Binnenland

Wat is er aan de hand in de lucht boven Friesland?

Help door dit artikel met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Afgelopen dinsdagmiddag zijn in Sneek en de wijde omgeving trillingen waargenomen. Van Dokkum tot Heerenveen zeiden mensen een soort aardbeving te voelen en een donderend geluid te horen.

F-16’s van de vliegbasis in Leeuwarden konden niet verantwoordelijk zijn voor de trillingen omdat de gevechtsvliegtuigen daar aan de grond stonden.

Het KNMI liet weten dat zich geen aardbeving heeft voorgedaan, maar dat er wel infrageluidtrillingen zijn gemeten in de lucht. Deze trillingen kunnen worden veroorzaakt door bijvoorbeeld een vliegtuig dat door de geluidsbarrière vliegt of door een zware explosie. De trillingen leken uit de richting van het noordwesten van Duitsland afkomstig te zijn.

Near miss

Afgelopen maandag heeft de luchtmachtbasis Leeuwarden een onderzoek ingesteld toen twee Nederlandse F-16’s bijna op elkaar zouden zijn gebotst. Dat meldde een woordvoerder van de Koninklijke Luchtmacht.

De straaljagers van de basis vlogen boven Duits oefengebied. Vliegtuigspotters van Milspotters.nl hoorden dat tussen de twee toestellen de woorden ‘near miss’ (net voorkomen botsing) werden uitgesproken. Dat wordt ook gezegd in een gesprek tussen de luchttoren van de basis en een piloot. “Dat was even schrikken zeg,” zei één van beiden. “Dat was heel dichtbij.”

In Leeuwarden was maandag rond half zeven een vreemd geluid te horen. De vliegbasis onderzoekt onder meer de vluchtgegevens.

Onverklaarbare zaken

Er zijn bij Niburu veel meldingen binnengekomen van de vreemde trillingen in de lucht. Diverse inwoners van de provincie Friesland hebben naar eigen zeggen onverklaarbare zaken waargenomen in het luchtruim. Ook horen ze een duidelijke brom- of zoemtoon.

Wat is er aan de hand in de lucht boven Friesland? Infrageluidtrillingen en vervolgens twee F-16’s die bijna op elkaar zouden zijn gebotst. Niburu heeft contact met de Leeuwarder Courant, andere lokale media en lokale bewoners om de onderste steen boven te krijgen.

Heeft u ook iets opmerkelijks gezien of gehoord in het luchtruim? Laat het dan weten in een reactie onder dit artikel.

Tijdens de radio-uitzending van Niburu om 17.00 uur wordt dieper ingegaan op dit onderwerp.

Bron: Lc.nl

Lees ook: Ned 2: Buitenaards contact in Friesland

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
139 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Yes
Yes
9 jaren geleden

Us Mem door de geluidsbarriere gegaan of misschien een enorme methaanscheet gelaten…….?

Bert
Bert
9 jaren geleden

Ik snoot mijn neus.

Mirjam
Mirjam
9 jaren geleden

Ok ik woon in Amersfoort en ik hoorde van de week ook brom geluiden.
Ik dacht dat het een vliegtuig van Schiphol was die hier geregeld overkomen.
Het viel mij op omdat op dat tijdstip eigenlijk nooit vliegtuigen overkomen.
Daarbij kwam het te verwachten vliegtuig maar niet over.
Vaak hoor je eerst gebrom en daarna duidelijk een vliegtuig.
Dat bleef dus uit.
Ik dacht dat het aan mij lag ,maar blijkbaar niet?
Dat was dinsdagavond trouwens

Hunting Wolf
Hunting Wolf
9 jaren geleden

Ik woon op 1 km afstand van de vliegbasis Leeuwarden maar deze geluiden kwamen niet van een vliegtuig, en zeker niet als de toonhoogte,s verandelijk zijn.Zelf de schiphol route die vlak langs Leeuwarden gaat, is uit te sluiten.Het gaat om een bromgeluid die steeds van toon veranderd in tweefout.Dus eerst is ie iets hoger en dan weer lager.Waar de toon wegkomt is onverklaarbaar, want het zit compleet maar dan ook compleet om je heen, en je kunt het geen richting geven van, daar of dat kan het zijn.Het is een luchttrilling want als je je gehoor richt op de grond wat ik al gedaan heb,dan komt het daar niet vandaan.Richt je je weer op dan is ie er weer.Vreemd het lijkt op een resonantiebrom.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

139
0
We lezen graag je reactie!x