Homepagina » Binnenland » Eerste Kamerlid haalt uit: D66 vindt verlaging pensioen met 400 euro NORMAAL
pensioen
Foto: Sleutelstad CC BY 3.0

Eerste Kamerlid haalt uit: D66 vindt verlaging pensioen met 400 euro NORMAAL

Miljoenen Nederlanders dreigen gekort te worden op hun pensioen. Met een pensioenpot van 1500 miljard euro is dat totaal onnodig en asociaal, zegt PVV-Kamerlid Leon de Jong. Hij vindt dat de kortingen direct van tafel moeten en wil D66-minister Koolmees van Sociale Zaken dinsdag naar de Kamer roepen voor het wekelijkse Vragenuurtje.

Zijn fractievoorzitter, Geert Wilders, gaat nog een stapje verder. “Frankrijk krijgt 50 miljard euro aan giften, ook van ons geld. Daar laten ze de pensioenleeftijd nu op 62 jaar staan. Maar in Nederland moeten de gepensioneerden bloeden. Rutte en Koolmees hebben niks met Nederlanders,” aldus de PVV-voorman.

Het is de bedoeling dat er eind dit jaar een concept ligt voor een overgangsregeling van het huidige pensioenstelsel naar het nieuwe. Eerste Kamerlid Martin van Rooijen (50PLUS) wijst erop dat Koolmees de rekenrente heeft gebruikt als chantagemiddel om dit nieuwe pensioenstelsel erdoor te drukken.

Verlaging van het pensioen met 400 euro

“De pensioenen gaan NIET OMHOOG voor gepensioneerden na 2027. En tot 2027 blijft de absurde rekenrente van 0 procent bestaan bij een dekkingsgraad van ver onder de 90 procent. Dus nu hoge kortingen en premieverhogingen,” schrijft hij.

“Het voorstel van 50PLUS voor een rekenrente van minimaal 2 procent tot 2027 is de enige goede oplossing om een scherpe verlaging van het pensioen voor 1,5 miljoen gepensioneerden en verhoging van de pensioenpremies te voorkomen. Maar het laatste wat Koolmees wil, is ons gelijk geven,” vervolgt hij.

Van Rooijen haalt hard uit: “D66 is de anti-ouderenpartij en zet ons prachtige pensioenstelsel bij het grof vuil. Vindt een verlaging van het pensioen met 400 euro voor 1,5 miljoen gepensioneerden en geen indexatie voor 3 miljoen gepensioneerden NORMAAL.”

0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
43 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
vraagtekentje
vraagtekentje
5 maanden geleden

Voor degene die nog in sprookjes geloven, die pensioenpot is al lang leeggeroofd door de EU, alleen gaan ze dat u niet vertellen.

joke v.d. velde
joke v.d. velde
Reactie op  vraagtekentje
5 maanden geleden

dat denk ik ook.weet je hoeveel jaar de aow al niet is geindexeerd?het is minimum en net genoeg om niet dood te gaan maar wel het koningshuis en zuid europa miljarden geven.als ik jonger was zette ik dit hele kabinet tegen de muur.

wolfje168
wolfje168
Reactie op  joke v.d. velde
5 maanden geleden

ik zou ze laten werken in de zorg. of de plantsoenendienst. wie niet werkt zal niet vreten.

Pluto
Pluto
Reactie op  wolfje168
5 maanden geleden

Ik hoorde iemand zeggen: bek houden

koddebeier
koddebeier
Reactie op  wolfje168
5 maanden geleden

Uiteraard wel zonder mondkapje !

Teun
Teun
Reactie op  vraagtekentje
5 maanden geleden

Is dit de reden dat het kwaad (mogelijk) eerst de ouderen wil laten vaccineren tegen het coronavirus? Hopende daarmee dat zij kunnen verhullen dat de pensioenpot is leeggeroofd.

