Homepagina » Binnenland » Wat is er aan de hand in de lucht boven Friesland?
Wat is er aan de hand in de lucht boven Friesland?

Wat is er aan de hand in de lucht boven Friesland?

Afgelopen dinsdagmiddag zijn in Sneek en de wijde omgeving trillingen waargenomen. Van Dokkum tot Heerenveen zeiden mensen een soort aardbeving te voelen en een donderend geluid te horen.

F-16’s van de vliegbasis in Leeuwarden konden niet verantwoordelijk zijn voor de trillingen omdat de gevechtsvliegtuigen daar aan de grond stonden.

Het KNMI liet weten dat zich geen aardbeving heeft voorgedaan, maar dat er wel infrageluidtrillingen zijn gemeten in de lucht. Deze trillingen kunnen worden veroorzaakt door bijvoorbeeld een vliegtuig dat door de geluidsbarrière vliegt of door een zware explosie. De trillingen leken uit de richting van het noordwesten van Duitsland afkomstig te zijn.

Near miss

Afgelopen maandag heeft de luchtmachtbasis Leeuwarden een onderzoek ingesteld toen twee Nederlandse F-16’s bijna op elkaar zouden zijn gebotst. Dat meldde een woordvoerder van de Koninklijke Luchtmacht.

De straaljagers van de basis vlogen boven Duits oefengebied. Vliegtuigspotters van Milspotters.nl hoorden dat tussen de twee toestellen de woorden ‘near miss’ (net voorkomen botsing) werden uitgesproken. Dat wordt ook gezegd in een gesprek tussen de luchttoren van de basis en een piloot. “Dat was even schrikken zeg,” zei één van beiden. “Dat was heel dichtbij.”

In Leeuwarden was maandag rond half zeven een vreemd geluid te horen. De vliegbasis onderzoekt onder meer de vluchtgegevens.

Onverklaarbare zaken

Er zijn bij Niburu veel meldingen binnengekomen van de vreemde trillingen in de lucht. Diverse inwoners van de provincie Friesland hebben naar eigen zeggen onverklaarbare zaken waargenomen in het luchtruim. Ook horen ze een duidelijke brom- of zoemtoon.

Wat is er aan de hand in de lucht boven Friesland? Infrageluidtrillingen en vervolgens twee F-16’s die bijna op elkaar zouden zijn gebotst. Niburu heeft contact met de Leeuwarder Courant, andere lokale media en lokale bewoners om de onderste steen boven te krijgen.

Heeft u ook iets opmerkelijks gezien of gehoord in het luchtruim? Laat het dan weten in een reactie onder dit artikel.

Tijdens de radio-uitzending van Niburu om 17.00 uur wordt dieper ingegaan op dit onderwerp.

Bron: Lc.nl

Lees ook: Ned 2: Buitenaards contact in Friesland

Gerelateerd:

 

0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
139 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Yes
Yes
8 jaren geleden

Us Mem door de geluidsbarriere gegaan of misschien een enorme methaanscheet gelaten…….?

manon
manon
Reactie op  Yes
6 jaren geleden

hier ook al de hele dag straaljagers niet normaal gewoon

Bert
Bert
8 jaren geleden

Ik snoot mijn neus.

Mirjam
Mirjam
8 jaren geleden

Ok ik woon in Amersfoort en ik hoorde van de week ook brom geluiden.
Ik dacht dat het een vliegtuig van Schiphol was die hier geregeld overkomen.
Het viel mij op omdat op dat tijdstip eigenlijk nooit vliegtuigen overkomen.
Daarbij kwam het te verwachten vliegtuig maar niet over.
Vaak hoor je eerst gebrom en daarna duidelijk een vliegtuig.
Dat bleef dus uit.
Ik dacht dat het aan mij lag ,maar blijkbaar niet?
Dat was dinsdagavond trouwens

Hunting Wolf
Hunting Wolf
8 jaren geleden

Ik woon op 1 km afstand van de vliegbasis Leeuwarden maar deze geluiden kwamen niet van een vliegtuig, en zeker niet als de toonhoogte,s verandelijk zijn.Zelf de schiphol route die vlak langs Leeuwarden gaat, is uit te sluiten.Het gaat om een bromgeluid die steeds van toon veranderd in tweefout.Dus eerst is ie iets hoger en dan weer lager.Waar de toon wegkomt is onverklaarbaar, want het zit compleet maar dan ook compleet om je heen, en je kunt het geen richting geven van, daar of dat kan het zijn.Het is een luchttrilling want als je je gehoor richt op de grond wat ik al gedaan heb,dan komt het daar niet vandaan.Richt je je weer op dan is ie er weer.Vreemd het lijkt op een resonantiebrom.

Ankh
Ankh
8 jaren geleden

Vanmorgen (14-12/2012) hetzelfde zoem/brom geluid gehoord! (10:30) in de buurt van Haarlem. Mijn eerste gedachten was dat de wind vanaf Schiphol mijn kant op stond,ben zelfs de tuin ingelopen om te luisteren. Maar nu ik dit artikel (toevallig) lees, en zie dat er eigenlijk geen wind staat vind ik het wel opmerkelijk!

Dapale
Dapale
8 jaren geleden

Ik ken de berichtgeving verder niet, maar is het ergens echt duidelijk dat de “near miss” tussen de twee f-16’s was? Wellicht had een van de twee een “near miss” met iets anders?

bibi
bibi
8 jaren geleden

ook hier op de grens met friesland (ik woon in drenthe)rare geluiden klinkt als ontploffingen.
en gisteren leek het alsof het bos bij ravenswoud in de brand stond rode gloed boven het bos daar het is uit het niets verdwenen (ik heb hier foto’s van)

garriet60
garriet60
8 jaren geleden

deze geluiden zijn al eerder gehoord toch zo,n 2 jaar geleden hadden we toch ook dat bromgeluid ??en dat was boven alkmaar totaan weet ik veel verder en kwam dan steeds terug maar je zag geen ding wat geluid zou kunnen maken .volgens mij was het een onzichtbare staeld die je dan hoorde .

Hunting Wolf
Hunting Wolf
8 jaren geleden

Dat er mensen zijn die denken aan de trillingen van een aardbeving, komt door dat het geluid ontzettend hard was.

AwE130
AwE130
8 jaren geleden

Dit is inderdaad een vreemd verhaal. Als gewoonlijk heeft de overheid via het KNMI zijn antwoord al klaar. Dat in het zelf is al vreemd. Ik zou eens kijken naar super geheimen vliegtuigen. Want dat geld van de JSF moet ergens gebleven zijn? Ook HAARP is een optie, die we niet kunnen uisluiten. Ik zou mensen willen vragen om rond te kijken of er dode dieren zijn, denk aan vogels en ratten, konijnen ect. Vaak zie je dat deze dieren van binnen zijn ge-microwaved als gevolg van HAARP? Ook zou het een ander nieuw wapen kunnen zijn dat ze aan het testen zijn. We moeten Niburu steunen om te zien wat hier achter steekt. Kom op mensen handen uit de mouwen en samenwerken.

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

californië

Inwoner Californië sterft enkele uren na coronavaccin, groot onderzoek gestart

Een inwoner van Californië is enkele uren ...

biden

Biden verbreekt meteen al zijn eerste verkiezingsbelofte

Maandenlang bekritiseerde Joe Biden tijdens zijn verkiezingscampagne ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

139
0
We lezen graag je reactie!x