Gezondheid

Koriander zuivert drinkwater

Help door dit met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Uit nieuw onderzoek is gebleken dat een veel gebruikt ingrediënt in de Mexicaanse en Zuidoost-Aziatische keuken kan worden gebruikt om op een goedkope manier drinkwater te zuiveren.

Douglas Schauer van het Ivy Tech Community College in Indiana zei dat koriander lood en andere giftige metalen uit vervuild water kan verwijderen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Schauer legde uit dat koriander – ook wel ketoembar, coander of wantsenkruid genoemd – in grote hoeveelheden voorkomt in landen die problemen hebben met vervuild water. De specerij is gemakkelijk te krijgen en goedkoop.

Peterselie

“Als de filters van een waterzuiveringsapparaat moeten worden vervangen kun je naar buiten gaan om koriander te plukken en heb je een nieuw filter om het water te zuiveren,” zei hij.

Het geheim van koriander zit mogelijk in de structuur van de microscopische celwand van de plant. Die is namelijk ideaal om zware metalen te absorberen. Ook andere planten met een soortgelijke structuur, waaronder peterselie, kunnen mogelijk fungeren als ‘biospons’.

Beter

Uit kleinschalige experimenten in Mexico is gebleken dat koriander het water beter zuivert dan de conventionele waterzuiveringsinstallaties. Het onderzoek is gepresenteerd tijdens een bijeenkomst van de American Chemical Society.

Koriander wordt in België en Nederland voornamelijk gebruikt in gerechten van buitenlandse oorsprong. In vroegere tijden werd koriander wel vaak gebruikt in de Belgische en Nederlandse keuken, een laatste overblijfsel hiervan is terug te vinden in de gruut die in witbier gebruikt wordt in België.

Bron: Acs.org

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Evolva
Evolva
10 jaren geleden

Ik kook m’n water altijd voor ik het drink. (kraantjeswater)

voedseltoezicht
voedseltoezicht
10 jaren geleden

dan is het niet raadzaam koriander te nuttigen?

pinobot
pinobot
10 jaren geleden
Leo
Leo
10 jaren geleden

Vraagje: dit betekent dan volgens mij dat men dan maar beter hoogstens koriander, peterselie en bascilicum kan consumeren dat geteeld is in grond dat geen giftige troep bevat en water dat alreeds gezuiverd is.

Zoniet dan kan het dus gifstoffen bevatten. Toch ?

Back to top button
15
0
We lezen graag je reactie!x