
Er is opnieuw een ster ontdekt die onverklaarbare helderheidsdipjes vertoont. Het gaat om de ster HD 139139, die op zo’n 360 lichtjaar staat.
In 87 dagen registreerde ruimtetelescoop Kepler in totaal 28 van deze helderheidsdipjes.
Aangezien ze op willekeurige momenten plaatsvinden, is het uitgesloten dat ze kunnen worden verklaard door de aanwezigheid van planeten, stellen Andrew Vanderburg van de Universiteit van Texas in Austin en zijn collega’s.
Voor het eerst
Het is overigens voor het eerst dat er een ster is gevonden die op willekeurige momenten raar gedrag vertoont.
“Er is iets vreemds aan de hand,” zei Hugh Osborn van het Laboratoire d’Astrophysique de Marseille in Frankrijk.
Het is ook onwaarschijnlijk dat de dipjes worden veroorzaakt door een planetoïdengordel of zonnevlekken op de ster.
Buitenaardse megastructuur
Sommigen vermoeden dat de helderheidsvariaties het gevolg zijn van een groot bouwwerk dat om de ster heen is gebouwd, een zogenaamde buitenaardse megastructuur.
Het is niet uitgesloten dat we hier inderdaad met zo’n megastructuur te maken hebben, al achten de onderzoekers de kans zeer klein.
Zo is wetenschap verworden tot giswerk.
Wat zou het kunnen zijn ??
Die wetenschappers weten niet eens wat een mens is en dat gaat zich dan druk maken over iets dat 360 lichtjaar van ons vandaan is. Dat is hier helemaal niet belangrijk. Als dat ooit wel zo zou zijn dan krijgen we er vanzelf wel mee te maken. De wetenschap weet niets, alles wat ze onderzoeken leidt alleen maar tot aannemingen van het ego en dat is niet de realiteit. Vandaar dan ook dat ze zichzelf tegen spreken met woorden als ‘het is niet uitgesloten’ en vervolgens met ‘de kans is zeer klein’. Ze hebben dus geen zinvolle uitleg van wat ze waarnemen. Hoe laat je je leven aan je voorbij gaan? Nou, zo dus.
Captain Kirk