Homepagina » Wetenschap » Tijdreizen is mogelijk: hoe je een boodschap naar het verleden kunt sturen
Tijdreizen is mogelijk: hoe je een boodschap naar het verleden kunt sturen

Tijdreizen is mogelijk: hoe je een boodschap naar het verleden kunt sturen

Theoretisch natuurkundige Ron Mallett van de Universiteit van Connecticut is van jongs af aan al geïnteresseerd in tijdreizen. Hij kocht onder andere het boek ‘The Time Machine’ van H.G. Wells. Toen zijn vader kwam te overlijden speelde hij met het idee om terug in de tijd te reizen en de dood van zijn vader te voorkomen.

In het laboratorium is aangetoond dat subatomische deeltjes vooruit in de tijd kunnen reizen. De deeltjes verschenen in de toekomst en verouderden minder snel naarmate ze versnelden. Daarnaast is bewezen dat klokken aan boord van satellieten in een baan om de aarde – als ze niet worden bijgesteld – een andere tijd aangeven dan klokken op aarde.

Dr. Mallett weet dat zwaartekracht tijd kan beïnvloeden en dat licht zwaartekracht kan creëren. Hij wil de ruimtetijd met behulp van een laser buigen zodat er een lus ontstaat en het heden, verleden en de toekomst op elkaar aansluiten.

Als met de laser een dergelijke lus kan worden gemaakt, zou informatie in binaire vorm naar het verleden kunnen worden gestuurd. Mallett toonde aan dat het buigen van de ruimte invloed heeft op de tijd. “Het is spannend om te zien dat tijdreizen mogelijk is,” zei hij.

Zijn werk werd gepubliceerd in een wetenschappelijk tijdschrift en hij mocht zijn bevindingen presenteren tijdens een bijeenkomst van experts. Dr. Mallett schreef over zijn persoonlijke reis in zijn boek Time Traveler: A Scientist’s Personal Mission to Make Time Travel a Reality.

Mallett zegt dat het onderzoek naar een tijdmachine ongeveer 200.000 euro gaat kosten. Daarna moet de machine nog worden gebouwd. Hij denkt dat het hele proces ongeveer vijf jaar in beslag gaat nemen. Als de tijdmachine wordt aangezet, kunnen er in theorie boodschappen uit de toekomst gaan verschijnen.

Hoe gaat zo’n tijdmachine gebruikt worden? Dr. Mallett: “Dat moet de samenleving gaan bepalen.” De Large Hadron Collider, de grootste deeltjesversneller ter wereld, wordt beheerd door een aantal verschillende landen. Op dezelfde manier kan een tijdmachine worden gebruikt. Mallett zegt dat ze vooral kunnen worden ingezet om mensen te waarschuwen voor natuurrampen.

Het boek van dr. Ron Mallett over tijdreizen is hier verkrijgbaar.

[Epoch Times]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • bert s schreef:

  Hoezo naïef, alleen gebruiken voor toekomstige natuurrampen? Ik hoop echt niet dat dit mogelijk is en zo wel dan moeten we het niet willen uitvinden. Wat zal dit een onwaarschijnlijk zooitje op aarde worden als dit ooit uitkomt. Een atoombom erop, ho wacht even, was de uitvinder van de atoombom ook niet zo’n naïveling?

  4 likes
  • Dr. Why schreef:

   weet je, de nazi’s stonden erg dicht bij de ontwikkeling van een werkende atoombom. Ik denk dat ik toch blij ben dat de amerikanen eerst waren. Zo’n dingen hou je toch niet tegen.

   2 likes
   • bert s schreef:

    Dat is wat ik bedoel, de eerste die het uitvindt heeft de macht en dan is maar de vraag of die goed gebruikt wordt, Amerika heeft er tenslotte alleen maar misbruik van gemaakt.
    De grootste agressor op deze planeet is Amerika.

