Homepagina » Gezondheid » Wierook beter tegen eierstokkanker dan chemotherapie. Is dit straks de nieuwe therapie?
Wierook beter tegen eierstokkanker dan chemotherapie. Is dit straks de nieuwe therapie?

Wierook beter tegen eierstokkanker dan chemotherapie. Is dit straks de nieuwe therapie?

Wierook brengt hoop voor patiënten met gevorderde eierstokkanker, zo hebben onderzoekers van een Britse universiteit laten weten.

Wetenschappers van de Universiteit van Leicester hebben laboratoriumonderzoek gedaan naar een bestanddeel uit wierook, namelijk acetyl-11-keto-bèta-boswelliazuur (AKBA).

Wierook is een mengsel van organische aromatische stoffen dat een aangename geur verspreidt.

Het wordt gemaakt uit hars van de wierookboom (boswellia).

Effectieve manier

In het laboratorium bracht men dit bestanddeel in contact met kankercellen uit een gevorderde eierstokkanker die niet meer reageren op de gebruikelijke chemotherapie.

Volgens de onderzoekers doodt het wierookbestanddeel de kankercellen wel.

“Nadat we AKBA jarenlang hebben bestudeerd kunnen we nu aantonen dat dit bestanddeel de kankercellen op een effectieve manier doodt,” zei hoofdonderzoeker Kamla Al-Salmani.

Geen bijwerkingen

“Wierook wordt door veel mensen gebruikt zonder dat er bijwerkingen optreden,” vervolgde Al-Salmani.

Dit biedt enorme mogelijkheden voor klinisch onderzoek in de toekomst en de ontwikkeling ervan als aanvullende behandeling voor eierstokkanker, klonk het nog.

De onderzoekers publiceerden hun bevindingen vlak voor kerst. Wierook was één van de geschenken die Jezus bij de geboorte kreeg van de drie Wijzen.

Volksmiddel

Uit eerder onderzoek bleek al dat AKBA ook kan worden ingezet tegen andere kankersoorten, waaronder darm-, borst- en prostaatkanker.

Wierook wordt al eeuwenlang gebruikt als volksmiddel tegen astma, huidaandoeningen en buikgriep vanwege zijn ontstekingsremmende werking.

[Collective Evolution]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
  • duitinzakje schreef:

   Maarten: waarschijnlijk gaat het dan om die wierookstokjes die je tegenwoordig overal kan kopen, net als geurkaarsen, ook zoiets smerigs.

   De echte wierook is zuiver plantaardig en waarschijnlijk ongevaarlijk.

   Het mooie aan de katholieke kerk is dat zij dat altijd al heeft geweten. Dat is mede de reden dat wierook wordt gebrand. Enerzijds gaan met de opkringelende rook de gebeden mee omhoog en tegelijkertijd krijgt de gemeente een vorm van aromatherapie. De kerk heeft altijd de goede dingen van de volkeren bewaard en opgenomen in haar rituelen en wierook werd al gebruikt ver voordat het Christendom bestond. We weten allemaal dat de wijze koningen o.a. wierook meebrachten naar het pasgeboren kind Jesus.

   6 likes
  • thomass30 schreef:

   In dat geval is er dus een wezenlijk verschil tussen verbrand en onverbrand wierook. Dan zul je het wierook in feite onverbrand moeten toepassen. Aan knabbelen (?) of fijn kneden en er een serum van maken met bv extra huidolie of groene/witte klei poeder aan toegevoegd.

   3 likes
 • Margie schreef:

  Boswallia~ frankinscence = in Nederlandse vertaling wierook brengt mensen in de war, ze gaan nog denken dat je de wierook moet branden daar ze geen idee hebben van natuurlijke geneeswijzen

  Frankinscence olie is genezend dat is al duizenden jaren bekend.

  6 likes
 • Louise schreef:

  Boswellia is uit de ayurvedische geneeskunde en wordt veelal voor gewrichtpijn, darm en longproblemen gebruikt..
  Je kunt t als suplement overal bestellen …..wel je goed inlezen want ook ayurvedische middelen kunnen bijwerkingen hebben…. Als we alle middelen die tegen kanker zijn op een rij zetten kunnen we nog wel even voort, toch wordt kanker niet minder……

  5 likes
 • pleiadian schreef:

  In het bron artikel in University Herald wordt zeker niet beweerd dat acetyl-11-keto-bèta-boswelliazuur beter werkt dan chemotherapie, zoals hierboven wél wordt gekopt. Er staat:

  “What has been most surprising is that the cells we have tested which are resistant to chemotherapy have shown to be more sensitive to this compound, suggesting frankincense may indeed be able to help overcome drug resistance, and lead to an improved survival rate for patients with late-stage ovarian cancer,” Dr Mark Evans, Kamla’s PhD Supervisor and Lecturer in the University’s Department of Cancer Studies and Molecular Medicine said.

  Het zou een aanvullende therapie kunnen zijn voor patiënten die resistent tegen de chemo zijn geworden.

  Overigens zijn deze tests zjin in vitro, dus er moet nog blijken of dit in vivo ook stand houdt.

  5 likes
 • PREDATOR schreef:

  Nee nee,,je word wijs gemaakt dat het kanker geeft,zodat je
  het niet vaakvuldig gebruikt..Is toch met meer producten zo..

  4 likes
 • deze schreef:

  gewoon de echte goede kopen, die van sai baba 9 handgerold en zonder chemicals) of nag Forest van Vijayshree, natuurlijk kan het op je luchtwegen prikkelen als je er gevoelig voor bent, maar deze 2 wieroken helpen mij snel aan verbetering al jaren! ook met mediteren geweldig deze

  fijne oudejaars allen hier!

  gr

  3 likes
  • thomass30 schreef:

   @deze

   Hoe weet je of je de goede natuurlijke of de onjuiste (nep) wierook in huis hebt? Waarin is het verschil te zien of te ruiken tussen die twee? Ik heb thuis altijd wel ergens wierook liggen, hier en daar verstopt in de kast op zolder, woonkamer en schuur, alleen weet ik niet of die puur zijn.

   Groet

   0 likes
  • Weesje schreef:

   @Deze, in dit geval gaat het om niet zozeer om de stokjes maar om de boswellia, die je waarschijnlijk beter kan innemen bij bepaalde klachten.

   0 likes
 • deze schreef:

  let wel : met de capsules met boswellia extract, eerst een goede (natuur)arts benaderen voor je het gaat gebruiken, sommige mensen zijn allergisch voor bepaalde stoffen ( ook uit de natuur!!!) en kunnen je een toxische shock geven met de gevolgend van dien. is maar een aanvulling, maar de moeite waard

  2 likes
 • x

  Check Also

  oncoloog

  Oncoloog waarschuwt voor risico’s van straling: ‘Jongens, wees voorzichtig met 5G’

  We moeten ons bewust zijn van de ...

  marc de hond

  Marc de Hond wenst president Trump kanker toe. Kijk, dit zijn zogenaamd de deugers op de linkse flank

  Marc de Hond, de zoon van opiniepeiler ...

  >