Homepagina » Buitenland » Amerikaanse coalitie ‘bombardeert Syrische leger, waarna IS-aanval volgt’. Wordt er een vies spelletje gespeeld?
Amerikaanse coalitie 'bombardeert Syrische leger, waarna IS-aanval volgt'. Wordt er een vies spelletje gespeeld?

Amerikaanse coalitie ‘bombardeert Syrische leger, waarna IS-aanval volgt’. Wordt er een vies spelletje gespeeld?

De Tijgers, een eliteteam van het Syrische leger, zouden in het dorp Kadir in de provincie Homs zijn gebombardeerd door gevechtsvliegtuigen van de Amerikaanse coalitie. Dat melden pro-regeringsbronnen, schrijft de website South Front.

De luchtaanvallen werden naar verluidt gevolgd door een IS-aanval in het gebied. Kadir is vanuit strategisch oogpunt een belangrijk dorp.

Als de berichten worden bevestigd is dit opnieuw een teken dat de Amerikaanse campagne in het door oorlog verscheurde land gericht is op het dwarsbomen van Syrië, Iran en Rusland in de strijd tegen IS.

Veel terrein

Vorige week heeft de Russische luchtmacht zeker 200 IS-strijders gedood.

Het Russische ministerie van Defensie liet weten dat gevechtsvliegtuigen strijders van de terreurgroep bestookten toen die op weg waren naar Deir ez-Zor in het oosten van Syrië.

Volgens Moskou concentreert IS haar troepen rond Deir ez-Zor omdat de terreurgroep elders in Syrië veel terrein heeft moeten prijsgeven.

In het westen van de provincie Homs en in het zuiden van de provincie Raqqa zijn IS-strijders teruggedreven door het Syrische leger en de Russische luchtmacht.

Illegaal

Vorige maand zei de Russische minister van Buitenlandse Zaken Lavrov in een interview met NBC News dat de VS tien militaire bases op Syrisch grondgebied en nog eens honderden bases over de hele wereld heeft, zelfs rond Rusland.

Hij voegde toe dat deze bases illegaal zijn, terwijl Rusland op uitnodiging van de Syrische overheid in Syrië is.

Turkse media onthulden onlangs de geheime locaties van de Amerikaanse legerbases in Syrië.

[SouthFront]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Ruben020 schreef:

  Het is duidelijk de de Amerikanen/Zionisten verschrikkelijk balen van het feit dat het einde van hun barbaarse pionnetjes nadert. En dat tot nu toe voor als nog Assad de touwtjes stevig in z,n handen heeft in Syrië. Met behulp van niet te vergeten, Rusland Iran en Hezbollah en nog wat Iraakse en Palestijnse milities. Ik verwacht dat we nog hele spannende tijden tegemoet komen , met in Het Witte Huis Trump en schoonzoon Zionist Jared Kushner, en Israël die nu inmiddels het hele Witte Huis hebben overgenomen, die ongetwijfeld met veel agressie landen als Rusland , Iran en trouwens ook China met veel laster en provocaties en militair vertoon zullen uitdagen. Want deze drie landen zijn in hun ogen een groot hinderlaag in de hun zogewenste NWO

  21 likes
  • Gezinusk schreef:

   Dat denk ik ook. Amerika en een aantal NAVO partners dienen bovendien voor een oorlogstribunaal te worden gedaagd. Zij hebben namelijk niks in Syrië te zoeken. Alleen Rusland kreeg op verzoek van de Syrische regering toestemming om gebruik te maken van het Syrische luchtruim en het sturen van grondtroepen.

   Voor de rest juich ik een NWO toe maar niet in de richting waar zij naar toe willen. De klaplopers met hun snode plannen hebben het in ieder geval al zover geschopt dat de mensen op aarde worden voorzien van nep nieuws, nep voedsel, en zo meer… Neem de zakenbanken en de coup d’etat die ze in de vorige eeuw op het Amerikaans bankierssysteem hebben gepleegd. De betrokken zakenbanken, en allen geallieerd aan het Rothschild complex, bezitten nog niet de helft aan vermogen van wat ze beweren in hun bezit te hebben. Een aanzienlijk gedeelte is nep en daarom drukken zij geld uit het niets.

   8 likes
 • Furious Anger schreef:

  Wordt er een vies spelletje gespeeld? haha daar is geen ? voor nodig… Die kl*te Amerikanen spelen een zeer vies spelletje! Gaat echt nergens meer over wat die gasten allemaal flikken, en wij als mensen maar slikken.,., Ze doen maar wat zei in hun zieke geesten rechtsvaardig vinden en niemand die het echt stoppen kan. Amerika, terroristen staat!!!

  14 likes
 • Rob Steenwinkel schreef:

  De VS is gewoon een slaaf van Israël……….het gehele midden oosten zal tot Israël behoren! Gen Wesley Clark Reveals US Plan To Invade Iraq, Syria, Lebanon, Lybia, Somalia, Sudan, And Iran
  https://www.youtube.com/watch?v=r8YtF76s-yM

  General Wesley Clark explains ISIS/Al Qaida was created by U.S. Allies CIA and Mossad
  https://www.youtube.com/watch?v=ojcoKnTGf4s

  6 likes
 • Eelke Piers schreef:

  Er zijn geen Amerikanen in Syrië. Syrië kan die bases dus gerust platbombarderen.

  4 likes
 • x

  Check Also

  trump

  Trump: ‘Wij doen niet meer mee aan die eindeloze oorlogen’

  President Trump werd enkele dagen geleden weer ...

  elektrische auto

  Het smerige geheim achter je ‘groene’ elektrische auto

  Afgelopen maand kreeg Teslabaas Elon Musk post ...

  >