Homepagina » Binnenland » 1500 medisch specialisten in brandbrief aan Kamerleden: geef jonge kinderen geen experimenteel coronavaccin
brief
Foto: 12-jarige jongen krijgt Pfizer-vaccin toegediend (Navy Medicine CC0)

1500 medisch specialisten in brandbrief aan Kamerleden: geef jonge kinderen geen experimenteel coronavaccin

De Gezondheidsraad heeft afgelopen week geadviseerd om kinderen van 12 tot en met 17 jaar uit medische risicogroepen te vaccineren tegen corona. Het wachten is nu op een advies over het vaccineren van gezonde kinderen.

Het Artsen Covid Collectief (ACC), waar meer dan 1500 medisch specialisten bij zijn aangesloten, spreekt in een brandbrief gericht aan de vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport haar zorgen uit. “Laten we geen gok nemen met onze kinderen.”

“Het belangrijkste principe van de artseneed is: primum non nocere. Ofwel: ‘in de eerste plaats geen schade doen’. Alleen al op basis van dit principe dient te worden afgezien van het vaccineren van gezonde kinderen,” stelt de organisatie, die opmerkt dat er over eventuele nadelige gevolgen op de lange termijn nog niets bekend is.

De drama’s door het Mexicaanse griepvaccin staan helaas nog in ons geheugen gegrift

De kans dat kinderen ernstig ziek worden met corona is zeer klein; de kans te overlijden nagenoeg nul. De overgrote meerderheid krijgt meestal geen of slechts milde klachten, aldus het ACC. Voor kinderen is er dus geen enkele noodzaak.

“Als kinderen voor het eerst in de historie worden gevaccineerd ‘voor een ander’ dient de veiligheid onomstotelijk vast te staan,” benadrukt de groep medisch specialisten in de brief. “Maar die data, en daarmee die zekerheid, zijn er nog niet.”

Over mogelijke schade op de lange duur tasten we volledig in het duister, en zo wordt met gezonde kinderen een onverantwoord risico genomen. De drama’s door het Mexicaanse griepvaccin staan helaas nog in ons geheugen gegrift.”

Kom niet aan onze gezonde jonge kinderen!

“Laten we geen gok nemen met onze kinderen om de R-waarde onder de 1 te houden,” schrijft het collectief in de brandbrief. “Laten we hen niet als ‘schild’ gebruiken: wij moeten onze kinderen beschermen, en hun lichamelijke integriteit niet opofferen voor volwassenen. Dat is de omgekeerde wereld. Laten we opkomen voor het welzijn en de gezondheid van de generatie die nu opgroeit.”

Forum voor Democratie steunt de oproep van het ACC volledig. “Kom niet aan onze gezonde jonge kinderen!” schrijft Kamerlid Pepijn van Houwelingen.

4.7 70 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
81 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Elise
Elise
5 maanden geleden

Het vaccin moet sowieso voor iedereen van de markt af.

C. Kuipers
C. Kuipers
5 maanden geleden

Geweldig om de kinderen af te blijven met die experimiteel vaccin. kinderen horen te spelen en niet te vaccineren.

salvar
salvar
5 maanden geleden

Laten we geen gok nemen met onze kinderen , prima.
maar al diegeen die een injectie hebben gehad boven deze leeftijd maak niet uit?

in het vraag en antwoord spelletje zit iets raars.

wat is dat toch met de gifspuit?
de een wel en de ander niet?

Icksy Nixx
Icksy Nixx
5 maanden geleden

Ik kan niet inzien wat een stelletje bewezen onbenullen, zoals de leden van de Tweede (slaap)Kamer, over de gezondheid en de lichamen van onze kinderen te beslissen hebben. Daar hebben we de ouders en artsen voor. Ja, er zijn ook enkele goede Tweede-Kamer-leden. Maar dát zijn er maar heel weinig. En zelfs ook díe mogen niet beslissen over onze kinderen. De wereld wordt steed gekker en idioter. Wij mensen willen toch niet behandeld worden als koeien…………

x

Check Also

de jonge

De Jonge sluit vaccinatieplicht niet langer uit: ‘Nederlands kampioen draaien’

Zorgminister Hugo de Jonge maakt een draai ...

ambtenaar

Topambtenaar vertrekt: ‘Hoe kabinet als stoomwals onze democratie uit lijkt te hollen baart mij grote zorgen’

In anderhalf jaar is het percentage Nederlanders ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

81
0
We lezen graag je reactie!x