Innovatie

Primeur: gebouw haalt stroom uit algen

Help door deze info met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In Duitsland is het eerste gebouw ter wereld geopend dat in eigen stroom voorziet door middel van algen die zijn aangebracht op de gevel.

De zijden van het gebouw die naar de zon zijn gericht zijn voorzien van 129 glazen panelen met miljoenen microalgen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Het systeem haalt niet alleen warmte uit de algen om water te produceren, maar functioneert tegelijkertijd als dynamische zonnewering, geluidsscherm en isolatie.

Duurzame oplossing

“Het gebruik van biochemische processen in de gevel van een gebouw om schaduw en energie te creëren is erg innovatief,” zei Jan Wurm van onderzoeksbureau Arup, één van de deelnemers aan het project. “Het zou wel eens een duurzame oplossing kunnen worden voor energieopwekking in stedelijke gebieden. En het is schitterend om het concept hier getest te zien op het terrein.”

Het enige wat de algen hoeven te doen is groeien. Ze krijgen voedingsstoffen en CO2 via een watercircuit dat langs de gevel loopt. De micro-organismen groeien vervolgens met de hulp van fotosynthese.

Oliën

Algen produceren tot vijf keer zoveel biomassa per hectare als planten en bevatten oliën die erg geschikt zijn om energie op te wekken.

Met het systeem wordt warmte opgewekt voor verwarming en sanitair en de biomassa van de algen wordt in een reactor gebruikt om elektriciteit op te wekken.

Bron: Ipsnews.be

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hunting Wolf
Hunting Wolf
10 jaren geleden

Het zijn de grote Gas, Olie,en steenkool bedrijven, die deze techniek de doofpot in willen stoppen,net als meerdere technieken, die ons “onafhankelijk” maakt, van die gas olie en steenkool graaiers!!Met hun dollartekens in de oogjes!!!!

kengai
kengai
10 jaren geleden

Hopelijk worden dit soort dingen weer niet jarenlang tegengehouden.
Of dat ze het stiekem weer ontzettend duur gaan maken.

Biko Steve
Biko Steve
10 jaren geleden

[quote name=”Hunting Wolf”]Het zijn de grote Gas, Olie,en steenkool bedrijven, die deze techniek de doofpot in willen stoppen,net als meerdere technieken, die ons “onafhankelijk” maakt, van die gas olie en steenkool graaiers!!Met hun dollartekens in de oogjes!!!![/quote]

Zou het ook kunnen zijn dat het allemaal niet zo vooropgezet en NWO-ish is? Maar dat zij de alternatieven nog niet heel serieus nemen of zakelijk onaantrekkelijk?

Vaak is het ook zo dat bedrijven wel willen maar de massa niet bereid is hier meer voor te betalen.

theo
theo
10 jaren geleden

[quote name=”Hunting Wolf”]Het zijn de grote Gas, Olie,en steenkool bedrijven, die deze techniek de doofpot in willen stoppen,net als meerdere technieken, die ons “onafhankelijk” maakt, van die gas olie en steenkool graaiers!!Met hun dollartekens in de oogjes!!!![/quote]

Haha! Verdiep je eens in zaken voor je wat roept.
Als dit bericht nieuw is, is het niet in de doofpot gestopt.

En ten tweede:
Een bedrijf dat dit mogelijk heeft gemaakt werkt o.a. voor de olie en gasindustrie.

Ik denk dat Arup wel terug was gefloten door de gasindustrie als jouw theorie klopt.

Van de site van ARUP:
Arup is helping the oil and gas sector create efficient infrastructure and storage for exploration, production and transport. Meanwhile, our oil and gas engineers and project managers deliver major projects that ensure the structural and geotechnical integrity of on- and offshore facilities.

…………..

Arup’s technical, business planning and project management support helps clients realise viable renewable energy schemes from solar, offshore and onshore wind, marine, geothermal, waste and bio-fuel sources.

Low-carbon thermal power also has a vital role to play in balancing growing energy needs with sustainable supply. We’ve helped realise over 100GW of forward-thinking thermal power projects in more than 20 countries, including Australia, China, Nigeria and Columbia.

………….

We also offer practical advice on energy technology and regulation. We join up technical, commercial, planning and policy expertise to help clients make informed plans – and take decisive action – to improve performance through energy and carbon management.

Drawing on relevant, real-world expertise in financial modelling, energy, infrastructure and more, we help clients meet their energy and carbon challenges.

Back to top button
15
0
We lezen graag je reactie!x