Buitenland

Amerikaanse coalitie evacueert IS-terroristen in het geheim uit laatste bolwerk Syrië. Dit zijn de beelden

Help ons door dit artikel met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Amerikaanse coalitie heeft in Syrië tientallen terroristen en hun familieleden teruggetrokken uit de oostelijke provincie Deir ez-Zor, nabij de grens met Irak.

Het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten heeft gemeld dat de coalitie woensdag meer dan 50 vrachtwagens heeft ingezet om de terroristen op te halen in het dorp Baghouz, ten oosten van de Eufraat.

Goed geïnformeerde bronnen hebben tegen het observatorium gezegd dat Amerikaanse legerhelikopters in het gebied aanwezig waren op het moment dat de terroristen werden geëvacueerd.

Onderhandelingen

Het observatorium meldde eerder dat er onderhandelingen hebben plaatsgevonden tussen de door de Verenigde Staten gesteunde Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF) en restanten van IS.

Er zou nog geen overeenstemming zijn bereikt.

Zaterdag werd aangekondigd dat de SDF de laatste enclave van IS in het oosten van Syrië had ingenomen.

Deal

Het observatorium liet weten dat enkele honderden terroristen, vooral buitenlanders, zich hebben overgegeven aan de SDF.

Sommige militanten zouden zich nog schuilhouden in ondergrondse tunnels.

Lokale bronnen hebben tegenover het Syrische persbureau SANA gezegd dat Amerikaanse helikopters afgelopen zaterdag tientallen IS-commandanten en militanten hebben vervoerd van de oostelijke provincies Hasakah en Deir ez-Zor naar een onbekende locatie, nadat er een deal was gesloten.

Bekijk de beelden hieronder:

[Press TV]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
3 jaren geleden

They do this so they can keep on going on with the commercial weapon industry, murdering, wars and violance, instead of being surrender and devoted towards peacefull and scientific creations; On the mainstream media and social media they censorship a lot about the Almighty and aliens and which can lead easily to the destruction of mankind; satanists and demons are ruling.

weg met ons
weg met ons
3 jaren geleden

Het zullen wel de ISIS huursoldaten zijn die werden gefinancierd met Nederlands geld afgeperst door de overheid van de NL bevolking. Hebben de NL politici met bloed aan de handen al gemeld of de milieuvervuilende Hilux Toyota’s onze kant opkomen ter compensatie? Kan ze zo niet terugvinden, ergens moeten de auto’s zijn gebleven.

https://sy.opensooq.com/en/cars/cars-for-sale/toyota

danmaarzo
danmaarzo
3 jaren geleden

Impressive tv, what else.

Kalki
Kalki
3 jaren geleden

Door IS te evacueren, door de VS, worden oorlogen/terrorisme alleen maar in stand gehouden; het lijkt er verdacht veel op dat de mensheid/machthebbers oneindige oorlogen veruit op aarde verkiezen boven universele vrede.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

11
0
We lezen graag je reactie!x