Homepagina » Buitenland » Analist: “Amerika vertelt alleen maar leugens over Syrië”
Analist: "Amerika vertelt alleen maar leugens over Syrië"

Analist: “Amerika vertelt alleen maar leugens over Syrië”

De Verenigde Staten hebben aangekondigd een elite troepenmacht in te zetten in de strijd tegen terreurbeweging Islamitische Staat (IS). De troepen worden gestationeerd in Irak, maar zullen ook worden ingezet om operaties in Syrië uit te voeren.

Het Pentagon liegt omdat deze commando’s al sinds het begin van de oorlog in Syrië actief zijn, zo stelt een Amerikaanse schrijver en politiek analist.

Volgens Daniel Patrick Welch verkondigt het Pentagon ‘regelrechte leugens’. “Alles wat ze zeggen over commando’s of troepen ‘op de grond’ is onzin,” zegt hij.

Bewust destabiliseren

De Amerikaanse minister van Defensie Ash Carter kondigde eerder aan de inzet van maximaal 50 elitetroepen uit te breiden om ook Syrië te kunnen dekken. Hij gaf niet aan om hoeveel man het precies gaat, maar wel dat het om een groter team gaat.

De troepen zullen worden ingezet om invallen uit te voeren, gijzelaars te bevrijden en IS-leiders te pakken, meldt persbureau Reuters.

Welch zegt dat de VS deze commando’s al vanaf het begin op de grond heeft. “Ze hebben een grote rol gespeeld in de oorlog tegen de Syrische staat, om deze te verzwakken,” zegt hij. “En ze hebben al in 2006, nog voor de Arabische Lente, miljoenen geïnvesteerd in een campagne om de Syrische staat bewust te destabiliseren.”

Stormram

“Ze zijn dus het probleem, niet de oplossing,” gaat hij verder. De troepen moeten volgens minister Carter de Koerdische strijders helpen in hun strijd tegen IS-terroristen. Damascus heeft echter geen mandaat afgegeven voor de inzet van Amerikaanse troepen in het land en stelt dat de soevereiniteit van Syrië niet gerespecteerd wordt.

“De VS heeft alle voorlopers van IS gecreëerd,” zegt Welch. “Het land steunt bondgenoot Turkije en daarmee de oliehandel met IS.”

“De Amerikanen hebben hun eigen doodseskaders die in Syrië precies hetzelfde doen als in Libië en de rest van Afrika, Centraal-Amerika en het Midden-Oosten. Ze gebruiken deze doodseskaders als een soort stormram om regeringen omver te werpen die ze niet mogen.”

“Ze vechten niet tegen IS,” aldus de politiek analist. “Rusland is op Syrië na het enige land dat tegen IS strijdt. Amerikaanse functionarissen vertellen zoveel leugens en onzin dat het moeilijk is om naar ze te luisteren.”

[PressTV]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
exegese
exegese
6 jaren geleden

Amerikaanse functionarissen vertellen zoveel leugens en onzin dat het moeilijk is om naar ze te luisteren.”

Zo natuurlijk ook de lastercampagnes tegen Assad als regeringsleider. Voordat duidelijk werd dat Assad weigerde onvoorwaardelijk te gehoorzamen, weigerde zich zelf en zijn volk te onderwerpen aan the Federal reserve en centrale banken (overigens net als Saddam Hoessein en Ghadaffi) dat hij vast bleef houden aan zijn eigen bank en geld, en eigenlijk ook van de Petrodollar af wilde als handelsvaluta voor de olie, tot die tijd werd hij in het westen geroemd om wie hij echt is, om zijn westerse opvattingen en voor het hanteren van een seculiere en democratische regeringsvorm met gelijke rechten ongeacht welke geloofsovertuiging je aanhangt, maar ook voor man en vrouw. Iets waar elk land in het Midden Oosten wat mij betreft een puntje aan kan zuigen. Ook de aantijging dat hij zijn eigen volk zou hebben aangevallen met gifgas is niets anders dan een smerige leugen om de wereld op te hitsen tegen een man die in eigen land op handen gedragen wordt. Ik vond op boublog een stukje over de werkelijke toestand in Syrië, verteld door gewone onafhankelijke mensen aldaar werkzaam en dagelijks aanwezig. Zij vertellen een ander verhaal en hebben geen enkele reden daar over te liegen. Vooral het youtube-filmpje van een Belgische priester die er al jaren werkt spreekt voor mijn gevoel boekdelen

