Homepagina » Buitenland » De Amerikaanse democratie brokkelt niet af, ze is al lang verdwenen, onthult deze unieke studie
De Amerikaanse democratie brokkelt niet af, ze is al lang verdwenen, onthult deze unieke studie

De Amerikaanse democratie brokkelt niet af, ze is al lang verdwenen, onthult deze unieke studie

Uit een studie die in het wetenschappelijke tijdschrift Perspectives on Politics is verschenen, blijkt dat Amerika geen democratie is, maar een oligarchie.

De auteurs stellen de vraag wie in de Verenigde Staten de macht heeft.

Ze concluderen na hun analyse dat de overgrote meerderheid van het Amerikaanse volk weinig tot geen invloed heeft op het regeringsbeleid.

Voor het eerst

In de VS worden geregeld verkiezingen gehouden en ook kent men er de vrijheid van meningsuiting en vrijheid van vereniging.

Amerika blijkt echter niet zo democratisch als het beweert te zijn.

Het is voor het eerst dat er wetenschappelijk onderzoek is gedaan naar dit onderwerp.

Nihil

Als de voorkeuren van de economische elites en de lobbygroepen worden meegewogen, is de invloed van de gemiddelde Amerikaan op het beleid nihil, aldus de onderzoekers.

Met andere woorden: de VS zijn geen democratie, maar een oligarchie.

Superrijken

De auteurs van deze historisch gezien belangrijke studie, Martin Gilens van de Princeton-universiteit en Benjamin I. Page van de Northwestern-universiteit, benadrukken dat de invloed van de superrijken pas echt goed duidelijk zou zijn geworden als ze toegang hadden gehad tot meer gegevens.

Na de analyse van een ongelooflijke berg gegevens luidt de conclusie: ‘de voorkeuren van de gemiddelde Amerikaan hebben slechts een minuscule, statistisch niet-significante invloed op het overheidsbeleid’.

[CE]


Vond je deze informatie waardevol? Klik dan hieronder om te delen op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

14 reacties

 1. Raar dat ze wetenschappelijke studies nodig hebben voor iets wat iedereen met normaal verstand al lang heeft gezien.

  14 likes
 2. Volgens mij is er nergens een democratie te bekennen en is die er ook nooit echt geweest.
  Gestuurde situatie nu: Het westen geraakt in verval(wordt overbodig) en het midden/oosten komt op.
  Waarvoor dienen de FEMA kampen en de duizenden doodskisten? Er gaat daar vrijwel zeker iets ernstig gebeuren. En wij: wij zitten er tussenin. Ook niet echt een prettig gevoel.

  9 likes
  • @Elise, dat beeld heb ik ook al aardig lang: dat er geen democratie bestaat in deze wereld. Als je sommige artikelen leest (en het kwam zelfs voor in films als ik het me goed herinner) dan is democratie iets dat de heersende macht invoert na een land vernietigd te hebben. Democratie is daarmee gewoon iets waar de mens mee wordt misleid. Het is een systeem van de elite om het volk te doen geloven dat ze invloed op de politiek hebben. De werkelijke democratie is daarmee dus gekapt om als machtsmiddel te dienen. Dat is hier in Nederland net zo.

   3 likes
   • Zelfs in de dorpsraden van heel wat landen is er meer democratie dan in een stelsel met vele politieke partijen die voor de verkiezing tegenover elkaar staan en na de verkiezing hand in hand kameraden zijn.

    0 likes
  • Democratie is een tool voor de elites om de massa te controlen en te denken dat je in een vrij wereld leeft, terwijl je wordt bestuurd door hen. Het is niet anders dan blinde slavernij politieke systeem. Ze verrijken ten opzichte van van de massa door belastingen, staadtschuld en andere vormen van stelen. Het is niets meer en minder dan zionistische DEMONECRATIE.

