Buitenland

Amerika’s giftig geschenk aan Oekraïne

Help anderen door deze info met kennissen op je social media te delen!

De regering in Washington D.C. heeft deze week aangekondigd dat ze tankmunitie met verarmd uranium – een zeer giftig bijproduct van nucleaire wapens – naar Oekraïne gaan sturen.

Ook gaat Amerika meer dan een miljard dollar aan militaire steun geven aan de vazallen in Kiev. De machthebbers in Amerika dienen daarmee alleen de belangen van de door BlackRock en Vanguard beheerste wapenindustrie.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/03/open_the_door_to_your_heart.jpg

Het Verenigd Koninkrijk heeft al eerder munitie met verarmd uranium aan Oekraïne geleverd, alsof het een normale zaak is om giftig afval over de planeet te verspreiden. Het uranium nestelt zich in de natuur en laat generaties lang een giftige erfenis na, waardoor grote delen van Oekraïne onleefbaar en onbruikbaar voor landbouw worden. Dit terwijl Oekraïne traditioneel de graanschuur van Europa is. Hebben we Greta Thunberg daarover al gehoord? Of onze klimaatpaus Frans Timmermans? Jesse Klaver of Sigrid Kaag? Dan moeten we het zelf maar roepen: How dare you!?

De Amerikaanse regering lijkt vastbesloten om de Europese economieën nog verder te beschadigen, terwijl we al worstelen met de gevolgen van het desastreuze covidbeleid, massamigratie en hyperinflatie.

De weg die de Verenigde Staten inslaan is levensgevaarlijk. Ditmaal is het verarmd uranium, maar wat staat ons nog te wachten? Chemische of biologische wapens? De door Amerika gefinancierde labs in Oekraïne werkten er al aan. Elke volgende militaire steun brengt ons dichter bij een wereldoorlog. Voor de elite in Washington D.C., Den Haag en Brussel zal het een worst wezen. Zij kunnen zich veilig in hun bunkers verschansen, maar wij en onze kinderen zullen de prijs betalen.

Daarom is het de hoogste tijd om ons uit te spreken tegen de roekeloze wapendeals van de NAVO, om ons van links tot rechts te verenigen met allen die de oorlogswaanzin willen stoppen. Wij willen vrede. Deze oorlog is onze oorlog niet. Rusland en Oekraïne moeten hun conflict aan de onderhandelingstafel oplossen.

Deze column is verzorgd door Europarlementariër Marcel de Graaff (FVD).

4.8 231 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

78 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
H.J.
H.J.
5 maanden geleden

Welke politieke partijen in Nederland zijn tegen het ondersteunen van Oekraïne met wapens en geld.?

Petrus
Petrus
5 maanden geleden

De Russen zullen niet toestaan dat deze munitie afgeschoten gaat worden.
En gaan deze wapentransporten onderscheppen en vernietigen voordat het in stelling wordt gebracht.
Ga er maar vanuit dat de Russen precies weten waar die troep opduikt.

Prikkebeen
Prikkebeen
5 maanden geleden

En NL zich laten bestelen en boeren voor 0,000037 CO2 reductie wegjagen en zich een ( nucleaire) oorlog in laten rommelen terwijl Oekraïne niet eens bij de EU hoort!

Gerard
Gerard
5 maanden geleden

Het gif van het ‘verarmde Ukranium’ zal tot in lengte van de toekomst doorwerken en een stille massamoordenaar zijn.

Net zo als in het Midden Oosten (is) gebeurd tijdens de twee Golf-oorlogen. Weet u nog van het “Iraq-syndroom”? Die VS soldaten die met mentale problemen en onvruchtbaar geworden thuis kwamen. Om over de enorme aantallen verminkte babies die daarna geboren werden maar te zwijgen…

Zulke weerzinwekkende misdaden vinden we hier heel gewoon en worden volop gesteund door de landverradende massamoordenaars.

Back to top button
78
0
We lezen graag je reactie!x