Buitenland

De heroïsche strijd van Syrië tegen het westerse imperialisme

Help mee door dit met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Syrië, een land met slechts 17 miljoen inwoners, wordt momenteel geconfronteerd met de machtigste coalitie op aarde, een coalitie bestaande uit vrijwel alle westerse koloniale en neokoloniale landen. Dat schrijft filosoof, schrijver, filmmaker en onderzoeksjournalist Andre Vltchek.

Het land wordt ook geconfronteerd met een aantal van de wreedste en dodelijkste uitvindingen van het Westen, namelijk de extremistische en pseudo-islamitische groepen, die tijdens de oorlog in Afghanistan al werden ingezet tegen de Sovjet-Unie.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Tegen alle verwachtingen in staat Syrië nog overeind. De Golanhoogten worden illegaal bezet door Israël, de grenzen worden constant geschonden door het Turkse leger en ‘speciale troepen’ en de luchtmacht van het Westen.

Kruisvaarders

De Syrische ‘politieke oppositie’ werd gecreëerd en gefinancierd door de VS en Europa, net zoals dat gebeurde in andere landen die het Westen heeft geprobeerd te destabiliseren. Miljoenen Syriërs zijn zes jaar lang geterroriseerd, afgeslacht en geïntimideerd door jihadisten die worden gefinancierd en bewapend door het Westen en zijn regionale bondgenoten.

Het is een verschrikkelijk en oneerlijk gevecht, aldus Vltchek. Enkele van de belangrijkste historische steden op aarde, zoals Aleppo en Palmyra, zijn verwoest. De imperialisten maken het werk van de christelijke kruisvaarders af. Iedereen die zich durft te verzetten tegen het westerse kolonialisme wordt afgeslacht, schrijft de journalist. Honderdduizenden Syrische burgers zijn al om het leven gekomen.

Maar Syrië staat nog overeind. Vijf miljoen Syrische burgers moesten hun land noodgedwongen verlaten. Hoeveel kan een land nog verdragen? En hoe kan het dat de rest van de wereld apathisch toekijkt?

Indoctrineren

Het antwoord is simpel, zegt Vltchek. De rest van de wereld begrijpt het niet. De propaganda die wordt verspreid door de westerse media is zo gedetailleerd, zo professioneel, dat mensen zich massaal laten indoctrineren. President Assad wordt dagelijks gedemoniseerd. Heroïsch verzet wordt brute actie van het regime genoemd en pro-westerse terreurgroepen worden omschreven als ‘gematigde oppositie’.

Hoe erger de terreur die het Westen verspreidt in de wereld, hoe wreder de propaganda en indoctrinatie afkomstig uit Londen, New York en Parijs. Assad, Rusland en Iran worden genadeloos gedemoniseerd. En Hezbollah, dat een epische strijd voert tegen Islamitische Staat, wordt door het Westen gezien als terreurgroep.

Alles wordt verdraaid, merkt Vltchek op. Maar het is nooit anders geweest. Landen als Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland, België, Nederland, Spanje en Portugal hebben honderden jaren ervaring met het vernederen van slachtoffers, het rechtvaardigen van oorlogen en het hersenspoelen van het eigen volk en zelfs hun slachtoffers. De VS is voortgekomen uit Europa en gebruikt dezelfde tactieken.

Onderdrukte landen

Het enige waar de Europeanen zich druk om maken is hoe ze de vluchtelingenstroom kunnen stoppen. “Jullie regime doodt miljoenen mensen en jullie begrijpen niet eens wat er aan de hand is,” schrijft de onderzoeksjournalist. “In plaats daarvan geven jullie de slachtoffers de schuld.”

En nu is Rusland de grootste vijand. Omdat Rusland – net als China, Cuba en Noord-Korea – al tientallen jaren de kant kiest van de onderdrukte landen. Rusland verdedigt Syrië, niet omdat het land natuurlijke hulpbronnen wil en niet omdat het wil plunderen. Rusland doet dat omdat er spoedig geen wereld meer over zal zijn als iedereen overgeleverd is aan westers imperialisme, aldus Vltchek.

