Great ResetBinnenland

Wob-onthullingen: Niet de Nederlandse overheid, maar het World Economic Forum is de baas

Help anderen door dit met kennissen op je social media te delen!

Het World Economic Forum heeft een ‘taskforce’ gevormd voor de Nederlandse overheid in de Vierde Industriële Revolutie, valt op te maken uit vrijgegeven Wob-documenten. “Het WEF blijkt meer dan een ‘praatclubje’,” schrijft onderzoeksjournalist Marc van der Vegt, die de documenten heeft bestudeerd.

Spelers binnen de taskforce zijn onder meer de ministeries van Economische Zaken, Landbouw en Buitenlandse Zaken; bedrijven als Unilever, DSM en Rabobank; en publieke instellingen zoals de Wageningen University & Research en de provincie Gelderland.

Ambtenaren vinden dat het komen tot een juiste entiteit vooral het werk van het WEF moet zijn en niet van de Nederlandse overheid. “Met andere woorden, het World Economic Forum is de baas,” aldus Van der Vegt.

Building Back Better

Het blijkt lastig een WEF-entiteit te registreren in Nederland, maar daar heeft men diverse workarounds voor bedacht.

Het voornaamste doel van de innige samenwerking tussen de Nederlandse overheid en het WEF is een nieuw voedselsysteem, oftewel de zogeheten Food Innovation Hubs. Partners zijn Bayer, Microsoft, Pepsi, Unilever en het WEF.

Een tweede doel is ‘Building Back Better’ naar een digitale en groene economie.

Dit geldt ook voor een komend kabinet

Uit één van de stukken blijkt dat het WEF geen directe media-aandacht wil.

Het gaat overigens niet om een idee van de Nederlandse overheid. Dit initiatief komt voort uit het WEF. “Naar aanleiding van overleg met het WEF heeft het kabinet besloten te ondersteunen.”

Wat is het belang voor Nederland? “Deze activiteiten geven het ministerie van Economische Zaken en de Nederlandse regering ruimte om in het WEF-kader zichtbaar een rol te spelen (Davos, et cetera). Dit geldt ook voor een komend kabinet.”

Alle banden verbreken

Van der Vegt concludeert: “Deze Wob toont één op één het boek van Schwab.”

“Het WEF blijkt niet alleen een praatclubje. Het WEF deelt in Nederland de lakens uit. Vraag jezelf af hoe het kan dat het clubje van Rutte steeds blijft zitten,” reageert arts Paul van Hoek.

Kamerlid Wybren van Haga schrijft: “Om misverstanden te voorkomen zou het goed zijn als Nederland alle banden met het WEF verbreekt.”

4.8 166 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
127 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
sommers
sommers
2 maanden geleden

de mensen komen er steeds meer achter waar ze mee bezig zijn nog een jaartje en dan gaat het loos

Herman R
Herman R
2 maanden geleden

🤓we kunnen niet👎blijven wegkijken👉

Willy wonka
Willy wonka
2 maanden geleden

Graag oprotten met die teringweffers! EN WEL NU!

maia
maia
2 maanden geleden

Welke partij had dit in het program staan,wie heeft hierover kunnen stemmen? Ergo: de provincie Gelderland doet dus mee aan een staatsgreep.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

127
0
We lezen graag je reactie!x