    9 likes
    • Dr. Why schreef:

     nou, ik zou toch nog liever in de VS wonen dan in Rusland of China, bijvoorbeeld. Als ik echt moet kiezen.
     En ik ben ook blij dat de Amerikanen net zoals de Russen een atoombom hadden, anders hadden we geen Berlijnse muur gehad, en waren we allemaal communistische kameraden…

     Ik ben niet direct een fan van de VS, maar ik ben al helemaal geen fan van de mogelijke alternatieven…

     8 likes
     • bert s schreef:

      Volg poetin en vooral wat hij zegt, het licht komt uit het oosten. In rusland is het beter dan in amerika. Mijn tante heeft 34 jaar in amerika gewoond en vindt het meest akelige en hypocriete land op aarde. The american dream zegt alles, een droom komt alleen uit in je slaap, en zo heeft ze het ook ervaren.

      8 likes
   • Cynicastor schreef:

    De Amerikanen zijn anders wel de enigen met atoomwapens die ze ooit tegen mensen gebruikt hebben (Hiroshima en Nagasaki).

    15 likes
    • Dr. Why schreef:

     dat is correct.
     Waarschijnlijk omdat de nazi’s die niet hadden 🙂

     En het is waar dat de Japanners zich ook zonder wel zouden overgegeven hebben. En het is een verschrikkelijke misdaad.

     Maar toch blijf ik bij mijn standpunt.

     0 likes
     • Jack schreef:

      Hoe je het ook went of keert de atoombom is uitgevonden omdat er geld voor was. De geldschieters financierden beide zijden. Het boeit niet wie de atoombom uiteindelijk uitgevonden heeft. Achter het gebruik zouden dezelfde mensen hebben gezeten. 1 Europa, 1 munt was trouwens ook een nazi idee.

      4 likes
     • Onno Westerman schreef:

      Er was al een agreement om de oorlog te beeindigen alles was al geregeld toch gooiden de Amerikanen de eerste bom en de tweede was niet nodig geweest want er was na de 1e een agreement om op een bep. datum te tekenen voor staakt het vuren en de amerikanen hebben hier tegenin gehandeld illegaal en hebben toch nog een tweede gegooid zeg maar om kracht bij te zetten om te tekenen echter onterecht het was al kannen en kruiken.. Dit is de getuigenis van Wendell Stevens de piloot de uitgekozen werd om de diplomaten naar Japan te vliegen voor deze tekening van de vrede.. Er is een audio interview ergens op YT van Stevens waar hij het een en ander uitlegt. Ook wordt er verteld dat de Duitsers wel degelijk eerder de atoom bom hadden dan de Amerikanen en dat de amerikanen een en ander juist van de duitsers hadden gepikt, een en ander ging ook om detonatie materiaal ..

      0 likes
    • Debruycker schreef:

     Het gebruik van het atoomwapen tegen Japan diende om de wereldoorlog tot een einde te brengen. Het was zelf een daad van menselijkheid. Het leven van miljoenen Japanners en honderdduizenden geallieerde soldaten is erdoor gered. Het is ook dank zij deze uitvinding dat er nooit meer een wereldoorlog is uitgebroken.
     Vraagje: heb jij ooit nagelezen wat voor dingen de Japanners hebben uitgestoken?

     1 likes
     • Dee schreef:

      Geschiedenis word geschreven door de winnaars. Dus de verliezers worden altijd negatief belicht, maar ze hebben idd wel vreselijke dingen uitgespookt.

      Ik had gehoord/ gelezen/ gezien dat Japan zich al had overgegeven. Kort daarna toch een bom er opgegooid. Toch even testen, dachten ze. Of ze waren te laat met annuleren. Geen idee.
      Ik heb geen bron ofzo. Sorry.

      0 likes
 • Cynicastor schreef:

  Laat ik beginnen met een vraag: hoe hebben ze kunnen meten dat deeltjes in de toekomst zijn verschenen? Ze hebben er niet heen kunnen reizen om het te controleren.
  Tijdreizen bestaat niet.
  Tijd(sbeleving) is niet lineair (als je je vermaakt vliegt de tijd voorbij, als je je verveelt kruipt ie voorbij). Daarnaast bestaat ‘tijd’ in feite helemaal niet. Het concept ‘tijd’ is iets dat wij mensen verzonnen hebben om makkelijker te kunnen functioneren als samenleving. Komt nog bij dat het verleden niet meer bestaat. Het is geweest, voorbij, over. DE toekomst bestaat ook niet. In welke toekomst we terecht komen is volkomen afhankelijk van keuzes die mensen gaan maken in hun leven. Niets staat nog vast (of kan al vaststaan).

