Buitenland

Vanuit de Amerikaanse ambassade in Bagdad werd ruim een miljoen kilo aan mysterieuze vracht verscheept. Wat is hier aan de hand?

Help ons door dit artikel met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Vanuit de Amerikaanse ambassade in Bagdad is meer dan een miljoen kilo mysterieuze vracht verscheept naar diverse andere landen. Dat blijkt uit documenten die door WikiLeaks op internet zijn gezet.

De stukken laten zien dat ambassades in Europa, Azië, het Midden-Oosten, Noord- en Zuid-Amerika en Afrika leveringen ontvangen uit Bagdad.

In mei 2018 werd bijvoorbeeld 540 ton aan goederen naar de Verenigde Staten verscheept. Daarnaast ging er 120 ton naar Europa en 24 ton naar Zuid-Afrika, Zuid-Amerika en Centraal-Afrika.

Mysterie

Ter vergelijking werd in Irak zelf slechts 2,5 ton vracht vervoerd.

Wat er precies wordt vervoerd is een mysterie. Op het eerste oog lijkt het te gaan om huishoudelijke items, maar volgens de website Movers.com is het hoogst onwaarschijnlijk dat dergelijke voorwerpen over zee worden vervoerd.

Onlangs werd een pakhuis van de Amerikaanse ambassade ontdekt nabij de luchthaven van Malmi in Finland.

Uit documenten blijkt dat de Amerikaanse ambassade in Finland in april 2018, een maand voordat de goederen werden verscheept, opdracht had gegeven tot de bouw van een nieuw veiligheidshek rond het pakhuis.

Niet bekend

Het is niet bekend wat het doel is van dit magazijn.

In 2017 bleek dat de Amerikaanse ambassade in Frankfurt werd gebruikt voor spionageactiviteiten.

Vanuit de ambassade in Frankfurt werd spionageapparatuur gekocht en verstuurd naar andere Amerikaanse ambassades.

Geheime operaties

De nieuwe onthullingen die door WikiLeaks zijn gedaan lijken erop te wijzen dat de Amerikaanse ambassade in Bagdad ook een knooppunt is voor geheime operaties.

De stukken onthullen bijvoorbeeld dat er ‘tactische spionageaparatuur’ was besteld voor Amerikaanse ambassades in Zuid-Amerika.

Onder meer Colombia en El Salvador ontvingen spionagecamera’s die waren verwerkt in pennen, brillen, hoeden, USB-sticks en knopen.

[Helsinki Times]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Bas van Shie
Bas van Shie
3 jaren geleden

Natuurlijk word er gespioneerd van uit de ambassades, je moet wel erg naïef zijn om te denken dat ze daar alleen zaken zoals visa,s regelen.

Een ambassade is een land in het klein, alle dingen die niet door de beugel kunnen vinden vandaar uit plaats.
Het verbaasde me dat WikiLeaks niet met bewijs van drugs en wapenhandel naar buiten gekomen is,
want steeds meer landen hebben maffia als regering.

Kijk eens hoe de Amerikaanse ambassadeur in Nederland hier zich gedraagt als of hij minister president is.
Afpersing en chantage heet tegenwoordig; sancties.

marcel Koningen
marcel Koningen
3 jaren geleden

Zodra het kan wordt het bestuur van een land omgezet in een bedrijfs structuur die uiteraard in America ingeschreven wordt en waar je aandelen van kan kopen.de inwoners worden producten die in leningen kunnen worden omgezet en de bewoners moeten dat terug betalen.Het geld wordt vervolgens aan de bedrijven uitbetaald voor on nodige rotzooi[b.v wapens e.d.] of om wanbeleid te financieren van overheden en grote internationale bedrijven van dezelfde aandeelhouders.Kortom de overheid overnemen is het doel van de Amerikaanse economische elite en de kruimels naar de plaatselijke economische elite in ruil voor slaafse medewerking.het grootse bedrijf in een land is meestal de overheid.
Nu is het onder tussen ook duidelijk wat al die honderden V.S. Legerbasissen op de wereld doen :het beschermen van de investeringen van de aandeel houders natuurlijk niet de belangen van gewone burgers integen deel die worden verpletterd zoals altijd en mogen ervoor betalen!
Mvrg,Marcel

Jeff
Jeff
3 jaren geleden

precies en we weten ook vast wel, waarom Sadam snel opgeruimd moest

Only you
Only you
3 jaren geleden

Sinds de wo 1en2 worde we door een zeer zionistische natie gemuilkorfd?

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

10
0
We lezen graag je reactie!x