Homepagina » Gezondheid » Reiki: op een natuurlijke manier genezen
Reiki: op een natuurlijke manier genezen

Reiki: op een natuurlijke manier genezen

Wat houdt de mysterieuze energietechniek reiki precies in? Reiki kan het proces van lichamelijk, emotioneel en mentaal herstel versnellen. Reiki helpt stress te verminderen en brengt balans.

Reiki ontstond aan het begin van de twintigste eeuw in Japan. Grondlegger van wat hijzelf ‘Usui Reiki Ryoho’ noemd is de Japanner Mikao Usui.

‘Ryoho’ is Japans voor ‘therapie’. Usui ontwikkelde dit systeem oorspronkelijk als een weg naar geluk en harmonie. Hij gaf zijn onderwijs rond 1922 een concretere vorm, na een lange zoektocht en periode van vasten en mediteren op de berg Kurama.

Levensenergie

De reikimethode is via Hawayo Takata in de jaren dertig naar het Westen gekomen. Zij gaf tussen 1970 en haar dood in 1980 reikibehandelingen op Hawaï. Bij dergelijke behandelingen treedt de reikibeoefenaar op als intermediair voor het doorgeven van universele levensenergie aan de ontvanger.

In het Westen worden patiënten behandeld vanuit een biologisch en chemisch perspectief: lichaamsdelen, organen, huid, botten, bloed en hormonen. Het Oosterse model van geneeskunde heeft betrekking op de biologische, chemische, emotionele, mentale en energetische aspecten van ieder individu.

Fysieke, emotionele en mentale processen worden beïnvloed door ‘qi’ of levensenergie. Wanneer de qi laag is, ontstaan ziektes en aandoeningen. Onze qi wordt bepaald door onze gewoonten, voeding en persoonlijke verzorging.

Energetische blokkades

Als we negatief denken, slecht eten, ons zorgen maken, roken, te veel werken, te veel drinken en niet bewegen, verdwijnt de levensenergie langzamerhand. Wanneer qi vrijelijk door ons lichaam stroomt, zijn we kerngezond.

Qi verwijdert energetische blokkades, herstelt energiebanen, brengt het energieniveau terug naar de oorspronkelijke waardes en herstelt het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

Reiki is een natuurlijke manier om gezondheid en welzijn te creëren of te herstellen. Steeds meer behandelaars brengen ziekenhuizen in aanraking met reiki om patiënten sneller te laten genezen.

In 2007 maakten 800 Amerikaanse ziekenhuizen gebruik van reiki, een pijnloze manier om ons lichaam en onze emoties weer in balans te brengen. Wanneer we in balans zijn, kan ons lichaam helen en kunnen we beginnen met het maken van gezonde keuzes.

Bron: Naturalnews.com

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Martijn schreef:

  Persoonlijk mag ik al enkele jaren de kracht van Reiki ervaren. Zelf heb ik Reiki 1 en 2 mogen leren en pas dit zowel op mijzelf als op die, die erom vragen, toe. Uiteraard zullen er altijd sceptici blijven bestaan maar de beoefenaars weten wel beter.

  1 likes
 • pietje bell schreef:

  De ervaring leert dat de 5d dimensie methode een beter en sneller resultaat geeft.rechterhand 3 vingers naar voren duim en wijsvinger tegen elkaar je vormt daarmee een vortex niet op maar boven het voorhoofd b.v.De linkerhand idem dito maar deze laten rusten op de tafel of wat je gebruikt.Je kan alles zuiveren op deze manier water ,eten ,medicijnen enz.de gene die hoger in hun energie staan kunnen ook de methode zoals te zien in cocoon 2 gebruiken.vingers krommen net of je een tennisbal in je hand houd,je kan de energie die bij je rechter schouder naar binnen komt zoals bij een chakra zelf reguleren en vasthouden,je voelt zelf wel wanneer je het moet laten gaan.En het mooie is het werkt perfect.

