Homepagina » Gezondheid » Reiki: op een natuurlijke manier genezen
Reiki: op een natuurlijke manier genezen

Reiki: op een natuurlijke manier genezen

Wat houdt de mysterieuze energietechniek reiki precies in? Reiki kan het proces van lichamelijk, emotioneel en mentaal herstel versnellen. Reiki helpt stress te verminderen en brengt balans.

Reiki ontstond aan het begin van de twintigste eeuw in Japan. Grondlegger van wat hijzelf ‘Usui Reiki Ryoho’ noemd is de Japanner Mikao Usui.

‘Ryoho’ is Japans voor ‘therapie’. Usui ontwikkelde dit systeem oorspronkelijk als een weg naar geluk en harmonie. Hij gaf zijn onderwijs rond 1922 een concretere vorm, na een lange zoektocht en periode van vasten en mediteren op de berg Kurama.

Levensenergie

De reikimethode is via Hawayo Takata in de jaren dertig naar het Westen gekomen. Zij gaf tussen 1970 en haar dood in 1980 reikibehandelingen op Hawaï. Bij dergelijke behandelingen treedt de reikibeoefenaar op als intermediair voor het doorgeven van universele levensenergie aan de ontvanger.

In het Westen worden patiënten behandeld vanuit een biologisch en chemisch perspectief: lichaamsdelen, organen, huid, botten, bloed en hormonen. Het Oosterse model van geneeskunde heeft betrekking op de biologische, chemische, emotionele, mentale en energetische aspecten van ieder individu.

Fysieke, emotionele en mentale processen worden beïnvloed door ‘qi’ of levensenergie. Wanneer de qi laag is, ontstaan ziektes en aandoeningen. Onze qi wordt bepaald door onze gewoonten, voeding en persoonlijke verzorging.

Energetische blokkades

Als we negatief denken, slecht eten, ons zorgen maken, roken, te veel werken, te veel drinken en niet bewegen, verdwijnt de levensenergie langzamerhand. Wanneer qi vrijelijk door ons lichaam stroomt, zijn we kerngezond.

Qi verwijdert energetische blokkades, herstelt energiebanen, brengt het energieniveau terug naar de oorspronkelijke waardes en herstelt het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

Reiki is een natuurlijke manier om gezondheid en welzijn te creëren of te herstellen. Steeds meer behandelaars brengen ziekenhuizen in aanraking met reiki om patiënten sneller te laten genezen.

In 2007 maakten 800 Amerikaanse ziekenhuizen gebruik van reiki, een pijnloze manier om ons lichaam en onze emoties weer in balans te brengen. Wanneer we in balans zijn, kan ons lichaam helen en kunnen we beginnen met het maken van gezonde keuzes.

Bron: Naturalnews.com

Gerelateerd:

 

0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
25 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Martijn
Martijn
7 jaren geleden

Persoonlijk mag ik al enkele jaren de kracht van Reiki ervaren. Zelf heb ik Reiki 1 en 2 mogen leren en pas dit zowel op mijzelf als op die, die erom vragen, toe. Uiteraard zullen er altijd sceptici blijven bestaan maar de beoefenaars weten wel beter.

pietje bell
pietje bell
7 jaren geleden

De ervaring leert dat de 5d dimensie methode een beter en sneller resultaat geeft.rechterhand 3 vingers naar voren duim en wijsvinger tegen elkaar je vormt daarmee een vortex niet op maar boven het voorhoofd b.v.De linkerhand idem dito maar deze laten rusten op de tafel of wat je gebruikt.Je kan alles zuiveren op deze manier water ,eten ,medicijnen enz.de gene die hoger in hun energie staan kunnen ook de methode zoals te zien in cocoon 2 gebruiken.vingers krommen net of je een tennisbal in je hand houd,je kan de energie die bij je rechter schouder naar binnen komt zoals bij een chakra zelf reguleren en vasthouden,je voelt zelf wel wanneer je het moet laten gaan.En het mooie is het werkt perfect.

Andre Vos
Andre Vos
7 jaren geleden

@pietje Bell
Kun je de stand van de vingers/handen nog een duidelijk aangeven? 3 vingers naar voren plus de duim ? is dat dan 4?en is naar voren van je voorhoofd af of er naar toe ? ligt dat voorhoofd of staat het rechtop?
Verder kan ik nergens op internet iets over vinden. Kun je nog wat mer uitleg geven?

malach
malach
7 jaren geleden

Het is allemaal ‘in the mind’. Het is nooit aangetoond dat het echt werkt.
‘O ja, ik voel wat..’
‘Ja?’
“Ja!! Het wordt heel warm..’

Ja, duhhh..

Hugo
Hugo
7 jaren geleden

Reiki is een method die ik vele jaren geleden ook heb geleerd en wel reiki niveau 1 en 2. Echter is de collectieve trillingsfrequentie inmiddels een stuk hoger dan die van reiki en dus zijn nieuwe methoden van overdracht van universele energie nu meer van toepassing. Hier zijn vele voorbeelden van. Maar o.a. wordt tegenwoordig de energie van Sirius overgebracht en die is een stuk sterker dan Reiki. En dat is ook nodig voor deze nieuwe tijd waarin we zijn gegaan van de 3e dimensie via de 4e dimensie naar de 5e dimensie.

