Homepagina » Binnenland » Boek over Rabobank-medewerkers die bedrijven ‘kapotmaken’ verboden door rechter
Boek over Rabobank-medewerkers die bedrijven 'kapotmaken' verboden door rechter

Boek over Rabobank-medewerkers die bedrijven ‘kapotmaken’ verboden door rechter

De Rabobank pleegt kunstroof, maakt jacht op collecties van kunsthandelaren en medewerkers van de bank achtervolgen hun klanten. Dat staat te lezen in het boek De Verpanding. Of beter gezegd: dat stond te lezen in het boek De Verpanding. De rechtbank in Den Haag heeft het boek verboden.

De bankmedewerkers worden met naam genoemd en dat is volgens de rechter een inbreuk op de persoonlijke levenssfeer. Volgens Quote komt er waarschijnlijk een geanonimiseerde herdruk.

Het boek van schrijfster Paulien Derwort gaat over twee kunsthandelaren die terechtkomen bij de afdeling Bijzonder Beheer. Eén van de handelaren ziet hoe bankmedewerkers schilderijen van de muren halen. Ze komt ook tot de ontdekking dat een bedrijfsrechercheur haar gangen nagaat.

Door toedoen van de bank raken de kunsthandelaren in de financiële problemen. Andere ondernemers constateerden eerder al dat het standaardpraktijken zijn bij de Rabobank.

Eén van de handelaren: “De Rabobank heeft het gepresteerd het gehele vermogen van een klant te laten verdampen. Zij hebben ons geplunderd en bestolen. Als ik nog geld over had gehad zou ik ze een proces hebben aangedaan wegens diefstal, misbruik van ‘zorgplicht’, misbruik van pandrecht en onethisch gedrag.”

Rabobank sommeert criticus filmpje te verwijderen

Acteur en bankcriticus George van Houts openbaarde de namen van de medewerkers in een video die hij plaatste onder het kopje ‘burgerlijke ongehoorzaamheidsactie’. Van Houts: “Deze heren menen dat ze, omdat ze in opdracht van de baas handelen, hun geweten mogen uitschakelen, en dat ze dat in volledige anonimiteit mogen doen… Waar hebben we daar eerder gehoord?”

Van Houts werd door de Rabobank gesommeerd het filmpje te verwijderen. Op Facebook schrijft de theatermaker: “Op nadrukkelijk verzoek van de Rabobank heb ik mijn video over het verboden boekje ‘De Verpanding’ om 07.15 uur verwijderd. Ik denk dat jullie wel begrijpen waarom… Ik heb vanmiddag om 13.00 uur een onderhoud met een paar van hun bankmeneren op het hoofdkantoor in Utrecht. Als ik om 17.00 niet terug ben, wil iemand dan komen zoeken?”

George van Houts speelt mee in het theaterstuk ‘Door de bank genomen’ over ‘het zieke bankensysteem’. De schrijfster van het boek maakte op Twitter een cynisch grapje over de ophef:

[Quote, Nieuws]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Femke schreef:

  Al deze banken behoren tot een criminele organisatie to big to jail en worden nooit veroordeeld. Als je in deze wereld een appel steelt ben je een dief en ga je de gevangenis in, steel je miljarden dan ben je een heer en krijg je een bonus. Ik zeg altijd de kerken houden je dom en banken houden je arm.

  11 likes
  • Elise49 schreef:

   En onze Maxima smeert arme mensjes een krediet aan. Mislukt de oogst. Dan ben je slaaf van de bank. Ben je nog verder van huis/van je vrijheid.
   Sorry Max, niet persoonlijk bedoeld. Puur het systeem.

   2 likes
 • Kalki schreef:

  Het begon al toen ze nog Boerenleen-bank heette en toen ze in 1989 in Amsterdam een heel UFO-project van de wereldleraar hebben leeg geroofd.

