Mens en DierCorona

Van Haga clasht met Rutte over coronatest: ‘Geen besmetting!’

Help mee door deze info met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Elke dag horen we hoeveel coronabesmettingen er zijn bijgekomen. Eigenlijk gaat het om positieve coronatesten, maar dat detail wordt weggelaten. Wybren van Haga is bijna de enige die hierop hamert in de Tweede Kamer, maar zijn kritiek vindt weinig weerklank. Sterker nog: hij wordt genegeerd door Rutte cum suis.

Woensdag zei Van Haga tijdens het debat over de ontwikkelingen rond het coronavirus: “Over de PCR-gate stel ik nu al een halfjaar vragen. Ik stel vragen over de foutenmarge, over het feit dat mensen die zes maanden geleden corona hadden nog steeds positief testen, over het asymptomatisch testen in ziekenhuizen en over het opvoeren van het aantal cycli van 30 naar 35 en soms zelfs naar 45. Wanneer gaat minister [De Jonge] een keer antwoord geven? Alles draait om de betrouwbaarheid van de PCR-test en ik vind het onbegrijpelijk dat ik als Kamerlid hierover vragen stel en nooit antwoord krijg. Kan de minister ook uitleggen waarom hij een positieve PCR-test nog steeds een besmetting noemt?”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Een rechtstreekse confrontatie met Rutte leverde weinig op, blijkt uit dit filmpje van Meldpunt Nederland. “Tot mijn verbazing gebruikt de premier het woord besmettingen. En tot overmaat van ramp ook het woord besmettelijken. En ik vraag me af of hij het met mij eens is dat een positieve PCR-test niet een besmetting is? Of niet gelijkstaat aan een besmetting. En zeker niet aan een besmettelijkheid.”

Echt een wezenlijk verschil

Rutte verzekerde hem dat De Jonge antwoord zou geven op zijn vragen. Van Haga wist al hoe laat het was: “Het jammere is dat ik dan waarschijnlijk ook weer geen antwoord krijg. Maar ik vind het toch wel vervelend dat er gesproken wordt over besmettelijken terwijl het gaat om positieve PCR-testen. Er is echt een wezenlijk verschil.” Hij vroeg Rutte of hij zelf weet wat het verschil is tussen positieve coronatesten, besmettingen en besmettelijken. Die antwoordde: “Ja, absoluut.”

Waarom hebben we het dan niet over positieve PCR-testen? “Dat begrijpt niemand volgens mij thuis,” zei Rutte. “PCR-testen, dat is vakjargon dat geen mens verder begrijpt.” Oftewel: volgens de premier zijn Nederlanders niet slim genoeg om te weten wat een PCR-test is.

En dan nog iets. Rutte zei dinsdag tijdens de persconferentie dat het ‘pompen of verzuipen’ is in de ziekenhuizen. Over de capaciteit in de zorg zei Van Haga: “In de afgelopen tien jaar is het aantal ic-bedden gehalveerd. In de afgelopen acht maanden is er niets gebeurd om structureel op te schalen. De heer Gommers zegt zelfs dat hij geen grotere ic-capaciteit wil, omdat mensen zich dan maar zouden vervelen als er geen crisis is. Ik vind dit echt onbegrijpelijk.”

4.9 76 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

98 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
King of light
King of light
3 jaren geleden

Als Nederlanders als dom worden beschouwd moeten we in de verkiezingstijd massaal niet stemmen op het CDA en VVD. Alleen dan is NL nog te redden en kunnen we zien of de VVD fraudeert met stemmen.

RayOflight
RayOflight
3 jaren geleden

Eigenlijk heeft rutte hier gezegt dat het volk dom is , te dom om te begrijpen wat een pcr-test is. De arrogantie!
achten die trekpop rutte aansturen zijn Mvolledig antidemocratisch en wereldwijd. Stemmen maakt niets uit (zie amerika)
De coronatrein dendert door en er zal pas verandering komen als het huidige kabinet hardhandig verwijderd wordt. iets dat nooit zal gebeuren. van Haga , Fvd wilders etc gaan ervan uit dat er nog zoiets is als democratie waarom eigenlijk ?

RealJap
RealJap
3 jaren geleden

Dus we moeten niet alleen ons bek houden maar we zijn ook nog een stelletje dombo’s. Ok, duidelijk.

walter
walter
3 jaren geleden

Als Rotte en co hun fouten toe zouden geven kunnen ze niet anders dan deze stomme maatregelen terug te draaien. Dat willen ze niet ze willen totale macht over de bevolking.Een totale dictatuur. Alles moet kapot voor de grote reset.

Back to top button
98
0
We lezen graag je reactie!x