Wetenschap

Baanbrekende theorie: Zwaartekracht is een volstrekte illusie

Help anderen door dit artikel met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Natuurkundige Erik Verlinde van de UvA heeft een nieuwe theorie gepubliceerd over de zwaartekracht.

In zijn theorie, die een doorbraak zou kunnen betekenen in de natuurkunde, ontkracht hij het bestaan van donkere materie.

“Onze gangbare ideeën over ruimte, tijd en de zwaartekracht moeten hoognodig op de schop,” zegt Verlinde. “We weten al heel lang dat Einsteins theorie van de zwaartekracht niet door één deur kan met de kwantummechanica.”

Volstrekte illusie

Hij voegt toe: “Onze inzichten zijn drastisch aan het veranderen en ik denk dat we ons aan de vooravond van een wetenschappelijke revolutie bevinden.”

Het bestaan van donkere materie en zwaartekracht is volgens Verlinde een volstrekte illusie en het gevolg van iets fundamentelers.

Hij vergelijkt het met temperatuur. De warmte die wij voelen is zelf niets, maar wordt veroorzaakt door de beweging van moleculen.

Informatie

Iets soortgelijks gebeurt met zwaartekracht, aldus de hoogleraar. Het universum zou zich verzetten tegen het optillen van een massa, waardoor de illusie van zwaarte ontstaat.

We moeten de kosmos niet langer zien als een verzameling massa’s, maar als een verzameling informatie, zegt hij.

Verklaringen

Verlinde paste dat toe op het heelal en ontdekte in zijn formules gelijk verklaringen voor onbegrepen zaken zoals donkere materie en donkere energie.

In 2010 haalde de fysicus het wereldnieuws met zijn opvatting dat de zwaartekracht geen kracht is zoals Newton die voorstelde. Ook zei hij dat de oerknal niet bestaat.

Het nieuwe onderzoek is te lezen op de voorpublicatiesite Arxiv.

[Trouw]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
41 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Michaël
Michaël
5 jaren geleden

Zwaartekracht heeft als tegenpool wilskracht , en is een geestelijke kracht die voor de ontwikkeling van de mens zorgt . Wilskracht gebruikt de mens als oprichtingskracht om zich uit de zwarte op te richten en heeft met het IK te maken in de ontwikkeling van de mens als wezen boven het dier . Het dier kan zich niet met zijn hoofd oprichten zoals een mens . Zwaartekracht houdt de zich ontwikkeldende wereld samen , haar tegenpool kernenergie en zal de wereld doen oplossen ,alleen de Geest blijft over , want Bewustzijn is Eeuwig !

Dirk
Dirk
5 jaren geleden

Tesla knew Gravity was just a bogus theory and that Einstein was a shill
https://www.youtube.com/watch?v=p2QmEcDydzQ

Today’s scientists have substituted mathematics for experiments, and they wander off through equation after equation, and eventually build a structure which has no relation to reality. Nikola Tesla

Arwijn
Arwijn
5 jaren geleden

Jep. En de aarde is nog plat ook. Er is geen ruimte cosmos daarbuiten en alle hemellichamen: De zon, de maan, de sterren en planeten zijn allemaal holographische projecties uit een 5de dimensionale bron (de troon van god) die wij vanuit de derde dimensie waarnemen in de vorm van een draaide-bol-sterrenhemel die schijnbaar als een kooml over ons heen lijkt te staan, waar we ons ook op de platte aarde bevinden.

Jaya
Jaya
5 jaren geleden

Levitatie is een optie.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

41
0
We lezen graag je reactie!x