Homepagina » Paranormaal » Communicatie met overledenen blijkt unieke psychische toestand
Communicatie met overledenen blijkt unieke psychische toestand

Communicatie met overledenen blijkt unieke psychische toestand

In het wetenschappelijke tijdschrift Frontiers in Psychology is een onderzoek verschenen over de mentale activiteit van mediums op het moment dat ze met overledenen communiceren.

Onderzoekers van het IONS probeerden te achterhalen of communicatie met overleden mensen een unieke psychische toestand is.

Zes mediums werden onderworpen aan een aantal experimenten. Ze kregen alleen de voornaam van een overleden individu en moesten vervolgens 25 vragen over die persoon beantwoorden.

Toeval

Nadat de wetenschappers een EEG hadden gemaakt, vroegen ze ieder medium om de vragen hardop te beantwoorden. Achteraf werd gekeken hoe nauwkeurig de antwoorden waren. Drie van de vier mediums die werden onderzocht op nauwkeurigheid scoorden statistisch significant, waarmee wordt bedoeld dat de gevonden resultaten niet op toeval berusten.

Tijdens een tweede activiteit gingen de mediums langs vier specifieke geestestoestanden: ze dachten aan een levend persoon (herinnering), luisterden naar een biografie (perceptie), dachten aan een fictief persoon (fantasie) en stonden in contact met een overledene (communicatie).

Subjectieve ervaring

Sceptici zeggen vaak dat mediums fantaseren, een fictief persoon bedenken of vooraf informatie inwinnen op internet. Gedurende elke toestand werd elektrocorticale activiteit gemeten. Bij alle mediums konden de vier toestanden duidelijk van elkaar worden onderscheiden. Uit de data blijkt dat het mediumschap een subjectieve ervaring is die verschilt van activiteiten als herinneren, perceptie of fantasie.

Het lijkt erop dat de psychische toestand van mediums niet kan worden verklaard als fantasie. De onderzoekers zeggen dat ze geen definitief ‘bewijs’ van mentale communicatie met overledenen hebben gevonden, maar pleiten wel voor meer wetenschappelijk onderzoek naar dit fenomeen.

Bron: Noetic.org

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

48 reacties

 1. nou !!!!!!!!mischien willen de( doden)wel laten weten dat er meer is en de liefde nooit verloren gaat !dat god een plan heeft voor de ziel!ik heb het idee dat velen hier
  alleen vermaakt!willen worden en hun mond maar een duw geven …verdiep je er eens in of zo!

  1 likes
 2. @#3 De Wereld
  Het is niet iets wat je als een soort schakelaar aan en uit kan zetten: het gebeurt gewoon.Iemand op mijn werk vroeg eens of ik contact met zijn schoonvader kon krijgen, die een paar weken daarvoor was overleden.Ik vroeg hem of hij een foto had van de man, zodat ik via de foto het een en ander kon oppikken. Die had hij niet bij zich (het was vrijdagmiddag), maar beloofde dat hij ‘s maandags een foto zou meenemen.Onderweg naar huis zie ik opeens in gedachten een vrolijke kop met blond krullend haar, hoor een naam, en allerlei gegevens kwamen binnen omtrent dit persoon. Toen ik op Maandag de jongen weer sprak op het werk vertelde ik wat ik allemaal zag en hoorde, en dit klopte allemaal. Ik vertelde de jongen dat de man op een gewelddadige manier was omgekomen, en de details die ik gaf klopten ook: ik beschreef hoe ik een pijn in mijn keel voelde waar een zware knal aan vooraf ging, de jongen had gezegd dat dit klopte: de vader was door middel van een schot in de keel omgekomen, en de politie had beweerd dat dit zelfmoord was geweest, en had de zaak al afgesloten met die conclusie.
  Later die avond, toen ik thuis bij die jongen op bezoek was werd ik opeens dizzy en echt een vloedgolf van beelden en informatie kwam over mij heen.
  Ik vertelde de jongen dat ik zag hoe de zelfmoord was geënsceneerd om het te doen lijken alsof het zelfmoord was, maar dat ik duidelijk zag hoe het dodelijke schot veroorzaakt was door twee mannen in die in een zwarte Mercedes reden.Ik sprak de jongen twee maanden later : de jongen vertelde mij dat de politie de zaak had heropend, omdat verschillende getuigen zich hadden gemeld met de mededeling dat ze twee mannen hadden zien wegrijden in een zwarte Mercedes, nadat ze een zware knal hadden gehoord.Enige tijd later bleken die mannen daadwerkelijk te zijn gearresteerd en uiteindelijk hebben ze schuld bekent.
  Ik zoek geen contacten met overledenen: soms gebeurt dit gewoon spontaan.

  Iaw Abraxas

  1 likes
 3. Los van dit alles moeten wij leren accepteren. Iemands dood, overgaan naar een andere werkelijkheid, is een keuze die wij niet in de weg mogen zitten. Alleen respecteren.

  0 likes
 4. De enige reactie die ik zelf kan geven is dat op het moment dat het contact zichtbaar tot stand komt de ontvanger gewicht verliest .wat terug komt op het moment van het beeindigen van het visueel contact.Rustig achterover zitten is vaak geen optie omdat het althans bij mijzelf op de gekste momenten gebeurd maar wel altijd op het juiste moment.voor de persoon(en) waar voor het bedoeld is..

  0 likes
 5. Ik vind dit onzin. Wat zouden overleden mensen eraan hebben om met ons te praten?

  0 likes
 6. [quote name=”dewereld”]Ik vind dit onzin. Wat zouden overleden mensen eraan hebben om met ons te praten?[/quote]

  Dat is eigenlijk de dezelfde vraag waarom iemand hier een reactie plaatst. Waarom zou men na dit leven niet met hun dierbaren of met anderen in contact willen blijven of komen? Het is een kwestie van… je stelt jezelf er voor open of niet… Jij vind het onzin, maar iemand anders weer niet. Ik ook niet trouwens en ben er van overtuigt dat we hier niet alleen zijn, om ons rond te eten en alleen te leven voor het grote geld, maar dat er meer is!

  0 likes
 7. Mijn vriend Theo Lalleman is gisteren overleden; ik ga nu proberen met hem geestelijk in contact te komen en te meer daar we bezig waren toekomstige rampen te bestrijden.

