Buitenland

Amerikaanse ‘gereïncarneerde lama’ raakt besmet met ebola

Help mee door dit met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Ashoka Mukpo, een Amerikaanse freelance journalist, werkte nog maar één dag voor mediagigant NBC toen hij last kreeg van koorts. Vanuit Liberia probeerde hij contact te krijgen met zijn vader Mitchell Levy. “Pa, neem je telefoon op. Ik denk dat ik in de problemen zit.”

Levy was op dat moment op een conferentie in Barcelona en besefte al snel dat Ashoka mogelijk besmet was met het ebolavirus. Op maandag werd hij teruggevlogen naar de VS. Hij is de vijfde Amerikaan die sinds de uitbraak is geëvacueerd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Ashoka werd ooit uitgeroepen tot de negende reïncarnatie van Khamnyon Rinpoche, een Tibetaanse lama (hoge priester). Hij is vernoemd naar keizer Ashoka de Grote. Hij wilde als journalist aan de wereld laten zien hoe de Liberianen steeds verder geïsoleerd raken van de rest van de wereld, maar raakte daarbij zelf besmet.

Hij werkte voor Human Rights Watch en deed in Liberia twee jaar onderzoek voor een organisatie die zich inzet voor mijnwerkers buiten Monrovia. “Hij is van plan terug te gaan om de enorme impact van de ebola-epidemie in beeld te brengen,” vertelde Levy aan een lokale krant in de staat Rhode Island, waar Ashoka opgroeide. “Hij was er getuige van hoe de internationale gemeenschap Liberia steeds verder isoleerde in plaats van een helpende hand te bieden.”

Mukpo filmde in en rond klinieken in besmette gebieden, maar wist niet hoe of waar hij was besmet. Op maandag werd Mukpo naar een speciale ebolakliniek in Nebraska gevlogen, die alleen bestemd is voor een kleine elitegroep.

De behandeling van Ashoka Mukpo is in handen van een Pakistaans-Amerikaanse arts die de VS al bijna twee decennia helpt bij de voorbereiding op pandemieën en bioterrorisme. Ali Khan, bijgenaamd ‘de virusjager’, hielp de Amerikaanse overheid onder meer bij de voorbereiding op SARS, de vogelgriep, anthrax en een eventuele zombie-apocalyps.

[MailOnline, Times of India]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
9 jaren geleden

Dat zal je altijd zien, wil je andere mensen helpen en wordt je zelf het slachtoffer. Is mij dat ook overkomen.

Max
Max
9 jaren geleden

Mensen die geen hulpverleners zijn moeten daar weg blijven.
Dit om verspreiding zo veel mogelijk te voorkomen.
Alleen artsen zouden daar nog mogen zijn.
Binnen no time is er overal ebola.
Het verspreid zich nu al steeds sneller.

Arjen
Arjen
9 jaren geleden

Human Right Watch is onderdeel van de illuminatie, kijk naar hun logo, op google is hier meer informatie over te vinden.

IIS
IIS
9 jaren geleden

De naam is Levy, zegt u?…Opvallend, het zijn vaak joodse namen die opduiken in de meest vreemde en bizarre omstandigheden en vooral bij die omstandigheden waar men zijn twijfels heeft of het niet allemaal gespeeld of nep is. Maar goed, daarop wijzende is je begeven op glad ijs en ben je al snel zelf een mikpunt en bestaat de kans voor antisemiet, fantast of complotdenker te worden uitgemaakt. http://www.youtube.com/watch?v=t-RLJiPgwzo

En Ali S. Khan is dat de man die virusziektes en al wat met pandemieën heeft te maken regisseert voor de bühne met bijbehorende pr machinerie van angst zaaien, omzet generen voor farmaceuten of zelfs afleidingsmanoeuvres creëren van smerige oorlogen?…

Back to top button
9
0
We lezen graag je reactie!x