Gezondheid

Amerikaanse VWA: Walnoten zijn illegaal medicijn

Help mee door dit artikel met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het wordt steeds gekker. Heeft u wel eens walnoten in een medicijnkast gezien? Volgens de Amerikaanse Voedsel en Waren Autoriteit FDA zou je ze daar moeten aantreffen.

Voedselproducent Diamond Foods brengt de positieve gezondheidseffecten van de consumptie van walnoten naar buiten terwijl de FDA hier geen toestemming voor geeft.

Het bedrijf kreeg een brief toegestuurd van de FDA met daarin de stelling dat walnootproducten in de categorie medicijnen vallen en dat het gaat om ‘nieuwe medicijnen’ die ‘niet legaal op de markt worden gebracht’. Het agentschap dreigde zelfs met inbeslagname wanneer het bedrijf niet zou meewerken.

Doelstelling van Diamond is om ‘het publiek te informeren en te voorzien van walnoten’, aldus William Faloon van Life Extension. Op haar website stelt het bedrijf dat is bewezen dat omega-3-vetzuren in walnoten duidelijke positieve effecten hebben op onze gezondheid, waaronder een verminderd risico op hartziekten en diverse vormen van kanker.

Deze uitspraken worden volgens Faloon uitgebreid ondersteund door wetenschappelijk onderzoek. “Life Extension heeft 57 artikelen gepubliceerd die de gezondheidseffecten van walnoten beschrijven,” aldus Faloon. “Bovendien bevat de Amerikaanse National Library of Medicine tenminste 35 gepubliceerde studies die concluderen dat de consumptie van walnoten het risico op hartaanvallen vermindert en bloedvaten gezond houdt.”

Het bewijs was kennelijk niet goed genoeg voor de functionarissen van de FDA die stellen dat de walnoten van Diamond verkeerd zijn gemerkt omdat ‘het bedrijf beweringen doet die niet worden geautoriseerd door de FDA.”

Richtlijnen om walnoten te consumeren

De FDA stelt voorts vast dat ‘de producten worden gebruikt om aandoeningen te behandelen waardoor ze zouden moeten worden geclassificeerd als medicijnen’. Verder zijn de producten onjuist gelabeld omdat ze ‘worden aangeboden tegen aandoeningen die niet kunnen worden behandeld door individuen die niet zijn opgeleid tot dokter of arts’. Adequate aanwijzingen zijn volgens het agentschap nodig zodat een leek deze medicijnen veilig kan consumeren. Wie had ooit gedacht dat je aanwijzingen nodig hebt om walnoten te eten?

Faloon schrijft dat de taal van de FDA grenst aan die van een politiestaat die de controle is kwijtgeraakt en waar tirannie regeert. “Dit soort bureaucratische tirannie is een duidelijke boodschap in de richting van de voedselindustrie om het publiek niet te informeren over levensmiddelen die beschermen tegen ziekten. Terwijl consumenten steeds vaker gezondere keuzes maken wil de federale regering voedselproducenten het recht ontnemen om resultaten uit wetenschappelijke studies toe te passen op hun producten.”

De Amerikaanse Voedsel en Waren Autoriteit probeert niet alleen de gezonde effecten van walnoten te onderdrukken. Producenten van granaatappelsap en groene thee worden net zo goed geconfronteerd met de tirranie van de bureaucraten wanneer ze proberen aan te geven dat hun producten gezond zijn.

Daarnaast mogen producenten van levensmiddelen die geen toegevoegde waarde hebben voor de gezondheid eindeloos adverteren. Zo mag Frito-Lay bijvoorbeeld zeggen dat de vette Lay’s aardappelchips ‘gezond zijn voor het hart’. Faloon concludeert dat de FDA duidelijk niet wil dat het publiek ontdekt dat het risico van ouderdomsziekten kan worden verlaagd door gezond te eten. De Amerikaanse Voedsel en Waren Autoriteit heeft liever dat consumenten alleen iets te weten komen over ongezonde producten die de levensverwachting verkorten.

Niet langer een eenzijdige strijd

Faloon wijst erop dat de regering producenten van gezonde alternatieven met elkaar laat concureren zodat producenten van junkfood, die veelvuldig lobbyen bij de federale regering, nog meer winst maken. Door de gezonde producten vervolgens te onderdrukken springen de grote farmaceutische bedrijven en producenten van medicijnen bij om meer dure dotterbehandelingen, bypassoperaties en hartmedicijnen te verkopen aan mensen die ziek zijn geworden als gevolg van hun eetgewoonten.

Mensen komen echter steeds vaker in verzet tegen de tactieken van de FDA. Zo hebben de producenten van granaatappelsap de Amerikaanse Federale Handelscommissie FTC aangeklaagd omdat het bedrijf het grondwettelijke recht heeft om wetenschappelijk bewijs te delen met het publiek. Het Amerikaanse Congres bemoeit zich er bovendien inmiddels mee met een wet genaamd de Free Speech About Science Act (H.R. 1364).

“Mochten er nog mensen zijn die denken dat instanties zoals de FDA het publiek beschermen, dan wordt het agentschap nu ontmaskerd door de bizarre uitspraak dat gezond voedsel zou moeten worden geclassificeerd als een illegaal medicijn,” besluit Faloon.

Bron: Thenewamerican.com

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x