Mens en DierCorona

Bill Gates tolereert geen kritische coronaberichten en koopt de media om

Help ons door dit met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Uit onderzoek van het gezaghebbende tijdschrift Columbia Journalism Review (CJR) blijkt dat Bill Gates zo’n 250 miljoen dollar heeft gestopt in grote media zoals de BBC, The Guardian, de New York Times, de Financial Times, Le Monde en nog veel meer. Of hij ook Nederlandse media heeft omgekocht, is niet duidelijk, maar die nemen berichten uit de internationale pers toch al vaak klakkeloos over. Tijdens de pandemie presenteerden de omgekochte media Bill Gates als ‘gezondheidsexpert’, hoewel hij geen medische achtergrond heeft.

Daarnaast financiert Gates een leger aan ‘onafhankelijke’ factcheckers, waaronder het Poynter Institute en Gannett, die hun platforms gebruiken om ‘complottheorieën’ en ‘misinformatie’ te debunken. Het gevolg hiervan is dat kritische nieuwsberichten over de Gates Foundation heel zeldzaam zijn, aldus Tim Schwab van het CJR.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
Ze ontweken onze vragen en probeerden ons te ondermijnen

De Bill & Melinda Gates Foundation wilde geen commentaar geven op de onthullingen en wilde ook niet zeggen hoeveel geld er precies is doorgesluisd naar journalisten. In 2007 publiceerde de Los Angeles Times één van de weinige kritische artikelen over de Gates Foundation. Zo bleek de miljardair te investeren in industrieën die gelinkt zijn aan kinderarbeid. “Ze weigeren vragen te beantwoorden en willen eigenlijk nergens op reageren,” zei hoofdauteur Charles Piller.

“Ze ontweken onze vragen en probeerden ons te ondermijnen,” zei journalist Alex Park nadat hij onderzoek had gedaan naar de poliovaccins die de Gates Foundation over de wereld heeft laten verspreiden.

Dus als je weer een artikel voorbij ziet komen waarin Bill Gates de hemel in wordt geprezen, dan kun je er donder op zeggen dat de verantwoordelijke journalist in de snoeppot van de miljardair heeft gezeten. Dat geldt idem dito voor de ‘factchecks’.

[Children’s Health Defense]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

40 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Wilfred
Wilfred
3 jaren geleden

u is allen de Sjaak.
https://youtu.be/NukQNC2kbak

William
William
3 jaren geleden

Ik vraag mij af in welke realiteit deze mensen zoals Gates leven. Ik vraag mij af wat er in hun hoofd omgaat voordat ze inslapen… Hoe zwaar moeten deze mensen worden beveiligd.. als Gates straks op zijn sterfbed ligt komt hij er achter dat de dood niet te koop is.. het zal mij niet verbazen als hij binnenkort een ongeneselijke ziekte krijgt.. dat is de wet van de cosmos..

Willem
Willem
3 jaren geleden

Wie is dan erger, Bill Gates? Of de media die zich om laat kopen.

rrr
rrr
3 jaren geleden

De waarheid is niet te koop. Met geld kan je wel de waarheid onderdrukken en vervangen door desinformatie en leugens.

Back to top button
40
0
We lezen graag je reactie!x