Buitenland

Kijk hier: Amerikaanse wapens komen in het diepste geheim aan in het door oorlog verscheurde Jemen

Help door dit met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Beelden laten zien hoe Amerikaanse wapens in de vroege ochtend aankomen in het door oorlog verscheurde Jemen, dat het slachtoffer is geworden van Saudische agressie.

De beelden zijn op woensdag uitgezonden door CNN en tonen een gepantserd voertuig van het type Oshkosh.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De wapens kwamen in het diepste geheim aan in de havenstad Aden.

Megawapendeal

Het zware materieel moet Saudi-Arabië gaan helpen in de strijd tegen het straatarme land.

De Amerikaanse steun aan de Saudische oorlog tegen Jemen is controversieel.

Tijdens zijn eerste bezoek aan Saudi-Arabië tekende president Trump een megawapendeal met het olierijke land ter waarde van 110 miljard dollar.

De Saudi’s hebben inmiddels vele duizenden Jemenieten gedood en daarnaast de infrastructuur van het land verwoest.

Goud geld

De oorlog heeft geleid tot voedseltekorten en cholera-uitbraken.

Trump weigert zijn bondgenoot de rug toe te keren, omdat het land dan ‘toenadering zou zoeken tot Rusland’.

Grote Amerikaanse wapenfabrikanten, waaronder Lockheed Martin en Raytheon, verdienen goud geld aan de nauwe banden tussen Washington en Riyadh en zouden flink moeten incasseren als de contracten met Saudi-Arabië zouden worden opgezegd.

Bekijk de beelden hieronder:

[CNN, PressTV]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
IIS
IIS
4 jaren geleden

Wat zal zionistisch Amerika trots zijn op zichzelf dat ze als grote hoofdpijler moord, dood en verderf zaaien heeft en dan er ook nog aan kan verdienen door een zogenaamde bondgenoot van moordtuig te voorzien, waarmee een zoveelste soeverein land en z’n inwoners compleet vernietigd kan worden. Saoedi-Arabië is een geweldig land, een land waar ze niet alleen mensen de kop afhakken als ze overspelig zijn, maar ook homo’s in kranen ophangen en als kers op de taart met behulp van Amerika een buurland compleet mogen uitmoorden. Chapeau!!

What een helden, wat een prestatie, wat een geweldige onderneming.

Denk dat de Amerika, Israël en Saoedi-Arabië elkaar lopen hierbij compleet lopen te verneuken, maar dat schijnt heel normaal te zijn in kringen van waanzinnigen en Psychopaten.

Trump is in this one a complete loser.

peterson
peterson
4 jaren geleden

Als CNN het zegt weet je het wel, ze kwamen in het diepste geheim aan die wapens,hoe weet CNN dat dan en die foto laat niet veel geheims zien, in alle vroegte ( klaar lichte dag )
Hoezo moeten in Jemen wapentransporten in het geheim gebeuren ,iedereen weet al lang dat Saudi,s door Amerika ( al heel lang voor Trump ) gesteund worden. nee ,het gaat erom alles maar dan ook alles wordt aangegrepen om Trump in z’n schoenen te schuiven, het is zo langzamerhand gewoon meelijwekkend aan het worden. CNN de ( Clinton News Network.)
Trouwens die ,,kapers van de 911 attacks in 2001 waren allemaal Saudis, maar Saudi-Arabie heeft er niet eens een kwaje brief over gehad, we vallen gewoon Saddam Hussein in Irak aan joh…maak het uit .!!

Mrs. No-one
Mrs. No-one
4 jaren geleden

Ik schaam mij diep dat ik hier op een duistere barbaarse destructieve planeet sta met daarop een liefdeloze mensheid en waar al dit soort primitieve ‘horror’-onmenselijkheden nog steeds blijkbaar maar al te vaak hier zinloos plaats vinden, dit allemaal ook schaam ik mij nog verder vooral voor mijn medemensen en waarvan bijna niemand opstaat om te ageren tegen het al maar continu voeden van nog meer brandhaarden zoals vooral oorlogen tussen naties en zoals nu tussen Saudi-Arabië en Jemen o.a., waarin telkens onnodig burgers beestachtig worden vermoord, of verminkt en/of gegijzeld en ook maar al te vaak nog beestachtig worden verkracht bovendien e.d..

freddy
freddy
4 jaren geleden

wat een onduidelijke, nietszeggende beelden. er blijkt helemaal niets uit.

Back to top button
5
0
We lezen graag je reactie!x