  0 likes
 8. [quote name=”dewereld”]Ik vind dit onzin. Wat zouden overleden mensen eraan hebben om met ons te praten?[/quote]
  Twee dingen, Jij vind dit onzin.. tis helemaal niet belangrijk wat jij er van vind ten tweede wat weet jij ervan wat die overleden mensen er aan zouden hebben ? Er wordt ook contact gezocht via EVP bandstemmen dus en dat is een feit, ze willen laten weten dat er meer is. In ieder geval is het hetzelfde als met Aliens.. ” Waarom zouden ze naar de aarde komen ?” Je maakt fallacy’s , zou ik niet doen !

  0 likes
 9. [quote name=”madelief”]nou !!!!!!!!mischien willen de( doden)wel laten weten dat er meer is en de liefde nooit verloren gaat !dat god een plan heeft voor de ziel!ik heb het idee dat velen hier
  alleen vermaakt!willen worden en hun mond maar een duw geven …verdiep je er eens in of zo![/quote]

  Ja maar je weet het zelf dus ook niet zeker want je zegt misschien dat ze dat willen doen en als de overledenen echt ons willen helpen waarom doen ze dan mee aan van die tests? In plaats daarvan kunnen ze ook nuttige informatie doorgeven of de mensen in de wereld helpen die de hulp echt nodig hebben. Ze proberen hier gewoon geld mee te verdienen.

  0 likes
 10. Ik kan mij aardig in “nature” vinden.
  Vraag mij echter af waarom de levenden de doden zo nodig in leven wensen te houden.
  Er is door m.i. wijze mensen voldoende over gezegd. Laat de doden hun rust.

  0 likes
 11. [quote name=”T.R.Hunter”][quote name=”dewereld”]Ik vind dit onzin. Wat zouden overleden mensen eraan hebben om met ons te praten?[/quote]
  Twee dingen, Jij vind dit onzin.. tis helemaal niet belangrijk wat jij er van vind ten tweede wat weet jij ervan wat die overleden mensen er aan zouden hebben ? Er wordt ook contact gezocht via EVP bandstemmen dus en dat is een feit, ze willen laten weten dat er meer is. In ieder geval is het hetzelfde als met Aliens.. ” Waarom zouden ze naar de aarde komen ?” Je maakt fallacy’s , zou ik niet doen ![/quote]

  Mag ik dan aub een keer zoon bandstem horen? Heb er namelijk nog nooit een gehoord. Als ze willen laten weten dat er meer is, waarom zo moeilijk doen en dat niet gewoon vertellen?

  0 likes
 12. Er zijn veel mensen die ontzettend lijden om het heengaan van hun dierbare,zo erg dat het leven ondraaglijk word áls er leven na de dood is en er komen daar bewijzen van is het toch alleen maar mooi en kan men er troost in vinden en weer een beetje gelukkig worden ,op aarde kan je dan je best weer doen en leven met besef….

  0 likes
 13. [quote name=”dewereld”][quote name=”T.R.Hunter”][quote name=”dewereld”]Ik vind dit onzin. Wat zouden overleden mensen eraan hebben om met ons te praten?[/quote]
  Twee dingen, Jij vind dit onzin.. tis helemaal niet belangrijk wat jij er van vind ten tweede wat weet jij ervan wat die overleden mensen er aan zouden hebben ? Er wordt ook contact gezocht via EVP bandstemmen dus en dat is een feit, ze willen laten weten dat er meer is. In ieder geval is het hetzelfde als met Aliens.. ” Waarom zouden ze naar de aarde komen ?” Je maakt fallacy’s , zou ik niet doen ![/quote]

  Mag ik dan aub een keer zoon bandstem horen? Heb er namelijk nog nooit een gehoord. Als ze willen laten weten dat er meer is, waarom zo moeilijk doen en dat niet gewoon vertellen?[/quote]

  Deze website staan allemaal links in over dit onderwerp. Je ziet dan dat dit over d e hele wereld allemaal al bekend is.

  http://evp.startbewijs.nl

  Hier zie je ook Nederlandse sites staan maar ook uit bijvoorbeeld Amerika of Rusland. Je kunt raak zoeken hier.

  Voor vragen hierover kun je hier het beste terecht:…

  http://bandstem.nl

  Hier kun je met alle vragen terecht.

  0 likes
 14. @10 de wereld: gewoon even bandstemmen googelen [quote name=”dewereld”][quote name=”T.R.Hunter”][quote name=”dewereld”]Ik vind dit onzin. Wat zouden overleden mensen eraan hebben om met ons te praten?[/quote]
  Twee dingen, Jij vind dit onzin.. tis helemaal niet belangrijk wat jij er van vind ten tweede wat weet jij ervan wat die overleden mensen er aan zouden hebben ? Er wordt ook contact gezocht via EVP bandstemmen dus en dat is een feit, ze willen laten weten dat er meer is. In ieder geval is het hetzelfde als met Aliens.. ” Waarom zouden ze naar de aarde komen ?” Je maakt fallacy’s , zou ik niet doen ![/quote]

  Mag ik dan aub een keer zoon bandstem horen? Heb er namelijk nog nooit een gehoord. Als ze willen laten weten dat er meer is, waarom zo moeilijk doen en dat niet gewoon vertellen?[/quote]

  0 likes
 15. [quote name=”dewereld”][quote name=”madelief”]nou !!!!!!!!mischien willen de( doden)wel laten weten dat er meer is en de liefde nooit verloren gaat !dat god een plan heeft voor de ziel!ik heb het idee dat velen hier
  alleen vermaakt!willen worden en hun mond maar een duw geven …verdiep je er eens in of zo![/quote]

  Ja maar je weet het zelf dus ook niet zeker want je zegt misschien dat ze dat willen doen en als de overledenen echt ons willen helpen waarom doen ze dan mee aan van die tests? In plaats daarvan kunnen ze ook nuttige informatie doorgeven of de mensen in de wereld helpen die de hulp echt nodig hebben. Ze proberen hier gewoon geld mee te verdienen.[/quote]kijk even op dr fhil en dokter os waar mediums zo,n test op tv hebben gedaan!met wetenschappers dus …..kijk is verder dan je neus lang is !mischien kan je het op you tube terug vinden x

  0 likes
 16. [quote name=”nellan”]Er zijn veel mensen die ontzettend lijden om het heengaan van hun dierbare,zo erg dat het leven ondraaglijk word áls er leven na de dood is en er komen daar bewijzen van is het toch alleen maar mooi en kan men er troost in vinden en weer een beetje gelukkig worden ,op aarde kan je dan je best weer doen en leven met besef….[/quote]
  Het komt omdat we volgepropt zijn met angst. En we hebben niet geleerd om een stapje terug te doen in het belang van een ander, in dit geval iemand die de grote oversteek heeft gemaakt en zijn weg zoekt aan gene zijde.
  We kunnen ze beter steunen met liefde en licht en over eigen onze menselijke noden heenstappen. Soms moet je ook in staat zijn om verdriet als zelfmedelijden te herkennen.

