Buitenland

Amerikaanse helikopters evacueren gewonde IS-terroristen uit olierijke Syrische provincie. Dit weten we tot nu toe

Help door deze info met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Amerikaanse helikopters hebben gewonde IS-terroristen uit de olierijke Syrische provincie Deir ez-Zor geëvacueerd. Dat melden diverse Syrische media op basis van lokale bronnen.

De bronnen zeggen dat de terroristen zaterdagavond zijn overgebracht van de plaats al-Shaafah, nabij de Iraakse grens, naar een onbekende locatie.

Het is niet de eerste keer dat de Verenigde Staten terroristen evacueren in Syrië.

Steeds verder in het nauw

Het Syrische regeringsleger drijft de militanten op het slagveld steeds verder in het nauw. In de afgelopen maanden heeft IS het grootste gedeelte van zijn grondgebied moeten opgeven.

Volgens berichten zijn er rond de stad Hajin in Deir ez-Zor schermutselingen uitgebroken tussen IS en de zogenoemde Syrische Democratische Strijdkrachten, een door de VS gesteunde coalitie die grotendeels bestaat uit Koerdische militanten.

Vorig jaar trokken Syrische regeringstroepen de stad Deir ez-Zor binnen en werd de belegering na drie jaar opgeheven.

Offensief

In november vorig jaar werd het laatste bolwerk van IS in de stad vernietigd.

De terreurgroep heeft nu alleen nog de controle over kleine delen van de woestijn in de provincie Deir ez-Zor.

Het Syrische leger bereidt zich nu voor op een offensief tegen verschillende door het buitenland gesteunde extremistische groepen in het noordwesten van Idlib.

[PressTV]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
William
William
4 jaren geleden

Om te begginnen hebben de Amerikanen ISIS (IS) zelf gecreeerd, geen wonder dat ze ze nu met spoed verhuizen. Nu het leger van Assad de wurggreep op de laatste provincie sluit proberen de Amerikanen hun investering veilig te stellen. Niet te geloven dat Nederland met miljoenen de terroristen heeft gesteund. Ons belastingeld werd gebruikt om duizenden mensen te vermoorden. Zal tijd worden dat deze mensen die deze beslissingen hebben gemaakt voor verantwoording worden geroepen.. en voor een paar jaar opgesloten worden…

NETWAKZOGT
NETWAKZOGT
4 jaren geleden

Weet iemand welke NL parlementaire landverraders toestemming hebben gegeven miljoenen euro’s belastinggeld aan die vervloekte terroristen te schenken?

Ik zie door het bos de bomen niet meer!

Zwarte Biff
Zwarte Biff
4 jaren geleden

Evacueren? Wordt er niet gevangen nemen bedoeld, om de terroristen voor het gerecht te brengen en dan rechtstreeks naar Guantanamo Bay?

De Vervelende Staten zijn toch juist tégen terrorisme?

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

8
0
We lezen graag je reactie!x