  1 likes
 • doler schreef:

  Er is maar 1 energie de rest is verzonnen om de mens belangrijk te maken
  o je heb een gave, ik kan je reiki leren
  reiki is een product van menselijk denken, je werkt met symbolen en als je niet weet waar symbolen vandaan kom en doen ga je er dan maar eens in verdiepen
  hetzelfde met vele andere methodes, inwijdingen, diploma s halen om het te mogen doen enz. enz.
  bedenk dat elk mens deze gaves heeft, alleen je 5 zintuigen zijn verstopt door opvoeding en leer processen en dat was ook de bedoeling, als je bv weer leer kijken hoe de dingen echt in elkaar zitten is dat helder kijken, opzoek naar het 6de zintuig? gebruik je 5 zintuigen weer helder zoals het hoort

  1 likes
 • Andre Vos schreef:

  @pietje Bell
  Kun je de stand van de vingers/handen nog een duidelijk aangeven? 3 vingers naar voren plus de duim ? is dat dan 4?en is naar voren van je voorhoofd af of er naar toe ? ligt dat voorhoofd of staat het rechtop?
  Verder kan ik nergens op internet iets over vinden. Kun je nog wat mer uitleg geven?

  0 likes
 • malach schreef:

  Het is allemaal ‘in the mind’. Het is nooit aangetoond dat het echt werkt.
  ‘O ja, ik voel wat..’
  ‘Ja?’
  “Ja!! Het wordt heel warm..’

  Ja, duhhh..

  0 likes
 • Hugo schreef:

  Reiki is een method die ik vele jaren geleden ook heb geleerd en wel reiki niveau 1 en 2. Echter is de collectieve trillingsfrequentie inmiddels een stuk hoger dan die van reiki en dus zijn nieuwe methoden van overdracht van universele energie nu meer van toepassing. Hier zijn vele voorbeelden van. Maar o.a. wordt tegenwoordig de energie van Sirius overgebracht en die is een stuk sterker dan Reiki. En dat is ook nodig voor deze nieuwe tijd waarin we zijn gegaan van de 3e dimensie via de 4e dimensie naar de 5e dimensie.

  0 likes
 • Lil schreef:

  [quote name=”Hugo”]Reiki is een method die ik vele jaren geleden ook heb geleerd en wel reiki niveau 1 en 2. Echter is de collectieve trillingsfrequentie inmiddels een stuk hoger dan die van reiki en dus zijn nieuwe methoden van overdracht van universele energie nu meer van toepassing. Hier zijn vele voorbeelden van. Maar o.a. wordt tegenwoordig de energie van Sirius overgebracht en die is een stuk sterker dan Reiki. En dat is ook nodig voor deze nieuwe tijd waarin we zijn gegaan van de 3e dimensie via de 4e dimensie naar de 5e dimensie.[/quote]
  @Hugo
  Klopt,ook ik ben ooit met Reiki begonnen, was een ‘voorloper’ op alles wat er in rap tempo volgde.De verhoogde trilling waarin wij ons nú begeven, bevat inmiddels grenzeloze mogelijkheden die wij kunnen op elk gebied kunnen/mogen gebruiken met geweldige resultaten.
  In Lak’ech

  0 likes
 • kengai schreef:

  Ieder levend wezen straalt energie uit.
  De spanning in cellen is ook een vorm van energie.
  Al het leven bestaat voor het grootste deel uit water en water geleid heel goed.
  Maak zelf gebruik van shamballa, een andere vorm van reiki, reconective en quantem touch en zie dat ik op deze manier mensen van pijn af kan helpen of stress, verder moet men zichzelf genezen, het is gewoon een hulpbron.
  Het is heel jammer dat mensen helemaal vastgeroest zitten aan pillen en spuiten.

  0 likes
 • pietje bell schreef:

  [quote name=”Andre Vos”]@pietje Bell
  Kun je de stand van de vingers/handen nog een duidelijk aangeven? 3 vingers naar voren plus de duim ? is dat dan 4?en is naar voren van je voorhoofd af of er naar toe ? ligt dat voorhoofd of staat het rechtop?
  Verder kan ik nergens op internet iets over vinden. Kun je nog wat mer uitleg geven?[/quote]
  3vingers naar voeren duim en wijsvinger tegen elkaar aan elkaar dan ontstaat de vortex O rechter hand liefst midden boven het hoofd van de persoon houden .linker ieden vortex maken zoals de rechter maar dezer linker hand iets van de persoon vandaan en laten rusten op de beh.tafel of gewoon een stoel,maar probeer een rechte lijn aan te houden zodat de weg vloeiende energie links door de vortex verdwijnt en oplost.gewoon wat oefenen .en je zal zien dat het meer resultaat geeft dan de oude manier van reiki.Als je het wat vaker geeft met uiteraard positieve instelling voel je de energie in je schouder binnen komen en doorstromen naar je hand .kan ook vie een foto van de persoon om iedere foto zit de aura van die persoon.En voor degene die al verder zijn ,kunnen de licht energie ook zien.Probeer eens je handen zoals bij bidden voor je borst te houden goed door ademen je armen ineens naar voren te doen en vingers net als bij vleugels uit elkaar te houden dat geeft heel veel energie voor jezelf. Namastè

  0 likes
 • Hulle schreef:

  Hoi Malach,

  Hoe kom je erbij dat het nooit is aangetoond?
  Ik ben zelf Reikimaster en bied je bij deze een gratis inwijding aan. Mag je het zelf gaan ervaren.. 🙂

  Overigens ben ik het verder met Hugo eens, er zijn inmiddels sterkere healingvormen, ik gebruik Reiki dan ook nog maar zelden.