Hij vroeg de Syrische onderminister van Onderwijs dr. Farah Motlak over de westerse propaganda tegen zijn land. “Ik ben niet eens boos, ik ben verdrietig,” zei hij. “De aanvallen in de media en de propaganda vanuit het Westen zijn duidelijk bedoeld om ons land te vernietigen. Maar we hebben hoop en blijven strijden.”

Gecoördineerde aanval

Egypte, waar drie jaar geleden een pro-westerse militaire coup plaatsvond, ligt volledig in puin, maar de westerse media zullen de Egyptische militaire junta niet bekritiseren. Die junta is namelijk pro-westers.

Als Syrië opgeeft, mag het land hopen op het Egyptische scenario, maar waarschijnlijk zal de Syriërs hetzelfde lot als Irak of Libië ten deel vallen.

Bij een Amerikaanse luchtaanval op een Syrische legerbasis in Deir el-Zor kwamen 62 Syrische soldaten om het leven. Vrijwel gelijk na de luchtaanval nam IS het gebied over. Het was duidelijk een gecoördineerde aanval tussen het Westen en Islamitische Staat, schrijft de journalist.

Dodelijke opmars

Enkele dagen later werd een hulpkonvooi aangevallen in de buurt van de stad Aleppo. Het Westen wees vrijwel direct met de beschuldigende vinger naar de Syrische overheid en Rusland. Uit beelden bleek echter dat er een Amerikaanse Predator-drone actief was in het gebied tijdens de aanval.

Ondertussen blijft het Syrische volk lijden. Het Westen vergeet vaak dat het wettige regime in Syrië bondgenoot Moskou om hulp heeft gevraagd in de strijd tegen IS. Niemand heeft het Westen uitgenodigd.

Maar er is hoop, besluit Vltchek. De Syriërs kunnen de dodelijke opmars van de imperialisten nu voor eens en voor altijd stuiten.

[New Eastern Outlook]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

30 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Tobfer
Tobfer
7 jaren geleden

Als je alle feiten objectief bekijkt zou iedereen tot dezelfde conclusie komen.
Alleen het is voor heel veel mensen moeilijk te accepteren dat wij de slechteriken zijn. We zijn in onze jeugd gebombardeerd met heroische films, waar het westen altijd de goeieriken was……

Hans
Hans
7 jaren geleden

Eindelijk hier een goed artikel over de situatie in Syrië!
Ik volg ook andere niet linkse media …. we worden inderdaad allemaal massaal gehersenspoeld….
Helaas is het westen is nog steeds fout en wreed bezig ….
Tijd voor een andere wind …. hopelijk worden Trump, Wilders en co niet op slinkse wijzen gestopt ….
hopelijk stemmen we massaal op deze mensen/partijen …. die geen banden hebben met de verrotte en doortrapte elite … zij geven niet op … wij gewone mensen ook niet …. het goeden zal het kwade overwinnen …. Syriërs, Russen en alle andere goedwillende mensen hou vol …. en ga massaal naar de stembussen, want het is tijd voor een andere wind door het westen!

Jolleke
Jolleke
7 jaren geleden
robbertje
robbertje
7 jaren geleden

De grote vraag blijft: hoe groot is het deel van het volk dat nog gelooft in onze Regering en haar gemanipuleerde massamedia. Dat onze ministers een andere agenda uitwerken dan zij aan het volk presenteren doen nog teveel mensen af als zijnde ‘complottheorieën’.
Neem bijv. ook dit artikel. Hoevelen onder het volk negeren deze berichtgeving over wat er zich werkelijk afspeelt in Syrië? Hoevelen nemen de moeite om e.e.a. nader te onderzoeken?
Men is doorgaans opgevoed met de gedachte dat de Overheid er voor ons is en voor ons zorgt en ‘aan de goede, rechtvaardige kant’ staat samen met de EU en onze vriendenstaat: de VS.
Dit soort berichten als hierboven slaat de fundamenten van veiligheid en geborgenheid van onze natie onder onze voeten weg; dat is de reden waarom men angstvallig, de basis is namelijk angst, vasthoudt aan de ‘waarheid’ en goede bedoelingen van onze Regeringsleiders en haar ‘onafhankelijke’ media.
De globalistische elite rust namelijk op het fundament van het onwetende volk. Dus de vraag blijft: hoe groot is deze groep angsthazen?

Back to top button
30
0
We lezen graag je reactie!x