Rob
Rob
Reactie op  Teun
5 maanden geleden

Daar lijkt het wel op Teun. Het Binnenhof is een duister gat waar ze doen aan ontkennen en verhullen van wat ze aan het doen zijn. Hoe verhul je dat de pensioen al niet meer van Nederland zijn? Door de oudere generaties weg te werken. Dan heb je ook geen weerspraak meer van die groep mensen. Politici hebben geen gat in hun hand, het hele Binnenhof is één groot zwart gat waar ALLES in verdwijnt, tot mensenlevens toe.

georg gunther
georg gunther
Reactie op  Teun
5 maanden geleden

daar zijn ze best voor in staat

jan doornbos
jan doornbos
Reactie op  vraagtekentje
5 maanden geleden

Zo zit het. Nou en straks komen de spuiten met pesticiden en dat, zo zal blijken, geeft een enorme ‘ruimte’. Aanzienlijk minder mensen die nog langer voor een pensioen in aanmerking komen. Immers, sedert een halfjaar heeft de grootste genocide uit de geschiedenis van de mensheid een aanvang genomen? Er komt een moment dat alles duidelijk wordt, ook in financieel opzicht. Maar ja, dan is het net als 75 jaar geleden ruimschoots te laat. ‘Wir haben es nicht gewusst’, let maar op. De aanstichters van alle oorlogen zijn nog altijd dezelfde. Vanzelfsprekend kiest men telkens een andere strategie. Deze keer heeft men gekozen voor een onzichtbare en niet bestaande vijand. Briljant. Je moet er maar op komen. Echter, het is en blijft georganiseerde misdaad. Dat laatste is zeer zeer zeer zwak uitgedrukt, dat geef ik toe.

Petra
Petra
Reactie op  vraagtekentje
5 maanden geleden

Bewijzen?

Pim Hamilton
Pim Hamilton
Reactie op  Petra
5 maanden geleden

Blijf lekker met je kop in het zand zitten.

Teun
Teun
5 maanden geleden

Op 17 maart 2021 is een zeer groot aantal mensen dit fenomeen vergeten.

gea
gea
5 maanden geleden

Wat ga je zelf inleveren van je enorme maandelijkse salaris ?? Het is ook erg makkelijk als je 7 tot 9 duizend per maand gestort krijgt.

kuus
kuus
Reactie op  gea
5 maanden geleden

En dan dat mooie wachtgeld wat ze vangen.

Jan
Jan
Reactie op  gea
5 maanden geleden

Eurocraten uit Brussel zijn niet onderworpen aan de belastingwetten aangaande de inkomstenbelasting van hun woonland. Bruto krijgen zij meer uitbetaald dan netto, omdat zij allerlei posten kunnen declareren (kantoorkosten, kosten voor verblijf etc). Daarnaast kunnen zij genieten van exclusieve gerechten uit de bedrijfskantine (ik ben benieuwd of zij dat zelf betalen of dat de burgers uit de EU dat betalen). Daarnaast ontvangen zij een volwaardig pensioen (dus geen pensioenkorting) van de belastingbetalers uit de EU.

Heniusz
Heniusz
Reactie op  Jan
5 maanden geleden

En dat alles met een dekkingsgraad van 35% van het €urocraten pensioenfonds.

Teun
Teun
Reactie op  Heniusz
5 maanden geleden

Inderdaad, 35% dekkingsgraad is voor gewone burgers geen volwaardig pensioen (er moet dus gekort worden). De eurocraten worden niet gekort en krijgen desnoods een blanco cheque van de Europese belastingbetalers.

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
5 maanden geleden

VVD/CDA/PvdA/D66/GROENLINKDS werken voor de globalists..
Deze partijen zijn NIET voor het volk. Doel van deze partijen is zoveel mogelijk het volk leeg plunderen..
De hele regering is een grote bende! Tijd voor een nieuw begin !

Tony
Tony
Reactie op  Joyce Ramgatie
5 maanden geleden

De politici van deze partijen verraden zichzelf.

Jan
Jan
Reactie op  Joyce Ramgatie
5 maanden geleden

Alle partijen werken voor de globalisten. Allemaal controlled opposition

Tony
Tony
5 maanden geleden

Dat betekent dus dat veel mensen die op het minimum zitten, op straat komen te staan. Want zij kunnen dan de huur niet meer betalen. Want als hun pensioen gekort wordt, zullen ook de toeslagen gekort worden of zelfs helemaal verdwijnen. Dat is dus ook een manier om het woningtekort in Nederland aan te pakken!

