Homepagina » Bewustzijn » Cardioloog: “Het bewustzijn heeft geen brein nodig”
Cardioloog: "Het bewustzijn heeft geen brein nodig"

Cardioloog: “Het bewustzijn heeft geen brein nodig”

Het bewustzijn heeft geen brein nodig. Dat zegt cardioloog Pim van Lommel, die bekend is geworden door zijn boek Eindeloos Bewustzijn.

Hij heeft als arts al vele mensen teruggehaald uit de dood. Mensen die een bijna-doodervaring (BDE) hadden reageerden vaak teleurgesteld en wilden ‘daar’ blijven.

Van Lommel raakte geïnteresseerd en wilde weten waarom. Hij had op de universiteit geleerd dat je niets kunt waarnemen op het moment dat je bewusteloos bent.

Hij begon zijn patiënten te interviewen over hun BDE. Mensen reageerden zo openhartig dat Van Lommel besloot wetenschappelijk onderzoek te gaan doen.

Liefde

Sommige mensen zien een fel licht aan het einde van een tunnel, anderen horen muziek, weer anderen zien prachtige landschappen of voelen zich heel erg vredig.

Cardioloog: "Het bewustzijn heeft geen brein nodig"

Pim van Lommel

Zo nu en dan zien mensen ook zichzelf liggen en zien ze hoe artsen met hun lichaam bezig zijn. Hoe dan ook laat een BDE een blijvende indruk achter.

Ze kijken anders naar het leven, voelen liefde voor zichzelf, voor anderen en voor de natuur en voelen zich verbonden met alles, aldus Van Lommel.

Na een BDE hebben de meeste mensen last van een verhoogde intuïtieve gevoeligheid, merkt de cardioloog op.

Heimwee

Dit is voor de meeste mensen erg moeilijk omdat ze plotseling informatie doorkrijgen over anderen. Ze voelen bijvoorbeeld pijn van anderen of weten wanneer iemand zal sterven.

Sommigen kunnen zelfs in de toekomst kijken, meestal in dromen, zegt Van Lommel. Ze zijn om die reden vaak depressief en hebben heimwee.

Meer dan de helft van de mensen die een BDE hebben gehad, is gescheiden omdat ze zo erg zijn veranderd, merkt hij op.

Mysterie

Tijdens een BDE krijgt het brein geen zuurstof, maar toch hebben patiënten uitzonderlijke ervaringen. Dit betekent dat ons bewustzijn zich niet in het brein bevindt, aldus Van Lommel.

Meer dan 95 procent van de wetenschappers gelooft dat bewustzijn voortkomt uit ons brein. Maar als hun hypothese klopt, moet een BDE onmogelijk zijn, zegt hij.

We moeten volgens hem accepteren dat de oorsprong van ons bewustzijn nog steeds een mysterie is. En de wetenschap moet openstaan voor nieuwe hypotheses.

“We weten nog zo weinig,” besluit Van Lommel. “We weten niet waar bewustzijn vandaan komt. We moeten hier op een geheel nieuwe manier naar kijken.”

Het boek Eindeloos Bewustzijn is hier verkrijgbaar.

[Spiraldynamik]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Loki
Loki
4 jaren geleden

Sluit mooi aan op het feit dat hersendoden feitelijk helemaal niet “dood” zijn en dus ook niet geschikt voor donatie omdat het bewustzijn nog aanwezig.
Feitelijk dient er onderscheid gemaakte te worden tussen bewustzijn en onderbewustzijn.
Iemand die hersendood is kampt met het probleem dat zijn ziel niet volledig is teruggekeerd in het lichaam om alles weer op te starten en daar ligt het gevaar. Door iemand weg te transporteren van de plek waar het individu het overkomt (het overkomen van hersendood) blijft de ziel (heilige geest) dolende op zoek naar het lichaam. Daarom mag je NOOIT een lichaam en zijn ziel onderbreken als iemand astraal reist.
Voor vele zal dit allemaal onbegrijpelijk klinken maar het is wel een feit.

