Homepagina » Buitenland » Amerikaanse media reppen met geen woord over massale betogingen in Jemen
Amerikaanse media reppen met geen woord over massale betogingen in Jemen

Amerikaanse media reppen met geen woord over massale betogingen in Jemen

In Jemen heerst op dit moment de grootste voedselcrisis ter wereld. Unicef waarschuwt dat vooral kinderen het slachtoffer dreigen te worden van armoede en honger.

Jemen is één van de vier landen waarvoor deze week via Giro 555 een inzamelingsactie wordt gehouden.

Twee derde van de bevolking, ruim 17 miljoen mensen, heeft te maken met gevaar en armoede. Unicef spreekt van een ongekende economische, sociale en humanitaire crisis.

Steun

Afgelopen weekend gingen in de hoofdstad van Jemen meer dan 100.000 mensen de straat op om te protesteren tegen de burgeroorlog in het land.

Waarom negeerden de Amerikaanse media deze enorme demonstratie?

Misschien wel omdat oud-president Barack Obama had besloten om Saoedi-Arabië, dat oorlog voert in Jemen, te helpen.

In een gesprek met de Saoedische koning sprak Obama openlijk zijn steun uit voor militair ingrijpen door Saoedi-Arabië.

Wapens

Of misschien zwijgen de media omdat Amerikaanse wapens vele burgers doden in Jemen. Vorig jaar oktober vielen er bijvoorbeeld 827 doden bij een luchtaanval op een uitvaartcentrum.

De Saoedische gevechtstoestellen die de aanval uitvoerden waren voorzien van Amerikaanse raketten.

Nog een mogelijke reden waarom de mainstream media met geen woord reppen over de massabetoging is dat Amerika tussen 2009 en 2016 voor 115,3 miljard dollar aan wapens heeft verkocht aan Riyad.

Geopolitieke belangen

Het Pentagon liet weten op deze manier Al Qaida in de regio een flinke slag toe te willen brengen. Maar het aantal Al Qaida-strijders op het Arabisch Schiereiland is sinds 2014 verviervoudigd.

Op CNN zul je geen presentatoren zien die zich druk maken om de grote aantallen burgerslachtoffers in Jemen.

De Amerikaanse geopolitieke belangen en strategische partners zijn kennelijk een stuk belangrijker dan de levens van gewone burgers.

[RT America]


Vond je deze info belangrijk? Denk er dan aan het op je social media te delen
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
NIEUW in onze NineForNews Shop: Welkom in de dictatuur...

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

23 reacties

 1. Waarom gooit men Saoedi-Arabië niet plat? Het is een oorlogzuchtig land wat buurlande kapot maakt en mensen uitmoord, het wil de wereld islamiseren, het land heeft een genadeloos middeleeuws rechtsysteem waarbij ze homo’s ophangen en dieven openlijk het hoofd afhakken, het chanteerd de wereld met zijn olie, het is volgens de officiele instanties hoofdschuldige van 9/11.

  De EU en de VS bombarderen onophoudelijk onschuldige MO landen, ze veroorzaakt vluchtelingenstromen en gaat op de knieën voor de olie boeren….misschien is het een idee dit smerige doortrapte land aan te pakken, maar liever spelen de EU en de VS de onderkruipsels van SA? Hoe groot en sterk zijn de EU en VS eigenlijk als ze voor de olie boeren moeten kruipen? Was het niet zo triest dan zou je er vreselijk om moeten lachen…Wat een stumperige loosers zijn de westerse mogendheden eigenlijk. Met de EU daarnaast ook nog even de eigen bevolking onderdrukken met al hun lafhartige smeerlapperij van kunstmatige (haram) negatieve rente roofpolitiek en de hierheen gestuurde vluchtelingen gedwongen opvangen ten koste van de eigen bevolking en al dat soort lafhartige zaken is men goed in. De EU is viezer dan vies en lager dan laag…bah!! Het Westen is corrupt tot op het bot en gaat vroeg of laat kapot aan haar eigen kruiperige dwaasheid en manipuleren van de eigen media en bevolking.

  Lezen de kruiperige en arrogante idioten, voor wie niets meer heilig is, niet wat “de grote verdrukking” en “Apocalyps” betekenen en hoe kort wij daarvoor staan. Hoef je geen gelovige voor te zijn om openbaringen en voorspellingen te zien uitkomen. We leven wat dat betreft in één van de meest gevaarlijke tijden in de geschiedenis. Want een (EU) overheid en politiek die blind is geworden, zich laat sturen door andere machten en de huid van zijn eigen bevolking verkoopt betekent het einde van Nederland, het einde van vrede en van soevereiniteit en kracht.

