Wetenschap

Tijdreizen is mogelijk: hoe je een boodschap naar het verleden kunt sturen

Help mee door deze informatie met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Theoretisch natuurkundige Ron Mallett van de Universiteit van Connecticut is van jongs af aan al geïnteresseerd in tijdreizen. Hij kocht onder andere het boek ‘The Time Machine’ van H.G. Wells. Toen zijn vader kwam te overlijden speelde hij met het idee om terug in de tijd te reizen en de dood van zijn vader te voorkomen.

In het laboratorium is aangetoond dat subatomische deeltjes vooruit in de tijd kunnen reizen. De deeltjes verschenen in de toekomst en verouderden minder snel naarmate ze versnelden. Daarnaast is bewezen dat klokken aan boord van satellieten in een baan om de aarde – als ze niet worden bijgesteld – een andere tijd aangeven dan klokken op aarde.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Dr. Mallett weet dat zwaartekracht tijd kan beïnvloeden en dat licht zwaartekracht kan creëren. Hij wil de ruimtetijd met behulp van een laser buigen zodat er een lus ontstaat en het heden, verleden en de toekomst op elkaar aansluiten.

Als met de laser een dergelijke lus kan worden gemaakt, zou informatie in binaire vorm naar het verleden kunnen worden gestuurd. Mallett toonde aan dat het buigen van de ruimte invloed heeft op de tijd. “Het is spannend om te zien dat tijdreizen mogelijk is,” zei hij.

Zijn werk werd gepubliceerd in een wetenschappelijk tijdschrift en hij mocht zijn bevindingen presenteren tijdens een bijeenkomst van experts. Dr. Mallett schreef over zijn persoonlijke reis in zijn boek Time Traveler: A Scientist’s Personal Mission to Make Time Travel a Reality.

Mallett zegt dat het onderzoek naar een tijdmachine ongeveer 200.000 euro gaat kosten. Daarna moet de machine nog worden gebouwd. Hij denkt dat het hele proces ongeveer vijf jaar in beslag gaat nemen. Als de tijdmachine wordt aangezet, kunnen er in theorie boodschappen uit de toekomst gaan verschijnen.

Hoe gaat zo’n tijdmachine gebruikt worden? Dr. Mallett: “Dat moet de samenleving gaan bepalen.” De Large Hadron Collider, de grootste deeltjesversneller ter wereld, wordt beheerd door een aantal verschillende landen. Op dezelfde manier kan een tijdmachine worden gebruikt. Mallett zegt dat ze vooral kunnen worden ingezet om mensen te waarschuwen voor natuurrampen.

Het boek van dr. Ron Mallett over tijdreizen is hier verkrijgbaar.

[Epoch Times]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

52 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
bert s
bert s
9 jaren geleden

Hoezo naïef, alleen gebruiken voor toekomstige natuurrampen? Ik hoop echt niet dat dit mogelijk is en zo wel dan moeten we het niet willen uitvinden. Wat zal dit een onwaarschijnlijk zooitje op aarde worden als dit ooit uitkomt. Een atoombom erop, ho wacht even, was de uitvinder van de atoombom ook niet zo’n naïveling?

Dr. Why
Dr. Why
9 jaren geleden

totnogtoe allemaal fantasie 🙂
Het is inderdaad zo dat de wiskundige modellen dat toelaten. Het is nog niet echt aangetoond dat terugreizen in de tijd ook echt mogelijk is, voor zover ik weet. Voorwaarts wel, dat doen we sowieso 🙂

Dus, laat hem maar eerst zijn machien bouwen, en dan gaan we nog eens spreken. Het is wel een interessant idee. De eerste beperking is natuurlijk dat we alleen boodschappen zouden kunnen terugsturen tot de tijd van de eerste machine. Daarvoor zou al niet lukken.

max
max
9 jaren geleden

tja dan wacht ons hetzelfde lot als de timelords van gallifrey onze hoogmoet wordt onze val

Give Back Our Freedom
Give Back Our Freedom
9 jaren geleden

Tijd bestaat niet………..alleen verandering……dus tijdreizen kan niet…….werkelijk hou je svp bezig met dingen die wel kunnen en ten goede zijn voor deze wereld….

Back to top button
52
0
We lezen graag je reactie!x