  Maar zelfs als tijdreizen in theorie mogelijk zou zijn, zou het praktisch gezien nog altijd onmogelijk zijn.
  Stel, je reist naar de toekomst. Dan weet je dus hoe de toekomst eruit ziet. Vervolgens kom je weer terug in je ‘eigen’ tijd. Met de kennis die je van de toekomst hebt, zul je waarschijnlijk andere keuzes in je leven gaan maken dan je anders gedaan zou hebben (onbewust natuurlijk, want er is geen mogelijkheid om te weten welke keuzes je in het leven gemaakt zou hebben als je de toekomst niet gezien had), waardoor je de toekomst al verandert.
  Als je naar het verleden reist, zit je met een soortgelijk probleem. Het heden bestaat zoals het bestaat door de keuzes die mensen in het verleden hebben gemaakt. Door naar het verleden te reizen, verander je het alleen al door je aanwezigheid daar. Dien ten gevolge kun je nooit meer terugkeren naar de tijdlijn waar je uit vertrokken bent. Als je alleen een bóódschap naar het verleden zou sturen, zouden mensen in het verleden naar aanleiding van jouw boodschap andere keuzes maken, waardoor het heden er heel anders uit gaat zien, waardoor je mogelijk nooit het tijdreizen zou uitvinden, waardoor je géén boodschap naar het verleden kunt sturen, waardoor er in het verleden andere keuzes gemaakt worden, waardoor je het heden verandert. Dit noemt men de zogenaamde ‘grootvaderparadox’. Je reist naar het verleden en vermoord daar je grootvader. Daardoor wordt je vader nooit geboren en jij dus ook niet, waardoor je niet naar het verleden hebt kunnen reizen om je grootvader te vermoorden, waardoor hij blijft leven, waardoor jij uiteindelijk weer wél geboren wordt enzovoort.

  Ten slotte zit er nog een moreel aspect aan het tijdreizen. Wie zou voor iedereen op Aarde kunnen beslissen dat alles moet veranderen? Want tijdreizen is niet mogelijk zonder veranderingen teweeg te brengen.

  Conclusie: het is leuk om over tijdreizen te fantaseren en te filosoferen, maar daar zal het ook altijd bij blijven. In de praktijk zal het nooit mogelijk zijn omdat tijd in feite niet bestaat en omdat het niet zonder grote (en onvoorziene) consequenties voor de gehele mensheid zou kunnen.

  11 likes
  • Dr. Why schreef:

   we reizen constant naar de toekomst. Zie maar, ik ben er al.

   De snelheid waar je mee naar de toekomst reist is afhankelijk van uw snelheid van beweging, en de nabijheid van zwaartekracht (dat staat bekend als gravitationele tijdsdilatatie). Dat is iets waar onder meer GPS systemen moeten mee rekening houden, omdat de tijd voor de sattelieten rond de aarde anders verloopt dan voor ons hier.

   Tijd is niet iets wat wij mensen hebben uitgevonden. Tijd is waarneembaar en meetbaar. Al wat wij mensen gedaan hebben is dat we daar een maat opgeplakt hebben. Net zoals we een maat geplakt hebben op afstand. Je kunt net zo goed zeggen dat meters een uitvinding van de mens zijn, en afstand dus niet bestaat, als je kunt zeggen dat seconden een uitvinding van de mens zijn en tijd dus niet bestaat. Allebei onzin. Het idee dat tijd niet bestaat is mystiek uit onder meer de boeddhistische filosofie.

   Dat terugreizen in de tijd voor een paradox kan zorgen is waar, voor zover we weten. Maar het is niet omdat we er nu paradoxen in zien dat het per sé onmogelijk is.

   4 likes
  • Sander schreef:

   Ik geloof zelf dat als tijdreizen mogelijk is er meerdere tijdlijnen mogelijk zijn. Zodra ik terug ga in de tijd en daar zaken veranderen zal dit geen invloed hebben op mijn eigen tijdlijn. Zie het als een soort vertakking/splitsing.

