Gezondheid

Wierook beter tegen eierstokkanker dan chemotherapie. Is dit straks de nieuwe therapie?

Help door deze info met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Wierook brengt hoop voor patiënten met gevorderde eierstokkanker, zo hebben onderzoekers van een Britse universiteit laten weten.

Wetenschappers van de Universiteit van Leicester hebben laboratoriumonderzoek gedaan naar een bestanddeel uit wierook, namelijk acetyl-11-keto-bèta-boswelliazuur (AKBA).

Wierook is een mengsel van organische aromatische stoffen dat een aangename geur verspreidt.

Het wordt gemaakt uit hars van de wierookboom (boswellia).

Effectieve manier

In het laboratorium bracht men dit bestanddeel in contact met kankercellen uit een gevorderde eierstokkanker die niet meer reageren op de gebruikelijke chemotherapie.

Volgens de onderzoekers doodt het wierookbestanddeel de kankercellen wel.

“Nadat we AKBA jarenlang hebben bestudeerd kunnen we nu aantonen dat dit bestanddeel de kankercellen op een effectieve manier doodt,” zei hoofdonderzoeker Kamla Al-Salmani.

Geen bijwerkingen

“Wierook wordt door veel mensen gebruikt zonder dat er bijwerkingen optreden,” vervolgde Al-Salmani.

Dit biedt enorme mogelijkheden voor klinisch onderzoek in de toekomst en de ontwikkeling ervan als aanvullende behandeling voor eierstokkanker, klonk het nog.

De onderzoekers publiceerden hun bevindingen vlak voor kerst. Wierook was één van de geschenken die Jezus bij de geboorte kreeg van de drie Wijzen.

Volksmiddel

Uit eerder onderzoek bleek al dat AKBA ook kan worden ingezet tegen andere kankersoorten, waaronder darm-, borst- en prostaatkanker.

Wierook wordt al eeuwenlang gebruikt als volksmiddel tegen astma, huidaandoeningen en buikgriep vanwege zijn ontstekingsremmende werking.

[Collective Evolution]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Maarten V
Maarten V
4 jaren geleden
Louise
Louise
4 jaren geleden

Boswellia is uit de ayurvedische geneeskunde en wordt veelal voor gewrichtpijn, darm en longproblemen gebruikt..
Je kunt t als suplement overal bestellen …..wel je goed inlezen want ook ayurvedische middelen kunnen bijwerkingen hebben…. Als we alle middelen die tegen kanker zijn op een rij zetten kunnen we nog wel even voort, toch wordt kanker niet minder……

Margie
Margie
4 jaren geleden

Boswallia~ frankinscence = in Nederlandse vertaling wierook brengt mensen in de war, ze gaan nog denken dat je de wierook moet branden daar ze geen idee hebben van natuurlijke geneeswijzen

Frankinscence olie is genezend dat is al duizenden jaren bekend.

deze
deze
4 jaren geleden

gewoon de echte goede kopen, die van sai baba 9 handgerold en zonder chemicals) of nag Forest van Vijayshree, natuurlijk kan het op je luchtwegen prikkelen als je er gevoelig voor bent, maar deze 2 wieroken helpen mij snel aan verbetering al jaren! ook met mediteren geweldig deze

fijne oudejaars allen hier!

gr

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

13
0
We lezen graag je reactie!x