  0 likes
 17. [quote name=”dewereld”][quote name=”T.R.Hunter”][quote name=”dewereld”]Ik vind dit onzin. Wat zouden overleden mensen eraan hebben om met ons te praten?[/quote]
  Twee dingen, Jij vind dit onzin.. tis helemaal niet belangrijk wat jij er van vind ten tweede wat weet jij ervan wat die overleden mensen er aan zouden hebben ? Er wordt ook contact gezocht via EVP bandstemmen dus en dat is een feit, ze willen laten weten dat er meer is. In ieder geval is het hetzelfde als met Aliens.. ” Waarom zouden ze naar de aarde komen ?” Je maakt fallacy’s , zou ik niet doen ![/quote]

  Mag ik dan aub een keer zoon bandstem horen? Heb er namelijk nog nooit een gehoord. Als ze willen laten weten dat er meer is, waarom zo moeilijk doen en dat niet gewoon vertellen?[/quote]
  Bandstemmen fenomeen is al van de jaren 80 sterker nog Raudive and Jurgenson experimenteerden er al mee in de jaren 70. Zoek op internet maar naar EVP en bandstemmen fenomeen er is genoeg te vinden ! Nooit Veronica met ´´Het zwarte gat ´´ gevolgd vroeger zeker ? Nog vrij jong vermoed ik ?

  0 likes
 18. [quote name=”madelief”]nou !!!!!!!!mischien willen de( doden)wel laten weten dat er meer is en de liefde nooit verloren gaat !dat god een plan heeft voor de ziel!ik heb het idee dat velen hier
  alleen vermaakt!willen worden en hun mond maar een duw geven …verdiep je er eens in of zo![/quote]
  Welke God, sinds wanneer bestaat er een God ?

  0 likes
 19. [quote name=”dewereld”][quote name=”madelief”]nou !!!!!!!!mischien willen de( doden)wel laten weten dat er meer is en de liefde nooit verloren gaat !dat god een plan heeft voor de ziel!ik heb het idee dat velen hier
  alleen vermaakt!willen worden en hun mond maar een duw geven …verdiep je er eens in of zo![/quote]

  Ja maar je weet het zelf dus ook niet zeker want je zegt misschien dat ze dat willen doen en als de overledenen echt ons willen helpen waarom doen ze dan mee aan van die tests? In plaats daarvan kunnen ze ook nuttige informatie doorgeven of de mensen in de wereld helpen die de hulp echt nodig hebben. Ze proberen hier gewoon geld mee te verdienen.[/quote]
  Nooit gehoord dat de doden geld willen verdienen!.Dan de informatie die zij doorgeven is heel vaak niet het geen een land of personen waar het voor bestemd is willen horen.En wuiven de gegeven informatie weg.En de gene die de boodschappen ontvangt en doorgeeft is meestal de pispaal of je liegt of het is onzin.En de goede mensen hier verdienen er hooguit de hemel mee,maar zeker geen welvarend leven.En als men wil weten waarom de buitenaardse niet allang geland zijn,verdiep je eens in de geschiedenis van de Anunaki,En kom tot de conclusie dat een ezel zich geen twee keer stoot aan dezelfde steen.Wij de mensheid moeten eerst naar volledige vrede en een hoger bewustzijn,dan pas kan de hulp van uit de andere dimensie,s plaatsvinden.Het wachten is bijna voorbij steeds meer mensen gaan beseffen dat alles een is (worden wakker) .En dat zal de dood doen overstijgen.

  0 likes
 20. [quote name=”Kalki”]Mijn vriend Theo Lalleman is gisteren overleden; ik ga nu proberen met hem geestelijk in contact te komen en te meer daar we bezig waren toekomstige rampen te bestrijden.[/quote]// Als je contact wenst,komt hij wel uit zichzelf.

  0 likes
 21. [quote name=”nature”][quote name=”nellan”]Er zijn veel mensen die ontzettend lijden om het heengaan van hun dierbare,zo erg dat het leven ondraaglijk word áls er leven na de dood is en er komen daar bewijzen van is het toch alleen maar mooi en kan men er troost in vinden en weer een beetje gelukkig worden ,op aarde kan je dan je best weer doen en leven met besef….[/quote]
  Het komt omdat we volgepropt zijn met angst. En we hebben niet geleerd om een stapje terug te doen in het belang van een ander, in dit geval iemand die de grote oversteek heeft gemaakt en zijn weg zoekt aan gene zijde.
  We kunnen ze beter steunen met liefde en licht en over eigen onze menselijke noden heenstappen. Soms moet je ook in staat zijn om verdriet als zelfmedelijden te herkennen.[/quote]
  Ben ik het gedeeltelijk mee eens, voor mezelf kijk ik ook zo naar die dingen, maar moet ik deze visie aan een ander opdringen?
  Mijn vader is in 2006 overleden, en mijn moeder was net iets meer als 50 jaar met hem getrouwd. Ze heeft het heel moeilijk gehad om dit te verwerken, en heeft geleerd om daar gemiddeld goed mee om te gaan. Maar op verjaardagen en feestdagen komen de herinneringen weer boven en moet ze af en toe een traantje laten.
  Denk je dan dat ik aan haar ga uitleggen dat haar verdriet wordt veroorzaakt door angst, en eigenlijk een vorm van zelfmedelijden is? Dat lijkt me nogal cru, vindt je ook niet? Mijn moeder heeft altijd voor iedereen klaar gestaan, nooit geklaagd. Ik ben trots op haar, zelfs nu ze bijna 74 jaar is, doet ze twee dagen per week vrijwilligerswerk in het bejaardentehuis. Ik ga echt haar niet als een klein kind behandelen door haar uit te leggen dat ze van zichzelf niet door heeft dat haar verdriet wordt veroorzaakt door angst en zelfmedelijden.
  Nogmaals, ik herken mezelf in jouw reactie, maar wil alleen maar hiermee zeggen dat we met deze mening voorzichtig moeten omgaan richting onze medemens.
  Iaw Abraxas

