Gezondheid

Amerikaanse overheid bevestigt dat cannabis kankercellen doodt

Help anderen door deze informatie met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Amerikaanse overheid heeft bevestigd dat cannabis bepaalde soorten hersentumoren kan doen krimpen. Er zou nu een nieuwe wet komen die aan cannabis een medische waarde toeschrijft.

Uit onderzoek van het National Institute on Drug Abuse (NIDA), dat wordt gefinancierd door de Amerikaanse overheid, is gebleken dat marihuana bepaalde kankercellen kan doden. Tests op dieren tonen aan dat het sommige kankercellen doodt en de omvang van andere kankercellen doet afnemen.

Hoewel cannabis door de Amerikaanse geneesmiddelenautoriteit FDA niet is goedgekeurd als geneesmiddel, bevat de plant verschillende stofjes – cannabinoïden – die zijn onderzocht vanwege hun heilzame werking. De onderzoeken hebben geleid tot de goedkeuring van twee medicijnen die dergelijke stofjes bevatten.

De wetenschappers hebben bovendien ontdekt dat cannabis één van de meest ernstige soorten hersentumoren kan doen krimpen. Tests op muizen laten zien dat cannabis in combinatie met bestraling de kans verhoogt dat de bestraling de kankercellen doodt.

Cannabis is in een aantal staten al legaal, maar op landelijk niveau blijft het gebruik ervan nog verboden. Het is nu de vraag of er ook een federale wet komt die de drug legaliseert.

[Goed Gevoel]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
26 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
trackback
BOINNK!!! | Nieuwsfeiten en eindtijd gebeurtenissen, verzameld door Arie Goedhart
7 jaren geleden
Silber eye
Silber eye
7 jaren geleden

Tuurlijk wordt het niet gelegaliseerd de farmaceutische industrie zal moordend de wereld overtrekken omdat te voorkomen.

Joohan
Joohan
7 jaren geleden

Goede ontwikkeling, want volgens neurochirurgen komt er een tumorentsunami, die we binnen 7 jaren kunnen verwachten, door het massale gebruik van gsm, ipad en noem maar op. Of er dan genoeg mensen geholpen kunnen worden is voor mij de vraag.

Sé Paratist
Sé Paratist
7 jaren geleden

Hypocriete K*T Amerikanen….
Dit wisten ze al veel langer..!!!!! Maar geld houd het tegen hè… Net als alle (en dat zijn er best veel) andere nuttige eigenschappen van het mooiste (en lekkerste..) plantje ter wereld…

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

26
0
We lezen graag je reactie!x