  Vr gr, Hulle

  0 likes
 • Hr schreef:

  [quote name=”malach”]Het is allemaal ‘in the mind’. Het is nooit aangetoond dat het echt werkt.
  ‘O ja, ik voel wat..’
  ‘Ja?’
  “Ja!! Het wordt heel warm..’

  Ja, duhhh..[/quote]

  Er is ook nooit aangetoond dat jij echt werkt toch? 😉

  0 likes
 • nellan schreef:

  [quote name=”Martijn”]Persoonlijk mag ik al enkele jaren de kracht van Reiki ervaren. Zelf heb ik Reiki 1 en 2 mogen leren en pas dit zowel op mijzelf als op die, die erom vragen, toe. Uiteraard zullen er altijd sceptici blijven bestaan maar de beoefenaars weten wel beter.[/quote]mmmm
  Ben ik het helemaal mee eens….

  0 likes
 • Jer schreef:

  De Christenen enzo zeggen dat het demonisch is. Ik dacht: Dit is een van de meeste belachelijke achterlijke iets wat ik gehoord heb.

  0 likes
 • Edwin schreef:

  @ Doler
  Mooi gezegd!
  Ieder mens EN dier heeft deze gave.
  Katten en honden voelen feilloos aan bij hun baasje waar de pijn zit. Stel iemand heeft buikpijn,en de kat gaat op die plek liggen, een kwartiertje later kan het dan al een stuk minder zijn. Het schiet niet op om te denken: doet de kat dit, of het persoon zelf? Er gebeurt wat, de pijn verminderd, en HOE dat komt, doet er niet toe. Sommige natuurfenomenen zullen waarschijnlijk nooit te verklaren zijn, en sowieso; waarom moet alles verklaarbaar zijn? Als iemand pijn heeft, en een ander legt liefdevol een hand op die plek, gaat de pijn ook vaak weg.Als men emotioneel veel spanningen heeft,kunnen er in het lichaam ook spanningen en pijn ontstaan, door die pijn kan de aandacht naar die plek gaan, waardoor die pijn nog heftiger wordt, en zo geraak je in een vicieuze cirkel.
  Er is inderdaad maar EEN energie, en daar maken we dus allemaal deel van uit.
  Jaren geleden hield ik me bezig met magnetiseren…reiki masters beweren dat dat een ANDERE energie is. Ik kende persoonlijk een reiki master, die beweerde tot de hoogste graad te zijn ingewijd, liet ook een of ander papiertje zien als bewijs dat hij een erkende Reiki master was, alleen lukte het hem niet om de migraine aanvallen van zijn vrouw te verminderen. Bij mij lukte het wel middels ouderwets magnetiseren.Maakt mij dat bijzonder? Nee, iedereen die met compassie, volledige aandacht, en vanuit onvoorwaardelijke liefde bij iemand de handen oplegt, zal precies het zelfde bereiken. Daar hoef je jezelf geen magnetiseur of reiki-master voor te noemen.En ook hoef je daar niet gelovig voor te zijn.
  Compassie, aandacht, naastenliefde, da’s alles, daar kan je wonderen mee verrichten.
  Het vergroot alleen maar het ego om jezelf als ingewijde, of master te gaan bestempelen. Niemand is beter, of heeft een “hoger” ontwikkeld bewustzijn dan de ander.Degenen die zichzelf met een of andere titel “verhogen” zullen zich meer en meer “verlagen”.

  0 likes
 • kengai schreef:

  Edwin, precies je hebt zoveel manieren en namen voor spelen met energie, maar het is allemaal hetzelfde.
  Kijk wat dieren en babies kunnen, dat zijn wij allemaal kwijt geraakt.
  Voel hoe stevig een baby je vinger vast kan houden, dat is innerlijke kracht, wat helaas snel weer verdwijnt.
  Het klaar stomen voor de maatschappij vernielt veel van onze natuurlijke gaven.