Arwijn
Arwijn
Reactie op  Loki
4 jaren geleden

Een heel goed punt maak je daar…

Bert
Bert
4 jaren geleden

Veel religies spreken van lichaam, geest en ziel. Medische wetenschappers beperken zich alleen maar tot lichaam en is het geen wonder dat ze vastlopen. Als je de menselijke geest of bewustzijn buiten beschouwing laat zullen we blijven rondcirkelen en nooit verder komen. De menselijke geest bestaat buiten de fysieke wereld en bestuurt ons lichaam vanuit ons energieveld, aura genaamd. Geest is weer onderdeel van de ziel. De ziel is de verbinding met al wat is, of zo je wilt het universum. De ziel drukt zich uit door de geest in het hier en nu en maakt gebruik van het lichaam. Geest wil zeggen wie je bent, hoe jij je laat zien in de wereld met al je karaktereigenschappen. Omdat wij verbonden zijn met alles wat er is, nemen wij ook waar buiten ons lichaam. Ik hoef niet in mijn auto te zitten om te zien wat er allemaal gebeurt. Als ons lichaam in ongerede raakt, wil dat niet zeggen, dat de geest het lichaam meteen opgeeft en het loslaat. De geest blijft waarnemen en als het lichaam op eoa manier weer herstelt, kan de persoon vaak vertellen wat hij buiten het lichaam heeft meegemaakt.
Als je het dan hebt over het wegnemen van organen bij iemand die hersendood is, dan zie je dat de geest nog aanwezig is en zich alleen niet meer kan uitdrukken dmv zijn lichaam. Zolang het lichaam nog in takt is op welke manier dan ook nog functioneert, zal het wegnemen van organen een traumatische ervaring zijn voor de geest. Het is hetzelfde, als je in je auto rijdt en tijdens de rit wordt je auto van onderdelen ontdaan, je ziet de crash aankomen en je kunt er niets aan doen. Stel je maar eens voor.

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
Reactie op  Bert
4 jaren geleden

LS…

Daarbij zijn lichaamsdelen onderdeel van lichaam en ziel en kunnen niet zomaar weggenomen c.q. herplaatst worden. Daar is tenminste heel veel overleg voor nodig anders volgen er ongetwijfeld veel problemen die te maken hebben met disharmonie op vele gebieden…

trackback
Eindtijdsignalen en ander opvallend nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
4 jaren geleden
najef
najef
4 jaren geleden

F*CK, Wat als ik nou niet meer wil leven/ bewust wil zijn? Sh*t dit vind ik niet goed nieuws..

🙂

helder
helder
Reactie op  najef
4 jaren geleden

geef gewoon het Universum wat vertrouwen !

frans
frans
4 jaren geleden

Ook als het fysieke lichaam werkelijk helemaal dood is dan is het bewustzijn van diegene van wiens lichaam werkelijk dood is aanwezig maar niet meer in het lichaam.
In den levende lijve gebruiken de hersenen het bewustzijn omdat wij mensen in en ontwikkeling staan!
Nl. het hersendenken van de mens moet harte-denken worden. Het hart is nl een gevoelsorgaan het Hart neemt alles waar wat waar dan ook in het lichaam plaats vindt via het bloed. Het bloed vervoert informatie over hoe het met het fysieke lichaam is gesteld.
Het is daarom een rare en bijzonder vreemde en vervreemdende opmerking dat als zou het bewustzijn het brein niet nodig hebben!? Zonder een mens kan het bewustzijn niet worden waargenomen, en dat is toch werkelijk de bedoeling!!!
Het bewustzijn IS , het was er altijd al!
De mens maakt een ontwikkeling door met behulp van het bewustzijn via de hersenen, en moet Hartedenken worden.
Het Hart wordt over een lange ontwikkelingsperiode een zelfstandig doorvoelt denkorgaan. En neemt de hele macrokosmos in zich op. De mens is met zijn Hart een microkosmos.