http://www.boublog.nl/2012/02/16/de-christenen-in-syrie-steunen-president-assad/

Berenbotje
Berenbotje
6 jaren geleden

Amerikanen beseffen een ding niet: de wet van de karma. Straks gaan meerdere gedode ISIS-strijders wedergeboren worden in Anerika (of Europa), binnen blanke gezinnen, en hun strijd hier voortzetten. Wie kan ze dan stoppen? De VS en Europa beseffen het niet, maar ze zijn bezig hun toekomstige interne vijanden te creeren. Laat die lui hun eigen oorlogen uitvechten en bemoei je er niet mee zolang ze je niet komen aanvallen.

Geuz
Geuz
6 jaren geleden

Niets nieuws.
Het is interessant om te achterhalen wat dan de waarheid is.

Wat ik er over weet, is dat men in Rusland meent dat Rusland Assad en Iran steunt, terwijl de NAVO landen de andere landen in dat gebied zogezegd in hun zak hebben. Er is dus sprake van wat lijkt op Koude Oorlog dialectiek. Het incident deze week met Turkije, als NAVO land dat al gedurende twee jaar regelmatig wordt betrapt op steun aan ISIS, met het neerhalen van een Russische straaljager door de Turken deze week, deed veel lieden op internet publiceren dat er een derde wereld oorlog op handen is, of al begonnen is.

Het plan van de Jezuïeten is, dat er een invasie komt van de VS door China en Rusland.
Daarvoor is een agitatie tussen de BRICS en de NAVO nodig, welke al meer dan een jaar bezig is met de Krim, Oekraïne, nu dan Turkije en ISIS in Syrië en Irak. Vorig jaar zagen we de MH17 agitatie, waar Rusland de schuld werd gegeven door de landverraders op de NAVO landen.

Betreft de timing is mij weinig bekend.
Maar de enorme investeringen in het Chinese militaire complex zijn al 30 jaar goed zichtbaar.
De VS zal een invasie krijgen van Chinese troepen. De vraag is alleen, wanneer.

Lijkt me niet dat Europa aangevallen zal worden, want de Jezuïeten hebben alles voor elkaar in de Europese unie. Iedereen is ook bijgelovig in Europa, het onderwijs laat openlijk bijgelovigheid door gaan voor wetenschap. De volkeren hebben er geen benul van, vanwaar de kogels komen.Deze komen van de Katholieken, niet van de Moslims. Nederland is Rooms, want het Rooms Katholieke Sinterklaasfeest wordt nauwelijks ter discussie gesteld. De PKN houdt Oecumene, en niet Oecumenische gemeenten promoten de roomse leugens, anders worden ze neergehaald door de Nederlandse justitie. Het onderwijs ontkent dat Hitler een Katholiek was, en de alternatieve media benomen slechts buitenaardsen als oorzaak, net als het Vaticaan.

x

Check Also

morales

Oud-president Evo Morales: beleid Nieuwe Wereldorde gericht op uitdunnen ‘overbodige bevolking’

De Boliviaanse oud-president Evo Morales zei tijdens ...

kuzu

Kuzu haalt tijdens coronadebat snoeihard uit naar D66’er Jan Paternotte: ‘Wat een eikel’

Kamerlid Jan Paternotte (D66) wees Denk-voorman Tunahan ...

Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

9
0
We lezen graag je reactie!x