Dat is onderdeel van het plan om het vuur aan de schenen te leggen van een hardwerkende bevolking en tevens het bewijs dat wanneer je met pensioen gaat, je voor de regering overbodig bent geworden. Dit behoort net als de Corona maatregelen tot het kleineren van de bevolking en deze bevolking te onderdrukken. Oftewel, mensen met pensioen zijn afgeschreven en worden bij de vuilnis gezet.

Het is dus niets anders dan een onderdeel van het plan om mensen onderdanig en tot slaaf te maken.

Maar zij (politici) die wel een goed salaris hebben van een korting op hun pensioen geen last. Die hebben er voor gezorgd dat zij wel een goed pensioen hebben.

Wanneer ik alles zo op een rijtje zet, denk ik dat er nog veel meer mensonterende maatregelen op ons af komen. Alles onderdeel van het plan de mensen te kleineren. Zijn politici nog wel mensen?

Jan
Jan
Reactie op  Tony
5 maanden geleden

Wat dacht je van bepaalde banen die te zijner tijd vervangen gaan worden door computers en robots. Zie bijvoorbeeld supermarkten met betrekking tot zelfpinkassa’s. Toen bij mijn supermarkt de zelfscankassa’s werden geplaatst, was een aantal medewerkers zo trots als een pauw. Wat deze medewerkers niet beseffen is dat zij uiteindelijk (mogelijk) werkloos worden.

Tony
Tony
Reactie op  Jan
5 maanden geleden

Stapje met stapje wordt de digitalisering van mensen en de mensheid wereldwijd doorgevoerd. Digi-D, de ogenscan, mobiele telefoons die een verlengstuk zijn van een computer, digitaal en draadloos bankieren, zelfrijdende auto’s en dan zijn er ook nog eens digitale munten, om maar wat te noemen. Volgende stap, een digitaal paspoort met alles er op en er aan, inclusief toegepaste inentingen.

Dat kan geen voordelen hebben, alleen maar nadelen. Maar leg dat maar eens uit aan jongere generaties. Zij denken daar vaak niet bewust over na, zolang zij maar plezier hebben en niet, of tenminste zo weinig mogelijk, moeten nadenken.

Dat zal ongetwijfeld met de digitalisering in het onderwijs te maken hebben. Geen boeken meer, maar een computer.

De jonge generaties zijn al klaar gestoomd en vinden dit heel normaal. Het onafhankelijk en zelfstandig denken is hun afgenomen, maar dat hebben zij zelf niet door. Gemak siert de mens, maar is tevens de ondergang van de mensheid.

Straalmans
Straalmans
Reactie op  Tony
5 maanden geleden

Digitalisering vergemakkelijkt het inbouwen van digitale onderdelen zoals armen, benen en nog meer in het lichaam van de mens. Uiteindelijk moet de mens bestuurd worden door een computer, dus hij moet gedigitaliseerd worden. Te beginnen met zijn omgeving.

BertRoermond
BertRoermond
5 maanden geleden

een paar jaar geleden heeft Rutte braaf bij het kruisje getekend om onze pensioenpot van 1500 miljard euro beschikbaar te stellen bij een volgende financiële crisis, op een paar kleine artikeltjes na in de MSN werd er nauwelijks aandacht aan besteed…m.a.w…bij een grote crisis word de pot volkomen leeggezogen en verliest iedereen zijn opgebouwde bedrijfspensioen. Ondanks het uitblijven van berichtgeving in de MSN werd het tóch wel algemeen bekend, maar de Nederlander bleef mokkend en driftig commentaartjes neertikkend…oorverdovend stil…let op: die crisis is NU aan de gang..de grote schok ( al aangekondigd door onze fopkoning verleden week ) is komende…
Zeg maar zwaaizwaai naar je pensioentje…schraalhans gaat meester worden bij de gepensioneerden…maar ja…jullie vonden het toch allemaal goed ? Wederom ging er niemand de straat…gaan jullie maar allemaal door met driftig boze commentaartjes tikken..ik heb mijn maatregelen gelukkig genomen..mijn pensioen is ook pleite dadelijk..ben over de vijftig en mijn vetpot word ook een beetje magerder, maar zal gelukkig wél overleven. De groeten.

