het feit dat er vele mensen zijn die met een verkeerde diagnose en stempel door het leven gaan. Veel mensen blijken te lijden aan chronische hyperventilatie en er zijn maar weinig psychiaters die de symptomen opmerken. De behandeling valt ook buiten hun kabinet want daarvoor hoeft men de patiënt naar een kinesist te sturen (*verloren klant) waar ze ademhalingstherapie voorgeschreven krijgen. Maar dan heb je weer kinesisten die het juist ademen verkeerd aanleren en zo de patiënten op het verkeerde spoor brengen. Het probleem is dat de farmacie de geneesmiddelen centraal stellen in plaats de patiënt, het zijn de verdiensten en octrooien aan medicatie die het grote belang nog steeds dient en daar hebben zij kost wat kost veel geld voor over. Heb je al eens in het straatbeeld gekeken? Een apotheker en een traditionele groentewinkel liggen naast elkaar gelegen, en het is opvallend hoeveel mensen staan aan te schuiven in de apotheker en hoe weinig klanten nog dat soort groenten winkeltjes bezoekt. Dat zal ook wel liggen aan de grootwarenhuizen, maar toch is er dat verwrongen beeld van een ontspoorde maatschappij.

  0 likes
 14. [quote name=”Dondervogel”][quote name=”Linda”]In ieder geval heb ik over dit onderwerp niet gehuicheld.[/quote]
  Jazeker wel. Immers zijn we met genoeg luxe aangelegenheden bezig die bewezen kinderen en anderen ziek maken. Auto’s met hun fijnstof, voedingsmiddelen met rotzooi erin en ga zo maar door. Die aan de kant schuiven? Kinderen continu blootstellen aan veel te veel prikkels en impulsen met tv, internet etc. Nee, dat gaan we niet stoppen omdat we dat te moeilijk vinden. Want wie wil er nu iets inleveren waaraan hij gehecht is geraakt?
  Maar natuurlijk wel ons verziekte geweten sussen door onze kinderen wel vol te spuiten met onschadelijk gemaakte virussen en gifstoffen zodat ze een bepaalde ziekte niet krijgen. Leggen we daar de focus op en doen we allemaal net alsof we een morele standaard hanteren.

  0 likes
 15. [quote name=”Dondervogel”][quote name=”Linda”]En dan natuurlijk de niet-wakkere patiënten. Degenen die denken alles belachelijk te maken met ‘aluhoedjes’ en ‘niboeboe’.
  Ongetwijfeld wordt er geld voor geboden en heeft bigpharma voor een prikkie weer een hele reeks nieuwe proefkonijnen en medestanders.
  Ze worden brutaler en brutaler, net als regeringen en de (gmo)voedselbranche. Ze lachen zich dood als er weer een massa in de rij staat om ze te steunen en hun valse geld in ontvangst te nemen.
  Bedenk lieve mensen: geld neem je niet mee in het graf. Je geweten wel. Bedenk welke prijs je dat waard is. Ga op zoek naar de waarheid.[/quote]
  Een groen duimpje scoren intereseert mij niet, maar op tv is toch duidelijk te zien, dat de mazelen terug zijn, en wel in de gemeenschap die de vaccin,s hiertegen heeft geweigerd.De BIJBEL gelovers.God straft snel kennelijk.Uiteraard ben ik tegenstander van vaccin,s vanwege de foute verbindingen die het bevat, maar laat u uw kind niet vaccineren met als risico, uw kind te verliezen?Ik niet als ik kinderen zou hebben.Moge dat een feit zijn.En dan wil ik de weigeraars nog een keer horen, als ze hun kind WEL hebben verloren.JA AAN ALLES KLEEFT EEN RISICO.i know.In ieder geval heb ik over dit onderwerp niet gehuicheld.[/quote]
  ik laat mijn kind niet inenten aangezien ik weet dat het gezond worden uitstekend ondersteund kan worden in geval mazelen, kinkhoest enz. met behulp van homeopathie.dit is echte geneeskunde met hele lage kosten.een doorn in het oog van de pharmaceut!