   3 likes
  • Padja schreef:

   Natuurlijk kan iedereen naar de toekomst reizen. Gewoon stilzitten en afwachten.
   Het gaat hier over nanoseconden
   Lijkt niks maar het belangrijkste is dat de mogelijkelijkheid om deeltjes vooruit te sturen aantoonbaar bestaat.
   Zelfs 1 deeltje tegelijk op twee plekken is gedaan.
   Mind boggling.

   1 likes
  • Arend schreef:

   En toch is het realiteit in de quantum mechanica. Zie hier het artikel (engels)
   http://arxiv.org/abs/quant-ph/0506027

   0 likes
 • max schreef:

  tja dan wacht ons hetzelfde lot als de timelords van gallifrey onze hoogmoet wordt onze val

  4 likes
  • Dr. Why schreef:

   mogelijk, maar je ziet wel een heel stuk van ‘t heelal en de geschiedenis ervan daarvoor.
   Zelfs al moet je daarvoor rondreizen in een machine met het uiterlijk van een oude engelse police box 🙂

   En aangezien de timelords al afgerekend hebben met de Daleks moeten we ons daar toch al geen zorgen meer over maken.

   3 likes
   • max schreef:

    nee dat is waar maar een nieuw ras maakt ook nieuwe vijanden dat de Daleks onze ondergang niet veroorzaken wil niet zeggen dat we veilig zijn echt veilig zijn bestaat zowiezo niet

    2 likes
    • Dr. Why schreef:

     het leven is een risico 🙂

     1 likes
     • frans schreef:

      De vrije wil hier op aarde brengt altijd risico’s met zich mee.
      Echter in je biografie komt de toekomst je tegemoet, die ligt al klaar. de toekomst komt niet uit je zelf naar voren maar vanuit de toekomst komt ze jou tegemoet. Verschillende scenario’s liggen klaar, daarom als je risico neemt en die is van invloed dan is je toekomst ook anders. In het verleden is je toekomst voorbereid door je zelf. Hier op aarde is voor alles een plan, dat moet ook, als je iets wil bouwen dan moet je een plan hebben. Wil je een leven op aarde dan maak je een plan nog voordat je op aarde bent. Ik hoop niet dat er in het verleden iets kan worden “herstelt” zogenaamd om in het nu een verandering te hebben in de gebeurtenissen. De vrije wil zou dan ondermijnd worden!! Zoals gezegd is wilde de man de dood van zijn vader voorkomen. Dan grijp je in , in het levensplan van de vader, waardoor de planning of vrije wil teniet gedaan wordt. Tenzij de man ten tijde van het leven van zijn vader dit wel gepland had. dan hoort het bij het scenario. Misschien is een goed rouwproces hier de aangewezen manier om te voorkomen het verleden te willen veranderen. In ieder geval schuilt hier het verlangen dat de onderzoeker erg graag zijn vader wil terug zien. Dat kan in het leven na overlijden en/of in een volgende incarnatie. Zijn verlangen komt dan uit! We leven nu eenmaal in tijd en ruimte.

      0 likes
     • max schreef:

      ja frans dat kan wel zo wezen maar als er echt zo’n paradox ontstaat zal deze tijd paradox zichzelf ook wel weer corrigeren met andere worden het is niet zeker dat het allemaal zo casastrofaal fout zal gaan maar risico loop je altijd en behoedzaamheid bij deze ontwikelingen is altijd aan te raden want alles kan misbruikt worden of het nu goed bedoeld is of niet

      0 likes
 • Tijd bestaat niet………..alleen verandering……dus tijdreizen kan niet…….werkelijk hou je svp bezig met dingen die wel kunnen en ten goede zijn voor deze wereld….

  8 likes
  • max schreef:

   dat is wel heel zwart wit denken het is inderdaad niet bewezen dat tijd bestaat maar het is ook not niet gelukt om te bewijzen dat tijd niet bestaat dus ik hou het er maar op dat tijd bestaat maar niet in de vorm die we ons nu voor kunnen stellen ik persoonelijk zie het dan als een klein onderdeel van ons grote dimensieversum

   2 likes
 • Dr. Why schreef:

  totnogtoe allemaal fantasie 🙂
  Het is inderdaad zo dat de wiskundige modellen dat toelaten. Het is nog niet echt aangetoond dat terugreizen in de tijd ook echt mogelijk is, voor zover ik weet. Voorwaarts wel, dat doen we sowieso 🙂

  Dus, laat hem maar eerst zijn machien bouwen, en dan gaan we nog eens spreken. Het is wel een interessant idee. De eerste beperking is natuurlijk dat we alleen boodschappen zouden kunnen terugsturen tot de tijd van de eerste machine. Daarvoor zou al niet lukken.

