Homepagina » Buitenland » Vanuit de Amerikaanse ambassade in Bagdad werd ruim een miljoen kilo aan mysterieuze vracht verscheept. Wat is hier aan de hand?
Vanuit de Amerikaanse ambassade in Bagdad werd ruim een miljoen kilo aan mysterieuze vracht verscheept. Wat is hier aan de hand?
Foto: Jprg1966 Wikimedia Commons

Vanuit de Amerikaanse ambassade in Bagdad werd ruim een miljoen kilo aan mysterieuze vracht verscheept. Wat is hier aan de hand?

Vanuit de Amerikaanse ambassade in Bagdad is meer dan een miljoen kilo mysterieuze vracht verscheept naar diverse andere landen. Dat blijkt uit documenten die door WikiLeaks op internet zijn gezet.

De stukken laten zien dat ambassades in Europa, Azië, het Midden-Oosten, Noord- en Zuid-Amerika en Afrika leveringen ontvangen uit Bagdad.

In mei 2018 werd bijvoorbeeld 540 ton aan goederen naar de Verenigde Staten verscheept. Daarnaast ging er 120 ton naar Europa en 24 ton naar Zuid-Afrika, Zuid-Amerika en Centraal-Afrika.

Mysterie

Ter vergelijking werd in Irak zelf slechts 2,5 ton vracht vervoerd.

Wat er precies wordt vervoerd is een mysterie. Op het eerste oog lijkt het te gaan om huishoudelijke items, maar volgens de website Movers.com is het hoogst onwaarschijnlijk dat dergelijke voorwerpen over zee worden vervoerd.

Onlangs werd een pakhuis van de Amerikaanse ambassade ontdekt nabij de luchthaven van Malmi in Finland.

Uit documenten blijkt dat de Amerikaanse ambassade in Finland in april 2018, een maand voordat de goederen werden verscheept, opdracht had gegeven tot de bouw van een nieuw veiligheidshek rond het pakhuis.

Niet bekend

Het is niet bekend wat het doel is van dit magazijn.

In 2017 bleek dat de Amerikaanse ambassade in Frankfurt werd gebruikt voor spionageactiviteiten.

Vanuit de ambassade in Frankfurt werd spionageapparatuur gekocht en verstuurd naar andere Amerikaanse ambassades.

Geheime operaties

De nieuwe onthullingen die door WikiLeaks zijn gedaan lijken erop te wijzen dat de Amerikaanse ambassade in Bagdad ook een knooppunt is voor geheime operaties.

De stukken onthullen bijvoorbeeld dat er ‘tactische spionageaparatuur’ was besteld voor Amerikaanse ambassades in Zuid-Amerika.

Onder meer Colombia en El Salvador ontvingen spionagecamera’s die waren verwerkt in pennen, brillen, hoeden, USB-sticks en knopen.

[Helsinki Times]


Vond je dit interessant? Deel het dan met je vrienden op Twitter
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
Check hier de NineForNews Shop voor super leuke shirts, mokken etc. met unieke designs!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

10 reacties

 1. Natuurlijk word er gespioneerd van uit de ambassades, je moet wel erg naïef zijn om te denken dat ze daar alleen zaken zoals visa,s regelen.

  Een ambassade is een land in het klein, alle dingen die niet door de beugel kunnen vinden vandaar uit plaats.
  Het verbaasde me dat WikiLeaks niet met bewijs van drugs en wapenhandel naar buiten gekomen is,
  want steeds meer landen hebben maffia als regering.

  Kijk eens hoe de Amerikaanse ambassadeur in Nederland hier zich gedraagt als of hij minister president is.
  Afpersing en chantage heet tegenwoordig; sancties.

  25 likes
 2. Het is goud.

  13 likes
 3. Zodra het kan wordt het bestuur van een land omgezet in een bedrijfs structuur die uiteraard in America ingeschreven wordt en waar je aandelen van kan kopen.de inwoners worden producten die in leningen kunnen worden omgezet en de bewoners moeten dat terug betalen.Het geld wordt vervolgens aan de bedrijven uitbetaald voor on nodige rotzooi[b.v wapens e.d.] of om wanbeleid te financieren van overheden en grote internationale bedrijven van dezelfde aandeelhouders.Kortom de overheid overnemen is het doel van de Amerikaanse economische elite en de kruimels naar de plaatselijke economische elite in ruil voor slaafse medewerking.het grootse bedrijf in een land is meestal de overheid.
  Nu is het onder tussen ook duidelijk wat al die honderden V.S. Legerbasissen op de wereld doen :het beschermen van de investeringen van de aandeel houders natuurlijk niet de belangen van gewone burgers integen deel die worden verpletterd zoals altijd en mogen ervoor betalen!
  Mvrg,Marcel

  8 likes
 4. Nationaal Museum van Irak, god wat hebben ze daar een spullen weggesleept. Er lag ook veel uit de tijd van Mesopetamie enz. Veel was al gestolen of vernietigd door de Taliban en de rest is meegenomen door de Amerikanen.

  5 likes
 5. Sinds de wo 1en2 worde we door een zeer zionistische natie gemuilkorfd?

  7 likes
 6. precies en we weten ook vast wel, waarom Sadam snel opgeruimd moest

  2 likes
 7. Een ambassade is er voor spionnen en niets anders. Daarom is het ook zo raar dat Nederland dat kleine landje zoveel van deze ambassades heeft. Stel graaiers en als je het open wil houden laat de multinationals er dan voor betalen.

  2 likes
 8. Wat ze ook vervoeren naar die andere landen, in een later stadium kunnen ze het van daar naar de VS vervoeren zonder dat het dan iemand is opgevallen.

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

sneeuw

Irakezen verbijsterd door uiterst zeldzame sneeuwval. Hier is voor het eerst in ruim een eeuw sneeuw van betekenis gevallen

Het zal de vaste lezer van deze ...

assad

Italiaanse publieke omroep weigert veelbesproken interview met Assad uit te zenden. Bekijk het hier

De Italiaanse publieke omroep Rai nam onlangs ...