Binnenland

Eerste Kamerlid haalt uit: D66 vindt verlaging pensioen met 400 euro NORMAAL

Help anderen door deze informatie met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Miljoenen Nederlanders dreigen gekort te worden op hun pensioen. Met een pensioenpot van 1500 miljard euro is dat totaal onnodig en asociaal, zegt PVV-Kamerlid Leon de Jong. Hij vindt dat de kortingen direct van tafel moeten en wil D66-minister Koolmees van Sociale Zaken dinsdag naar de Kamer roepen voor het wekelijkse Vragenuurtje.

Zijn fractievoorzitter, Geert Wilders, gaat nog een stapje verder. “Frankrijk krijgt 50 miljard euro aan giften, ook van ons geld. Daar laten ze de pensioenleeftijd nu op 62 jaar staan. Maar in Nederland moeten de gepensioneerden bloeden. Rutte en Koolmees hebben niks met Nederlanders,” aldus de PVV-voorman.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Het is de bedoeling dat er eind dit jaar een concept ligt voor een overgangsregeling van het huidige pensioenstelsel naar het nieuwe. Eerste Kamerlid Martin van Rooijen (50PLUS) wijst erop dat Koolmees de rekenrente heeft gebruikt als chantagemiddel om dit nieuwe pensioenstelsel erdoor te drukken.

Verlaging van het pensioen met 400 euro

“De pensioenen gaan NIET OMHOOG voor gepensioneerden na 2027. En tot 2027 blijft de absurde rekenrente van 0 procent bestaan bij een dekkingsgraad van ver onder de 90 procent. Dus nu hoge kortingen en premieverhogingen,” schrijft hij.

“Het voorstel van 50PLUS voor een rekenrente van minimaal 2 procent tot 2027 is de enige goede oplossing om een scherpe verlaging van het pensioen voor 1,5 miljoen gepensioneerden en verhoging van de pensioenpremies te voorkomen. Maar het laatste wat Koolmees wil, is ons gelijk geven,” vervolgt hij.

Van Rooijen haalt hard uit: “D66 is de anti-ouderenpartij en zet ons prachtige pensioenstelsel bij het grof vuil. Vindt een verlaging van het pensioen met 400 euro voor 1,5 miljoen gepensioneerden en geen indexatie voor 3 miljoen gepensioneerden NORMAAL.”

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

43 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
vraagtekentje
vraagtekentje
3 jaren geleden

Voor degene die nog in sprookjes geloven, die pensioenpot is al lang leeggeroofd door de EU, alleen gaan ze dat u niet vertellen.

Teun
Teun
3 jaren geleden

Op 17 maart 2021 is een zeer groot aantal mensen dit fenomeen vergeten.

gea
gea
3 jaren geleden

Wat ga je zelf inleveren van je enorme maandelijkse salaris ?? Het is ook erg makkelijk als je 7 tot 9 duizend per maand gestort krijgt.

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
3 jaren geleden

VVD/CDA/PvdA/D66/GROENLINKDS werken voor de globalists..
Deze partijen zijn NIET voor het volk. Doel van deze partijen is zoveel mogelijk het volk leeg plunderen..
De hele regering is een grote bende! Tijd voor een nieuw begin !

Back to top button
43
0
We lezen graag je reactie!x