Archeologie

Ieder schoolboek moet worden herschreven. Deze onderzoekers ontdekken gigantische verloren stad in Mexico

Help mee door dit artikel met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Onderzoekers hebben in het westen van Mexico een eeuwenoude verloren stad ontdekt, die is gebouwd door rivalen van de Azteken.

“Het is fantastisch om te denken dat deze gigantische stad al die tijd heeft bestaan in het hartje van Mexico zonder dat iemand er iets vanaf wist,” zei archeoloog Chris Fisher van de Colorado State University.

Met behulp van radartechnologie ontdekten de onderzoekers dat de stad, die bekendstaat als Angamuco, zich uitstrekt over een gebied van 26 vierkante kilometer en duizenden jaren geleden werd verzwolgen door lava.

Grootste stad

“Dit is een enorm gebied waar heel veel mensen woonden,” zei Fisher tegen The Guardian. “We hebben het hier over 40.000 gebouwen, ongeveer net zoveel als op Manhattan.”

Piramides en pleinen bevinden zich in acht zones langs de rand van de stad en zijn niet zoals je zou verwachten gesitueerd in het centrum.

Volgens Fisher woonden er op het hoogtepunt, tussen 1000 en 1350, meer dan 100.000 mensen in Angamuco. “Dat maakt het voor zover bekend de grootste stad in het westen van Mexico in deze periode,” zei hij.

Vele piramides

Archeologen probeerden de stad in eerste instantie vanaf de grond te verkennen, maar ze beseften al snel dat het tenminste 10 jaar zou duren om het hele gebied in kaart te brengen.

Sinds 2011 zijn met behulp van de radartechnologie vele piramides, tempels, wegen en tuinen ontdekt.

Herschreven

“Overal vinden we nieuwe dingen en dat komt omdat we zo weinig weten over het archeologische universum in de Amerika’s,” zei Fisher.

“Ieder schoolboek moet worden herschreven en over twee jaar zullen ze opnieuw herschreven moeten worden,” voegde hij toe.

Foto: Chris Fisher

[Guardian]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
salvar
salvar
4 jaren geleden

ze herschrijven niets.

johan
johan
4 jaren geleden

Ze schrijven wat ze willen ons doen geloven.

marcelleke
marcelleke
4 jaren geleden

Men heeft er nog nooit van gehoord maar “ze staat bekend als Angamuco” …. Knoop dit maar aaneen !

AnnoNimbus
AnnoNimbus
4 jaren geleden

Tja,
van kleine leugens (Propaganda om Napoleon “klein” te maken) tot dit boek dat laat zien dat Tiras de hiërogliefen vóór Egypte had.

Abstract:
http://piramidasunca.ba/bs/latest-news/item/3495-the-oldest-writing-in-the-world-has-been-decoded.html

Het boek:
https://archive.org/details/ThracianScriptDecodedpartI

Het boek voorgelezen:
https://www.youtube.com/watch?v=je1OmKAS6lo

Tot metalen ijzeren palen (lingam) in dorpjes in India, die zo puur zijn dat ze niet oxideren en gaten door gebouwen waarbij “moderne” boormachines nodig waren.

Maar inderdaad, oude geschiedenis laat zich moeilijk herschrijven. Vooral als het ongemakkelijk is. Bijv: vóór de wereld oorlogen hadden Engeland en Frankrijk tezamen meer dan 100 landen veroverd.

Bijkomend probleem voor moderne geschiedenis is dat digitale media achteraf kan worden aangepast of zelfs digitaal gefabriceerd. Dus in de toekomst enorme moeite zullen hebben om te bevestigen dat een artikel origineel is of te bevestigen dat een feit echt gebeurd is. (Zoals dat Irak wapens van massa vernietiging had of dat Assad de grootste gifgas aanval ooit gelanceerd heeft tegen zijn eigen volk)

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

9
0
We lezen graag je reactie!x