  0 likes
 16. Het valt me op dat er veel mensen zijn (vooral vrouwen) die de aandacht trekken met ziekten. In veel gesprekken vaak breeduit in de supermarkt (vaak gangpad blokkerend) gaan over ziekten en medicijnen. Deze mensen zijn superklanten voor de farmacie mede wegens hun echte “ik ben ziek-bewustzijn en eigenlijk zielig”. Ik zie ook totaal geen ontwikkeling naar een wat hoger bewustzijn en die “plaat voor de kop” verdwijnt ook niet. Ik heb een moeder die voor elk wissewasje naar de dokter gaat en tevreden met een recept naar de apotheek stormt voor medicijnen. Het lijkt haast wel een soort “oogstritueel met als oogst medicijnen. Het vervelende is dat je op moet passen om niet ook allerlei ziekten aangepraat te krijgen maar daar heb ik me wel zwaar voor afgeschermd. Waarschijnlijk staat bij moeders straks in oktober de verkoudheid met uiteraard de antibioticakuur weer op het programma Dan heb je op een verjaardag weer wat te melden.

  0 likes
 17. [quote name=”Bea”][quote name=”Dondervogel”][quote name=”Linda”]En dan natuurlijk de niet-wakkere patiënten. Degenen die denken alles belachelijk te maken met ‘aluhoedjes’ en ‘niboeboe’.
  Ongetwijfeld wordt er geld voor geboden en heeft bigpharma voor een prikkie weer een hele reeks nieuwe proefkonijnen en medestanders.
  Ze worden brutaler en brutaler, net als regeringen en de (gmo)voedselbranche. Ze lachen zich dood als er weer een massa in de rij staat om ze te steunen en hun valse geld in ontvangst te nemen.
  Bedenk lieve mensen: geld neem je niet mee in het graf. Je geweten wel. Bedenk welke prijs je dat waard is. Ga op zoek naar de waarheid.[/quote]
  Een groen duimpje scoren intereseert mij niet, maar op tv is toch duidelijk te zien, dat de mazelen terug zijn, en wel in de gemeenschap die de vaccin,s hiertegen heeft geweigerd.De BIJBEL gelovers.God straft snel kennelijk.Uiteraard ben ik tegenstander van vaccin,s vanwege de foute verbindingen die het bevat, maar laat u uw kind niet vaccineren met als risico, uw kind te verliezen?Ik niet als ik kinderen zou hebben.Moge dat een feit zijn.En dan wil ik de weigeraars nog een keer horen, als ze hun kind WEL hebben verloren.JA AAN ALLES KLEEFT EEN RISICO.i know.In ieder geval heb ik over dit onderwerp niet gehuicheld.[/quote]
  ik laat mijn kind niet inenten aangezien ik weet dat het gezond worden uitstekend ondersteund kan worden in geval mazelen, kinkhoest enz. met behulp van homeopathie.dit is echte geneeskunde met hele lage kosten.een doorn in het oog van de pharmaceut![/quote]
  Succes of het werkt mag je hopen.Werkt het niet, dan ben JIJ, tekort geschoten.Hoe zijn de pokken uitgeroeid?Vaccin,s is het antwoord!

  0 likes
 18. [quote name=”Disclosure”]Tip: lees het boek “bijwerkingen”! Dit boek gaat met name over dergelijke praktijken.
  Goed dat deze machtige (lees: te machtige) industrie wordt aangepakt.[/quote]

  http://www.wanttoknow.nl/boeken/bijwerkingen-waarvan-sommige-dodelijk/

  0 likes
 19. [quote name=”Hr”][quote name=”Dondervogel”][quote name=”Linda”]In ieder geval heb ik over dit onderwerp niet gehuicheld.[/quote]
  Jazeker wel. Immers zijn we met genoeg luxe aangelegenheden bezig die bewezen kinderen en anderen ziek maken. Auto’s met hun fijnstof, voedingsmiddelen met rotzooi erin en ga zo maar door. Die aan de kant schuiven? Kinderen continu blootstellen aan veel te veel prikkels en impulsen met tv, internet etc. Nee, dat gaan we niet stoppen omdat we dat te moeilijk vinden. Want wie wil er nu iets inleveren waaraan hij gehecht is geraakt?
  Maar natuurlijk wel ons verziekte geweten sussen door onze kinderen wel vol te spuiten met onschadelijk gemaakte virussen en gifstoffen zodat ze een bepaalde ziekte niet krijgen. Leggen we daar de focus op en doen we allemaal net alsof we een morele standaard hanteren.[/quote]
  U heeft niet goed gelezen.Ik had het over vaccin,s en u bedenkt er nu dingen bij.Ik heb niet gehuicheld over hoe ik over vaccin,s denk.En fijnstof,op een pakje tabak staat dat roken de kans verhoogd op kanker.Grote vraag waarom staat dit niet op auto,s.Die is te handig voor verplaatsing en vervoer, dus zwijgt men daarover het liefst.Zo ook met voedsel.Maar gelukkig heb ik ogen en oren gekregen om mee te zien en te horen.In deze verrotte wereld waar zieken, de machtigen der aarde zijn.