  0 likes
 • Edwin schreef:

  [quote name=”kengai”]Edwin, precies je hebt zoveel manieren en namen voor spelen met energie, maar het is allemaal hetzelfde.
  Kijk wat dieren en babies kunnen, dat zijn wij allemaal kwijt geraakt.
  Voel hoe stevig een baby je vinger vast kan houden, dat is innerlijke kracht, wat helaas snel weer verdwijnt.
  Het klaar stomen voor de maatschappij vernielt veel van onze natuurlijke gaven.[/quote]
  Mooi gezegd Kengai, maar misschien kan je het woord “vernielt” beter vervangen door “blokkeert”, al die natuurlijke gaves verdwijnen niet.
  Op 11 sept j.l. heeft mijn lichaam een soort van ego-dood meegemaakt (ik geloof dat in de Zen-traditie dit “Kensho” wordt genoemd, ik ben trouwens niet met zen-meditaties bezig).
  “Mijn” individuele ziel/ego floepte er bij mijn kruin gewoon uit.
  Het “ik” gevoel was weg, voelde ook geen zwaartekracht meer, maar het eigenaardige was dat alle lichaamsactiviteiten (praten lopen, etc) gewoon doorgingen, alsof er soort automatische piloot was ingeschakeld.

  Sindsdien voelt het letterlijk alsof al mijn zintuigen “schoongemaakt” zijn, de wereld voelt weer als magisch aan, net zoals toen ik nog klein was (heel moeilijk om in woorden uit te drukken).
  Zoals ik als kind naar de wereld keek, zo is het nu ook weer,jippiee ik ben eindelijk thuis!
  Ik maak me geen zorgen meer om mijn persoonlijke ziel , want die is opgelost als een druppel die in de oceaan valt.
  Voor mij is er nog maar EEN ziel, een universele ziel, en iedere levensvorm die ik zie is voor mij OOK die ziel. Ik zie geen onderscheid meer tussen “Mij”en “Jou”, geen verschil meer tussen mijn innerlijke wereld en de wereld om me heen
  Natuurlijk verschilt iedere levensvorm qua uiterlijk, de essentie is voor mij EEN en dezelfde Universele ziel.

  Als ik raar overkom, accepteer ik dat, wat is gebeurt is niet met woorden uit te leggen.

  0 likes
 • nellan schreef:

  [quote name=”Edwin”][quote name=”kengai”]Edwin, precies je hebt zoveel manieren en namen voor spelen met energie, maar het is allemaal hetzelfde.
  Kijk wat dieren en babies kunnen, dat zijn wij allemaal kwijt geraakt.
  Voel hoe stevig een baby je vinger vast kan houden, dat is innerlijke kracht, wat helaas snel weer verdwijnt.
  Het klaar stomen voor de maatschappij vernielt veel van onze natuurlijke gaven.[/quote]
  Mooi gezegd Kengai, maar misschien kan je het woord “vernielt” beter vervangen door “blokkeert”, al die natuurlijke gaves verdwijnen niet.
  Op 11 sept j.l. heeft mijn lichaam een soort van ego-dood meegemaakt (ik geloof dat in de Zen-traditie dit “Kensho” wordt genoemd, ik ben trouwens niet met zen-meditaties bezig).
  “Mijn” individuele ziel/ego floepte er bij mijn kruin gewoon uit.
  Het “ik” gevoel was weg, voelde ook geen zwaartekracht meer, maar het eigenaardige was dat alle lichaamsactiviteiten (praten lopen, etc) gewoon doorgingen, alsof er soort automatische piloot was ingeschakeld.

  Sindsdien voelt het letterlijk alsof al mijn zintuigen “schoongemaakt” zijn, de wereld voelt weer als magisch aan, net zoals toen ik nog klein was (heel moeilijk om in woorden uit te drukken).
  Zoals ik als kind naar de wereld keek, zo is het nu ook weer,jippiee ik ben eindelijk thuis!
  Ik maak me geen zorgen meer om mijn persoonlijke ziel , want die is opgelost als een druppel die in de oceaan valt.
  Voor mij is er nog maar EEN ziel, een universele ziel, en iedere levensvorm die ik zie is voor mij OOK die ziel. Ik zie geen onderscheid meer tussen “Mij”en “Jou”, geen verschil meer tussen mijn innerlijke wereld en de wereld om me heen
  Natuurlijk verschilt iedere levensvorm qua uiterlijk, de essentie is voor mij EEN en dezelfde Universele ziel.