Carolina spuesens
Carolina spuesens
Reactie op  BertRoermond
5 maanden geleden

Je nakomelingen ook ?

Meindert Kramp
Meindert Kramp
5 maanden geleden

Iedereen in Europa even arm, dat is wat de vrijmetselaarspartij d(keer dat d’tje eens om) 66 van satan himself nastreeft. Dat heet dan zo mooi solidariteit.
Ze zijn in het naar voren schuiven van die plannen hondsbrutaal, omdat ze weten dat het toch die kant op moet gaan van de grote baas.
Dat doel bereiken ze met zo’n voorstel, met massa-immigratie en met corona, waarvan de lockdown en niet de ziekte de middenklasse wegvaagt.
De rest van de mensen wordt en blijft dan afhankelijk van overheidssteun.
Socialisten weten dondersgoed, dat samenlevingen zonder middenklasse neigen naar fascisme. Daar hebben ze zelf waarschuwend over geschreven en nu helpen ze het nota bene zelf uitvoeren. Dat toont het lelijke gezicht van de vrijmetselarij. Vrijmetselaars waarschuwen de mensen altijd verhuld voor hun eigen vrijmetselaarsplannen.
Het heeft iets religieus. Zoiets van “Waag het niet God, een oordeel over ons te vellen, want wij hebben het die lievelingetjes van jou allemaal verteld, Sie haben es gewusst. En God (welke God?) keek beschaamd naar de grond.
Overigens, waarom draai ik dat d’tje in D’66 om? Omdat algemeen bekend is, dat het goochelen met namen en cijfers en het verbergen van waarheden onder naamgeving een typische dwangmatige vrijmetselaars tic is.
Het is ook geen toeval dat het alarmnummer in de VS en de datum 911 gelijk zijn.

duitinzakje
duitinzakje
Reactie op  Meindert Kramp
5 maanden geleden

@Meindert:

Exact! d66 is 666! Het getal van het beest. Luciferianen dus. Vandaar dat je bij die partij niet veilig bent. Als ongeboren mens niet, als zorgbehoevende niet, als oudere niet. Je telt alleen als je werkende belastingbetaler bent, en dan ook alleen nog als melkkoe.

Hoe is het mogelijk dat niemand dat schijnt te zien.

Komt dat omdat die partij grossiert in ‘vriendelijk ogende’ dames die toch geen gevaar kunnen zijn?

Die dames overigens realiseren zich niet dat zij gezien worden!!

André
André
Reactie op  Meindert Kramp
5 maanden geleden

Dan is het toch b66? Ik snap je punt wel hoor, daar niet van.

duitinzakje
duitinzakje
Reactie op  André
5 maanden geleden

André:

Satanisten zetten graag de dingen op hun kop of van achter naar voren. Dit is om je in onbalans te brengen. Ze spotten als het ware met de werkelijke wereld. Dan kunnen ze zeggen ‘nee, dat is niet zo bedoeld. Dat zie jij er in’.

Daarbij moet je het zien als een suggestieve weergave. Je kan er alle kanten mee op.

JB62
JB62
5 maanden geleden

Voor de meeste lezers van deze site is het wel duidelijk dat de EU en de ECB er voor zorgen dat onze pensioenfondsen worden leeg geroofd. Doordat de ECB vele honderden miljarden Euro’s heeft bijgedrukt en bijna gratis op de markt heeft gebracht konden de pensioenfondsen hun geld niet meer laten renderen. Ze konden nog wel tegen een negatieve rente het pensioengeld uitlenen aan de Nederlandse Staat… Kortom de minister van financiën verdient ook nog eens aan het leed van de pensioen gerechtigden. Het meeste bijna gratis geld van de ECB gaat natuurlijk naar Italië, Griekenland, Frankrijk etc… Dan weten we in ieder geval waar ons pensioen geld heen gesluisd word. Helaas willen vele linkse partijen (inclusief de VVD) nog veel meer (pensioen) geld naar Europa sluizen. De Nederlanders moeten immers solidair zijn met de eerder genoemde landen.
Uiteindelijk moet Mark Rutte alle rondjes in de kroeg / EU betalen, anders is hij niet solidair.
Buiten de lezers van deze site, merk ik nog niet dat de andere schaapjes in Nederland wakker worden. Klagen dat ze te weinig krijgen, maar wel stemmen op de partijen die het geld doorsluizen naar Europa !
De meeste Nederlanders zijn niet wakker te krijgen.

