Homepagina » Het Complot » De Toren van Bazel: de geheime bank die de wereld bestuurt
De Toren van Bazel: de geheime bank die de wereld bestuurt

De Toren van Bazel: de geheime bank die de wereld bestuurt

Over de Rothschilds en de Fed is al veel gepubliceerd, maar voor velen blijft de Bank for International Settlements (BIS) een vrij abstract begrip. De vergaderingen van de BIS vertonen veel overeenkomsten met de geheime Bilderbergconferenties.

“Zolang ik de geldomloop van een land controleer, maakt het mij niet uit wie de wetten maakt.” – Amschel Rothschild

De winnaars van de Eerste Wereldoorlog benoemden in 1924 een commissie van internationale bankiers. Uit deze commissie kwam het idee voort om een overkoepelend orgaan te creëren teneinde de Duitse herstelbetalingen te regelen en te overzien.

Het bestaan van de BIS werd op 20 januari 1930 in Den Haag geformaliseerd. Het hoofdkantoor kwam in Bazel te staan. De BIS opereert exclusief voor centrale banken en werkt niet voor individuen of bedrijven.

De Amerikaanse politicus Henry Morgenthau noemde de BIS ‘een symbool van behulpzaamheid aan de nazi’s’. Toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak zaten in de raad van bestuur van deze bank onder meer: baas van IG Farben Hermann Schmitz, nazi-sympathisant Kurt von Schroeder en president van de Reichsbank Walther Funk.

Nazi-goud

De Britse journalist Adam LeBor komt in zijn boek The Tower of Basel tot de conclusie dat de BIS de meest geheimzinnige financiële instelling ter wereld is. De BIS is de bank van de centrale bankiers en wordt ook wel ‘het financiële Vaticaan’ genoemd.

De BIS is letterlijk onaantastbaar. De Zwitserse autoriteiten kunnen zich niet met de bank bemoeien. De bank was betrokken bij belangrijke gebeurtenissen, maar krijgt over het algemeen weinig aandacht.

Onder de Amerikaan Thomas McKittrick, tussen 1940 en 1946 president van de bank, werd nazi-goud geaccepteerd, werd gehandeld met de Reichsbank en werd de bank door zowel de geallieerden als de nazi’s gebruikt als geheim contactpunt.

Euro

Na 1945 maakte de BIS zich sterk voor een trans-Europees muntproject, dat in 2002 uiteindelijk heeft geresulteerd in de euro. Ondanks de grote rol die de BIS heeft gespeeld in de financiële en politieke geschiedenis, is er maar weinig over deze bank bekend.

Boek: The Tower of Basel

[Zero Hedge]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Richard
Richard
5 jaren geleden

Een interessant artikel hierover is te vinden op : http://adbroere.nl/web/nl/artikelen/de-bis-bank-spil-in-een-door-geld-geregeerde-wereld.php

“De krachten achter het financiële stelsel hebben nog een ander, ver reikend doel, niets minder dan een wereldorde te creëren op basis van een in private handen zijnde wereldwijde financiële controle. Zo wil men het politiek systeem van elk land afzonderlijk controleren alsmede de gehele wereldeconomie.”

Blijft toch verbazen dat niemand met zijn voet stampt en dit alles zomaar laat gebeuren. :/

Elise49
Elise49
Reactie op  Richard
5 jaren geleden

Verbazen…Dat komt omdat het gros geen idee heeft wat er allemaal precies gebeurt. Men gebruikt allemaal moeilijke woorden. bv. globalisering/mondialisering. Ik denk dat je in een gesprek eerst over dit onderwerp moet praten wat dit nu eigenlijk precies inhoudt. Daarna geef je voorbeelden van hier(grenzen/soevereiniteit land/armen worden armer en rijken worden rijker) opheffen is EU onderdeel NWO. Daarna kun je uitleggen dat dit over de hele wereld gebeurt, want Agenda 21 is door 179 landen ondertekend enz.
Ik merk dat als iemand over bv. Griekenland begint, geen idee heeft waarom dit zo gegaan is. Men praat dus over problemen(vooral de gevolgen over gewone mensen), maar velen kijken niet verder of willen niet verder kijken. Dat dit allemaal met de NWO/globalisering/mondialisering/EU te maken heeft. Huidige technologie speelt een grote rol in mondialisering. Het gaat zo dus bewust en problemen(gewone man) zijn bewust gemaakt door overnameconstructies. Ik word vaak afgekapt, omdat het te ingewikkeld is(te wijdverspreid en tegelijkertijd op meerdere vlakken) en dus ook moeilijk uit te leggen is. Tip: laat mensen dus eerst op wiki globalisering/mondialisering lezen en dat, dat Agenda 21/NWO is. En dat banken enz. daar een rol in spelen. Dan kun je vragen of het wel zo’n goed idee is om alles gelijk te maken? Daarna kun je er dieper op ingaan om over de geschiedenis te praten. WO1 tot nu. Of zelfs over faraos en hun hogepriesters.
Nou ja, ik begrijp dus wel dat mensen het niet meer kunnen volgen en dus moeten we iets als basismateriaal geven. Maar het belangrijkste is: NWO is realiteit. Bewijzen genoeg. bv. Agenda 21 wordt gebruikt in EU rapport A4-0005/99 14 januari 1999. Als mensen dit aannemen, dan kun je pas allerlei zaken bespreken en er dieper op ingaan. We moeten dus zorgen dat mensen niet meer in overheden en landen denken, maar globaal.

