Natuur en Milieu

Amerikanen kijken vol bewondering naar zeldzame vuurregenboog

Help mee door dit met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Mensen keken raar op toen ze bij de kust in de Amerikaanse staat South Carolina een ‘kleurrijke engel’ in de lucht zagen. De wolk, die een circumhorizontale boog wordt genoemd, komt alleen onder bepaalde omstandigheden voor in cirruswolken hoog in de lucht, zo vertelde meteoroloog Justin Lock aan de lokale nieuwszender 14 News.

Alleen als de zon tenminste 58 graden boven de horizon staat zijn de bijzondere kleuren te zien, aldus Lock. De indrukwekkende wolkenformatie werd gespot door lokale bewoners, die zeiden dat het bijzondere natuurfenomeen ongeveer een uur was te zien.

Regenbogen zijn gekleurde cirkelbogen aan de hemel die zijn te zien als de laagstaande zon tegen een nevel van waterdruppeltjes schijnt en de zon zich achter de waarnemer bevindt. Het effect wordt veroorzaakt door de breking en weerspiegeling van licht in de waterdruppels.

In Europa is een vuurregenboog uiterst zeldzaam, alleen in het zuiden zijn ze soms te zien. In de Verenigde Staten komen ze zo nu en dan voor, alleen als de omstandigheden perfect zijn.

Life’s a beach #charleston #rainbows

Een foto die is geplaatst door Gino (@ginknowsabe) op

Seen Off The NC Coast. #firerainbow #wow #saltlife #pineknollshoresnc #crystalcoast Een foto die is geplaatst door Roger Jennings (@3rdnlong) op

Without clarity. So beautiful

Een foto die is geplaatst door Carole Rich Williams (@icrw70) op


[14 News]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x