  0 likes
 22. [quote name=”Edwin”]@#3 De Wereld
  Het is niet iets wat je als een soort schakelaar aan en uit kan zetten: het gebeurt gewoon.Iemand op mijn werk vroeg eens of ik contact met zijn schoonvader kon krijgen, die een paar weken daarvoor was overleden.Ik vroeg hem of hij een foto had van de man, zodat ik via de foto het een en ander kon oppikken. Die had hij niet bij zich (het was vrijdagmiddag), maar beloofde dat hij ‘s maandags een foto zou meenemen.Onderweg naar huis zie ik opeens in gedachten een vrolijke kop met blond krullend haar, hoor een naam, en allerlei gegevens kwamen binnen omtrent dit persoon. Toen ik op Maandag de jongen weer sprak op het werk vertelde ik wat ik allemaal zag en hoorde, en dit klopte allemaal. ingekort——ze schuld bekent.
  Ik zoek geen contacten met overledenen: soms gebeurt dit gewoon spontaan.

  Iaw Abraxas[/quote]

  Klopt ,zo werkt het.:-)

  0 likes
 23. Wel zijn er veel documentaires kort/lang te zien over mensen die terug zijn gekomen van een near death experience, dit ligt heel diep tegen Out of Body experience iets dat je zelf kan ervaren door veel te mediteren. En dit te gaan begrijpen.Ik mediteer nu 5Maanden minimaal2,3 uur per dag, en voel dat ik er heel dicht tegen aan zit. Voor mij is dit mijn doel op dit moment en die ervaring delen. LOVE to all..

  0 likes
 24. er is niks natuurlijker dan de dood zelf. kijk hoever wij van de natuur leven, het is niet zo vreemd dat wij er bang voor geworden zijn. we zijn wereld vreemd geworden.(gemaakt).het hoe en waarom mag je zelf invullen. succes 🙂

  Selamat Gajun! Selamat Ja!

  0 likes
 25. @Kamu Kai
  Bij onder andere de Egyptische Mysterie-scholen,en veel Sjamanistische tradities
  en ook heksencultussen in West-Europa en Azië ; overal ter wereld was de laatste stap tot inwijding het ondergaan van een Obe, of een Bde. Het kon op verschillende manieren worden opgewekt:het ondergaan van extreme pijn, het innemen van hallucinerende middelen, vasten, sommigen lieten zich levend begraven, etc.Het kwam er op neer dat degene die de inwijding onderging geconfronteerd werd met doodsangst, en door die angst heen moest gaan.Mijn Bde kwam over mij heen op 2 juli 2004, midden in de nacht. Mijn pad was anders: ik had een lange tijd extreme stressvolle situaties en een complete fysieke uitputting meegemaakt, en dit heeft bij mij het ontstaan van deze Bde getriggerd.Ik was al zo ver weg, dat toen ik terug kwam, mijn lichaam al was verstijfd en mijn kleur as-grijs was , en ik was ijskoud.Iets vergelijkbaars is me ongeveer een half jaar geleden gebeurt: ik floepte opeens volledig uit mijn lichaam, in het bijzijn van andere mensen, ik denk dat je begrijpt dat ze behoorlijk schrokken toen dit gebeurde.Ik zal door deze ervaringen altijd een visie op het leven hebben, die door veel mensen als “gestoord” wordt ervaren, maar dat deert me niet.Zoals Mystici en Sjamanen naar het leven kijken, zo kijk ik dus ook.Denk niet al te makkelijk over Bde’s of Obe’s: de consequenties kunnen verder gaan dan wat je verwacht, en dat hoeft niet altijd leuk te zijn.Op ‘t moment dat “het” staat te gebeuren ksn het voelen als de allergrootste confrontatie met Angst die je ooit in je leven hebt gehad, deze angst is met geen pen te beschrijven.Heb MOED als “het” aanklopt. Niets zal je dwingen, als je wilt kan je zelfs op het laatste moment beslissen om de Obe of Bde uit te stellen, maar weet wel, dat als je “het”over je heen laat komen, Volledige Overgave van jouw kant wordt verwacht.Je bewandeld geen gemakkelijk pad, in gedachten zal ik je steunen.

  Iaw Abraxas

  0 likes
 26. jammer en onbegrijpelijk dat de reguliere wetenschap het verschijnsel bandstemmen volledig negeert. zelf de stichting skepsis die toch altijd de geringste paranormale claim tot op de grond toe tracht af te branden geeft in dezen niet thuis.

  0 likes
 27. [quote name=”Kamu Kai”]Wel zijn er veel documentaires kort/lang te zien over mensen die terug zijn gekomen van een near death experience, dit ligt heel diep tegen Out of Body experience iets dat je zelf kan ervaren door veel te mediteren. En dit te gaan begrijpen.Ik mediteer nu 5Maanden minimaal2,3 uur per dag, en voel dat ik er heel dicht tegen aan zit. Voor mij is dit mijn doel op dit moment en die ervaring delen. LOVE to all..[/quote]
  Yep heb ik al meer dan 20 jaar geleden voormekaar gekregen OBE gebeurt af en toe nog spontaan, ben echter nooit in ´´de hemel´´ geweest.. heb echter wel in uitgetreden toestand het zgn koord gevoeld en zodra je dan sterk aan je slapende lichaam denkt word je terug getrokken en word je meteen wakker. dus let op als je in uitredings toestand zit focus op de experience en denk niet aan je slapende lichaam want anders wordt je teruggetrokken in no time en is je ervaring over en uit.. Je zult uiteindelijk net voor het uittreden een high gevoel in je hoofd krijgen dit is de trance toestand, schrik niet. Hierna zul je je astrale lichaam je fysieke lichaam uit voelen zweven ! Kan ook op en neer zijn in en uit zweven voelt overigens erg fysiek aan.. enfin je zult het wel merken op een gegeven moment. Hoop op mooie ervaringen.. Let niet op mensen die zeggen dat het alleen in je hoofd zit, nee het zit niet in je hoofd je gaat echt je lichaam uit !