  0 likes
 20. Mijn jonste zoon was ingeënt en kreeg toch mazelen. Hij heeft het normaal doorlopen en is genezen, zonder ingrepen van een huisarts.
  Soms raakt het aan hysterie hoe een ziekte, besmettelijk of niet, wordt ontvangen.
  Ik zou mijn kinderen nu nooit meer in laten enten. Het lichaam maakt door een ziekte zelf antistoffen aan.
  En inderdaad, ook ik kies al lang voor homeopathie. Verbluffend hoe het werkt, op natuurlijke basis en zonder risico’s.
  Verder vind ik dat we onze integriteit moeten opeisen. Wij zijn in principe gezond. De aanval vanuit de voedselbranche en de farmaceutische industrie tasten het aan en daar moeten we voor waken.

  0 likes
 21. [quote name=”Dondervogel”][quote name=”Hr”][quote name=”Dondervogel”][quote name=”Linda”]In ieder geval heb ik over dit onderwerp niet gehuicheld.[/quote]
  Jazeker wel. Immers zijn we met genoeg luxe aangelegenheden bezig die bewezen kinderen en anderen ziek maken. Auto’s met hun fijnstof, voedingsmiddelen met rotzooi erin en ga zo maar door. Die aan de kant schuiven? Kinderen continu blootstellen aan veel te veel prikkels en impulsen met tv, internet etc. Nee, dat gaan we niet stoppen omdat we dat te moeilijk vinden. Want wie wil er nu iets inleveren waaraan hij gehecht is geraakt?
  Maar natuurlijk wel ons verziekte geweten sussen door onze kinderen wel vol te spuiten met onschadelijk gemaakte virussen en gifstoffen zodat ze een bepaalde ziekte niet krijgen. Leggen we daar de focus op en doen we allemaal net alsof we een morele standaard hanteren.[/quote]
  U heeft niet goed gelezen.Ik had het over vaccin,s en u bedenkt er nu dingen bij.Ik heb niet gehuicheld over hoe ik over vaccin,s denk.En fijnstof,op een pakje tabak staat dat roken de kans verhoogd op kanker.Grote vraag waarom staat dit niet op auto,s.Die is te handig voor verplaatsing en vervoer, dus zwijgt men daarover het liefst.Zo ook met voedsel.Maar gelukkig heb ik ogen en oren gekregen om mee te zien en te horen.In deze verrotte wereld waar zieken, de machtigen der aarde zijn.[/quote]

  Je hebt gelijk. Ik las het verkeer. My bad!

  0 likes
 22. [quote name=”Linda”]Mijn jonste zoon was ingeënt en kreeg toch mazelen. Hij heeft het normaal doorlopen en is genezen, zonder ingrepen van een huisarts.
  Soms raakt het aan hysterie hoe een ziekte, besmettelijk of niet, wordt ontvangen.
  Ik zou mijn kinderen nu nooit meer in laten enten. Het lichaam maakt door een ziekte zelf antistoffen aan.
  En inderdaad, ook ik kies al lang voor homeopathie. Verbluffend hoe het werkt, op natuurlijke basis en zonder risico’s.
  Verder vind ik dat we onze integriteit moeten opeisen. Wij zijn in principe gezond. De aanval vanuit de voedselbranche en de farmaceutische industrie tasten het aan en daar moeten we voor waken.[/quote]

  Er wordt zooooooooooveel nadruk gelegd op ziekten (en angsten voor ziekten) in dit land niet op gezondheid. Bang voor die ziekte bang voor de zus ziekte en de zo ziekte. Man man man wat “moet” je bang zijn voor wat voor ziekte dan ook. Straks in de herfst is het weer de griep die “heerst” en nu de blauwalg en de hooikoorts, zonkracht dit of dat (hittealarm; wel inmsmeren hoor met nanotroep en zo) Beuh beuh . Wat een angstig ziektezeikerig landje is dit geworden. Gebakken koekjes kweekt men en door de media enorm wordt dit zwaar op geblazen. Tjongejonge.
  Ik geef een code geel nu op de paniekzaaierij mede veroorzaakt door de media en hun papegaaien. Bah bah. Bler bler. Tjonge jonge !!