  Als ik raar overkom, accepteer ik dat, wat is gebeurt is niet met woorden uit te leggen.[/quote]Herkenbaar…….

  0 likes
 • Nature schreef:

  [quote name=”pietje bell”]De ervaring leert dat de 5d dimensie methode een beter en sneller resultaat geeft.rechterhand 3 vingers naar voren duim en wijsvinger tegen elkaar je vormt daarmee een vortex niet op maar boven het voorhoofd b.v.De linkerhand idem dito maar deze laten rusten op de tafel of wat je gebruikt.Je kan alles zuiveren op deze manier water ,eten ,medicijnen enz.de gene die hoger in hun energie staan kunnen ook de methode zoals te zien in cocoon 2 gebruiken.vingers krommen net of je een tennisbal in je hand houd,je kan de energie die bij je rechter schouder naar binnen komt zoals bij een chakra zelf reguleren en vasthouden,je voelt zelf wel wanneer je het moet laten gaan.En het mooie is het werkt perfect.[/quote]
  Je bedoelt dus dat je met je handen 6-en (zessen) vormt?

  0 likes
 • Hugo schreef:

  [quote name=”Edwin”]@ Doler
  Mooi gezegd!
  Ieder mens EN dier heeft deze gave.
  …. Reiki masters beweren dat dat een ANDERE energie is. Ik kende persoonlijk een reiki master, die beweerde tot de hoogste graad te zijn ingewijd, liet ook een of ander papiertje zien als bewijs dat hij een erkende Reiki master was, alleen lukte het hem niet om de migraine aanvallen van zijn vrouw te verminderen. Bij mij lukte het wel middels ouderwets magnetiseren.Maakt mij dat bijzonder? Nee, iedereen die met compassie, volledige aandacht, en vanuit onvoorwaardelijke liefde bij iemand de handen oplegt, zal precies het zelfde bereiken. Daar hoef je jezelf geen magnetiseur of reiki-master voor te noemen.En ook hoef je daar niet gelovig voor te zijn. ….. Het vergroot alleen maar het ego om jezelf als ingewijde, of master te gaan bestempelen. Niemand is beter, of heeft een “hoger” ontwikkeld bewustzijn dan de ander.Degenen die zichzelf met een of andere titel “verhogen” zullen zich meer en meer “verlagen”.[/quote]

  Dat iemand zich Reiki-master noemt is niet omdat hij zijn ego wil strelen, maar omdat hij wil aangeven op welk energieniveau hij zit. Er zijn wel degelijk verschillende energieniveau’s. Zo hebben mineralen en gesteenten een zeer lage energie, dieren, weer een hogere en mensen weer een hogere. Magnetiseren is je eigen energie gebruiken, maar daarover in een volgend bericht meer.

  0 likes
 • Hugo schreef:

  In bepaalde boeken is te lezen dat alle energieën met verschillende golflengtes werken en dat deze energieën verschillend werken op het menselijk lichaam. Zo kun je fysieke aandoeningen ook heel goed met lagere energieën behandelen, zoals bij helende stenen (amethist, bergkristal, enz.). Maar er zijn ook hogere energieën om ons heen. Als we de hoogste energie zouden krijgen, dat zou ons lichaam en onze psyche niet aankunnen. Te heftig. En dus ontvang je als client/patient die energie die je kunt verdragen. Door de ontvangst verhoog je meteen je trillingsfrequentie zodat je later weer een hogere energie kunt verdragen. Maar collectief wordt de trillingsfrequentie ook verhoogd en dat is te merken aan de aarde die sneller om zijn as draait en waar het klimaat meer extremen laat zien. Dit heeft allemaal effect op ons.

  0 likes
 • Hugo schreef:

  Reiki werd voorheen veel gegeven, maar dit is energie van de 3e dimensie. Magnetiseren is energie van jezelf geven en dat kan dus hoger zijn, als je eigen energie inmiddels hoger is dan die 3e dimensie-energie. Veel Reiki-masters, maar ook mensen van een lager Reiki-niveau zijn overgestapt op hogere energieen (zeg maag turbo-reiki), zoals Shambala, Sirius, Engelen-energie, Pleiadische energie, Orion-energie. Zij gebruiken vaak ook de sterke energie van de zon en de maan. Maar het punt blijft, niet iedereen kan al een hogere energie aan en dat moet je als energetisch behandelaar dus goed in de gaten houden. Je kunt beter rustiger aan beginnen met energie en daarna het gaan opvoeren. Ook voor dieren werkt dit zo, alleen hebben die genoeg aan een lagere energie. Succes met behandelen ! Het is hard nodig je medemens te helpen in deze ingewikkelde tijden.

