Buitenland

Amerikaanse media reppen met geen woord over massale betogingen in Jemen

Help mee door deze info met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In Jemen heerst op dit moment de grootste voedselcrisis ter wereld. Unicef waarschuwt dat vooral kinderen het slachtoffer dreigen te worden van armoede en honger.

Jemen is één van de vier landen waarvoor deze week via Giro 555 een inzamelingsactie wordt gehouden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Twee derde van de bevolking, ruim 17 miljoen mensen, heeft te maken met gevaar en armoede. Unicef spreekt van een ongekende economische, sociale en humanitaire crisis.

Steun

Afgelopen weekend gingen in de hoofdstad van Jemen meer dan 100.000 mensen de straat op om te protesteren tegen de burgeroorlog in het land.

Waarom negeerden de Amerikaanse media deze enorme demonstratie?

Misschien wel omdat oud-president Barack Obama had besloten om Saoedi-Arabië, dat oorlog voert in Jemen, te helpen.

In een gesprek met de Saoedische koning sprak Obama openlijk zijn steun uit voor militair ingrijpen door Saoedi-Arabië.

Wapens

Of misschien zwijgen de media omdat Amerikaanse wapens vele burgers doden in Jemen. Vorig jaar oktober vielen er bijvoorbeeld 827 doden bij een luchtaanval op een uitvaartcentrum.

De Saoedische gevechtstoestellen die de aanval uitvoerden waren voorzien van Amerikaanse raketten.

Nog een mogelijke reden waarom de mainstream media met geen woord reppen over de massabetoging is dat Amerika tussen 2009 en 2016 voor 115,3 miljard dollar aan wapens heeft verkocht aan Riyad.

Geopolitieke belangen

Het Pentagon liet weten op deze manier Al Qaida in de regio een flinke slag toe te willen brengen. Maar het aantal Al Qaida-strijders op het Arabisch Schiereiland is sinds 2014 verviervoudigd.

Op CNN zul je geen presentatoren zien die zich druk maken om de grote aantallen burgerslachtoffers in Jemen.

De Amerikaanse geopolitieke belangen en strategische partners zijn kennelijk een stuk belangrijker dan de levens van gewone burgers.

[RT America]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

23 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
weg met ons
weg met ons
7 jaren geleden

Waarom gooit men Saoedi-Arabië niet plat? Het is een oorlogzuchtig land wat buurlande kapot maakt en mensen uitmoord, het wil de wereld islamiseren, het land heeft een genadeloos middeleeuws rechtsysteem waarbij ze homo’s ophangen en dieven openlijk het hoofd afhakken, het chanteerd de wereld met zijn olie, het is volgens de officiele instanties hoofdschuldige van 9/11.

De EU en de VS bombarderen onophoudelijk onschuldige MO landen, ze veroorzaakt vluchtelingenstromen en gaat op de knieën voor de olie boeren….misschien is het een idee dit smerige doortrapte land aan te pakken, maar liever spelen de EU en de VS de onderkruipsels van SA? Hoe groot en sterk zijn de EU en VS eigenlijk als ze voor de olie boeren moeten kruipen? Was het niet zo triest dan zou je er vreselijk om moeten lachen…Wat een stumperige loosers zijn de westerse mogendheden eigenlijk. Met de EU daarnaast ook nog even de eigen bevolking onderdrukken met al hun lafhartige smeerlapperij van kunstmatige (haram) negatieve rente roofpolitiek en de hierheen gestuurde vluchtelingen gedwongen opvangen ten koste van de eigen bevolking en al dat soort lafhartige zaken is men goed in. De EU is viezer dan vies en lager dan laag…bah!! Het Westen is corrupt tot op het bot en gaat vroeg of laat kapot aan haar eigen kruiperige dwaasheid en manipuleren van de eigen media en bevolking.

Lezen de kruiperige en arrogante idioten, voor wie niets meer heilig is, niet wat “de grote verdrukking” en “Apocalyps” betekenen en hoe kort wij daarvoor staan. Hoef je geen gelovige voor te zijn om openbaringen en voorspellingen te zien uitkomen. We leven wat dat betreft in één van de meest gevaarlijke tijden in de geschiedenis. Want een (EU) overheid en politiek die blind is geworden, zich laat sturen door andere machten en de huid van zijn eigen bevolking verkoopt betekent het einde van Nederland, het einde van vrede en van soevereiniteit en kracht.

Arwijn
Arwijn
7 jaren geleden

Jemen is voor Saudi Arabië wat Palestina is voor Israël.

Gezinusk
Gezinusk
7 jaren geleden

Unicef kan met de bus naar Wall Street om geld in te zamelen. Omdat je in alle landen die westerse oligarchen in de fik hebben gestoken namelijk het zelfde beeld ziet. In Somalië, Soedan, Libië, Irak, Syrië, Jemen.

Een combinatie van vluchtelingen, hongersnoden, of terroristische aanslagen, en met het uiteindelijke resultaat dat het westen de zoveelste inzamelingsactie op touw zet. Hoogste tijd dat dit rechtgezet gaat worden en in de tussentijd hoop ik geen volgevreten bekende Nederlanders meer op de buis te zien die iedereen aansporen om geld te doneren. Zoek liever uit wie er achter zaten en als je mans genoeg bent, noem ze bij naam om herhalingen te voorkomen.

Robin
Robin
7 jaren geleden

Op de tv ontkom je er niet meer aan, de gruwelijke beelden van verhongerende peuters knagen letterlijk aan je ziel. Mensen worden gesommeerd geld te storten op giro 555, met grote regelmaat zelfs. Als met een zweep blijven ze maar met beelden komen, en slaan ze je geestelijk helemaal murw totdat je om bent en geld stort.

Als ik niet beter zou weten en zou denken dat geld storten écht helpt, zou ik allang fors hebben gegeven.
Maar niets is minder waar…

Deze humanitaire ramp wordt gecreeërd door oorlogzuchtige regimes, die honger als wapen gebruiken.
Deze regimes en met name hun oorlogen tegen elkaar worden uiteindelijk opgestookt door westerse landen met de altijd hongerige elite achter de schermen.
En vooral vanuit Amerika, de doodgeverfde weldoener. Maar ondertussen…
De elitaire kapitalisten zijn altijd hongerig naar grondstoffen, wapenhandel en leed.

Dan hebben ze ook nog onder (door hun opgerichte Unicef) vele hulporganisaties die massa’s geld verzamelen bij de burgers vandaan die langs grote strijkstokken richting de hulpbehoevenden gaat om uiteidelijk omgezet te worden in levensmiddelen.
Deze levensmiddelen komen vooral aan bij de soldaten!

Conclusie.

Het is een feest voor de uitvinders van humanitaire rampen en hulpinstantie’s. (Dezelfde dus)

Back to top button
23
0
We lezen graag je reactie!x