Homepagina » Binnenland » Amsterdammers worden helemaal gek van herrie warmtepomp: ‘én meer CO2 én niet warm te krijgen én meer lawaai’
warmtepomp

Amsterdammers worden helemaal gek van herrie warmtepomp: ‘én meer CO2 én niet warm te krijgen én meer lawaai’

Veel klimaatbewuste Amsterdammers hebben een warmtepomp op hun dak geplaatst. Ze worden nu alleen gek van het lawaai, meldt AT5.

Botte Jellema woont in het blok Plantage Middenlaan – Westermanlaan – Muidergracht – Kerklaan, in een dakhuisje met een terras.

Aan de binnenkant van het blok zitten de slaapkamers. En juist aan die kant hebben twee hotels in het blok warmtepompen geplaatst.

Zeker niet de enige

Jellema: “Met tot gevolg: lawaai in de tuin, bromtonen in slaapkamers en extra hitte op toch al warme dagen.”

Hij zegt van één hotel al veel overlast te ervaren in de vorm van een relatief harde ruis en vooral een bromtoon.

Volgens hem hebben buren ook last van de bromtoon. “Ik ben zeker niet de enige.”

Drie vliegen in één klap

Het andere hotel wil zes installaties op het dak neerzetten, die per stuk 60 decibel genereren. Dat komt overeen met het geluid van een langsrijdende tram, keer zes.

RTL Z-journalist Roderick Veelo reageerde:


Presentator van Zomergasten Janine Abbring, die bevriend is met Jellema, tweette eerder al:


Bekijk ook onderstaand filmpje:

[AT5]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Exegese
Exegese
9 maanden geleden

De klimaatgekkies slaan genadeloos toe, niet meer voor rede vatbaar en in hun lege hoofden ruist alleen de wind. En we staan erbij en kijken er naar.

Louise
Louise
Reactie op  Exegese
9 maanden geleden

Wel Exegese , soms krijgen mensen een koekje van eigen deeg, wel humor toch..Klimaat bewuste mensen staat er dan ook nog in het artikel….
Er is er maar eentje klimaat bewust en dat is onze overheid, maar dan in negatieve zin, het nieuwe verdien model…

peter
peter
Reactie op  Exegese
9 maanden geleden

ja amsterdammers ,jullie zijn bezig je eigen stad en haar inwoners langzaam maar zeker kapot te maken met jullie klimaat-en immigratiezwendel.
en blijf vooral l maar groen links en d66 stemmen.
mooier kunnen wij het helaas niet meer maken.

Jeff
Jeff
Reactie op  peter
9 maanden geleden

A’dam is zoiezo een verkocht stuk NL. Er woont nog een handjevol Amsterdammers, waarvan ik er een ben. Niet lang meer, want ik peer ‘m hier. Weg uit die grote stinkende kolere stad, waar werkelijk alles kapot gemaakt wordt. Ik hoop dat ze verzuipen in de toeristen … die alleen maar komen om te blowen of te zuipen. Veel plezier ermee.

Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
Reactie op  peter
9 maanden geleden

Mooier kan je niet krijgen, gepakt door hun eigen streken.

anargie
anargie
9 maanden geleden

Tja men moet er iets voor over hebben. Gelukkig hebben we geen koude winter gehad, anders hadden die dingen het onherroepelijk begeven. En volgend jaar gaan ze nog vele malen harder piepen wanneer ze de stroomrekening krijgen. Zo’n “warmte”pomp vreet zo 5000 kw op jaarbasis; net zoveel als ALLE ANDERE APPARATEN in een huishouden samen!

Jeff
Jeff
9 maanden geleden

Ja, heb je je wat laten aanpraten begint het gesodemieter weer. Ik zou zeggen; flikker dat ding eruit en doe gewoon wat je altijd deed. Hele gemeentes beginnen al schijt te krijgen aan dat gebral uit Den Haag. Tja, je kan natuurlijk ook een paar stikstofvrije oordoppen kopen.