  0 likes
 28. Pff. lieve mensen, doe jezel een lol.kruip of duik eens in je Ziel..daar doe e het universum een plezier mee!!!

  0 likes
 29. Hunter,Edwin dank dank dank voor het delen van jullie ervaringen voor wat betreft b.d.e etc
  Het voelt als troost.Soms wens ik dat ik zo weg kon ‘vliegen’ los van alles wat heerlijk.

  0 likes
 30. Dank voor de support, Hallucinerende drugsen zal het voor mij ook zeker zijn, ik ben druk bezig met een documentaire en heb al enig meegemaakt hiermee.
  Dit zal nog zeker veel op mijn pad brengen.
  Ik heb het al 3x mee gemaakt dat het te heftig was en ik maar even gewoon weer achter met de dagelijkse dingen door ging. Je kan jezelf idd verliezen. Ik heb geduld en wanneer de tijd daar is het gebeuren. Happy Thoughts. Kamu Kai

  [quote name=”Edwin”]@Kamu Kai
  Bij onder andere de Egyptische Mysterie-scholen,en veel Sjamanistische tradities
  en ook heksencultussen in West-Europa en Azië ; overal ter wereld was de laatste stap tot inwijding het ondergaan van een Obe, of een Bde. Het kon op verschillende manieren worden opgewekt:het ondergaan van extreme pijn, het innemen van hallucinerende middelen, vasten, sommigen lieten zich levend begraven, etc.Het kwam er op neer dat degene die de inwijding onderging geconfronteerd werd met doodsangst, en door die angst heen moest gaan.Mijn Bde kwam over mij heen op 2 juli 2004, midden in de nacht. Mijn pad was anders: ik had een lange

  Iaw Abraxas[/quote]

  0 likes
 31. Edwin:
  Ik heb bij niemand de neiging om iets op te leggen. Ik heb het over onze cultuur en dat verdriet in de vorm van zelfmedelijden heb ik bij mezelf ontdekt. Verbluffend hoe weinig tranen er langzaamaan over bleven. En je hebt verdriet en verdriet. Ieder zijn weg.

  0 likes
 32. Ik train mijzelf al jaren in de fucus-technieken van Robert Monroe. Als kind, weet ik dat ik enkele malen uit mijn lichaam ben geweest. Ik stuiterde linksboven in de hoek tegen het plafond, beide keren was ik ziek toevalligerwijze? Later vaak genoeg de 1e fase meegemaakt, het bevriezen in je lichaam, ofwel slaapverlamming. Dat is ook een trigger voor een uittreding. Maar tot nu toe nog niet echt DE bewuste uittreding meegemaakt. Ligt ook inderdaad aan de Angst-barierre. Op het moment dat ik bijv de slaapverlamming voel, dan schiet ik in paniek en weg is het… Verdraaid nog aan toe.
  Forceren met halucigene middelen zou ik niet zo snel doen. Het gebeurt wanneer je er ‘klaar’ voor bent, d.w.z. wanneer je inderdaad bereid bent je volledig over te geven aan de ervaring. Niet eerder,,,
  We blijven hopen! Als het lukt, probeer ik ook gelijk daar te blijven..

  0 likes
 33. @Kim
  Vannacht alweer gedroomd dat ik vloog, deze keer ging ik zelfs zo ver dat ik daarmee aan het spelen was: terwijl ik vloog plaagde ik mijn toeschouwers door salto’s te maken terwijl ik vloog.Vliegen in dromen maak ik heel intens mee, 4 dagen geleden was ik me gewaar van lichamelijkheid, ik voelde duidelijk hoe de wind langs mijn lichaam streek terwijl ik vloog.Ik maakte zelfs gebruik van de wind tijdens het bochten draaien, net zoals je tijdens het zwemmen in stromend water gebruik kan maken van de stromingen van het water om jezelf voort te bewegen. Ik heb een keer over de Rotterdamse Havens gevlogen in een droom, en ook daar voelde ik lichamelijkheid.Vroeger als klein kind droomde ik bijna iedere avond dat ik vloog.Ik had daar een vast ritueel voor: ik ging dan in een raamopening staan, strekte me uit door op mijn tenen te gaan staan, sliste door mijn tanden en vloog dan zo door het raam weg naar buiten toe.Soms vloog ik door mijn eigen buurt, soms door landschappen die ik in mijn waakbewustzijn nog nooit had gezien.
  Vaak eindigde de vliegdroom ook op dezelfde manier: ik vloog over de zee, dook dan plotseling loodrecht naar beneden het water in, en op het moment dat ik de bodem van de zee raakte werd ik wakker.Al sinds mijn 6e jaar nooit meer nachtmerries gehad (ben nu bijna 52), als een droom bedreigend of eng aan het worden is, zeg ik in mijn droom: “ja, maar dit droom ik”,en terwijl ik dat denk verander ik net als een filmregisseur alles wat ik om me heen zie net zolang tot de droom weer prettig is.Helaas hoort men hier vaak in het Westen zeggen: “Het was MAAR een droom”
  Dat is klinkklare onzin, een droom is NET zo belangrijk als wat we overdag meemaken.Door middel van een droom heb ik de kracht van visualiseren en hand-oplegging geleerd, en dit effectief kunnen toepassen in het dagelijkse leven.
  In droomtoestand bevinden we ons in precies dezelfde toestand als waar de overledenen zich in bevinden.”Life is but a dream”

