Buitenland

Amerikaanse coalitie evacueert IS-terroristen in het geheim uit laatste bolwerk Syrië. Dit zijn de beelden

Help mee door deze info met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Amerikaanse coalitie heeft in Syrië tientallen terroristen en hun familieleden teruggetrokken uit de oostelijke provincie Deir ez-Zor, nabij de grens met Irak.

Het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten heeft gemeld dat de coalitie woensdag meer dan 50 vrachtwagens heeft ingezet om de terroristen op te halen in het dorp Baghouz, ten oosten van de Eufraat.

Goed geïnformeerde bronnen hebben tegen het observatorium gezegd dat Amerikaanse legerhelikopters in het gebied aanwezig waren op het moment dat de terroristen werden geëvacueerd.

Onderhandelingen

Het observatorium meldde eerder dat er onderhandelingen hebben plaatsgevonden tussen de door de Verenigde Staten gesteunde Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF) en restanten van IS.

Er zou nog geen overeenstemming zijn bereikt.

Zaterdag werd aangekondigd dat de SDF de laatste enclave van IS in het oosten van Syrië had ingenomen.

Deal

Het observatorium liet weten dat enkele honderden terroristen, vooral buitenlanders, zich hebben overgegeven aan de SDF.

Sommige militanten zouden zich nog schuilhouden in ondergrondse tunnels.

Lokale bronnen hebben tegenover het Syrische persbureau SANA gezegd dat Amerikaanse helikopters afgelopen zaterdag tientallen IS-commandanten en militanten hebben vervoerd van de oostelijke provincies Hasakah en Deir ez-Zor naar een onbekende locatie, nadat er een deal was gesloten.

Bekijk de beelden hieronder:

[Press TV]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
4 jaren geleden

They do this so they can keep on going on with the commercial weapon industry, murdering, wars and violance, instead of being surrender and devoted towards peacefull and scientific creations; On the mainstream media and social media they censorship a lot about the Almighty and aliens and which can lead easily to the destruction of mankind; satanists and demons are ruling.

weg met ons
weg met ons
4 jaren geleden

Het zullen wel de ISIS huursoldaten zijn die werden gefinancierd met Nederlands geld afgeperst door de overheid van de NL bevolking. Hebben de NL politici met bloed aan de handen al gemeld of de milieuvervuilende Hilux Toyota’s onze kant opkomen ter compensatie? Kan ze zo niet terugvinden, ergens moeten de auto’s zijn gebleven.

https://sy.opensooq.com/en/cars/cars-for-sale/toyota

danmaarzo
danmaarzo
4 jaren geleden

Impressive tv, what else.

Kalki
Kalki
4 jaren geleden

Door IS te evacueren, door de VS, worden oorlogen/terrorisme alleen maar in stand gehouden; het lijkt er verdacht veel op dat de mensheid/machthebbers oneindige oorlogen veruit op aarde verkiezen boven universele vrede.

Back to top button
11
0
We lezen graag je reactie!x