Paranormaal

Communicatie met overledenen blijkt unieke psychische toestand

Help ons door deze informatie met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In het wetenschappelijke tijdschrift Frontiers in Psychology is een onderzoek verschenen over de mentale activiteit van mediums op het moment dat ze met overledenen communiceren.

Onderzoekers van het IONS probeerden te achterhalen of communicatie met overleden mensen een unieke psychische toestand is.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Zes mediums werden onderworpen aan een aantal experimenten. Ze kregen alleen de voornaam van een overleden individu en moesten vervolgens 25 vragen over die persoon beantwoorden.

Toeval

Nadat de wetenschappers een EEG hadden gemaakt, vroegen ze ieder medium om de vragen hardop te beantwoorden. Achteraf werd gekeken hoe nauwkeurig de antwoorden waren. Drie van de vier mediums die werden onderzocht op nauwkeurigheid scoorden statistisch significant, waarmee wordt bedoeld dat de gevonden resultaten niet op toeval berusten.

Tijdens een tweede activiteit gingen de mediums langs vier specifieke geestestoestanden: ze dachten aan een levend persoon (herinnering), luisterden naar een biografie (perceptie), dachten aan een fictief persoon (fantasie) en stonden in contact met een overledene (communicatie).

Subjectieve ervaring

Sceptici zeggen vaak dat mediums fantaseren, een fictief persoon bedenken of vooraf informatie inwinnen op internet. Gedurende elke toestand werd elektrocorticale activiteit gemeten. Bij alle mediums konden de vier toestanden duidelijk van elkaar worden onderscheiden. Uit de data blijkt dat het mediumschap een subjectieve ervaring is die verschilt van activiteiten als herinneren, perceptie of fantasie.

Het lijkt erop dat de psychische toestand van mediums niet kan worden verklaard als fantasie. De onderzoekers zeggen dat ze geen definitief ‘bewijs’ van mentale communicatie met overledenen hebben gevonden, maar pleiten wel voor meer wetenschappelijk onderzoek naar dit fenomeen.

Bron: Noetic.org

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

48 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
nature
nature
10 jaren geleden

Los van dit alles moeten wij leren accepteren. Iemands dood, overgaan naar een andere werkelijkheid, is een keuze die wij niet in de weg mogen zitten. Alleen respecteren.

pietje bell
pietje bell
10 jaren geleden

De enige reactie die ik zelf kan geven is dat op het moment dat het contact zichtbaar tot stand komt de ontvanger gewicht verliest .wat terug komt op het moment van het beeindigen van het visueel contact.Rustig achterover zitten is vaak geen optie omdat het althans bij mijzelf op de gekste momenten gebeurd maar wel altijd op het juiste moment.voor de persoon(en) waar voor het bedoeld is..

dewereld
dewereld
10 jaren geleden

Ik vind dit onzin. Wat zouden overleden mensen eraan hebben om met ons te praten?

Peter II
Peter II
10 jaren geleden

[quote name=”dewereld”]Ik vind dit onzin. Wat zouden overleden mensen eraan hebben om met ons te praten?[/quote]

Dat is eigenlijk de dezelfde vraag waarom iemand hier een reactie plaatst. Waarom zou men na dit leven niet met hun dierbaren of met anderen in contact willen blijven of komen? Het is een kwestie van… je stelt jezelf er voor open of niet… Jij vind het onzin, maar iemand anders weer niet. Ik ook niet trouwens en ben er van overtuigt dat we hier niet alleen zijn, om ons rond te eten en alleen te leven voor het grote geld, maar dat er meer is!

Back to top button
48
0
We lezen graag je reactie!x