Rob
Rob
Reactie op  Jeff
9 maanden geleden

@Jeff, Nederlanders zijn goed in één ding: klagen. Dat kan je van twee kanten bekijken. Je kunt op internet gaan klagen over alles maar als iedereen (maar dan ook iedereen) bij zijn stadsbestuur gaat klagen over dit soort zaken dan maken we ze daar op een gegeven moment helemaal gek. Misschien dat dan de meelopers van gemeenten een keer genoeg van ‘al dat gezeik’ hebben en er daar ook iemand wakker wordt als de klachten zich blijven opstapelen. Dan moet je met zijn allen gaan klagen over ALLES was mis gaat. Eindeloos alle geklaag bij de gemeenten neerleggen totdat ze er misschien een keer een omslag plaats vindt. Dat er dan al gemeentes zijn die het zat zijn is mooi maar de rest, de grote steden, hebben volgens mij teveel meelopers. Ze hebben ons hier een tijd geleden al aan de stadsverwarming gekoppeld. Daarmee hebben ze de verwarming van het blok weggehaald. En ze hebben in de buurt een aardwarmte installatie gebouwd voor een deel van de omgeving. Misschien ook niet optimaal maar we hoeven hier in ieder geval geen warmtepompen te plaatsen bij de woningen zelf.

René
René
9 maanden geleden

M’n buren hebben last van Astma, dus ik ben nu van t gas af gegaan en stook alleen nog hout dat ik zelf uit het bos meeneem. Zo draag ik ook bij aan de gevestigde kliek gedachten.

Burret
Burret
Reactie op  René
9 maanden geleden

In sommige straten is de warmtepomp met buiten-unit niet zo’n goed idee. Maar wat is geluidsoverlast? Wie van jullie heeft last van je wasmachine of vaatwasser? De buiten-unit van een gemiddelde warmtepomp maakt 52 tot 62 decibel binnen 1 meter afstand. Binnen 5 meter is dat veel minder. Het geluid van je wasmachine met centrifugeren is veel erger. Als je wil overstappen van CVketel naar warmtepomp moet je eerst naar je isolatie kijken en altijd met je buren gaan praten. De aanschaf is gemiddeld 2300,- euro tegenover een CVketel van bijv. 1400,-. Met een warmtepomp zakken je energiekosten wel 30-50%. Dat scheelt in je portemonnee.

Henk
Henk
9 maanden geleden

Lawaai overlast wat had je dan gedacht soms een tropisch eiland met het zachtjes ruisen van de zee . Buiten dat die dingen stroom vreten , rendement bijna nihil is en met de tijd steeds meer herrie gaan produceren door slijtage e.d is het absoluut geen goede investering alleen voor de rijdende rechter . Komt een periode dat buren elkaar de hersens inslaan die totaal gek en gestoord worden door het kabaal .

peter
peter
9 maanden geleden

Én duurder, veel duurder!

Weesje
Weesje
9 maanden geleden

Plus electrosmog.

Ron
Ron
9 maanden geleden

Mensen tellen niet meer mee, enkel economische belangen lees geldklopperij. We gaan nog eens goed lachen als het eens echt winter wordt. Ene raad gedraag u dan als pinguins op de zuidpool want de politici gaan je niet redden. Stel je voor de elektriciteit verdwijnt door een zonnestorm en het duurt maanden om het net te herbouwen. Of wat dacht je? CO2 neutraal gaat je redden? Arme, arme green believers.

Straalmans
Straalmans
9 maanden geleden

Normaliter hebben ze een heel grote mond. Nu zijn ze stil………..

deze
deze
9 maanden geleden

Niets pompen.. maar verzuipen ! Dat is waar ze op uit zijn
Dat iedereen straks de vinketering kan krijgen als het e c h t berekoud worden zal, want de zon is in haar winterslaap de komende jaren.. maak de borst maar nat

Ook is er iets wat niet klopt met al die ” van het gas af ” zeikzooi, heeft te maken met de levering uit rusland en dat is een werelddeel waar de meeste olie en gas door heen stromen en dat willen ze beteugelen in het haagse enge sprookjesbos, want rusland is door onze regering als vijand neergezet, wat totaal onjuist is!!!

Er zijn nu al mensen die het allemaal geloven dat het allemaal goed is voor het milieu.. ppff.. waar gaat het heen, laat dingen bij wat ze zijn en gebruik het met verstand, is er niks aan de hand..

x

Check Also

bill gates

Bill Gates jaagt iedereen de stuipen op het lijf

De coronapandemie laat ons zien dat het ...

corona

Ook Oostenrijkse tv laat kritisch geluid horen over corona: ‘Pandemie is voorbij’

Als we stoppen met testen, merken we ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

17
0
We lezen graag je reactie!x