  39 likes
  • Daarnaast niet te vergeten “Armageddon” en zeker niet in de laatste plaats te noemen, het zal eerder komen dan de gtote finalist de “Apocalyps”. Armageddon zal een nietsontziende wereldoorlog inluiden en start bij de rivier de Eufraat (is al begonnen!?). De voorspelling was ook dat de verwarring naar de aanvang van Armageddon zo groot is dat men niet meer weet tegen wie men vecht.

   Persoonlijk vind ik het ook onbegrijpelijk dat mensen nog als soldaat willen vechten en hun leven opofferen voor een handvol elitaire machthebbers en het militair industrieel complex. Je enige en laatste leven geven als parels die voor de zwijnen worden gegooid. In gods- en vredesnaam gebruik je gezonde verstand en stop met het uitlenen van je lijf aan de oorlogsmisdadigers. Oorlog is geen avontuur, oorlog is moorden voor het grote geld! Als soldaat ben je geen held, doch een moordenaar onder gezag.

   14 likes
   • Idd, denk dat trump juist een oorlog met de Russen gaat beginnen. Trump wil dat Europeese landen meer moeten betalen aan de NAVO, dus gaan deze hun legers uitbreiden, denk dat dit puur is om de Russen te misleiden.

    1 likes
    • Vreemd, voor de verkiezingen was het Clinton die een oorlog zou beginnen met de Russen, en nu tóch Trump?

     Men draait hier net zo snel om als een blad aan een boom…

     7 likes
  • VS, Israel en Saoedi-Arabië is een pot nat, zolang de VS wapens blijf leveren zijn de burgers in Jemen ten dode opgeschreven. Ga maar eens op onderzoek uit wat deze drie landen gemeen hebben, voor degene die het niet weten.

   13 likes
   • Met Trump zou het toch allemaal beter worden?

    2 likes
    • Je bent duidelijk iemand die de msm nog hoog heeft zitten.
     Voor mij is het een andere dimensie dus ik snap jouw vraag niet.
     Ook niet wat je met je kromme msm veronderstellingen en wereldvreemde vraag op een alternatieve site doet.
     Excuses als het eventueel bot over komt, het is niet bot bedoeld maar ik snap het werkelijk niet, zou je dat in Jip en Janneke taal en kort en bondig uit kunnen leggen?

     4 likes
     • “Ook niet wat je met je kromme msm veronderstellingen en wereldvreemde vraag op een alternatieve site doet.”

      Dat heet VRIJHEID VAN MENINGSUITING, en het feit dat jij zoiets blijkbaar als probleem ziet betekent ook dat jij nog lang niet zover bent als ik. Je bent dus blijkbaar niet in staat te praten, maar alleen te discussiëren gebaseerd op meningen, jammer. Ik tref in het dagelijks leven vele mensen die al verder zijn, waarvan jij/jullie nog steeds aannemen dat het slapers en schapen zijn…

      Ik heb een mening, maar dat wil niet zeggen dat ik gelijk heb.

      0 likes
    • Niet in mijn wereld @Rob ter Horst

     Ik ben een tegenstander vanaf minuut 1, ook van Clinton. Same Puppets, Same Marionettes , Same goals. NWO………Wake Up and unsheep yourself

     Ik hoop dan ook echt dat alle Amerika/Trump liefhebbers op onderzoek uitgaan naar wat deze landen gemeen hebben. Wat de belangen zijn van die landen ipv Trump verdedigen. Neem je niet even de tijd om te spitten dan ben je niet serieus te nemen en zeer zeker gebrainwashed. Meer kan ik er niet van maken, succes met spitten. Het is niet zo moeilijk!

     3 likes
  • @weg met ons

   Zieke geest heb jij. Letterlijk

   2 likes
   • @bery. Beste, als mensen zoals jij zich graag als slaaf en soldaat laten “misbruiken” dan wees niet gefrustreerd, maar laat je lichaam kapot schieten op de killing fields van de komende tijd. Het is moeilijk om na jaren van slaafs gedrag wakker te worden en te beseffen dat je jarenlang hebt gedwaald en dacht het juiste te doen.Vechten en sterven voor je vaderland en daarna beseffen dat het één grote leugen was.

    Mijn zieke geest zegt: “val allemaal dood met jullie gezag, onderdrukking, roven en moorden onder valse voorwendselen”….Het satanische addergebroed sturen hun eigen kinderen en familie maar daarheen waar ze zelf te lafhartig voor zijn.

    3 likes
 2. Op de tv ontkom je er niet meer aan, de gruwelijke beelden van verhongerende peuters knagen letterlijk aan je ziel. Mensen worden gesommeerd geld te storten op giro 555, met grote regelmaat zelfs. Als met een zweep blijven ze maar met beelden komen, en slaan ze je geestelijk helemaal murw totdat je om bent en geld stort.