  0 likes
 34. [quote name=”Edwin”]en vloog dan zo door het raam weg naar buiten toe.Soms vloog ik door mijn eigen buurt, soms door landschappen die ik in mijn waakbewustzijn nog nooit had gezien.
  Vaak eindigde de vliegdroom ook op dezelfde manier: ik vloog over de zee, dook dan plotseling loodrecht naar beneden het water in, en op het moment dat ik de bodem van de zee raakte werd ik wakker.Al sinds mijn 6e jaar nooit meer nachtmerries gehad (ben nu bijna 52), als een droom bedreigend of eng aan het worden is, zeg ik in mijn droom: “ja, maar dit droom ik”,en terwijl ik dat denk verander ik net als een filmregisseur alles wat ik om me heen zie net zolang tot de droom weer prettig is.Helaas hoort men hier vaak in het Westen zeggen: “Het was MAAR een droom”
  Dat is klinkklare onzin, een droom is NET zo belangrijk als wat we overdag meemaken.Door middel van een droom heb ik de kracht van visualiseren en hand-oplegging geleerd, en dit effectief kunnen toepassen in het dagelijkse leven.
  In droomtoestand bevinden we ons in precies dezelfde toestand als waar de overledenen zich in bevinden.”Life is but a dream”[/quote]
  Ja vliegdromen zijn mooi, heb er velen van gehad, en dat gaat snel.. Soms loop ik dan op de stoep en dan ik ik wil sneller en hop vlieg ik overal overheen met een noodgang en salto´s maken inderdaad dat ken ik ! Slaapverlamming, ja praat me er niet over genoeg daarvan gehad, is enigzins ellendig. Daar ik narcolepsie heb heb ik die aan einde van een slaapaanval. Door de offset remslaap kan ik bij uittreden niet de visie hebben die ik normaal zonder offset zou hebben maar kom ik in een droom overlay terecht waardoor het echter wel in uitgetreden toestand een lucide droom is, enigzins wat jij hier ook beschrijft.. Heb een methode geprobeert van Monroe en na paar jaar was dat inderdaad gelukt en kon ik uitreden.. was ergens in begin 80.

  0 likes
 35. [quote name=”Edwin”]@Kim
  Vannacht alweer gedroomd dat ik vloog, deze keer ging ik zelfs zo ver dat ik daarmee aan het spelen was: terwijl ik vloog plaagde ik mijn toeschouwers door salto’s te maken terwijl ik vloog.Vliegen in dromen maak ik heel intens mee, 4 dagen geleden was ik me gewaar van lichamelijkheid, ik voelde duidelijk hoe de wind langs mijn lichaam streek terwijl ik vloog.Ik maakte zelfs gebruik van de wind tijdens het bochten draaien, net zoals je tijdens het zwemmen in stromend water gebruik kan maken van de stromingen van het water om jezelf voort te bewegen. Ik heb een keer over de Rotterdamse Havens gevlogen in een droom, en ook daar voelde ik lichamelijkheid.Vroeger als klein kind droomde ik bijna iedere avond dat ik vloog.ingekort———-
  In droomtoestand bevinden we ons in precies dezelfde toestand als waar de overledenen zich in bevinden.”Life is but a dream”[/quote]

  Mooi man, ik droom ook weleens dat ik vlieg ik ga dan eerst op en neer springen totdat ik zo hoog spring dat ik in vliegstand kan komen alleen duurt het zweven want zo voelt het nooit lang en trekt de zwaartekracht waardoor ik steeds lager kom, ik probeer zolang mogelijk de grond niet te raken ,Dromen dragen ook boodschappen ,paar dagen geleden droomde mijn man dat terwijl wij aan het paragliden waren ik werdt aan gevallen door een roofvogel ik wist gelijk dat het een waarschuwing was, en ja hoor ik ben de laatste dagen tot in het diepst van mijn ziel zeer ten onrechte gekwetst en aangevallen, de roofvogel liet op een gegevn moment los omdat hij me niet vast kon blijven houden dat was mijn redding. Vannacht heb ik niet geslapen en zag op een gegeven moment ‘n dikke zwarte sluier/wolk de kamer binnenkomen echt zwart, direct daarop begonnen er vonken om me heen te schitteren ook voor me in de kamer alsook lichtbolletjes voor mijn gezicht langs voor mijn gevoel was dat bescherming.Ik hou die droom voor ogen eens zal de vogel loslaten.

  0 likes
 36. @Kim
  @ T.R. Hunter
  Ik denk, nee ik WEET zeker dat het goed is dat we hier door middel van onze reacties te plaatsen met andere mensen delen in onze dromen, Obe’s en Bde’s.
  Ik ben er 100 % zeker van dat nog veel meer lezers hier zichzelf in dit soort ervaringen herkennen.
  Wat we hiermee doen, is dat we andere mensen hierdoor kunnen helpen om van het idee af te komen dat ze “raar” zijn of “niet sporen”.
  Ik heb zoveel trips op verschillende manieren meegemaakt, dat ik geen enkele behoefte meer om middels technieken “Obe’s” of lucide dromen op te wekken. Gebeurt het, dan gebeurt het gewoon, maar om nu speciaal ervoor te gaan zitten met de intentie: “Ik wil nu Astraal reizen”, dat vindt ik persoonlijk te geforceerd.
  Ik geniet van de alledaagse dingen en ervaar het leven hier al als een grote trip, niet altijd “happy happy” alsof ik op een roze wolk leef, maar een trip met al zijn mooie en lelijke ervaringen.
  Er wordt soms veel te veel geromantiseerd over uittredingen, buitenzintuiglijke waarnemingen etc.
  Soms zie ik door middel van dromen dingen van te voren gebeuren, soms letterlijk en soms symbolisch.Dit kan me ook tijdens mijn waaktoestand gebeuren.
  Dit soort waarnemingen worden soms door mensen niet altijd in dank afgenomen, al sinds mijn jeugd herhaaldelijk door andere kinderen als “creepy” beschouwd en er behoorlijk mee gepest op school.Hooggevoelige mensen ervaren vaak een sterk verantwoordelijkheids-en schuldgevoel: je ziet vaak dingen van te voren gebeuren, en als dat rotdingen zijn die uitkomen, ga je denken: had ik me er niet mee moeten bemoeien zodat die rottigheid niet gebeurt zou zijn?
  Wel eens iemand terwijl ik naar het persoon keek, een doodsmasker zien dragen, terwijl ik van binnen hoorde: “die is de volgende week dood”. Het persoon was kerngezond, en toch: precies een week later was ze overleden.Dit zijn zware verantwoordelijkheden en dat maakt het voor gevoelige mensen niet altijd makkelijk.