  2 likes
 • Katart schreef:

  Bij tijdreizen reis je naar een parallel universum.

  Het zogenaamde grootvader paradox is dus mogelijk en zeer zeker geen belemmering.

  5 likes
 • Clementine wil tijdmachine schreef:

  ‘”. Als de tijdmachine wordt aangezet, kunnen er in theorie boodschappen uit de toekomst gaan verschijnen”
  Doe mij maar zo’n ding, als ik m aanzet, even later t deurtje open zit ie vol boodschappen. Dan wel in de hoop dat alles e nummer vrij is en puur natuur, op een eerlijke manier geteeld en vol gezondheid.

  Toch weer n leuk plannetje, 200.000 belasting geld, kunnen ze weer gebruiken om nóg meer oorlog te maken.

  3 likes
  • leendert schreef:

   Wanneer wij de maakbaarheid van materie bereiken – en da’s niet zover van het moment van nu verwijderd – gaat het niet meer om telen maar om de beste software voor het produceren van bijvoorbeeld groente.

   Google heeft patent op die lekkere ijsbergsla en Microsoft staat op nummer één voor de sappigste steak..

   0 likes
   • earthaxis schreef:

    Geloofwaardige toekomstvisie. Dit zal handelswaar gigantisch devalueren. Daarentegen zal Athenticiteit de belangrijkste schaarsheidsfactor worden. Authenticiteit oftewel Echtheid. Lijkt me geen verkeerde ontwikkeling. Als 90% van al onze spulletjes uit een 3d printer afkomstig zullen zijn, dan zal dat ene antieke handgemaakte vaasje uit 2015 van voor de 3dprint-revolutie meer waarde krijgen.
    Sterker nog,als ik over 25 jaar mijn dampende patatje-met gewoon thuis met 1 druk op de knop kan printen en dit de normaalste zaak van de wereld is, dan is een bezoekje aan de antieke snackbar waarschijnlijk vergelijkbaar met haute-cuisine met michelinster, waar de rijken der aarde dan veel geld voor zullen neertellen. Dus: aandelen Febo kopen danmaar? Misschien is dit toch een wat te ver gezochte toekomstvisie.

    1 likes
 • Lyra schreef:

  Hoe vaak moet er nou niet worden gezegd dat tijd niet bestaat voordat het eens doordringt in de bovenkamer. Het verleden, het heden…. en de toekomst bestaan tegelijkertijd !
  Er bevinden zich zelfs meerdere aspecten van ons in de ‘toekomst’, noem het maar jouw ‘toekomstige’ Zelf, die al bestaat. Het is dat schaduwkliekje dat ons mensen gevangen wilt houden in tijd.

  4 likes
 • earthaxis schreef:

  Er zijn al genoeg reistijden apps. Het is tijd voor een tijdreis app! 😉

  2 likes
  • max schreef:

   tardisbasecode.apk
   weet u zeker dat u deze app wilt instaleren
   deze app vraagd toegang tot bepaalde bevoegdheden
   1 het openen van de tijd vortex
   2 constante toegeng tot de timestream
   3 in app aankopen die geld kosten
   4 paradoxen veroorzaken wij zijn niet veraandwoordelijk voor eventuele schade
   5 voledige netwerk verbinding met alle netwerken waar nen waneer dan ook in tijd en ruimte
   6 uw android moet geroot zijn voor bepaalde diensten waaronder de tardis modus

   2 likes
 • earthaxis schreef:

  Einstein koos niet voor niets de lichtsnelheid (C) als constante in zijn E=MC². Het is niet omdat het de snelheid vh licht is dat het de constante van het universum is. Het is omdat het de absolute rusttoestand, bewegingsloosheid, dus tijdloosheid van het universum is. Om alle bewegende materie in het heelal te beschrijven gebruikte einstein dus de absolute stilstand als uitgangspunt. Lijkt me een heel logische keuze.

