Homepagina » Paranormaal » VIDEO: Geest vastgelegd op camera in Engels spookkasteel
VIDEO: Geest vastgelegd op camera in Engels spookkasteel

VIDEO: Geest vastgelegd op camera in Engels spookkasteel

De beruchte geest van Tutbury Castle in het Engelse Staffordshire is mogelijk voor het eerst in de geschiedenis vastgelegd op video. Dat melden Britse media.

Op beelden die in het kasteel zijn gemaakt is bij een muur bijna 20 seconden lang een schimmige figuur te zien. Medewerkers en bezoekers hebben door de jaren heen talloze onverklaarbare fenomenen gemeld. Zo joeg de verschijning van een man in een harnas gasten de stuipen op het lijft.

De opnames zijn gemaakt door een professionele cameraploeg die werkt aan een televisieserie, The Past Hunters. Regisseur Bex Palmer wijst paranormaal medium Derek Acorah in het filmpje op de aanwezigheid van de figuur.

“Het was zo beangstigend. Ik ben hier normaal niet zo gevoelig voor, maar ik werd doodsbang omdat het naar ons toe leek te komen. We voelden ons allemaal ongemakkelijk,” zei ze. “De curator Lesley Smith had het over een schimmige figuur in het kasteel. Ze vond het ook spannend dat we de verschijning hadden vastgelegd op camera en kon er in de weken erna maar niet over ophouden.”

De figuur verscheen toen Palmers verloofde en mederegisseur Sean Reynolds in een slaapkamer van het kasteel met de apparatuur bezig was. De cameraploeg begon met filmen toen er geklop op de muren was te horen en voetstappen ‘uit het niets kwamen’. Hoewel de geest al vaak gezien zou zijn, is het de eerste keer dat het fenomeen is vastgelegd op camera.

“Derek wist al snel te vertellen dat er iemand in de buurt was en samen met ons van kamer naar kamer ging,” voegde Palmer toe. “We begonnen met de opnames, maar hoorden toen geklop, gebonk en voetstappen uit het niets komen. We wisten dat we de enigen in het kasteel waren op dat moment. Toen we probeerden te achterhalen waar het lawaai vandaan kwam, werd het opeens stil.” Denk je dat de filmploeg een geest heeft vastgelegd? Deel dit artikel dan met je vrienden op Facebook.

[ITV]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
blotepotepeter
blotepotepeter
5 jaren geleden

Wat een slecht acteerwerk zeg.
Promotie voor een nieuw tv programma…

eNdEmiOn
eNdEmiOn
Reactie op  blotepotepeter
5 jaren geleden

Ik weet niet welk filmpje jij hebt zitten kijken maar er is echt geen sprake van acteerwerk hoor, gewoon een echte schrik reactie. Volgens mij roep je dat alleen maar omdat je van tevoren al had besloten dat dit wel nep moest zijn.

Rob ter Horst
Rob ter Horst
Reactie op  eNdEmiOn
5 jaren geleden

Vreemd dat deze schaduw blijkbaar zo’n 2 1/2 meter hoog is. Kan dus een geprojecteerde schduw zijn…

LucaM
LucaM
5 jaren geleden

Wat een zever!
Ziet er echt nep uit , waarom zou een geest eruit zien als een schaduw?
Oh wacht misschien dacht de regisseur, wat als we nu doen alsof die schaduw daar een geest is, verkoopt vast goed!

eNdEmiOn
eNdEmiOn
Reactie op  LucaM
5 jaren geleden

Jammer dat er altijd bij dit soort opnames zo weinig gebruik wordt gemaakt van een warmtecamera. Daarmee zijn nog wel eens bijzondere dingen te zien. Dat had in deze ook kunnen aantonen dat het wellicht niet enkel een schaduw op de muur was want dat zou je met zo’n camera niet zien.

zetareticulan
zetareticulan
5 jaren geleden

Dit wordt met een nacht camera opgenomen, die mensen staan in het donker of zeer zwak licht en toch zien ze een schaduw….. ?

Westbound
Westbound
5 jaren geleden

In plaats dat die suffe geesten een beetje wazig door kastelen zwerven, kunnen ze zich beter GOED vertonen en met de bezoekers een praatje maken. Dit vage gedoe boeit me totaal niet. Wat kán ik hiermee?
Doet me direct denken aan mensen die thuis weleens geesten zien of geplaagd worden door ‘entiteiten’. Wat hèb ik aan deze nonsens? Laten die entiteiten liever mijn huis opruimen, mijn banksaldo flink verhogen en mijn ijskast vol zetten met bier! (Grolsch-Kanon) Dáár heb ik wat aan! Dat stomme -en onzinnige- geestengedoe komt me de strot uit.

Anke
Anke
5 jaren geleden

Ach ja, het is weer komkommertijd nietwaar, dan komen er de meest wonderlijke verhalen te voorschijn!

Westbound
Westbound
5 jaren geleden

Geesten die in kastelen rondspoken; wat hèb je eraan? Lost dat je lichamelijk ongemakken op? NEE dus! Tot die geesten zou ik daarom willen zeggen: scheer je weg en kom alleen als je iets belangrijks te melden hebt. Zo niet, lazer dan maar voorgoed op; NIEMAND zit namelijk op jullie onzinnige verschijning te wachten.

x

Check Also

coronadode

Bijna derde van recente coronadoden niet veroorzaakt door virus

Bijna een derde van de coronadoden die ...

osterhaus

Ab Osterhaus noemt dodelijke bloedstolsels door AstraZeneca-vaccin ‘bijwerkingen’: ‘Doorprikken!’

In Duitsland is gisteren besloten om mensen ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

9
0
We lezen graag je reactie!x