Homepagina » Buitenland » Amerikaanse helikopters evacueren gewonde IS-terroristen uit olierijke Syrische provincie. Dit weten we tot nu toe
Amerikaanse helikopters evacueren gewonde IS-terroristen uit olierijke Syrische provincie. Dit weten we tot nu toe

Amerikaanse helikopters evacueren gewonde IS-terroristen uit olierijke Syrische provincie. Dit weten we tot nu toe

Amerikaanse helikopters hebben gewonde IS-terroristen uit de olierijke Syrische provincie Deir ez-Zor geëvacueerd. Dat melden diverse Syrische media op basis van lokale bronnen.

De bronnen zeggen dat de terroristen zaterdagavond zijn overgebracht van de plaats al-Shaafah, nabij de Iraakse grens, naar een onbekende locatie.

Het is niet de eerste keer dat de Verenigde Staten terroristen evacueren in Syrië.

Steeds verder in het nauw

Het Syrische regeringsleger drijft de militanten op het slagveld steeds verder in het nauw. In de afgelopen maanden heeft IS het grootste gedeelte van zijn grondgebied moeten opgeven.

Volgens berichten zijn er rond de stad Hajin in Deir ez-Zor schermutselingen uitgebroken tussen IS en de zogenoemde Syrische Democratische Strijdkrachten, een door de VS gesteunde coalitie die grotendeels bestaat uit Koerdische militanten.

Vorig jaar trokken Syrische regeringstroepen de stad Deir ez-Zor binnen en werd de belegering na drie jaar opgeheven.

Offensief

In november vorig jaar werd het laatste bolwerk van IS in de stad vernietigd.

De terreurgroep heeft nu alleen nog de controle over kleine delen van de woestijn in de provincie Deir ez-Zor.

Het Syrische leger bereidt zich nu voor op een offensief tegen verschillende door het buitenland gesteunde extremistische groepen in het noordwesten van Idlib.

[PressTV]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • William schreef:

  Om te begginnen hebben de Amerikanen ISIS (IS) zelf gecreeerd, geen wonder dat ze ze nu met spoed verhuizen. Nu het leger van Assad de wurggreep op de laatste provincie sluit proberen de Amerikanen hun investering veilig te stellen. Niet te geloven dat Nederland met miljoenen de terroristen heeft gesteund. Ons belastingeld werd gebruikt om duizenden mensen te vermoorden. Zal tijd worden dat deze mensen die deze beslissingen hebben gemaakt voor verantwoording worden geroepen.. en voor een paar jaar opgesloten worden…

  25 likes
  • weg met ons schreef:

   @William

   Volledig met je eens, het is onbegrijpelijk dat het huidige kabinet kan doen alsof de neus bloedt en de kans krijgt deze steun aan moordenaars af te doen onder de noemer van “niet dodelijke steun verlenen”. Achter slot en grendel, met dit voor het land en volk zeer schadelijke tuig, de landverraders.

   8 likes
 • NETWAKZOGT schreef:

  Weet iemand welke NL parlementaire landverraders toestemming hebben gegeven miljoenen euro’s belastinggeld aan die vervloekte terroristen te schenken?

  Ik zie door het bos de bomen niet meer!

  8 likes
  • Eksegese schreef:

   Het zijn de 4 K’s die je als oprecht polticus moet bestrijden. Doe je dat niet dan ben je medeplichtig aan alle ellende die daar uit voortvloeit. Het betreft de K van kerk, de K van kazerne, de K van kapitaal en de K van koning. Dat zijn de bronnen van ellende die primair bestreden moeten worden, anders wordt het zowiezo niks.

   6 likes
 • Zwarte Biff schreef:

  Evacueren? Wordt er niet gevangen nemen bedoeld, om de terroristen voor het gerecht te brengen en dan rechtstreeks naar Guantanamo Bay?

  De Vervelende Staten zijn toch juist tégen terrorisme?

  4 likes
  • Frits schreef:

   Hallo ! Zwarte biff wakker worden !! ,98% van het terrorisme in de wereld wordt gesteund / betaald of is georganiseerd door Amerika. (en niet te vergeten Saudi-arabie ) met de schenking van 6000 nieuwe Nissan pick-up trucks..aan die gasten.

   5 likes
  • GNeve schreef:

   Ja, zo dat is dan wel even schrikken als je de echte waarheid te zien krijgt… Onze”vrije” pers heeft de wol je flink over de ogen en oren getrokken 😉

   Ik zou zeggen verdiep je eens echt in de materie, maar één waarschuwing is wel op z’n plaats: It ain’t pretty what you will find!

   4 likes
 • x

  Check Also

  coronacrisis

  Achter coronacrisis zitten mensen die zich door niets laten tegenhouden, zegt ex-parlementslid

  Dag in dag uit zie je dezelfde ...

  libanese

  Libanese journalist: ‘Dit addergebroed zit achter corona, conflict in Amerika’

  De Libanese journalist dr. Hassan Hamade heeft ...

  >