  6 likes
  • JevWeazle schreef:

   zou je kunnen vertellen wat je bedoeld met je opmerking? ben reuze benieuwd wat er in 1989 gebeurde. wat voor ufo-project in Amsterdam en waarom heeft de Rabobank het ‘leeggeroofd’?
   en wie is de wereldleraar?

   0 likes
   • Kalki schreef:

    De wereldleraar is de Maitreya; De Boerenleenbank (wat vlak daarna RABO werd) was op de hoogte van zijn UFO-project en heeft toen de rekening opgeheven en een aanzienlijk bedrag achter gehouden. Al het geld waren we kwijt en was er zelfs geen geld meer over om een rechtszaak tegen ze op te starten.

    4 likes
 • Bob de Jong schreef:

  De mens moet toch eens weten dat het 1 en dezelfde groep is die alles aanstuurt. De Rechter met zijn zwarte toga is van dezelfde groep als die Rabobank en trouwens alle banken!! De geheime genootschappen zijn baas over uw geld en uw bank maar zijn ook de baas van het rechtssysteem. Het is dus 1 partij met 1 baas in Rome!!

  Men moet zaken eens gaan koppelen zoals een voorgaand thema van deze site en gaan zien dat het zo is.

  “De Toren van Bazel: de geheime bank die de wereld bestuurt”!Dit is de link: https://www.ninefornews.nl/de-toren-van-bazel-de-geheime-bank-die-de-wereld-bestuurt/

  8 likes
 • JevWeazle schreef:

  vandaag naar de bank gegaan gehoord dat oude card-readers ONDER HET MOM VAN VEILIGHEID worden vervangen door nieuwe scanners met hightech beelschermpjes en een cameraatje die je, waarna je het pasje er in hebt geschoven, op je computerscherm moet richten om zodoende contact te maken met internetbankieren. en dat geen klant erover wat te zeggen hebt ze worden verplicht je moet die scannertjes met camera en beelschermpje gebruiken om nota bene alleen je rekening te checken. VERPLICHT anders moest ik maar naar een andere bank gaan. jezus ik trilde op me benen en me hart zonk me in de schoenen. wat denk je allemaal dat er nog meer voor technologie in die zogenaamde nieuwe card-readers zit. WELCOME TO THE MACHINE KINGDOM.

  6 likes
 • Bonusje schreef:

  “De rechter die het boek verbood, is commissaris bij de Rabobank”

  https://twitter.com/corrumpere/status/588054671828328448

  5 likes
 • Bert schreef:

  Zo, dat hebben we gedownload. Ik zal het vanaf mijn website ook gaan linken. Mijn vader noemde Rabo vroeger al -en dan heb je het over 30 jaar geleden- Rabo de roversbank. Rabo zou volgens hem in het bargoens Rover betekenen.

  Ik kan over deze bank ook wel een boekje open doen. Toen ik in 2013 voor onze IVF Stichting bij Rabo Utrecht een rekening wilde openen werd dit geweigerd. Niet omdat we onbetrouwbaar of arm zijn maar -u raadt het nooit- om medisch ethische redenen.

  Wij adviseren echtparen die voor uiteenlopende IVF behandelingen naar het buitenland gaan. Niets illegaal of verkeerd aan. Maar Rabo Utrecht dacht daar geheel anders over.

  Dat mensen een mening hebben kan je ze niet ontnemen maar u kunt zich misschien de verbijstering bij ons voorstellen toen ze even later vanwege de Libor rente criminaliteit prominent in het nieuws waren en in de V.S. het O.M. Rabo als een criminele organisatie ziet. En we zijn de dopingschandalen bij door Rabo gesponsorde wielrenners nog niet vergeten.

  Zo zei mijn vader dat: “Je wordt nooit door een degelijke kar overreden; altijd door een strontkar”

  Adviseren om je geld daar weg te halen is strafbaar maar ik ben ervan overtuigd dat veel mensen op grond van alle gebeurtenissen bij deze duistere bank hun conclusies trekken.

