Het Complot

Wie beheerst de wereld? (video)

Help mee door dit met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

We lijken soms meer van het universum te begrijpen dan van onze eigen samenleving. We hebben systemen ontworpen die we niet langer kunnen beheersen, zo is gebleken uit onder meer de kredietcrisis.

De nieuwe wetenschap van complexiteit richt zich voornamelijk op interconnectie en medeafhankelijkheid.

Er vindt een paradigmaverschuiving plaats. We gaan van het analyseren van ‘dingen’ naar het ontdekken en begrijpen van het achterliggende netwerk van interdependentie dat deze ‘dingen’ beïnvloedt.

Hoe zit het met ongelijkheid en instabiliteit in onze economie? Zijn er achter de schermen slechts enkelen die de touwtjes in handen hebben en alle ontwikkelingen orkestreren?

James B. Glattfelder groeide op in de Zwitserse bergen en was in 2011 coauteur van de baanbrekende studie The Network of Global Corporate Control, die veel media-aandacht kreeg en tot controversiële discussies leidde.

Glattfelder bestudeert complexiteit: hoe een aaneengesloten systeem – bijvoorbeeld een zwerm vogels – meer is dan de som der delen. Hij laat zien hoe de macht op aarde is geconcentreerd in de handen van een schokkend kleine groep.

Bron: YouTube/TEDtalksDirector

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
58 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
investigator
investigator
9 jaren geleden

een vraag die mij ook bezighoudt erg interresant

Diago
Diago
9 jaren geleden

Helemaal “Niemand”
Eng heh.

Love4All
Love4All
9 jaren geleden

Hoop dat het allemaal gaat veranderen en dat men wakker gaat worden. Dat het weer een mooie wereld mag worden. Deze aarde wordt nu draaiende gehouden met angst, geld, macht en men is totaal niet vrij. Denk dat als men helemaal vrij is dat er ook meer geluk en liefde zal zijn. Laten we hopen dat we dit nog mee gaan maken.

IIS
IIS
9 jaren geleden

Wie beheerst of heeft macht over de wereld? Natuurlijk wij allen hebben de macht. De enige en echt zuivere macht ligt bij ons!
Wij, het volk, hebben de macht echter overgedragen en uit handen gegeven en deze macht neergelegd bij de staat, religie, politici, managers/CEO’s c.s., multinationals en corporaties, met aan de top de machtselite.
In feite zouden wij deze neppe machtigen in eenmaal kapot kunnen maken door ze alleen nog met de nek aan te kijken en ze duidelijk maken dat wij DE machtigen zijn. We zouden er NU voor kunnen kiezen niet langer een onderdeel (hoofddeel) te zijn van hun verziekte, verkankerde macht, maar te kiezen voor een gezonde en weldenkende wereld.
We zouden gezamenlijk duidelijk moeten maken niet langer onderdeel te willen zijn van fals flag operaties en dat we de geënsceneerde verwoestende leugen-oorlogen voor olie, geld en macht hebben doorschouwd. We zouden kunnen afspreken als één gezamenlijk machtsblok niet primaire zaken te laten liggen, we zouden kunnen afspreken rekeningen massaal niet meer te betalen of betalingen uit te stellen, we zouden kunnen afspreken wegen te blokkeren, we zouden kunnen afspreken westerse landen en economieën (tijdelijk) te boycotten door heel simpel massaal bijvoorbeeld meerdere dagen geen onderdeel meer te willen zijn van de economie (laat auto, trein en vliegtuig links liggen), stop tijdelijk met werken. Houdt massaal de kinderen thuis, stop met uitgaan en raak het meerkoppige monster, de elitaire fascisten in hun achillespees.
Stop massaal met dat te doen, te geloven (msm negeren!) en te accepteren wat de machtselite van ons wil . Ze kunnen niet zonder ons (wij wel zonder hen!!) en de parasitaire fascistoïde machtselite kan niet bestaan zonder ons en zal sterven als wij ze niet langer van brandstof voorzien.

Zouden we dat doen dan zou in één klap duidelijk worden wie WERKELIJK de machtigen zijn in de wereld en wie werkelijk de wereld beheerst.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

58
0
We lezen graag je reactie!x