Lil
Lil
7 jaren geleden

[quote name=”Hugo”]Reiki is een method die ik vele jaren geleden ook heb geleerd en wel reiki niveau 1 en 2. Echter is de collectieve trillingsfrequentie inmiddels een stuk hoger dan die van reiki en dus zijn nieuwe methoden van overdracht van universele energie nu meer van toepassing. Hier zijn vele voorbeelden van. Maar o.a. wordt tegenwoordig de energie van Sirius overgebracht en die is een stuk sterker dan Reiki. En dat is ook nodig voor deze nieuwe tijd waarin we zijn gegaan van de 3e dimensie via de 4e dimensie naar de 5e dimensie.[/quote]
@Hugo
Klopt,ook ik ben ooit met Reiki begonnen, was een ‘voorloper’ op alles wat er in rap tempo volgde.De verhoogde trilling waarin wij ons nú begeven, bevat inmiddels grenzeloze mogelijkheden die wij kunnen op elk gebied kunnen/mogen gebruiken met geweldige resultaten.
In Lak’ech

doler
doler
7 jaren geleden

Er is maar 1 energie de rest is verzonnen om de mens belangrijk te maken
o je heb een gave, ik kan je reiki leren
reiki is een product van menselijk denken, je werkt met symbolen en als je niet weet waar symbolen vandaan kom en doen ga je er dan maar eens in verdiepen
hetzelfde met vele andere methodes, inwijdingen, diploma s halen om het te mogen doen enz. enz.
bedenk dat elk mens deze gaves heeft, alleen je 5 zintuigen zijn verstopt door opvoeding en leer processen en dat was ook de bedoeling, als je bv weer leer kijken hoe de dingen echt in elkaar zitten is dat helder kijken, opzoek naar het 6de zintuig? gebruik je 5 zintuigen weer helder zoals het hoort

kengai
kengai
7 jaren geleden

Ieder levend wezen straalt energie uit.
De spanning in cellen is ook een vorm van energie.
Al het leven bestaat voor het grootste deel uit water en water geleid heel goed.
Maak zelf gebruik van shamballa, een andere vorm van reiki, reconective en quantem touch en zie dat ik op deze manier mensen van pijn af kan helpen of stress, verder moet men zichzelf genezen, het is gewoon een hulpbron.
Het is heel jammer dat mensen helemaal vastgeroest zitten aan pillen en spuiten.

pietje bell
pietje bell
7 jaren geleden

[quote name=”Andre Vos”]@pietje Bell
Kun je de stand van de vingers/handen nog een duidelijk aangeven? 3 vingers naar voren plus de duim ? is dat dan 4?en is naar voren van je voorhoofd af of er naar toe ? ligt dat voorhoofd of staat het rechtop?
Verder kan ik nergens op internet iets over vinden. Kun je nog wat mer uitleg geven?[/quote]
3vingers naar voeren duim en wijsvinger tegen elkaar aan elkaar dan ontstaat de vortex O rechter hand liefst midden boven het hoofd van de persoon houden .linker ieden vortex maken zoals de rechter maar dezer linker hand iets van de persoon vandaan en laten rusten op de beh.tafel of gewoon een stoel,maar probeer een rechte lijn aan te houden zodat de weg vloeiende energie links door de vortex verdwijnt en oplost.gewoon wat oefenen .en je zal zien dat het meer resultaat geeft dan de oude manier van reiki.Als je het wat vaker geeft met uiteraard positieve instelling voel je de energie in je schouder binnen komen en doorstromen naar je hand .kan ook vie een foto van de persoon om iedere foto zit de aura van die persoon.En voor degene die al verder zijn ,kunnen de licht energie ook zien.Probeer eens je handen zoals bij bidden voor je borst te houden goed door ademen je armen ineens naar voren te doen en vingers net als bij vleugels uit elkaar te houden dat geeft heel veel energie voor jezelf. Namastè

Hulle
Hulle
7 jaren geleden

Hoi Malach,

Hoe kom je erbij dat het nooit is aangetoond?
Ik ben zelf Reikimaster en bied je bij deze een gratis inwijding aan. Mag je het zelf gaan ervaren.. 🙂

Overigens ben ik het verder met Hugo eens, er zijn inmiddels sterkere healingvormen, ik gebruik Reiki dan ook nog maar zelden.

Vr gr, Hulle

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

de jonge

De Jonge geeft toe dat AstraZeneca-vaccin linke soep is

Lange tijd beweerde zorgminister Hugo de Jonge ...

florida

Gouverneur Florida: lockdowns waren ‘gigantische vergissing’

Gouverneur van Florida Ron DeSantis kondigde op ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

25
0
We lezen graag je reactie!x