BuitenlandCorona

Noorse viroloog: ‘Coronavirus komt uit laboratorium’

Help ons door deze info met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Noorse viroloog Birger Sørensen beweert dat het coronavirus afkomstig is uit een laboratorium. In een interview met de Zweedse krant Fria Tider zei hij dat het ‘evident’ is dat het virus niet is overgewaaid vanuit het dierenrijk. De viroloog baseert zich daarbij op de structuur van het virus en de manier waarop het zich onder mensen verspreidt.

“Toen de Amerikaanse autoriteiten in 2018 een inspectie uitvoerden in Wuhan, werd het beschreven als een risicolab,” zei Sørensen tegen de krant.

De Noorse viroloog wees erop dat er eerder gevallen zijn geweest waarbij virussen zijn ontsnapt uit laboratoria en dat het om die reden geen hele controversiële bewering is. “Er zijn vele laboratoria die per ongeluk virussen hebben losgelaten. Het oorspronkelijke Sars-virus is losgelaten in Singapore,” zei hij, verwijzende naar een incident in november 2003.

“Er zijn veel voorbeelden van virussen die zijn ontsnapt uit klasse 3- en klasse 4-laboratoria. Ik denk dat het coronavirus ergens tussen de tweede helft van augustus en begin september 2019 is ontsnapt. Er is veel informatie waar dat uit blijkt,” zei Sørensen.

Aangepast voor mensen

Het feit dat het virus zich snel onder mensen kon verspreiden, laat volgens de Noorse onderzoeker zien dat het door laboratoria al was aangepast voor mensen. Sørensen benadrukte dat niemand tot op heden heeft aangetoond dat het op natuurlijke wijze is geëvolueerd.

Toen de coronapandemie uitbrak, besloot Sørensen samen met de Britse oncoloog Angus Dalgleish en statisticus Andres Susrud onderzoek te doen naar het virus. Hun eerste studie, waarin ze uitleggen hoe het virus zich bindt aan receptoren in menselijke cellen, is in mei dit jaar gepubliceerd in het tijdschrift Quarterly Reviews of Biophysics Discovery.

Hun tweede onderzoek, waarin ze betogen dat het virus uit een lab komt, werd door meerdere tijdschriften geweigerd.

[Fria Tider]

4.8 66 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
45 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
antonius michorius
antonius michorius
1 jaar geleden

BS nog nooit is er een virus geïsoleerd Corona is GRIEP. Pasteur een oplichter.

Waldemar
Waldemar
1 jaar geleden

De belangrijkste vraag voor mij is en blijft: hoeveel dodelijker is het dan de griep.

Raimond
Raimond
1 jaar geleden

Bizar

Eric
Eric
1 jaar geleden

Je mag geen patent aanvragen voor iets dat uit de natuur komt. Alles waar een patent op is aangevraagd komt uit een lab.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

45
0
We lezen graag je reactie!x