  0 likes
 23. [quote name=”Aaardebewoner”][quote name=”Linda”]Mijn jonste zoon was ingeënt en kreeg toch mazelen. Hij heeft het normaal doorlopen en is genezen, zonder ingrepen van een huisarts.
  Soms raakt het aan hysterie hoe een ziekte, besmettelijk of niet, wordt ontvangen.
  Ik zou mijn kinderen nu nooit meer in laten enten. Het lichaam maakt door een ziekte zelf antistoffen aan.
  En inderdaad, ook ik kies al lang voor homeopathie. Verbluffend hoe het werkt, op natuurlijke basis en zonder risico’s.
  Verder vind ik dat we onze integriteit moeten opeisen. Wij zijn in principe gezond. De aanval vanuit de voedselbranche en de farmaceutische industrie tasten het aan en daar moeten we voor waken.[/quote]

  Er wordt zooooooooooveel nadruk gelegd op ziekten (en angsten voor ziekten) in dit land niet op gezondheid. Bang voor die ziekte bang voor de zus ziekte en de zo ziekte. Man man man wat “moet” je bang zijn voor wat voor ziekte dan ook. Straks in de herfst is het weer de griep die “heerst” en nu de blauwalg en de hooikoorts, zonkracht dit of dat (hittealarm; wel inmsmeren hoor met nanotroep en zo) Beuh beuh . Wat een angstig ziektezeikerig landje is dit geworden. Gebakken koekjes kweekt men en door de media enorm wordt dit zwaar op geblazen. Tjongejonge.
  Ik geef een code geel nu op de paniekzaaierij mede veroorzaakt door de media en hun papegaaien. Bah bah. Bler bler. Tjonge jonge !![/quote]
  Ik las zelfs dat als je kind aan mazelen overlijdt, het jouw schuld is. Ik ken geen sterfgevallen van mazelen.

  0 likes
 24. [quote name=”Linda”][quote name=”Aaardebewoner”][quote name=”Linda”]Mijn jonste zoon was ingeënt en kreeg toch mazelen. Hij heeft het normaal doorlopen en is genezen, zonder ingrepen van een huisarts.
  Soms raakt het aan hysterie hoe een ziekte, besmettelijk of niet, wordt ontvangen.
  Ik zou mijn kinderen nu nooit meer in laten enten. Het lichaam maakt door een ziekte zelf antistoffen aan.
  En inderdaad, ook ik kies al lang voor homeopathie. Verbluffend hoe het werkt, op natuurlijke basis en zonder risico’s.
  Verder vind ik dat we onze integriteit moeten opeisen. Wij zijn in principe gezond. De aanval vanuit de voedselbranche en de farmaceutische industrie tasten het aan en daar moeten we voor waken.[/quote]

  Er wordt zooooooooooveel nadruk gelegd op ziekten (en angsten voor ziekten) in dit land niet op gezondheid. Bang voor die ziekte bang voor de zus ziekte en de zo ziekte. Man man man wat “moet” je bang zijn voor wat voor ziekte dan ook. Straks in de herfst is het weer de griep die “heerst” en nu de blauwalg en de hooikoorts, zonkracht dit of dat (hittealarm; wel inmsmeren hoor met nanotroep en zo) Beuh beuh . Wat een angstig ziektezeikerig landje is dit geworden. Gebakken koekjes kweekt men en door de media enorm wordt dit zwaar op geblazen. Tjongejonge.
  Ik geef een code geel nu op de paniekzaaierij mede veroorzaakt door de media en hun papegaaien. Bah bah. Bler bler. Tjonge jonge !![/quote]
  Ik las zelfs dat als je kind aan mazelen overlijdt, het jouw schuld is. Ik ken geen sterfgevallen van mazelen.[/quote]

  Ja er schijnen wel eens een paar aan mazelen te zijn gestorven in arme gebieden maar die waren al ondervoed en ziek. Dus mazelen gaf die ondervoede zieke kinderen het laatste zetje.

  0 likes
 25. Klopt. 50% van een of andere ‘ziekte’ wordt eerst ingezaaid in het gedachtengoed. Angst is een emotie en emoties doen ‘t goed op de markten, simpel.

