Buitenland

Amerikaanse overheid geeft 21 biljoen dollar uit, en niemand weet waar het geld naartoe is gegaan

Help mee door deze informatie met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Amerikaanse overheid heeft 21 biljoen dollar aan belastinggeld uitgegeven zonder het volk daarover te informeren.

Professor Mark Skidmore heeft overheidswebsites afgespeurd en trof rapporten aan over ongeoorloofde uitgaven die teruggaan tot 1998.

Uit officiële overheidsbronnen blijkt dat de ministeries van Defensie en Volkshuisvesting tussen 1998 en 2015 biljoenen dollars hebben uitgegeven zonder dat bekend is waar het geld naartoe is gegaan.

Plotseling offline

Waarschijnlijk heb je geen idee hoeveel 21 biljoen dollar precies is. Het bbp van de Verenigde Staten bedraagt 18,6 biljoen dollar.

Stel je nu een stapel bankbiljetten voor, bestaande uit briefjes waar ‘1000’ op staat. Een stapel van één biljoen dollar is dan alleen al 100 kilometer hoog.

Nadat professor Skidmore onderzoek begon te doen naar de geldstromen ging de overheidswebsite waar hij zijn gegevens vandaan haalde plotseling offline.

Grootste diefstal

We kunnen hier spreken van de grootste diefstal uit de geschiedenis. Het Amerikaanse militaire budget bedroeg in 2015 120 miljard dollar. Toch werd er dat jaar 54 keer meer geld uitgegeven dan was goedgekeurd.

Het is dus ook een leugen dat de overheid geen geld heeft voor bepaalde dingen. De overheid kan kennelijk zoveel creëren als zij maar wil om oorlog te voeren.

Waarom kan de overheid dan ook niet eindeloos veel geld creëren voor gezondheidszorg, onderwijs, daklozen en ouderenzorg?

Niemand

Oud-minister van Defensie Robert Gates zei in 2011 al dat niemand weet waar het geld naartoe gaat in het Pentagon.

“Ik kwam erachter dat het vrijwel onmogelijk is om nauwkeurige informatie te krijgen en antwoorden op vragen als: ‘Hoeveel geld geven jullie uit?’ en ‘Hoeveel mensen hebben jullie in dienst?’,” zei hij.

[CE]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Willem
Willem
3 jaren geleden

Oorlog en ellende leveren geld op en mensen worden dan makkelijker gek gemaakt, gezondheidszorg en onderwijs? Waarom zouden zij die bij machte zijn ook maar iets geven om mensen? Dat boeit ze echt niet, ze doen wel iets voor het idee zodat we denken meer te zijn dan slachtvee maar dat is toch echt niet zo, de geschiedenis heeft dat keer op keer bewezen.

Jeff
Jeff
3 jaren geleden

Staat gewoon op de begroting hoor … afdeling zwijg, omkoop en huurmoord -geld

Eelke Piers
Eelke Piers
3 jaren geleden

Dit zullen wel Amerikaanse biljoenen zijn dus miljarden in Europa.
Ik denk dat verhoudingsgewijs hier in Nederland zeker zoveel verdonkeremaand wordt.
Begin maar eens met de kosten van het Koninklijke Huis

rop
rop
3 jaren geleden

Biljoenen dollars ? het is ook een complex goedje, of misschien is de mens zelf de veroorzaker van deze complex goedje,op zich zelf kan geld helemaal niets,zal het dan tocht een soort soort verslaving zijn? de handel en de gangen waarin veel verborgen geheimen zich daarin afspelen wat het daglicht niet kan verdragen word dan zo een verborgen iets, rare wezens met mooie en minder mooie eigenaardigheden, eigenlijk is dat ook weer heel normaal want een ieder heeft die neigingen, eigenlijk moet de mens zich zelf eens afvragen,Wat willen we nu in Nederland, Minder Of Meer?…. Geld.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

18
0
We lezen graag je reactie!x