  0 likes
 37. Kim kom je wel is bij mensen die je kent waar je contact mee wil hebben terwijl je vliegt?En kom je ook in tempels waar een ander soort wezens zijn die je een soort inwijding geven,ik heb toch het gevoel soms op een andere planeet te zijn,soms ben ik onder water en heb contact met dolfijnen en als ik wakker word hangt de vissen geur nog om even om mij heen ,onder water zie ik schitterend koraal en andere mooie kleuren,maar moet af en toe even adem halen boven water…heel mooi en gun dat iedereen geeft ook veel rust…

  0 likes
 38. [quote name=”Edwin”]
  Ik denk, nee ik WEET zeker dat het goed is dat we hier door middel van onze reacties te plaatsen met andere mensen delen in onze dromen, Obe’s en Bde’s.
  Ik ben er 100 % zeker van dat nog veel meer lezers hier zichzelf in dit soort ervaringen herkennen.
  [/quote]
  Precies .. Ik heb dmv symbolische droom het treinongeluk van de Tgv en een nl trein ´´gezien´´ van boven af in een droom op dinsdagnacht en zaterdag avond zag ik het bericht op teletext. Ik woon een hemelsbreed maar een paar km van de betreffende plek op het spoor waar het ongeluk gebeurde. Ik had alle punten goed in de waarneming.. dus een 100 procent treffer. ja behalve dan de datum waarop het gebeurde en de plaats.
  De richting van de treinen, de positie in het ongeluk. dat te raken trein een buitenlandse trein moest zijn, geraakt in de flank naast elkaar in de goede richting (oost) alle punten waren raak echter in mijn droom zweefde ik boven het gebeuren en ik dacht ik ben in Amerika en het was een witte trein tegen een gele nl trein dus dat wit staat voor buitenlandse trein in nl hebben we geen witte treinen..
  Ja ik laat obe ook spontaan gebeuren en activeer het niet meer, hoewel ik het soms op commando voor elkaar krijg.. Ook heb ik dat ik wat midden in mijn hoofd voel op een bep. plaats en mijn vermoedens zijn dat dit de pijnappelklier is en dan weet ik dat ik niet lang daarna een trance en uittredings toestand zal krijgen. Er word dus iets getriggerd in die klier of op die plek die ik voel als het niet de pijnappel klier is.. interresting.

  0 likes
 39. [quote name=”nellan”]Kim kom je wel is bij mensen die je kent waar je contact mee wil hebben terwijl je vliegt?En kom je ook in tempels ingekort———–heel mooi en gun dat iedereen geeft ook veel rust…[/quote]

  Nee was het maar waar, keek net nog naar de sterren en vroeg; neem me mee, neem me mee ,zoals ik al schreef ik kom amper een paar meter hoog en dat vind ik al heerlijk ,en wat zeg je een vissegeur zo dat is wel heeeel real 🙂

  0 likes
 40. oh my oh my, heb dat zelf ook gehad maar dan zonder doodsmasker ik zag een persoon die ik kende aan me voorbijgaan in een doodskist ,enkele weken later was het zo, ook gezond, was bloedprop in de hersens geschoten.En ja ook ik dacht had ik er wat aan kunnen doen, want die persoon klaagde wel over pijn in het been daar had natuurlijk eerst die prop gezeten en is later naar boven geschoten,maar die droom kreeg ik pas na die klacht en verbond het niet samen.

  0 likes
 41. @Kim-T.R.Hunter-Nellan
  Mensen heel erg bedankt nogmaals dat jullie allemaal zo open durven te zijn. Ik zie dit als een indicatie dat er momenteel in ons collectieve bewustzijn dingen aan het “borrelen” zijn en nu in deze realiteit aan het doorsijpelen zijn. Dat doen wij niet alleen, maar het feit dat we nu ineens spontaan dit soort dingen durven te zeggen, geeft aan dat dit op globale schaal ook aan het gebeuren is.Houdt er allen wel rekening mee dat nu steeds meer mensen dingen durven te uiten die ze normaal verborgen hebben gehouden.Onze dromen en intuïtieve ingevingen zullen de komende tijden steeds sterker worden, let op de synchroniciteit tussen innerlijke gedachten/gevoelens en uiterlijke gebeurtenissen (zo boven zo beneden/zo binnen, zo buiten).
  Voor mezelf zal ik nu erkennen dat ik mijn licht EN schaduwkant beide heb geaccepteerd. Het Universum kent een scheppend EN vernietigend aspect en beide aspecten vloeien door ook door mij heen.Daarom beschouw ik mijzelf niet als een lichtwerker, omdat dit maar EEN helft van het totale Zijn uitdrukt.Ik ben dus eerder een licht-duister werker, maar eerlijk gezegd houd ik niet zo van al die labels. Ik ben door sommigen heks genoemd, anderen noemen mij een “Warlock”…moeten ze zelf weten, nogmaals al die labels bemoei ik mij niet mee.Ik maak zelf mijn runestenen, heb thuis een Athame en Chalice maar voel niet enige behoefte om mezelf actief op het gebied van magie bezig te houden…wat niet wegneemt dat het eens in de zoveel tijd wel eens kan gebeuren dat ik in een trance raak en met spreuken/spells en astrale energieën werk (licht en duister).
  T.R.Hunter:Als ik me focus op jouw tekst voel ik heel veel energie bij je stromen, heb je wel eens gewerkt met het sturen van energieën? Zo niet ,dan weet ik zeker dat als jij je hier op toelegt je heel wat mensen daar effectief mee kan helpen. Kim: wees niet bang voor je duistere kant, dan wordt je nog krachtiger dan wat je nu al bent.

  0 likes
 42. [quote name=”T.R.Hunter”][quote name=”Edwin”]
  Ik denk, nee ik WEET zeker dat het goed is dat we hier door middel van onze reacties te plaatsen met andere mensen delen in onze dromen, Obe’s en Bde’s.
  Ik ben er 100 % zeker van dat nog veel meer lezers hier zichzelf in dit soort ervaringen herkennen.
  [/quote]
  Precies .. Ik heb dmv symbolische droom het treinongeluk van de Tgv en een nl trein ´´gezien´´ van boven af in een droom op dinsdagnacht en zaterdag avond zag ik het bericht op teletext. Ik woon een hemelsbreed maar een paar km van de betreffende plek op het spoor waar het ongeluk gebeurde. Ik had alle punten goed in de waarneming.. dus een 100 procent treffer. ja behalve dan de datum waarop het gebeurde en de plaats.
  De richting van de treinen, de positie in het ongeluk. dat te raken trein een buitenlandse trein moest zijn, geraakt in de flank naast elkaar in de goede richting (oost) alle punten waren raak echter in mijn droom zweefde ik boven het gebeuren en ik dacht ik ben in Amerika en het was een witte trein tegen een gele nl trein dus dat wit staat voor buitenlandse trein in nl hebben we geen witte treinen..
  Ja ik laat obe ook spontaan gebeuren en activeer het niet meer, hoewel ik het soms op commando voor elkaar krijg.. Ook heb ik dat ik wat midden in mijn hoofd voel op een bep. plaats en mijn vermoedens zijn dat dit de pijnappelklier is en dan weet ik dat ik niet lang daarna een trance en uittredings toestand zal krijgen. Er word dus iets getriggerd in die klier of op die plek die ik voel als het niet de pijnappel klier is.. interresting.[/quote]

  Geweldig deze verhalen, maar even dit; je zegt dat je dus het ongeluk van bóvenaf van tevóren zag, dan moet je dus in een andere tijdlijn gezeten hebben wat wij de toekomst noemen,je wás daar echt, had niet alleen een soort helderziendheid maar je was ‘lijfelijk’ in de ‘toekomst’ echt heel bijzonder.Dat zou ik ook wel willen maar dan wel graag leuke dingen .