  Braincracker: als licht in werkelijkheid stilstaat, bedenk je dan dit: als je een lamp aanzet, schijnt het licht, oftewel lijken de fotonen alle kanten op te vliegen. Als licht in werkelijkheid stilstaat, dan betekent dit dus dat de lamp van het licht afbeweegt. Maar aangezien het licht alle kanten van de lamp lijkt af te bewegen, moet de lamp dus in werkelijkheid een hele vreemde beweging naar binnen maken, alsof het krimpt zegmaar. Dit zou kunnen verklaren waarom ons heelal in de verste uithoeken lijkt uit te dijen met de lichtsnelheid. Dit zou een optische illusie kunnen zijn, aangezien alle materie, relatief gezien, met de lichtsnelheid krimpt, wat wij niet als zodanig merken aangezien het relatief is, maar wel ervaren als een beweging genaamd tijd en een materiele eigenschap genaamd zwaartekracht. Als zodanig zou de uitdijende knal van de oerknal ook een optische illusie kunnen zijn van onze eigen tijd-lens.

  “I guess you guys aren’t ready for that yet… But your kids are gonna love it.”
  Marty McFly – Back to the future

  2 likes
  • Padja schreef:

   Earthaxis
   Leuke cracker, 6 keer gelezen hahahahaha krijg het niet begrepen.

   0 likes
  • bert s schreef:

   @earthaxis. Je voorbeeld met de lamp is duidelijk, alleen wat gebeurd er als de lamp uit is en er verder nergens licht in de kamer aanwezig is. Onze positie ten opzichte van de lamp verandert niet. Fotonen verwijderen zich van het object waar ze ontstaan, de inkrimpende theorie lijkt mij absoluut niet reëel.
   Dat er aan de rand van het universum alles beweegt met bijna de snelheid van het licht is misschien een gevolg van een draaiend universum. Alles in het universum draait om iets, op atomair als planetair niveau. De wetenschap ziet in het heelal veel dark matter, dit is iets als een onzichtbare lijm. Als het universum draait dan ontstaan er middelpunt vliegende krachten ( of centrifugerende krachten). Sterrenstelsels die aan het rand van het universum komen krijgen dus een onwaarschijnlijke snelheid, misschien zelfs zo erg dat materie uitelkaar wordt getrokken tot atomair of subatomair niveau, dit verklaard misschien ook wel de gloed die men aan de randen van het universum te zien zijn. Door deze centrifugerende krachten kan ook wel eens de toename van snelheden verklaren van vele sterrenstelsels.

   0 likes
   • earthaxis schreef:

    Hoi bert,

    Je hebt m.i. gelijk dat het te maken heeft met de draaiing van het universum. Dit is echter een 4dimensionale draaing, welke in ons 3dimensionale universum lijkt op krimpen of uitdijen. Aangezien het een 4d beweging betreft is dit uitdijen NONLOKAAL, oftewel iedere lokatie krimpt met dezelfde snelheid t.ov. alle andere locaties in het heelal, de beste metafoor hiervoor is de werking van een hologram.

    Licht is een verstoring in dit van ons af uitdijende continuum, maar als de lamp uit is dijt het continuum nogsteeds uit. Het licht is slechts een soort contrastvloeistof waardoor de uitdijing zichtbaar wordt. Maar in de 4d werkelijkheid staat het licht stil, terwijl het dus meelift met de 4d draaing (=3d uitdijing) van het universum zelf.

    0 likes
 • Carmen schreef:

  Het zou wel kunnen. Zal je je afvragen hoe dan? Nou dimensies zijn nu aan het vervagen. Het zou zomaar kunnen om te comminiseren met je overleden oma of opa of boodschappen krijgt van uit andere dimensies.
  En als jij zegt het kan niet, zal het voor jouw ook niet mogelijk zijn. Want dan sta je er niet open voor de ervaring. Alles wat je gelooft wordt ook je werkelijkheid en ervaring, zou ik maar eens zeggen. Maar metafysisch kan het wel.