Richard
Richard
Reactie op  Elise49
5 jaren geleden

De kunst van het stelen en moorden te verpakken in moeilijke termen zodat het allemaal hocus pocus lijkt. Maar het blijft moorden en stelen.

Elise49
Elise49
Reactie op  Elise49
5 jaren geleden

Bern Cern Dern Ern fern? Allemaal te maken met het Godsdeeltje? Zwitserland=switchen. Globalswitch. Het hart van de poolshift/zondvloed/hoog tij. Het hart van afbreken oude beschaving naar nieuwe beschaving. Met medewerking van Vaticaan/noachfamilies enz. September 2015 een heftige springtij? of toch nog eerst een oorlog(opruimen van mensen)?

trackback
BOINNK!!! | Eindtijd gerelateerde nieuwsberichten, verzameld door: Arie Goedhart
5 jaren geleden
Mike
Mike
5 jaren geleden

Voor hen die nog meer boeken willen lezen

http://www.vrijewereld.org/pdf-bibliotheek/#Federal_ReserveFiat_geldcentraal_bankierenfractioneel_reserve_bankieren

(…ennehh, als je het je kan veroorloven koop er dan ook een paar)

Johan
Johan
Reactie op  Mike
5 jaren geleden

Het boek “De Toren van Bazel” in het Engels kan men downloaden door in de Google-zoekmachine het volgende in te tikken:

The Tower of Basel pdf

De file is 2.15 Mb in omvang de pdf bevat 232 blz.

AtomNics
AtomNics
5 jaren geleden

“Zolang ik de geldomloop van een land controleer, maakt het mij niet uit wie de wetten maakt.” – Amschel Rothschild

Dit is de duivel mensen dit is wat wij dus allen aanbidden! en doordat komt TTIP wat allang al gepland was om te doen ja de illuminati gaat het winnen dat zal natuurlijk voor mij persoonlijk tijdelijk zijn maar goed voor jullie ik weet het niet 50/50 zal het zijn dus ook voor mij geld dat.

ik zeg f*ck geld verbrand verban die sh*t for ever het heeft geen waarde niks het is poep! jij en nog eens JIJ bent het enige wat waarde heeft voor de rest niks wat buiten JEZELF ligt in wat voor externe manier dan ook!

peter
peter
5 jaren geleden

Toren van Babel?

Richard
Richard
Reactie op  peter
5 jaren geleden

Die staat in Brussel.

Wim
Wim
5 jaren geleden

Het zou handiger zijn als jullie een link linkeert. Hoef niet in te tiepen.

9forNews
9forNews
Reactie op  Wim
5 jaren geleden

In de reacties is het niet mogelijk om klikbare links te plaatsen. Je kunt een link selecteren met je rechtermuisknop en dan kopiëren (ctrl-V) en in de adresbalk van je browser plakken (ctrl-C).

Daimztar
Daimztar
Reactie op  9forNews
5 jaren geleden

precies andersom bedoel je,,,…. control c copieren control v is plakken

9forNews
9forNews
Reactie op  Daimztar
5 jaren geleden

Je hebt gelijk 🙂

Ron Blauw
Ron Blauw
Reactie op  9forNews
5 jaren geleden

En de gouverneurs van de BIS genieten onschendbaarheid.

Onze volks?vertegenwoordigers hebben hen dat verleend.

Ook TTIP wordt in het geheim bekoksstoofd.
Wederom wil de volks?vertegenwoordiging alsmede het Kabinet en de Regering ons hiervoor blind laten tekenen.

25 jaar geleden hebben ze ons laten geloven als dat het communisme zou zijn overwonnen. …
Laten nu dezelfde partijen die de USSR oprichtten anno nu nog steeds de dienst uitmaken in Wall Street!

Deze docu van die fascistische coup goed samen in beelden die iedereen kan begrijpen:
Invisible empire – De nieuw wereld order uitgelegd:
https://www.youtube.com/watch?v=3IeoGuHDN-I

De VN is het vehikel om de natte droom van de globalisten ‘stealth’ te realiseren; hun socialistische heilstaat, hun wereldregering:

Politiek, media, ngo’s, denk-tankers, en wetenschap zijn al succesvol verregaand gercorrumpeert, en zijn wapens tegen het volk om dit doel te bewerkstelligen:
http://www.jbs.org/videos/mediaitem/359-agenda-21-how-will-it-affect-you

http://www.takeoverworld.info/pretexts.html#griffin

Makropoelos
Makropoelos
5 jaren geleden

Gisteren kreeg ik de volgende link door over het zelfde onderwerp de ‘Bis’ Ik dacht gelijk dat lijkt veel op de Bilderberg Group en dat blijkt ook zo te zijn. We weten dat ze er zijn, maar wat ze uitspoken daar hebben we het raden naar.

http://www.globalresearch.ca/the-bank-of-international-settlements-meet-the-secretive-group-that-runs-the-world/5442683

x

Check Also

gates

Bill Gates spreekt Britse premier over uitrol wereldwijd vaccinatieprogramma: ‘Grootste operatie sinds Tweede Wereldoorlog’

De Britse premier Boris Johnson heeft een ...

de jonge

Zo reageert Hugo de Jonge op lastige vragen over de spoedwet: ‘Die vent haat ons volk’

Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid deed ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

17
0
We lezen graag je reactie!x