Wereld

“Einde der tijden nabij: aarde wordt in september getroffen door dag des oordeels”

Help ons door dit met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een aantal groeperingen voorspellen voor volgende maand het einde der tijden: de dag waarop de wereld zal vergaan. Ze verwachten dat de aarde tussen 22 en 28 september zal worden getroffen door de dag des oordeels. Het komt zelden voor dat meerdere sektes zo’n concrete datum noemen.

Er gaan meerdere theorieën rond over de manier waarop de wereld zal eindigen. Zo zou op 24 september een meteoriet inslaan op aarde. De Wachters van de Nacht denken dat er een tsunami zal plaatsvinden. En de sekte River of Glory noemt 23 september als datum. “De tijd is kort, heel kort,” aldus profetes Deborah Aquila.

Er zijn ook sektes die zich baseren op de zogeheten tetrade, een periode van vier maansverduisteringen achter elkaar, die ook wel ‘bloedmanen’ worden genoemd. Dit zeldzame natuurfenomeen loopt op 28 september af.

Zeer zeldzaam

De eerste bloedmaan was op 15 april te zien en de laatste valt samen met het Loofhuttenfeest op 28 september. Tetrades zijn zeer zeldzaam: sinds het begin van de jaartelling zijn ze welgeteld 62 keer voorgekomen. Volgens de NASA deden ze zich tussen 1600 en 1900 niet één keer voor.

Evangelisten merken op dat iedere keer dat een tetrade plaatsvond, dat gepaard ging met grote religieuze gebeurtenissen. In 1493 ging de eerste tetrade gepaard met de verdrijving van de Joden tijdens de Spaanse Inquisitie. De tweede tetrade volgde in 1949, onmiddellijk na de oprichting van de staat Israël. De meest recente tetrade, in 1967, deed zich voor tijdens de Zesdaagse Oorlog tussen de Arabieren en Israëli’s.

Einde der tijden door de eeuwen heen

Het is niet de eerste keer dat het einde der tijden is voorspeld. De meest bekende doemsdag die werd voorspeld is de apocalyps die zou plaatsvinden op de dag dat de Mayakalender eindigde. Dit was 21 of 23 december 2012. Mayadeskundigen zeiden dat het einde van de kalender verkeerd werd geïnterpreteerd.

Rond de millenniumwisseling was men bang dat computers zouden crashen, omdat het jaartal niet meer zou worden weergegeven. Daarnaast waren er veel profeten die voorspelden dat de wereld in brand zou staan.

In 1555 beschreef Nostradamus dat de wereld zou eindigen in de zevende maand van het jaar 1999. Volgens zijn aanhangers heeft hij veel belangrijke historische gebeurtenissen voorspeld. En veel christenen dachten in de 17e eeuw dat het jaartal 1666 het einde van de wereld betekende. Vond je dit interessant? Denk er dan aan het artikel te delen op Facebook.

[Telegraaf]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
trackback
Zondag vierde bloedmaan én supermaan: vergaat de wereld? | Wereldnieuws
6 jaren geleden

[…] en zelfs aardbevingen en vulkaanuitbarstingen. Meerdere sekten voorspellen dat de Dag des Oordeels nabij is. Overigens kwam dit soort doemdenken al voor de tijd van de Romeinen […]

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

1
0
We lezen graag je reactie!x