  0 likes
 43. @ Edwin, Ik herken veel van wat je schreef,heb ook niks met labels en zie het ook zo dat je niet constant of alleen maar met ‘licht’ bezig kan zijn ,we zijn nu eenmaal mensen met beide kanten licht en duister,het gaat erom of we ermee om kunnen gaan op een leerzame manier,dus er lering uit zullen trekken uiteindelijk, want daarom zijn we hier m.i, je laatste zin aan mij daar had ik eigenlijk nog nooit zo naar gekeken maar als ik diep ga dan was ik onderhuids iid ‘bang’ voor mijn donkere kant en heb daar altijd tegen gestreden te veel denk,ik wilde het vaak TE goed doen wat als gevolg had dat er dingen gebeurden door mensen waar mijn ‘duistere’kant korte metten mee zou hebben gemaakt,sinds kort sta ik daar anders in en ja dan komen er ook confrontaties want je bent niet lief en aardig genoeg meer omdat je niet alles meer pikt enz enz, er moet balans zijn pas dan denk ik zullen de energieen vloeien zoals het vloeien moet, want ook TE aardig willen zijn kan een blokkade zijn, en wegstopte ergernis,woede, of veraden voelen,kan een innerlijk gezwel worden.En dat te uiten werd altijd verkondigd als zijnde een duistere handelswijze of karaktertrek dus stop je het weg , nee het is pas duister als het ten nádele van de medemens wordt aangewend niet als het je pad kan zuiveren van ongerechtigheden of gedachtekronkels die anderen je opdringen/inplanten (zie wat er op het nieuws komt bv, oorlog is normaal) dan is woede juist heel zuiverend.in deze tijd worden we wakker ja ook vwb onze eigen weggestopte zieleroerselen.Ook ik vind het bijzonder dat we er nu steeds meer mensen hun diepere gedachten durven delen en hoop dat dat voortgang zal vinden, speciaal ook hier op Niburu.

  0 likes
 44. @#43 kim.
  Laat ik je een voorbeeld geven, heel simplistisch misschien maar je bent bijdehand genoeg om de diepere laag in dit voorbeeld te herkennen.
  Een boer beplant zijn akker teneinde om de gewassen die hij plant op te eten.
  Stel dat, terwijl de gewassen aan het groeien zijn, dat deze gewassen worden overwoekert met onkruid waardoor de gewassen die hem moeten voeden dreigen te verstikken.Als de boer dit onkruid niet vernietigd, zou hij niets te eten hebben en sterft uiteindelijk.
  We hoeven niet altijd tegen iedereen lief te doen.”Aardebewoner”zei eens een keer: Spirituele mensen lijken vaak constant op hun tenen te lopen: een waarheid als een koe.Ik ben destijds volledig ingestort, omdat ik alleen maar bezig was iedereen om me heen te helpen, ik moest alleen maar liefde tonen, iedereen liefde geven. Toen ik volledig kapot was, was niemand er die mij hielp om uit de ellende te komen, ik heb zelf met vallen en opstaan me weer uit de ellende moeten helpen.Ik voel geen wrok richting niemand, maar heb in de tussentijd wel geleerd dat ik af en toe van me af mag bijten indien ik voel dat ik dat wil doen. Ik heb die overdreven zelfcontrole van: “Ben ik wel vol liefde nu?” naast me neergelegd en dit voelt veel relaxter.Sommige spirituele mensen doen veel te krampachtig over woorden zoals “duister” of “occult”, en reageren daar bijna panisch op. Eb en Vloed,storm en windstilte, Zon en Regen…menselijke emoties zijn als het weer: ze komen en gaan.Licht&Duister-Schepping & vernietiging.Het zijn twee kanten van dezelfde munt: The circle of Life.
  Die duistere wolk die je zag is jouw eigen ontkende schaduwzijde, daar hoef je dus niet bang voor te zijn, heb moed.Het is prettig als mensen je als “lief” bestempelen, maar wat als dat beeld krampachtig in stand wordt gehouden terwijl je jezelf volledig aan het uitputten bent om alleen maar door iedereen lief gevonden te worden? Af en toe die duistere tandjes van je laten zien kan echt geen kwaad.

  0 likes
 45. [quote name=”T.R.Hunter”][quote name=”madelief”]nou !!!!!!!!mischien willen de( doden)wel laten weten dat er meer is en de liefde nooit verloren gaat !dat god een plan heeft voor de ziel!ik heb het idee dat velen hier
  alleen vermaakt!willen worden en hun mond maar een duw geven …verdiep je er eens in of zo![/quote]
  Welke God, sinds wanneer bestaat er een God ?[/quote]
  grote geest!

  0 likes
 46. Ik wil iedereen hier een gelukkig 2014 toewensen en dat het eenieder moge brengen hetgeen men wenst.!

  0 likes
 47. [quote name=”kim”]Ik wil iedereen hier een gelukkig 2014 toewensen en dat het eenieder moge brengen hetgeen men wenst.![/quote]

  Dankjewel!
  Jij en iedereen hier een ontspannen en heerlijk helder 2014 toegewenst!

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

organisator

Organisator coronaprotesten krijgt politie aan de deur: ‘Ze pakken m’n kinderen af als ik doorga’

Youri Plate, de organisator van een aantal ...

huisarts

Huisarts loopt leeg over Hugo de Jonge. ‘U hebt nog maar één taak: vertrekken!’

Op zaterdag verscheen er een onthullend interview ...