Bewustzijn

Menselijke geest is vreemder dan we denken. Wat dit bizarre wetenschappelijke experiment gaat aantonen is nog nooit eerder gedaan

Help mee door deze info met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Spookachtige actie op afstand – of kwantumverstrengeling – is misschien wel één van de meest interessante fenomenen binnen de kwantummechanica.

Dit kwantumeffect zorgt ervoor dat kwantumcomputers werken en wordt ook gezien als de drijvende kracht achter kwantumteleportatie.

Verstrengelde deeltjes blijken elkaar te beïnvloeden, ongeacht de afstand tussen die deeltjes. Vandaar sprak Einstein van ‘spookachtige actie’.

Menselijk bewustzijn

Natuurkundige John Bell ontwikkelde in 1964 zijn beroemde test om te bepalen of deeltjes elkaar inderdaad beïnvloeden.

Bij de Bell-test worden twee verstrengelde deeltjes bestudeerd. Eén deeltje wordt naar locatie A gestuurd en het andere naar locatie B. Een apparaat meet vervolgens de staat van de deeltjes.

Lucien Hardy, een theoretisch natuurkundige van het Perimeter Institute in Canada, heeft nu voorgesteld om het menselijk bewustzijn te gebruiken voor deze test.

Afgescheiden

Een dergelijke test zou voor het eerst aanwijzingen kunnen opleveren dat onze geest is afgescheiden van de materiële wereld.

Hardy wil een versie van de Bell-test doen waarbij 200 mensen worden aangesloten op een EEG-apparaat, dat hun hersenactiviteit meet.

Hij stelt een experiment voor waarbij locaties A en B 100 kilometer uit elkaar liggen.

Spannend

Hardy wil onderzoeken of er zoals verwacht een schending van de kwantumtheorie optreedt als mensen (in plaats van een toevalsgenerator) worden gebruikt om de instellingen van de apparaten te bepalen.

Een dergelijke schending zou suggereren dat A en B worden gecontroleerd door factoren die buiten de natuurkunde vallen.

“Het zou zeker spannend zijn als een schending van de kwantumtheorie optreedt door toedoen van bewustzijn,” zei Hardy.

Vrije wil

Wat zo’n uitkomst zou betekenen is dit: de menselijke geest (bewustzijn) bestaat niet uit de materie waar de natuurkunde op van toepassing is.

En verder: de geest is in staat om de natuurkunde te overstijgen door middel van vrije wil. Wetenschappers kunnen nu voor het eerst grip gaan krijgen op het bewustzijnsprobleem.

[Futurism via New Scientist]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Peter
Peter
5 jaren geleden

Is het u ook ooit opgevallen dat de weekends meestal pokkewarm zijn en dat het vaak precies op maandagochtend weer keurig gaat regenen, als iedereen weer gaat werken en ‘er geen zin in heeft’.
Frappant was vorige week dat het op dinsdagochtend ging regenen nadat het Pinksterweekend warm was geweest, mét een extra maandag dus. Nee hoor, dat doen mensen niet. Of zou het toch?
Van mij hoeven ze dat onderzoek niet eens te doen.

Vincent Robbesom
Vincent Robbesom
5 jaren geleden

“Een dergelijke schending zou suggereren dat A en B worden gecontroleerd door factoren die buiten de natuurkunde vallen.”

DAT stukje geloof ik dan weer niet.. Wanneer namelijk aantoonbaar gemaakt kan worden dat onze geest
op een nog onbekende wijze connectie kan maken met zijn omgeving dan hebben we juist een nieuw stukje natuurkunde in ons handen waar gigantisch veel over te leren zou vallen… Lijkt me super!

IF….

Willem H Janssen
Willem H Janssen
5 jaren geleden

Vewustzijnsprobleem is helemaal geen probleem, het hele Universum is bewustzijn. Het Universum is zich bewust van het ZELF en wij horen daarbij, wij zijn niet een onderdeel daarvan want dan spreek je weer over een afgescheiden vorm. Het Universum verbeeld zich en Einstein wist dat, hij zei met de VERBEELDING Kom je overal !

Jeff
Jeff
5 jaren geleden

Het nadeel van zo’n experiment is dat mensen van kwade wil, hier weer wellicht misbruik van zullen maken. De controle van een geest is natuurlijk wel een geweldig wapen.
En idd weet ik niet of dat opweegt tegen de voordelen, die er ongetwijfeld zullen zijn.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

16
0
We lezen graag je reactie!x