Homepagina » Paranormaal » VIDEO: Geest vastgelegd op camera in Engels spookkasteel
VIDEO: Geest vastgelegd op camera in Engels spookkasteel

VIDEO: Geest vastgelegd op camera in Engels spookkasteel

De beruchte geest van Tutbury Castle in het Engelse Staffordshire is mogelijk voor het eerst in de geschiedenis vastgelegd op video. Dat melden Britse media.

Op beelden die in het kasteel zijn gemaakt is bij een muur bijna 20 seconden lang een schimmige figuur te zien. Medewerkers en bezoekers hebben door de jaren heen talloze onverklaarbare fenomenen gemeld. Zo joeg de verschijning van een man in een harnas gasten de stuipen op het lijft.

De opnames zijn gemaakt door een professionele cameraploeg die werkt aan een televisieserie, The Past Hunters. Regisseur Bex Palmer wijst paranormaal medium Derek Acorah in het filmpje op de aanwezigheid van de figuur.

“Het was zo beangstigend. Ik ben hier normaal niet zo gevoelig voor, maar ik werd doodsbang omdat het naar ons toe leek te komen. We voelden ons allemaal ongemakkelijk,” zei ze. “De curator Lesley Smith had het over een schimmige figuur in het kasteel. Ze vond het ook spannend dat we de verschijning hadden vastgelegd op camera en kon er in de weken erna maar niet over ophouden.”

De figuur verscheen toen Palmers verloofde en mederegisseur Sean Reynolds in een slaapkamer van het kasteel met de apparatuur bezig was. De cameraploeg begon met filmen toen er geklop op de muren was te horen en voetstappen ‘uit het niets kwamen’. Hoewel de geest al vaak gezien zou zijn, is het de eerste keer dat het fenomeen is vastgelegd op camera.

“Derek wist al snel te vertellen dat er iemand in de buurt was en samen met ons van kamer naar kamer ging,” voegde Palmer toe. “We begonnen met de opnames, maar hoorden toen geklop, gebonk en voetstappen uit het niets komen. We wisten dat we de enigen in het kasteel waren op dat moment. Toen we probeerden te achterhalen waar het lawaai vandaan kwam, werd het opeens stil.” Denk je dat de filmploeg een geest heeft vastgelegd? Deel dit artikel dan met je vrienden op Facebook.

[ITV]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • blotepotepeter schreef:

  Wat een slecht acteerwerk zeg.
  Promotie voor een nieuw tv programma…

  14 likes
  • eNdEmiOn schreef:

   Ik weet niet welk filmpje jij hebt zitten kijken maar er is echt geen sprake van acteerwerk hoor, gewoon een echte schrik reactie. Volgens mij roep je dat alleen maar omdat je van tevoren al had besloten dat dit wel nep moest zijn.

   7 likes
 • LucaM schreef:

  Wat een zever!
  Ziet er echt nep uit , waarom zou een geest eruit zien als een schaduw?
  Oh wacht misschien dacht de regisseur, wat als we nu doen alsof die schaduw daar een geest is, verkoopt vast goed!

  16 likes
  • eNdEmiOn schreef:

   Jammer dat er altijd bij dit soort opnames zo weinig gebruik wordt gemaakt van een warmtecamera. Daarmee zijn nog wel eens bijzondere dingen te zien. Dat had in deze ook kunnen aantonen dat het wellicht niet enkel een schaduw op de muur was want dat zou je met zo’n camera niet zien.

   2 likes
 • zetareticulan schreef:

  Dit wordt met een nacht camera opgenomen, die mensen staan in het donker of zeer zwak licht en toch zien ze een schaduw….. ?

  9 likes
 • Westbound schreef:

  In plaats dat die suffe geesten een beetje wazig door kastelen zwerven, kunnen ze zich beter GOED vertonen en met de bezoekers een praatje maken. Dit vage gedoe boeit me totaal niet. Wat kán ik hiermee?
  Doet me direct denken aan mensen die thuis weleens geesten zien of geplaagd worden door ‘entiteiten’. Wat hèb ik aan deze nonsens? Laten die entiteiten liever mijn huis opruimen, mijn banksaldo flink verhogen en mijn ijskast vol zetten met bier! (Grolsch-Kanon) Dáár heb ik wat aan! Dat stomme -en onzinnige- geestengedoe komt me de strot uit.

  3 likes
 • Anke schreef:

  Ach ja, het is weer komkommertijd nietwaar, dan komen er de meest wonderlijke verhalen te voorschijn!

  3 likes
 • Westbound schreef:

  Geesten die in kastelen rondspoken; wat hèb je eraan? Lost dat je lichamelijk ongemakken op? NEE dus! Tot die geesten zou ik daarom willen zeggen: scheer je weg en kom alleen als je iets belangrijks te melden hebt. Zo niet, lazer dan maar voorgoed op; NIEMAND zit namelijk op jullie onzinnige verschijning te wachten.

  2 likes
 • x

  Check Also

  windparken

  Windparken krijgen miljoenen per dag om géén stroom te produceren. En wie betaalt de rekening?

  Windparken hebben afgelopen week omgerekend 3,5 miljoen ...

  Mysterieuze 115 kilometer (!) lange muur ontdekt in Iran. Archeologen staan voor raadsel

  Mysterieuze 115 kilometer (!) lange muur ontdekt in Iran. Archeologen staan voor raadsel

  Archeologen zijn in Iran op de resten ...

  >