  Als ik niet beter zou weten en zou denken dat geld storten écht helpt, zou ik allang fors hebben gegeven.
  Maar niets is minder waar…

  Deze humanitaire ramp wordt gecreeërd door oorlogzuchtige regimes, die honger als wapen gebruiken.
  Deze regimes en met name hun oorlogen tegen elkaar worden uiteindelijk opgestookt door westerse landen met de altijd hongerige elite achter de schermen.
  En vooral vanuit Amerika, de doodgeverfde weldoener. Maar ondertussen…
  De elitaire kapitalisten zijn altijd hongerig naar grondstoffen, wapenhandel en leed.

  Dan hebben ze ook nog onder (door hun opgerichte Unicef) vele hulporganisaties die massa’s geld verzamelen bij de burgers vandaan die langs grote strijkstokken richting de hulpbehoevenden gaat om uiteidelijk omgezet te worden in levensmiddelen.
  Deze levensmiddelen komen vooral aan bij de soldaten!

  Conclusie.

  Het is een feest voor de uitvinders van humanitaire rampen en hulpinstantie’s. (Dezelfde dus)

  12 likes
  • Je kunt er beter AH moestuintjes naar toe sturen.(als het door de douane komt) Wel geven aan lokale bevolking.

   4 likes
  • Televisie betekent ”tel a vision”

   Unsheep yourself……..

   3 likes
  • Ik ben blij dat ik geen tv meer heb en geen enkele msm volg.
   Eerst alleen nog ”Met het oog op morgen” maar toen die met een bericht aankwamen met als bron RTL Boulevard was ik daar ook klaar mee.

   By the way, the new currency’s are at the ready.
   The Restored Republic running…let the chessgame play out and chill/relax already.
   De aasgieen hebben binnenkort helemaal niets meer, behalve hun slechte intentie’s en slechte geweten.
   Toch hou ik het op dommigheid.
   Daar wil je niet mee ruilen.

   1 likes
 3. Unicef kan met de bus naar Wall Street om geld in te zamelen. Omdat je in alle landen die westerse oligarchen in de fik hebben gestoken namelijk het zelfde beeld ziet. In Somalië, Soedan, Libië, Irak, Syrië, Jemen.

  Een combinatie van vluchtelingen, hongersnoden, of terroristische aanslagen, en met het uiteindelijke resultaat dat het westen de zoveelste inzamelingsactie op touw zet. Hoogste tijd dat dit rechtgezet gaat worden en in de tussentijd hoop ik geen volgevreten bekende Nederlanders meer op de buis te zien die iedereen aansporen om geld te doneren. Zoek liever uit wie er achter zaten en als je mans genoeg bent, noem ze bij naam om herhalingen te voorkomen.

  12 likes
 4. Jemen is voor Saudi Arabië wat Palestina is voor Israël.

  8 likes
 5. het is altijd de bevolking die moet opdraaien voor deze ellende die veroorzaakt wordt door rijke landen en elite.. die niet weten waar met hun geld naar toe.. en ook nooit wat zullen geven, want het is juist de bedoeling dat dit gebeurd..en dat snapt giro 555 nu net niet..veel van t geld zal daar nog niet eens terecht komen..het is juist de bedoeling het uithongeren van mensen en t ontvolken van de mensen.
  .

  4 likes
 6. Geen cent krijgen ze van mij,heb al vaak genoeg gehoord waar dat geld blijft hangen,niet bij de hongerige mensen tenminste.
  Die elite die alles steeds weer organiseren kunnen de boom in van mij.
  Het is een moorddadig en oorlogzuchtig gespuis.

  1 likes
 7. Dit alles, ja werkelijk dit alles hoort bij het vieze plan een NWO over de wereld uit te storten!
  Het westen is totaal niet vies van de dictaturen die overal bloeien.
  Want de NWO beoogt ook een wereldwijde dictatuur.

  0 likes
 8. Wat een schijnheilige k.t wereld. Bij de eerste aanval golf op Jemen waren het de drones van de Amerikanen die voorop vlogen. En werden gehersenspoelde gedetacheerden van quantanamo bay losgelaten via saudi Arabië om in Jemen de boel op de kop te zetten. Ze helpen net als in Syrie een compleet land naar de knoppen en verdienen daar dik aan. En nu komen ze aankloppen voor geld omdat de mensen daar het zo moeilijk hebben. Hypocriete bende de verdoemenis.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Kijk hier: Amerikaanse wapens komen in het diepste geheim aan in het door oorlog verscheurde Jemen

Kijk hier: Amerikaanse wapens komen in het diepste geheim aan in het door oorlog verscheurde Jemen

Beelden laten zien hoe Amerikaanse wapens in ...

Soros, de financier van chaos en vernietiging. Must see: deze onthullende documentaire werd uitgezonden op de Russische tv

Soros, de financier van chaos en vernietiging. Must see: deze onthullende documentaire werd uitgezonden op de Russische tv

Pas geleden was in het Russische tv-programma ...