Bewustzijn

Cardioloog: “Het bewustzijn heeft geen brein nodig”

Help anderen door deze info met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het bewustzijn heeft geen brein nodig. Dat zegt cardioloog Pim van Lommel, die bekend is geworden door zijn boek Eindeloos Bewustzijn.

Hij heeft als arts al vele mensen teruggehaald uit de dood. Mensen die een bijna-doodervaring (BDE) hadden reageerden vaak teleurgesteld en wilden ‘daar’ blijven.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Van Lommel raakte geïnteresseerd en wilde weten waarom. Hij had op de universiteit geleerd dat je niets kunt waarnemen op het moment dat je bewusteloos bent.

Hij begon zijn patiënten te interviewen over hun BDE. Mensen reageerden zo openhartig dat Van Lommel besloot wetenschappelijk onderzoek te gaan doen.

Liefde

Sommige mensen zien een fel licht aan het einde van een tunnel, anderen horen muziek, weer anderen zien prachtige landschappen of voelen zich heel erg vredig.

Cardioloog: "Het bewustzijn heeft geen brein nodig"
Pim van Lommel

Zo nu en dan zien mensen ook zichzelf liggen en zien ze hoe artsen met hun lichaam bezig zijn. Hoe dan ook laat een BDE een blijvende indruk achter.

Ze kijken anders naar het leven, voelen liefde voor zichzelf, voor anderen en voor de natuur en voelen zich verbonden met alles, aldus Van Lommel.

Na een BDE hebben de meeste mensen last van een verhoogde intuïtieve gevoeligheid, merkt de cardioloog op.

Heimwee

Dit is voor de meeste mensen erg moeilijk omdat ze plotseling informatie doorkrijgen over anderen. Ze voelen bijvoorbeeld pijn van anderen of weten wanneer iemand zal sterven.

Sommigen kunnen zelfs in de toekomst kijken, meestal in dromen, zegt Van Lommel. Ze zijn om die reden vaak depressief en hebben heimwee.

Meer dan de helft van de mensen die een BDE hebben gehad, is gescheiden omdat ze zo erg zijn veranderd, merkt hij op.

Mysterie

Tijdens een BDE krijgt het brein geen zuurstof, maar toch hebben patiënten uitzonderlijke ervaringen. Dit betekent dat ons bewustzijn zich niet in het brein bevindt, aldus Van Lommel.

Meer dan 95 procent van de wetenschappers gelooft dat bewustzijn voortkomt uit ons brein. Maar als hun hypothese klopt, moet een BDE onmogelijk zijn, zegt hij.

We moeten volgens hem accepteren dat de oorsprong van ons bewustzijn nog steeds een mysterie is. En de wetenschap moet openstaan voor nieuwe hypotheses.

“We weten nog zo weinig,” besluit Van Lommel. “We weten niet waar bewustzijn vandaan komt. We moeten hier op een geheel nieuwe manier naar kijken.”

Het boek Eindeloos Bewustzijn is hier verkrijgbaar.

[Spiraldynamik]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Loki
Loki
7 jaren geleden

Sluit mooi aan op het feit dat hersendoden feitelijk helemaal niet “dood” zijn en dus ook niet geschikt voor donatie omdat het bewustzijn nog aanwezig.
Feitelijk dient er onderscheid gemaakte te worden tussen bewustzijn en onderbewustzijn.
Iemand die hersendood is kampt met het probleem dat zijn ziel niet volledig is teruggekeerd in het lichaam om alles weer op te starten en daar ligt het gevaar. Door iemand weg te transporteren van de plek waar het individu het overkomt (het overkomen van hersendood) blijft de ziel (heilige geest) dolende op zoek naar het lichaam. Daarom mag je NOOIT een lichaam en zijn ziel onderbreken als iemand astraal reist.
Voor vele zal dit allemaal onbegrijpelijk klinken maar het is wel een feit.

Bert
Bert
7 jaren geleden

Veel religies spreken van lichaam, geest en ziel. Medische wetenschappers beperken zich alleen maar tot lichaam en is het geen wonder dat ze vastlopen. Als je de menselijke geest of bewustzijn buiten beschouwing laat zullen we blijven rondcirkelen en nooit verder komen. De menselijke geest bestaat buiten de fysieke wereld en bestuurt ons lichaam vanuit ons energieveld, aura genaamd. Geest is weer onderdeel van de ziel. De ziel is de verbinding met al wat is, of zo je wilt het universum. De ziel drukt zich uit door de geest in het hier en nu en maakt gebruik van het lichaam. Geest wil zeggen wie je bent, hoe jij je laat zien in de wereld met al je karaktereigenschappen. Omdat wij verbonden zijn met alles wat er is, nemen wij ook waar buiten ons lichaam. Ik hoef niet in mijn auto te zitten om te zien wat er allemaal gebeurt. Als ons lichaam in ongerede raakt, wil dat niet zeggen, dat de geest het lichaam meteen opgeeft en het loslaat. De geest blijft waarnemen en als het lichaam op eoa manier weer herstelt, kan de persoon vaak vertellen wat hij buiten het lichaam heeft meegemaakt.
Als je het dan hebt over het wegnemen van organen bij iemand die hersendood is, dan zie je dat de geest nog aanwezig is en zich alleen niet meer kan uitdrukken dmv zijn lichaam. Zolang het lichaam nog in takt is op welke manier dan ook nog functioneert, zal het wegnemen van organen een traumatische ervaring zijn voor de geest. Het is hetzelfde, als je in je auto rijdt en tijdens de rit wordt je auto van onderdelen ontdaan, je ziet de crash aankomen en je kunt er niets aan doen. Stel je maar eens voor.

trackback
Eindtijdsignalen en ander opvallend nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
7 jaren geleden
najef
najef
7 jaren geleden

F*CK, Wat als ik nou niet meer wil leven/ bewust wil zijn? Sh*t dit vind ik niet goed nieuws..

🙂

Back to top button
18
0
We lezen graag je reactie!x