Binnenland

Filmpje: dit is het niveau van de regering ‘die bij ons de dictatuur invoert’

Help anderen door dit met jouw vrienden op je social netwerk te delen!

Het kabinet gaat een noodwet invoeren waarmee ze de macht hebben om u uit uw eigen huis te plaatsen. BVNL, de partij van Wybren van Haga, heeft met stoom uit de oren kennis genomen van dit absurde plan. Opnieuw bedient het kabinet zich van drang en dwang om het Nederlandse volk haar grondrechten afhandig te maken, stelt de partij.

“Dit is toch wel echt om van te schrikken, dat hier een VVD-staatssecretaris staat die het gewoon een reële mogelijkheid vindt om zo diep in te grijpen in het eigendomsrecht. Kan de staatssecretaris in ieder geval garanderen dat alle andere opties uitgeput moeten zijn voordat hij tot dit bizarre verhaal overgaat? Bijvoorbeeld dat alle leegstaande overheidsgebouwen, voor zover die er zijn, of leegstaande kazernes, uitgeput zijn en dat alle andere oplossingen moeten zijn uitgeput voordat dit catastrofale middel wordt ingezet?” vroeg Van Haga donderdag tijdens het debat over de opvang van Oekraïense vluchtelingen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Staatssecretaris van Justitie Eric van der Burg antwoordde:  “Even los van de kwalificaties die worden gebruikt door de heer Van Haga is dit het aller-, aller-, allerlaatste instrument dat je inzet, als alle andere instrumenten niet meer werken.”

(Video verwijderd? Klik hier...)

Heel vreemd

“Dan ben ik toch wel benieuwd welke andere instrumenten u dan eerst gaat exploreren voordat we hierbij terechtkomen,” wilde Van Haga weten.

“Zoals gezegd: als het aan de orde komt, komt het aan de orde. Dan komen we bij u langs. Voor die tijd zal de heer De Jonge daarop ingaan. Hij zal aangeven wat hij allemaal aan het doen is om extra huisvesting te regelen voor de mensen waar we het nu over hebben,” zei de staatssecretaris.

“Dit is toch wel een heel bizar debat. De staatssecretaris zegt gewoon: nee, als het zover is, dan kom ik nog weleens een keertje terug, maar in de tussentijd ga ik niet vertellen wat ik ga doen. Ik vind het heel vreemd. Het is een beetje een schoffering van de Kamer, vind ik. We staan hier om te praten over de mogelijkheden. We willen precies weten wat de staatssecretaris gaat doen, voordat hij het eigendomsrecht gaat schenden. En hij weigert gewoon om er wat over te zeggen. Hij zegt: nee, ik ga dat wel regelen en ik kom erop terug als ik zover ben. Ik vind het verwerpelijk!” riep Van Haga.

Dat noemen we democratie

Van der Burg: “Ik laat de kwalificaties maar even voor wat ze zijn. Wat er gebeurt, is dat er door verschillende Kamerleden wordt gezegd: als, als, als, als… Dan kan ik ervoor kiezen om het botte antwoord te geven dat ik op geen enkele vraag reageer die het woord ‘als’ bevat. Dat doe ik niet. Wat ik doe, is proberen zo goed mogelijk een gesprek te hebben. Vervolgens zijn er sommige Kamerleden die het ‘als, als, als’ op een negatieve manier gaan uitleggen. Het moge duidelijk zijn dat ik anders in de wedstrijd zit dan sommigen van u. Dat kan; dat noemen we democratie.”

“Dit is het niveau van de regering die bij ons de dictatuur invoert,” reageert politiek econoom Kees van der Pijl.

4.9 102 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

164 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Reknir
Reknir
2 jaren geleden

is dit de broer van Gerard Joling?

William
William
2 jaren geleden

Worden we nu echt geregeerd door een aantal zwakzinnige idioten die volledig geherenspoeld zijn door het WEF??? Als er nu nog steeds slapende kuddes zijn dan word het toch tijd dat ze wakker worden… “het ontnemen van je eigendomsrecht is DEMOCRATIE” van welke planeet komt deze psychopaat???

Annette
Annette
2 jaren geleden

Mijn oudoom, een wijze man, zei OOIT (ergens begin zestiger jaren) tegen mij als jong meisje: “Charity begins at home” EN “het hemd is nader dan de rok”.

TOEN vond ik het wel interessant klinken, maar de echte betekenis ontging mij voor een deel.

NU, zestig jaar later, vallen de puzzelstukjes allemaal in elkaar.

ONZE Nederlandse politieke leiders, die er in de eerste plaats zouden moeten zijn om de belangen van het volk, dat hun deze verantwoordelijke taak heeft toevertrouwd, hebben er voor gekozen een totaal andere agenda te volgen.

Het is NU voor ons duidelijk, dat de agenda luidt: “Weg met die lastpakken, die alleen maar een hoop geld kosten en waarvan een deel ook nog eens een grote bek opzet.”

Laat ik duidelijk zijn: ECHTE vluchtelingen moeten natuurlijk ten alle tijden geholpen worden. Alleen het idiote feit doet zich voor, dat gedurende tientallen jaren het normaal was, dat je TIJDELIJK deze mensen opving, totdat de situatie in het herkomstland weer gestabiliseerd was.

DAT is nu compleet gewijzigd. Vluchtelingen komen hier om NOOIT meer te vertrekken.

En dan doet zich ook nog het idiote feit voor, dat er zogenaamde vluchtelingen zijn, die, terwijl zij hier alles ontvangen, van huis, huisraad, voedsel, zorg en onderwijs, er niet tegenop zien om even een bezoekje te brengen aan familie in dat land, waar zij uit “gevlucht” zijn.

Niet alleen in dit geval. Dat soort verhalen las ik ook al eerder over Somaliërs, die in de zomerperiode op bezoek gaan naar datzelfde land, waar zij uit gevlucht zijn.

Nu….. schiet mij maar lek, als ik hier een rationele verklaring voor moet vinden.

Toch zie ik ook DIT allemaal weer als de zoveelste poging om ONS de stuipen op het lijf te jagen.

Angst zaaien is schering en inslag geworden. Eerst was het dat o zo dodelijke virus, dat ons al een paar jaar in de greep houdt. Sinds twee maanden zijn het de Russen, die ons de stuipen op het lijf jagen.

En dan NU de KLAPPER VAN DE WEEK: Op de plek, die de meeste mensen als de veiligste beschouwen, zijn wij niet meer veilig dus.

Ik zie het als het zoveelste bewijs, dat wij als Nederlandse volk er totaal geen moer mee toe doen.

Wij worden alleen nog maar beschouwd als een stel lastige vliegen.

Maar DEZE vlieg zal niet zo gemakkelijk te meppen zijn!

Henk
Henk
2 jaren geleden

Deze wet is in aanloop naar de nieuwe zorg/pandemie wet. Die minister Kuipers in mei gaat tekenen. Die de WHO alle macht geeft als het gaat om uw en mijn gezondheid. Dan kunnen alle niet gevacineerden of mensen die de regering onwelgevallig zijn of anderszins zometeen uit hun huis gezet worden en gedeporteerd worden naar zogenaamde quarantainekampen. Dus gewoon onteigenen zonder verdere kosten voor de staat. Dat wat de moffen in ’40/’45 hebben gedaan. Dus de concentratiekampen van eerder zeg maar.

Back to top button
164
0
We lezen graag je reactie!x