Richard
Richard
4 jaren geleden

Meestal zit het brein het bewustzijn gigantisch in de weg.

realitycheck
realitycheck
4 jaren geleden

Elke cel in het lichaam heeft i.p. of maakt deel uit van de ziel. Elke cel heeft zń eigen morfologisch (w.o. elektrisch) veld wat correspondeert met alle andere cellen en de omgeving. Zowel op korte als op lange afstand (kosmos).
In elke cel zit in feite álles van jezelf. Bij hersendood zijn er nog vele miljarden cellen die op elkaar invloed uitoefenen dus dood ben je dan allerminst!
Na een transplantatie kunnen mensen,die een orgaan ontvangen hebben, de gekste ideeen krijgen of fysieke en mentale veranderingen ondergaan.
Daar is uitvoerig over gedocumenteerd maarja.. wetenschappelijk niet aan te tonen dus bestaat het niet.

bert
bert
Reactie op  realitycheck
4 jaren geleden

In een losse cel van iemand die dood is zit niets meer en die cel is ook dood en zal vergaan. De cel heeft alle eigenschappen van de persoon in zich zolang de ziel en geest het besturen, dan communiceren alle cellen met elkaar via ons energieveld omdat dat ons lichaam “beleeft” Dat “cellen”met elkaar communiceren ook over grotere afstand, zelfs buiten het lichaam heeft te maken met het energiveld die het beleeft. Dat energieveld is niet beperkt tot het lichaam en strekt zich uit door het universum en vandaar uit heeft het contact met alles dat er bij hoort. Dit is ook waarom een orgaan van een levende donor het beter doet en langer meegaat in het lichaam van de ontvanger. Alle informatie van al wat is, is opgeslagen op zielsniveau. De ziel drukt zich uit dmv de geest. Misschien is het voorbeeld van een simpele kinderpuzzel wel het duidelijkst. Alle figuren kun je uit de puzzel halen en wat overblijft is de omlijsting, die het verband van de puzzel is met de lege figuren. De body van de puzzel is het universum of welke naam je er aan wilt geven, en de vorm van de figuren is de geest. Die blijft aanwezig ook al is het lichaam er niet meer. Dit geeft aan, waarom het mogelijk is te communiceren met “overledenen”. Als de geest niet meer zou bestaan was communicatie met overledenen niet mogelijk. Zo’n klein simpel puzzeltje geeft in feite iets heel groots weer.

Wim
Wim
4 jaren geleden

Celdeling fibonacci. 0112358……..De gulden snede.

janssen
janssen
4 jaren geleden

Dat de oorsprong van ons bewustzijn nog steeds een mysterie is. Ons bewustzijn heeft geen oorsprong, HET IS ! Het is er altijd geweest en zal er ook altijd ZIJN en BLIJVEN !

Christusbewustzijn
Christusbewustzijn
Reactie op  janssen
4 jaren geleden

Het grootste mysterie is het mysterie van het IK . IK is bewustzijn , IK is Christus .
Toen Jezus de Christus werd gekruisigd en fysiek stierf was heel de aarde omgeven door een helderlichtend aura , het was de allergrootste gebeurtenis die immer ooit zal geweest zijn in de gehele geschiedenis van de aarde, en ook de allerbelangrijkste . Dat is de ware betekenis van bewustzijn .

En dat IK ,dat wil wil de Elite Cabal
Antichrist de mensen afnemen en haar onderaards huisvesten als ikloze onsterfelijken eeuwig gebonden aan de aarde en als slaafjes in de ban houden van het geld dat alleen zijzelf beheren geld en de ahrimanische greys met hun reptielenleiders ! De oliebaronnen van Amerika weten wat ze doen !

Vincent
Vincent
4 jaren geleden

Wat een domme cardioloog… wil zeker even in de spotlight staan bij goedgelovigen.
Het brein werkt op electriciteit in heeele lage amperages worden alle zenuw sensaties door onze hersenen gestuurd. Niet meer ademen zorgt ervoor dat alle lichaamsfuncties uitvallen..uiteindelijk.. en echt niet allemaal meteen. Een afgehakt hoofd heeft vaak ook nog een aantal minuten bewustzijn.. niet het meest florissant voorbeeld maar wel na te zoeken..

x

Check Also

mondkapjes

Neuroloog waarschuwt tegen mondkapjes: ‘Brein raakt blijvend beschadigd’

De Duitse neuroloog Margareta Griesz-Brisson waarschuwt voor ...

geheugen

Hoe Hack Je Jouw Brein voor een SUPERGEHEUGEN?

Zou een sterker vermogen om dingen beter ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

18
0
We lezen graag je reactie!x