Gezondheid

Reiki: op een natuurlijke manier genezen

Help door deze info met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Wat houdt de mysterieuze energietechniek reiki precies in? Reiki kan het proces van lichamelijk, emotioneel en mentaal herstel versnellen. Reiki helpt stress te verminderen en brengt balans.

Reiki ontstond aan het begin van de twintigste eeuw in Japan. Grondlegger van wat hijzelf ‘Usui Reiki Ryoho’ noemd is de Japanner Mikao Usui.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

‘Ryoho’ is Japans voor ‘therapie’. Usui ontwikkelde dit systeem oorspronkelijk als een weg naar geluk en harmonie. Hij gaf zijn onderwijs rond 1922 een concretere vorm, na een lange zoektocht en periode van vasten en mediteren op de berg Kurama.

Levensenergie

De reikimethode is via Hawayo Takata in de jaren dertig naar het Westen gekomen. Zij gaf tussen 1970 en haar dood in 1980 reikibehandelingen op Hawaï. Bij dergelijke behandelingen treedt de reikibeoefenaar op als intermediair voor het doorgeven van universele levensenergie aan de ontvanger.

In het Westen worden patiënten behandeld vanuit een biologisch en chemisch perspectief: lichaamsdelen, organen, huid, botten, bloed en hormonen. Het Oosterse model van geneeskunde heeft betrekking op de biologische, chemische, emotionele, mentale en energetische aspecten van ieder individu.

Fysieke, emotionele en mentale processen worden beïnvloed door ‘qi’ of levensenergie. Wanneer de qi laag is, ontstaan ziektes en aandoeningen. Onze qi wordt bepaald door onze gewoonten, voeding en persoonlijke verzorging.

Energetische blokkades

Als we negatief denken, slecht eten, ons zorgen maken, roken, te veel werken, te veel drinken en niet bewegen, verdwijnt de levensenergie langzamerhand. Wanneer qi vrijelijk door ons lichaam stroomt, zijn we kerngezond.

Qi verwijdert energetische blokkades, herstelt energiebanen, brengt het energieniveau terug naar de oorspronkelijke waardes en herstelt het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

Reiki is een natuurlijke manier om gezondheid en welzijn te creëren of te herstellen. Steeds meer behandelaars brengen ziekenhuizen in aanraking met reiki om patiënten sneller te laten genezen.

In 2007 maakten 800 Amerikaanse ziekenhuizen gebruik van reiki, een pijnloze manier om ons lichaam en onze emoties weer in balans te brengen. Wanneer we in balans zijn, kan ons lichaam helen en kunnen we beginnen met het maken van gezonde keuzes.

Bron: Naturalnews.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

25 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Martijn
Martijn
10 jaren geleden

Persoonlijk mag ik al enkele jaren de kracht van Reiki ervaren. Zelf heb ik Reiki 1 en 2 mogen leren en pas dit zowel op mijzelf als op die, die erom vragen, toe. Uiteraard zullen er altijd sceptici blijven bestaan maar de beoefenaars weten wel beter.

pietje bell
pietje bell
10 jaren geleden

De ervaring leert dat de 5d dimensie methode een beter en sneller resultaat geeft.rechterhand 3 vingers naar voren duim en wijsvinger tegen elkaar je vormt daarmee een vortex niet op maar boven het voorhoofd b.v.De linkerhand idem dito maar deze laten rusten op de tafel of wat je gebruikt.Je kan alles zuiveren op deze manier water ,eten ,medicijnen enz.de gene die hoger in hun energie staan kunnen ook de methode zoals te zien in cocoon 2 gebruiken.vingers krommen net of je een tennisbal in je hand houd,je kan de energie die bij je rechter schouder naar binnen komt zoals bij een chakra zelf reguleren en vasthouden,je voelt zelf wel wanneer je het moet laten gaan.En het mooie is het werkt perfect.

Andre Vos
Andre Vos
10 jaren geleden

@pietje Bell
Kun je de stand van de vingers/handen nog een duidelijk aangeven? 3 vingers naar voren plus de duim ? is dat dan 4?en is naar voren van je voorhoofd af of er naar toe ? ligt dat voorhoofd of staat het rechtop?
Verder kan ik nergens op internet iets over vinden. Kun je nog wat mer uitleg geven?

malach
malach
10 jaren geleden

Het is allemaal ‘in the mind’. Het is nooit aangetoond dat het echt werkt.
‘O ja, ik voel wat..’
‘Ja?’
“Ja!! Het wordt heel warm..’

Ja, duhhh..

Back to top button
25
0
We lezen graag je reactie!x