Tony
Tony
Reactie op  JB62
5 maanden geleden

Ik denk dat de meeste mensen gevangen zitten in hun eigen situatie, maar dat niet door hebben.

Zij willen allemaal een mooi huis, 1 of 2 auto’s, 2 a 3 vakanties per jaar, de nodige feestjes en dan ook nog eens eten en drinken in overvloed en luxe. Dan praten wij nog niet eens over de kinderen die ook nog eens veel geld kosten.

Zo lang het deze mensen niet aan de botten komt, kunnen regeringspartijen ongestoord hun gang gaan. Waarom? Deze groep is in de meerderheid. Daar rekenen banken, gemeentes en andere overheden op, want daar moet het geld vandaan komen om het onbezorgd en mooi leventje van hen in stand te houden en dat mooi leventje mag absoluut niet verstoord worden.

De bomen groeien niet tot in de hemel. Daar zal op zeer korte termijn een eind aan komen, daar zorgt onze huidige regering wel voor, maar dan ongemerkt. Tot het te laat is. Het worden nog spannende tijden!

Jan
Jan
Reactie op  JB62
5 maanden geleden

Exact, de meeste mensen zijn niet wakker te krijgen. Dat is echt te zielig voor woorden. En dat is precies de reden waarom het kwaad al duizenden jaren de macht over de aarde heeft en ook voor eeuwig zal blijven behouden.

Ron Swart
Ron Swart
5 maanden geleden

Bij de oprichting van D666 door o.a. Hans Gruyters en Hans van Mierlo is door het establishment/Deep State een afgezant gezonden in de persoon van vrijmetselaar Henk Zeevalking om een oogje in het zeil te houden. Hij was minister van Verkeer en Waterstaat in de kabinetten Van Agt II en Van Agt III (1981 – 1982).
Hetzelfde trucje is herhaald bij de oprichting van Lijst Pim Fortuyn (LPF) in het voorjaar van 2002. Defensiemedewerker en vrijmetselaar Matt Herben heeft na de moord op Pim Fortuyn op 06.05.2002 > 6 + 5 = 11 (laagste meestergetal uit de vrijmetselarij) de partij volledig laten crashen. Volgens Pim Fortuyns chauffeur Hans Smolders heeft Herben een dossier met getuigenissen over chemtrails laten verdwijnen.

Straalmans
Straalmans
5 maanden geleden

Ik denk niet dat over 20 jaar pensioen nog zal worden uitgekeerd. Dus ik reken er ook niet op. Over 20 jaar zal de samenleving weinig meer lijken op de huidige samenleving.
De prutsers zullen mens en machine via 5G aan servers gekoppeld hebben. Elk mens zal gekoppeld worden aan een eigen persoonlijke toezichthoudende robot die zijn instructies van de server krijgt en jou desnoods een draai om de oren komt geven als je niet luistert naar zijn voorstellen. De robot wordt ons persoonlijke engel/duivel en zal ons soms belonen, maar veel vaker straffen. Zijn stem zal afgesteld zijn op jou: een stem die jij aantrekkelijk vindt. Deze stem zal jou onwelgevallige bevelen geven toch ga je niet kwaad kunnen worden op hem, immers alles is afgestemd op wat jij aantrekkelijk vindt: stem, manier van spreken, gezichtsuitdrukkingen, manier van lopen, gebaren, afstand tot jou, echt alles.

x

Check Also

rutte

Rutte staat torenhoog in de peilingen, maar Nederland is klaar met hem

Of het nu gaat om het faciliteren ...

herstel-nl

Herstel-NL wekt wantrouwen: ‘Trap hier niet in’

De afgelopen dagen was er veel aandacht ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

43
0
We lezen graag je reactie!x