  Het is wel zo dat men niet zomaar die bedrijven of multinationals die deze strategie gebruiken hun gang mag laten gaan! Er dienen wel zaken aangekaart te worden, maar men moet zich ervan vergewissen of de angst je niet in de greep heeft! Vanuit angst handelen, brengt meer angst met zich mee. Het is een soort wetmatigheid waar men de pest aan heeft, maar waar men niet blind mag voor zijn/blijven.

  In de finacieel-economische sector is namelijk niets gebaseerd op overvloed en gelijkheid. Dit mag men niet uit ‘t oog verliezen. slecht zij die ‘t ‘spel’ kennen, goed meespelen én verdeeldheid kunnen zaaien om te kunnen heersen, varen daar goed bij. De rest? They don’t care, want voor zover het hen betreft zijn ze ervan overtuigd dat IEDEREEN dezelfde kans krijgt om te doen wat zij doen. Niet dus, maar opnieuw, het laat ze koud.

  0 likes
 26. Klasse Niburu.
  Ik waardeer de artikelen en n.a.v jullie artiklen en zie de reacties op nujij.
  Deze komen van o.a. silversulfer, kwatta witte owl en andere welke bij RVIM, GSK, Monsanto en Pfizer werken.

  De trollen van monsanto en rvim krijgen zelfs een bedrag per reactie op nujij geplaatst… kan je nagaan hoe …de media worden ingezet.
  Als iemand verstand van zaken heeft dus een anti-geluid laat horen gaan deze bedrijven naar nujij en worden de verstandige en vervolgens geblocked.
  (Rvim belt soms dagelijks…)

  Niburu is uniek en doet enorm goed werk. Ze laten zien dat soevereiniteit nog bestaat.
  Zelf nadenken, onderzoeken, intuitie en andere delen van je bewuste en onbewuste gebruiken.
  Soevereiniteit betekent ook een niet bespeelbare massa en die wensen ze.

  Een griepprik voor allen.. terwijl ze weten dat de HN stammen in de vaccins slecht in een van de 5 gevallen voor griep zorgt.
  HPV vaccins gelijke er zijn wel 100 kankerviruseen welke baarmoederkanker veroorzaakt doch de vaccins bevatten er twee HPV 16en18.

  Roken en alcohol en vet en suiker, de belangrijkste factoren voor het ontstaan van kanker in het genitale gebied. Vrouwen die roken (en zuipen en vreten) hebben t hoogste ‘scoringspercentage’.Over roken en alcohol en patat met cola wordt nooit gesproken.

  Ze zoeken een bespeelbare massa eu-idioten, een kudde dus, die gewoon ondergaat wat ze wensen niet nadenkt onderzoekt over inziet.
  Daarom krijgen jonge meiden de HPV prik op school in de klas… weigeren is haast onmogelijk

  0 likes
 27. Ik heb een vriend welke in NY werkt bij de Bank.
  Hij heeft twee kinderen en beiden kinderen hebben al 34 vaccins gehad.

  Ja 34.. zonder een inentingsbewijs dus bewijs van vaccinatie geen toegang tot de school.Geen toegang.

  Vele kinderen gaan naar school en de mama of vader zet hen af en vraagt do not forget to take your medication…

  Zijn kinderen zijn aan de pillen (medication) om de negatieve effecten na vaccinaties op te heffen…

  M.a.w een GOUDmijn de kinderen…levenslang een ‘afzet gebied….’

  Nadat ik deze feiten op nujij in een reactie had geplaatst was mijn account 2 dagen nadien opeens geblocked.
  Na wat speurwerk wist ik t antwoord.

  Veel zo niet alles is gericht op het onwetend.. dom houden van Jan-eupubliek.

  Besef dat ze in Brussel een departement met 752 mensen hebben die elke dag werken om dit ‘ voor elkaar’ te krijgen.

  houdt u ze dom onwetend dan houd ik ze arm telt als en beter als in de middeleeuwen. Banken houden je arm.. Media Politici multinationals en een kerk houden je dom.. onwetend

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

huisarts

Huisarts loopt leeg over Hugo de Jonge. ‘U hebt nog maar één taak: vertrekken!’

Op zaterdag verscheen er een onthullend interview ...

europese commissie

Europese Commissie komt met doodeng document. We mogen niet meer zelf denken

De Europese Commissie heeft net een doodeng ...