Homepagina » Buitenland » Amerikaanse coalitie evacueert IS-terroristen in het geheim uit laatste bolwerk Syrië. Dit zijn de beelden
Amerikaanse coalitie evacueert IS-terroristen in het geheim uit laatste bolwerk Syrië. Dit zijn de beelden
Foto: YouTube/PressTV

Amerikaanse coalitie evacueert IS-terroristen in het geheim uit laatste bolwerk Syrië. Dit zijn de beelden

De Amerikaanse coalitie heeft in Syrië tientallen terroristen en hun familieleden teruggetrokken uit de oostelijke provincie Deir ez-Zor, nabij de grens met Irak.

Het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten heeft gemeld dat de coalitie woensdag meer dan 50 vrachtwagens heeft ingezet om de terroristen op te halen in het dorp Baghouz, ten oosten van de Eufraat.

Goed geïnformeerde bronnen hebben tegen het observatorium gezegd dat Amerikaanse legerhelikopters in het gebied aanwezig waren op het moment dat de terroristen werden geëvacueerd.

Onderhandelingen

Het observatorium meldde eerder dat er onderhandelingen hebben plaatsgevonden tussen de door de Verenigde Staten gesteunde Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF) en restanten van IS.

Er zou nog geen overeenstemming zijn bereikt.

Zaterdag werd aangekondigd dat de SDF de laatste enclave van IS in het oosten van Syrië had ingenomen.

Deal

Het observatorium liet weten dat enkele honderden terroristen, vooral buitenlanders, zich hebben overgegeven aan de SDF.

Sommige militanten zouden zich nog schuilhouden in ondergrondse tunnels.

Lokale bronnen hebben tegenover het Syrische persbureau SANA gezegd dat Amerikaanse helikopters afgelopen zaterdag tientallen IS-commandanten en militanten hebben vervoerd van de oostelijke provincies Hasakah en Deir ez-Zor naar een onbekende locatie, nadat er een deal was gesloten.

Bekijk de beelden hieronder:

[Press TV]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

11 reacties

 1. They do this so they can keep on going on with the commercial weapon industry, murdering, wars and violance, instead of being surrender and devoted towards peacefull and scientific creations; On the mainstream media and social media they censorship a lot about the Almighty and aliens and which can lead easily to the destruction of mankind; satanists and demons are ruling.

  8 likes
 2. Het zullen wel de ISIS huursoldaten zijn die werden gefinancierd met Nederlands geld afgeperst door de overheid van de NL bevolking. Hebben de NL politici met bloed aan de handen al gemeld of de milieuvervuilende Hilux Toyota’s onze kant opkomen ter compensatie? Kan ze zo niet terugvinden, ergens moeten de auto’s zijn gebleven.

  https://sy.opensooq.com/en/cars/cars-for-sale/toyota

  12 likes
 3. Ze worden straks weer ingezet in Tsjetsjenie en Ukraine om tegen de Russen te vechten.

  5 likes
 4. we krijgen toch wel de van ons belasting geld betaalde auto’s terug?

  4 likes
 5. Door IS te evacueren, door de VS, worden oorlogen/terrorisme alleen maar in stand gehouden; het lijkt er verdacht veel op dat de mensheid/machthebbers oneindige oorlogen veruit op aarde verkiezen boven universele vrede.

  3 likes
 6. Zolang de satanistische/demonische/Illuminati-elite de openbaring via de Tv van Christus Maitreya tegenwerkt; zolang zullen er IS- en Jihad- aanslagen zijn.

  3 likes
 7. Was bij de VRT gewoon nieuws en werd als het evacueren van gegijzelden gezien. Wel werd erbij gezegd dat er ook leden van de club konden bij zijn.

  2 likes
 8. Impressive tv, what else.

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

coronacrisis

Achter coronacrisis zitten mensen die zich door niets laten tegenhouden, zegt ex-parlementslid

Dag in dag uit zie je dezelfde ...

undercoververpleegster

Undercoververpleegster onthult wat er echt gebeurt in ziekenhuizen: ‘Dit is moord’

Erin Marie Olszewski is een ‘undercoververpleegster’ en ...