Great ResetBuitenland

Omtzigt kritisch: ‘Nederlandse delegatie naar Davos is wel erg groot en topzwaar’

Help anderen door deze informatie met iedereen op je socials te delen!

Het World Economic Forum is weer van start gegaan. De aandacht gaat vooral uit naar de genodigden, terwijl er ook opvallend veel mensen zijn die níet gaan.

Hoewel er 52 staatshoofden en regeringsleiders naar Davos afreizen, een record, laten veel wereldleiders verstek gaan. Onder anderen de Amerikaanse president Joe Biden en zijn Chinese evenknie Xi Jinping zijn niet van de partij.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De Franse president Macron laat de bijeenkomst aan zich voorbijgaan. Datzelfde geldt voor de kersverse Britse premier Rishi Sunak en de nieuwe Braziliaanse president Luiz Inacio Lula da Silva.

Vergeten

De Duitse bondskanselier Olaf Scholz is de enige G7-leider die naar het WEF gaat. Koningin Maxima gaat wel, koning Charles en prins William niet.

Zelfs de grote techbedrijven sturen minder mensen naar Zwitserland. De Amerikaanse klimaatgezant John Kerry gaat wel, maar andere ministers, waaronder minister van Financiën Janet Yellen, gaan niet.

Nobelprijswinnaar Beatrice Fihn zei dat ze ‘was vergeten dat Davos nog steeds wordt gehouden’. Davos-veteraan Scott Colvin zei dat de privéjets en feestjes van oligarchen niet langer passen bij het moderne zakenleven.

Zelfs miljardair George Soros heeft afgezegd.

Topzwaar

Namens Nederland gaan maar liefst zeven kabinetsleden: premier Rutte; ministers Kaag, Hoekstra, Van Gennip, Ollongren en Schreinemacher; en staatssecretaris Heijnen. De meeste kabinetsleden zijn er op woensdag en donderdag. Van Gennip, Schreinemacher en Heijnen gaan een dag eerder.

Premier Rutte deed ‘complottheorieën’ rond Davos tijdens zijn wekelijkse persconferentie af als ‘onzin’ waar je niet in moet geloven.

Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt reageert kritisch. “De Nederlandse delegatie naar Davos is wel erg groot en topzwaar,” vindt hij. “Veel regeringsleiders van grote landen en koningshuizen laten het schieten.”

4.9 103 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

117 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Joepiedepoepie
Joepiedepoepie
1 jaar geleden

Pietertje wordt eens wakker?

Ron
Ron
1 jaar geleden

Pieter wakker worden ze gaan daar niet voor ons.

Naam:*
Naam:*
1 jaar geleden

Omtzigt zn broer en vrouw zijn WEF.

Meeke
Meeke
1 jaar geleden

Waar maken ze zich druk om het is maar een praat clubje.

Back to top button
117
0
We lezen graag je reactie!x