  1 likes
 • earthaxis schreef:

  Tijdreizen is mogelijk, maar de grootvader-paradox bestaat niet. Waarom niet, omdat vrije wil niet bestaat. Als tijdreizen mogelijk is, dan staat heden verleden en toekomst dus vast. Als ik terugreis om mij opa om te leggen nog voordat mijn vader is verwekt, weet ik dus bij voorbaat 100% zeker dat er iets zal gebeuren wat mijn poging zal voorkomen. Of ik krijg een hartaanval of ik ben net te laat of er valt desnoods een meteoor op mijn hoofd. Mensen het feit dat ons bewustzijn samen met de bewegingen van de atomen waarvan het gemaakt is een ruimtelijke vertraging, genaamd tijd, ervaart betekent natuurlijk niet dat dit is hoe de wereld als geheel `werkt`. Het betekent slechts hoe ons bewustzijn werkt.

  Wij zijn opgebouwd uit materie. Materie heeft massa, waardoor die materie `vertraagd` is, oftewel `tijd kost`. Aangezien wij opgebouwd zijn uit die materie `kosten wij ook tijd`, oftewel ervaren wij tijd. Zie het zo: in werkelijkheid staat het licht dat je ziet stil en beweeg jij, niet het licht.

  1 likes
 • Theo schreef:

  Dan zouden wij toch gewaarschuwd zijn/worden voor elke ramp? Dat het niet is gebeurd bewijst dat het verhaal niet kan kloppen.

  1 likes
  • max schreef:

   iedere verandering in de tijd creëert weer een nieuwe realiteit wat betekend dat ze deze realiteit niet meer kunnen bereiken als ze eenmaal de corectie hebben uitgevoerd en ze alleen no kunnen terug reizen naar een paralel verleden en van daaruit zullen der dan overlevende van deze rampen over blijven en in hun toekomst leven

   0 likes
  • bert s schreef:

   @theo. Eindelijk een heldere opmerking, alle theorieën ten spijt, hier sla je natuurlijk de spijker op de kop. Lussen, parallelle universa of realiteiten, ga maar door. Hou het logisch en simpel en dan kom je een heel eind.

   0 likes
   • max schreef:

    tijd en ruimte zijn helaas niet zo eenvoudig en hoe meer we er van zullen begrijpen hoe ingewikkelder het voor ons wordt het is net als een vraag waar geen antwoord op is alleen maar nog meer vragen ze allemaal proberen te begrijpen is inderdaad onbegone werk soms is een korte simpele uitleg de beste optie op de korte termijn op de lange termijn is het altijd handig op een open geest te houden …

    0 likes
 • earthaxis schreef:

  Het verklaart daarnaast ook waarom niets sneller kan bewegen dan de lichtsnelheid, omdat in werkelijkheid niets langzamer kan bewegen dan stilstand. Great Scott, zou het zo simpel zijn?

  0 likes
 • Padja schreef:

  je zou gebruik kunnen maken van de verstrengeling van deeltjes conform de kwantumtheorie.

  Als we dan één verstrengeld deeltje naar de toekomst sturen dan kan het hier gebleven deeltje boodschappen uit de toekomst ontvangen.
  Simpel toch -:)

  0 likes
  • earthaxis schreef:

   Ja of 1 van de 2 deeltjes in een deeltjesversneller versnellen tot bijna de lichtsnelheid, dan zal hun verstrengeldheid mogelijk ook temporaal uit de pas lopen. Maar ik denk niet dat het echt simpel is hoor Padja.

   0 likes
 • marcel schreef:

  Nu is het al een zooitje op aarde, maar als dat echt realiteit zou worden dan word het helemaal een bende, want zoals we inmiddels wel weten zijn er altijd mensen die er misbruik van zouden maken.
  Maar ik las ook in het artikel ” kunnen er in theorie boodschappen uit de toekomst gaan verschijnen.” Bedoelen ze daarmee dat het in de praktijk niet gaat, of wat?

  0 likes
 • x

  Check Also

  Wat is dat in vredesnaam? NASA-astronaut geschokt door wat hij in de ruimte zag

  Wat is dat in vredesnaam? NASA-astronaut geschokt door wat hij in de ruimte zag

  De gepensioneerde NASA-astronaut Jerry Linenger heeft onthuld ...

  Bevindt de aarde zich al in een zwart gat? Deze wetenschapper zegt van wel

  Bevindt de aarde zich al in een zwart gat? Deze wetenschapper zegt van wel

  Volgens sommige wetenschappers bevindt ons hele universum zich ...

  >