Binnenland

Boek over Rabobank-medewerkers die bedrijven ‘kapotmaken’ verboden door rechter

Help door deze informatie met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Rabobank pleegt kunstroof, maakt jacht op collecties van kunsthandelaren en medewerkers van de bank achtervolgen hun klanten. Dat staat te lezen in het boek De Verpanding. Of beter gezegd: dat stond te lezen in het boek De Verpanding. De rechtbank in Den Haag heeft het boek verboden.

De bankmedewerkers worden met naam genoemd en dat is volgens de rechter een inbreuk op de persoonlijke levenssfeer. Volgens Quote komt er waarschijnlijk een geanonimiseerde herdruk.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Het boek van schrijfster Paulien Derwort gaat over twee kunsthandelaren die terechtkomen bij de afdeling Bijzonder Beheer. Eén van de handelaren ziet hoe bankmedewerkers schilderijen van de muren halen. Ze komt ook tot de ontdekking dat een bedrijfsrechercheur haar gangen nagaat.

Door toedoen van de bank raken de kunsthandelaren in de financiële problemen. Andere ondernemers constateerden eerder al dat het standaardpraktijken zijn bij de Rabobank.

Eén van de handelaren: “De Rabobank heeft het gepresteerd het gehele vermogen van een klant te laten verdampen. Zij hebben ons geplunderd en bestolen. Als ik nog geld over had gehad zou ik ze een proces hebben aangedaan wegens diefstal, misbruik van ‘zorgplicht’, misbruik van pandrecht en onethisch gedrag.”

Rabobank sommeert criticus filmpje te verwijderen

Acteur en bankcriticus George van Houts openbaarde de namen van de medewerkers in een video die hij plaatste onder het kopje ‘burgerlijke ongehoorzaamheidsactie’. Van Houts: “Deze heren menen dat ze, omdat ze in opdracht van de baas handelen, hun geweten mogen uitschakelen, en dat ze dat in volledige anonimiteit mogen doen… Waar hebben we daar eerder gehoord?”

Van Houts werd door de Rabobank gesommeerd het filmpje te verwijderen. Op Facebook schrijft de theatermaker: “Op nadrukkelijk verzoek van de Rabobank heb ik mijn video over het verboden boekje ‘De Verpanding’ om 07.15 uur verwijderd. Ik denk dat jullie wel begrijpen waarom… Ik heb vanmiddag om 13.00 uur een onderhoud met een paar van hun bankmeneren op het hoofdkantoor in Utrecht. Als ik om 17.00 niet terug ben, wil iemand dan komen zoeken?”

George van Houts speelt mee in het theaterstuk ‘Door de bank genomen’ over ‘het zieke bankensysteem’. De schrijfster van het boek maakte op Twitter een cynisch grapje over de ophef:

[Quote, Nieuws]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

31 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Wobbe
Wobbe
9 jaren geleden
brainstormforum
brainstormforum
9 jaren geleden

De Rabobank heeft geld genoeg om de beste wetgeving te kunnen kopen die er nog niet bestaat!
Dit gaat weer lekker in de doofpot er er zal niemand vervolgt gaan worden, Als zal blijken dat het allemaal klopt wat de schrijver beweerd.

Kalki
Kalki
9 jaren geleden

Het begon al toen ze nog Boerenleen-bank heette en toen ze in 1989 in Amsterdam een heel UFO-project van de wereldleraar hebben leeg geroofd.

Nono
Nono
9 jaren geleden

De link werkt dus wel…… Net het boek gedownload….

Back to top button
31
0
We lezen graag je reactie!x