   0 likes
 3. En die oligarchen trekken heel veel mensen mee in hun kielzog.
  De politiek en de NGO’s plus de top van de grote bedrijven.
  Alleen in stand te houden door een strakke top-down structuur en machtsmisbruik.
  En wie een eigen mening heeft, die ligt eruit; mag niet meer mee doen.
  Op deze wijze is de samenleving zwaar verontreinigd, en zijn de mensen met een hart de dupe.
  Je leest wel dat 10% ons overheerst.
  Maar volgens mij is de groep veel groter. Bijna de helft van de bevolking doet mee aan het spel van onderdrukking.
  Toch heb ik hoop. Een steeds grotere groep gaat zien dat er het mankeert op de wijze waarop wij met elkaar omgaan in onze samenleving. Uiteindelijk zal er omwenteling plaatsvinden, waarbij diegenen die zich hebben misdragen een aanklacht op de deurmat krijgen.
  Mijn hoop is gevestigd resultaat van de oorlog die momenteel in de USA woedt, waarover de MSM niet durven te berichten.

  9 likes
 4. Ach het is van alle tijden, verdeel en heers of overheid en bevolking , brood en spelen….. Al vanaf er een soort van belasting is gekomen . Het is de tijdgeest van het moment om een systeem een naam te geven, maar het is altijd een vorm van onderdrukking en controle …Of dacht iemand dat stemrecht een vorm van inspraak is of was. De vorm van onze huidige tijds Democratie is een zinkend schip, dat is goed duidelijk geworden de afgelopen jaren, door het systeem van een EU te creëren niks democratisch aan. Maar ook door dat er in Amerika een man als Trump gekozen is komt er toch op z’n zachts gezegd ruis naar boven en dat is op zich al bewonderings waardig .Amerika en de democratie is ook een zinkend schip het legt wel heel duidelijk de corruptie bloot alles wat vroeger verborgen was is inmiddels naar boven gekomen…..Weinig fraais, een soort vuile was en waar niemand nog respect voor kan op brengen, en er heerst daar een interne Oorlog ook nog. Ik geloof ook niet in een NWO van Westerse Landen, het is failliet…Kijk naar Engeland zo’n Boris Johnson, ook zo’n figuur die laat zien dat ze in hout greep zitten van de EU…. Eigenlijk zijn het spannende tijden, maar over 50 jaar zijn de Chinezen de nieuwe NWO……of dat een verbetering is…..sommige dingen wel maar als controle staat weer niet. Zo sukkelt de mensheid weer eeuwen door, het is altijd de kunst om als mens overeind te blijven in het systeem waar je in de tijdsgeest geboren bent en jezelf te ontwikkelen , dat is een hele kunst..

  6 likes
 5. Kan ook niet niet anders en als telkens weer ‘democratie’ een masker voor ‘dictatuur’ blijkt te zijn; waarom zou men nu niet eens eindelijk voor een meer rechtvaardiger systeem kunnen gaan, bijvoorbeeld de meritocratie, of anders desnoods als nog een ‘vernieuwde rechtvaardige democratie’?

  2 likes
 6. Het imago van krantenjongen tot miljonair is hiermee vreselijk opgeblazen?

  1 likes
 7. Ohm namo narai !

  Kameraden !

  Er waart een spook door Europa, het spook van het duivelse fascisme en het satanisme.
  Bereid u voor op de permanente vestiging van een absolute Monarchie voor de Boeren en het proletariaat!
  Nu Kameraad Jezus zich zo nadrukkelijk op de schaal van richter heeft gemanifesteerd…
  Om voor eens en voor altijd af te rekenen met het verderfelijke laat fascistische imperialistische grootkapitaal.
  Om definitief een einde te maken aan de verrotte satanische pedo bourgeoisie.
  Voor de revolutionaire en onomkeerbare vestiging van een Christelijke heilstaat op aarde.
  Proletariërs aller landen verenigt u !

  Sri sri Magnitude / Tsunami Giri Babba.
  AardbevingsGroninger
  Donder / bliksem en hagel predikant..

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

nederlandse

Nederlandse rechters zijn er niet meer voor de burgers. Kijk hoe de democratie wordt uitgeschakeld

Actieclub Urgenda procedeert al jaren tegen de ...

nederland

Nederland zal bevrijd worden. Wat iedereen moet weten over de grondwet

Wist u dat Nederland wordt geregeerd vanuit ...