  0 likes
 • Edwin schreef:

  @Hugo
  Je zei:Magnetiseren is je eigen energie gebruiken, maar daarover in een volgend bericht meer.
  Wat jij wil Hugo, geloof daar maar lekker in.
  Alleen het Ego(oftewel Ziel) maakt onderscheid in wat het ziet, en gezien je in verschillende energieniveau’s denkt, maak je nog steeds onderscheid in jouw waarnemingen, en kijk je dus vanuit een dualistische visie naar wat je DENKT (it’s all in the Mind)te zien.
  Je vergeet een klein dingetje: Je bent letterlijk wat je ziet.
  Jouw denkbeeldige Ego(of ziel) beleefd de realiteit op deze manier(het denken in onderscheid), en dus zal je dit ook zo beleven EN voelen.
  Daarom kom je vervolgens tot de conclusie dat reiki en magnetiseren twee verschillende dingen zijn, en daarom voelt het voor jouw ook zo.Da’s allemaal Ego-denken. Het ego denkt in hokjes, en wil alles labelen als zijnde Hoger energieniveau-lager energieniveau, Goed-Slecht en ga zo maar door. Alles wat ik van je lees is nog steeds een dualistische visie. Je “eigen energie” versus de “Universele Energie”,is een dualistische visie, en dus Ego-denken.
  Al bijna 20 jaar geleden hield ik me met reiki/magnetiseren bezig, al die reiki boeken heb ik weggegeven. Ik houd me niet meer bezig met magnetiseren (oftewel reiki)als iemand in mijn omgeving zich energetisch geblokkeerd voelt, dan haalt een goed gesprek en wat mededogen al die blokkades vanzelf weg, gek he?
  Je zei:
  “Dat iemand zich Reiki-master noemt is niet omdat hij zijn ego wil strelen, maar omdat hij wil aangeven op welk energieniveau hij zit”
  Dat is een new-age achtige manier om te zeggen dat je hoger of verder of beter of bewuster bent dan iemand die nog niet op dat door jouw ingebeelde energieniveau zit. Zo denkt het ego, het wil altijd verschillen zien.
  Leg maar niet uit hoe dat zit, die uitleg heb ik zelf al gelezen in de boeken die ik heb weggegeven.
  Je kan me niets leren, ik ben mijn eigen Meester
  IAO ABRAXAS

  0 likes
 • Nature schreef:

  [quote name=”Nature”][quote name=”pietje bell”]De ervaring leert dat de 5d dimensie methode een beter en sneller resultaat geeft.rechterhand 3 vingers naar voren duim en wijsvinger tegen elkaar je vormt daarmee een vortex niet op maar boven het voorhoofd b.v.De linkerhand idem dito maar deze laten rusten op de tafel of wat je gebruikt.Je kan alles zuiveren op deze manier water ,eten ,medicijnen enz.de gene die hoger in hun energie staan kunnen ook de methode zoals te zien in cocoon 2 gebruiken.vingers krommen net of je een tennisbal in je hand houd,je kan de energie die bij je rechter schouder naar binnen komt zoals bij een chakra zelf reguleren en vasthouden,je voelt zelf wel wanneer je het moet laten gaan.En het mooie is het werkt perfect.[/quote]
  Je bedoelt dus dat je met je handen 6-en (zessen) vormt?[/quote]
  en de derde zes door de vorm van je armen? 666, het getal van de duivel? Is dat wat je bedoelt Pietje Bell?

  0 likes
 • Daan schreef:

  Reiki werkt! Mijn therapeute van mikaousui.nl behandelt mij regelmatig tegen lage rugpijn, en met succes. Hoe het werkt vind ik dan van veel minder belang…

  0 likes
 • Gerrit schreef:

  Vergeet vooral Quantum Entrainment niet werkt binnen 5 minuten en is ook binnen 5 minuten te leren.

  0 likes
 • x

  Check Also

  Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  We maken met z’n allen veel te ...

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

  duitse arts

  Duitse arts Heiko Schöning weer op vrije voeten: ‘We zullen nooit zwichten’

  Tijdens het coronaprotest in Londen afgelopen zaterdag ...

  ziekenhuis

  Ziekenhuis: ‘Het is gewoon niet waar dat wij hier overvol liggen’

  De berichtgeving over corona leest als een ...

  >