Het Complot

De Toren van Bazel: de geheime bank die de wereld bestuurt

Help door dit artikel met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Over de Rothschilds en de Fed is al veel gepubliceerd, maar voor velen blijft de Bank for International Settlements (BIS) een vrij abstract begrip. De vergaderingen van de BIS vertonen veel overeenkomsten met de geheime Bilderbergconferenties.

“Zolang ik de geldomloop van een land controleer, maakt het mij niet uit wie de wetten maakt.” – Amschel Rothschild

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png

De winnaars van de Eerste Wereldoorlog benoemden in 1924 een commissie van internationale bankiers. Uit deze commissie kwam het idee voort om een overkoepelend orgaan te creëren teneinde de Duitse herstelbetalingen te regelen en te overzien.

Het bestaan van de BIS werd op 20 januari 1930 in Den Haag geformaliseerd. Het hoofdkantoor kwam in Bazel te staan. De BIS opereert exclusief voor centrale banken en werkt niet voor individuen of bedrijven.

De Amerikaanse politicus Henry Morgenthau noemde de BIS ‘een symbool van behulpzaamheid aan de nazi’s’. Toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak zaten in de raad van bestuur van deze bank onder meer: baas van IG Farben Hermann Schmitz, nazi-sympathisant Kurt von Schroeder en president van de Reichsbank Walther Funk.

Nazi-goud

De Britse journalist Adam LeBor komt in zijn boek The Tower of Basel tot de conclusie dat de BIS de meest geheimzinnige financiële instelling ter wereld is. De BIS is de bank van de centrale bankiers en wordt ook wel ‘het financiële Vaticaan’ genoemd.

De BIS is letterlijk onaantastbaar. De Zwitserse autoriteiten kunnen zich niet met de bank bemoeien. De bank was betrokken bij belangrijke gebeurtenissen, maar krijgt over het algemeen weinig aandacht.

Onder de Amerikaan Thomas McKittrick, tussen 1940 en 1946 president van de bank, werd nazi-goud geaccepteerd, werd gehandeld met de Reichsbank en werd de bank door zowel de geallieerden als de nazi’s gebruikt als geheim contactpunt.

Euro

Na 1945 maakte de BIS zich sterk voor een trans-Europees muntproject, dat in 2002 uiteindelijk heeft geresulteerd in de euro. Ondanks de grote rol die de BIS heeft gespeeld in de financiële en politieke geschiedenis, is er maar weinig over deze bank bekend.

Boek: The Tower of Basel

[Zero Hedge]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Richard
Richard
9 jaren geleden

Een interessant artikel hierover is te vinden op : http://adbroere.nl/web/nl/artikelen/de-bis-bank-spil-in-een-door-geld-geregeerde-wereld.php

“De krachten achter het financiële stelsel hebben nog een ander, ver reikend doel, niets minder dan een wereldorde te creëren op basis van een in private handen zijnde wereldwijde financiële controle. Zo wil men het politiek systeem van elk land afzonderlijk controleren alsmede de gehele wereldeconomie.”

Blijft toch verbazen dat niemand met zijn voet stampt en dit alles zomaar laat gebeuren. :/

trackback
BOINNK!!! | Eindtijd gerelateerde nieuwsberichten, verzameld door: Arie Goedhart
9 jaren geleden
Mike
Mike
9 jaren geleden

Voor hen die nog meer boeken willen lezen

http://www.vrijewereld.org/pdf-bibliotheek/#Federal_ReserveFiat_geldcentraal_bankierenfractioneel_reserve_bankieren

(…ennehh, als je het je kan veroorloven koop er dan ook een paar)

AtomNics
AtomNics
9 jaren geleden

“Zolang ik de geldomloop van een land controleer, maakt het mij niet uit wie de wetten maakt.” – Amschel Rothschild

Dit is de duivel mensen dit is wat wij dus allen aanbidden! en doordat komt TTIP wat allang al gepland was om te doen ja de illuminati gaat het winnen dat zal natuurlijk voor mij persoonlijk tijdelijk zijn maar goed voor jullie ik weet het niet 50/50 zal het zijn dus ook voor mij geld dat.

ik zeg f*ck geld verbrand verban die sh*t for ever het heeft geen waarde niks het is poep! jij en nog eens JIJ bent het enige wat waarde heeft voor de rest niks wat buiten JEZELF ligt in wat voor externe manier dan ook!

Back to top button
17
0
We lezen graag je reactie!x