  4 likes
 • new atheist world order schreef:

  in alle banker bashing consternatie vergeten mensen blijkbaar dat een bank geen filantropische instelling is.
  contracten worden door alle betrokken partijen nog altijd vrijwillig ondertekend.

  0 likes
  • Eddy J schreef:

   Idd alles word vrijwillig getekend maar niet voor de malafide praktijken die hier benoemd worden daar hebben de klanten niet voor getekend!

   4 likes
   • new atheist world order schreef:

    dit is het verhaal van een verzuurde ondernemer die door eigen toedoen zijn zaak ten gronde richtte en daarbij medewerking van de bank verwachtte. zo werkt het helaas niet.

    0 likes
 • Mike schreef:

  Ik zit momenteel bij de Rabo. Ik wou al weg na het labor schandaal, maar sta rood. Dit probleem is volgende maand verholpen en dan ga ik na 18 jaar weg. Ik laat ze dan ook persoonlijk bij mijn vestiging weten waarom. Tevens neem ik mijn tablet mee en vraag of ze hetbrurgerintinatief over ggeldcreatie van de theatergroep van meneer Van Houts willen tekenen 😛 Ik kan niet wachten!

  4 likes
 • brainstormforum schreef:

  De Rabobank heeft geld genoeg om de beste wetgeving te kunnen kopen die er nog niet bestaat!
  Dit gaat weer lekker in de doofpot er er zal niemand vervolgt gaan worden, Als zal blijken dat het allemaal klopt wat de schrijver beweerd.

  3 likes
 • Nono schreef:

  De link werkt dus wel…… Net het boek gedownload….

  3 likes
 • rik schreef:

  Als de RABO nu ook de systemen aanpast om de hypotheekrente negatief te laten zijn dan kunnen we weer praten met de Rabobank :-).

  Zouden we ook negatieve hypotheekrente aftrek krijgen? Of willen we het dan wel met z’n allen afschaffen 🙂

  2 likes
 • yvonne schreef:

  Kijk maar eens wat voor nevenfuncties heeft, die deze uitspraak heeft gedaan:

  http://ors.openstate.eu/relations/instantie/Rechtbank+Noord-Nederland/dhr.+mr.+J.E.+Biesma

  1 likes
 • Wim schreef:

  Dat zijn van die SGP-ers. Hyprocireten.

  1 likes
 • ferrimassi schreef:

  Dit verbaast me niks..

  http://www.bbc.com/news/business-25723562

  To big to jail kennelijk. Rabobank is een rattennest. Blij dat ik er geen rekening meer heb.

  1 likes
 • m.b schreef:

  dé weg ; mensen, daders bij hun naam noemen.

  0 likes
 • powerzhea schreef:

  Welke bank is dan wel aan te raden? Zit zelf namelijk ook bij de rabobank, maar dit is geen bank waar ik lid van wil zijn. Al moet ik wel eerlijk bekennen dat ik nooit klachten over ze heb gehad. Misschien komt dat ook wel omdat ik maar een simpele ziel ben en dus weinig interessants ben voor de rabobank.

  0 likes
 • Adriaan schreef:

  en nu de belangrijkste vraag…wat kunnen wij doen om dit bijzonder goed onderzoek van Paulien niet verloren te laten gaan??? Iedereen (via kettingbrief-methode) het filmpje downloaden (vast nog wel ergens te krijgen) en individueel onder verschillende titels uploaden. ‘t zelfde principe voor het boek waarin de namen voorkomen. Dat zal pas wat stof doen opwaaien!!!!!

  0 likes
 • x

  Check Also

  klimaat

  Al sinds 1956 wordt u doelbewust voorgelogen over het klimaat. Dit is de schokkende reden

  Wat hebben bankiers te maken met het ...

  En u dacht dat u als stemgerechtigde burger de baas was in dit land. Wat u (waarschijnlijk) nog niet wist over koningen en banken

  Door zakenmagnaat, financier en filantroop Hugo Salinas ...

  >