Binnenland

Vraagtekens rond Nieuwsuur-repo over 39-jarige ‘coviddode’: ‘Opeenstapeling van rariteiten en onwaarheden’

Help anderen door deze info met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In de wijk Heilust in Kerkrade schommelt de vaccinatiegraad rond de 30 procent. Nieuwsuur bracht een bezoek aan de wijk en sprak met een huisarts die vertelde dat ze ‘net nog de GGD heeft gebeld om door te geven dat één van haar patiënten is overleden aan corona’.

“Een vrouw van 39, niet gevaccineerd,” zei huisarts Donna Lenders. “Als ze zich had laten vaccineren, dan was ze niet zo ernstig ziek geworden en was ze er niet aan overleden.” Na de uitzending ontstond er veel commotie. Nieuwsuur verklaarde dat de opnames – waarbij de huisarts het sterfgeval meldt bij de GGD – in scène waren gezet.

Journalist Annelies Strikkers besloot zich in de zaak te verdiepen en probeerde de identiteit van de overleden vrouw te achterhalen. “Samen zijn we de zaak gaan uitpluizen en we hebben niet één, niet twee, nee een opeenstapeling van rariteiten, feitelijke onjuistheden en onwaarheden gevonden,” zegt programmamaker Flavio Pasquino van Blckbx.tv.

Dan ga je dat niet checken?

Hij belde met Nieuwsuur-verslaggever Hein Jansen. “Jij hebt gemeld dat er iemand is overleden áán corona en dat diegene nog geleefd zou hebben als ze het vaccin had genomen,” zei Pasquino tegen hem.

“De GGD én het RIVM én de huisarts én de gemeentelijke dienst van Kerkrade bij monde van de burgemeester beamen dat dit een coronadode is,” reageerde Jansen.

“En dan is het waar? Dan ga je dat niet checken?” vroeg Pasquino. “Bij wie moet ik dat checken?” vroeg de Nieuwsuur-verslaggever.

Dat kun je toch niet maken?

Pasquino zei een persoon te hebben gevonden die matcht met het profiel, maar waarvan je 100 procent zeker kunt zeggen dat ze is overleden aan onderliggend lijden. “En dat ze misschien PCR-positief is, dat zou best kunnen, maar dat is toch wel echt een ander verhaal.”

“Daar gaat het mij om, dat er een angstverhaal wordt geschapen, terwijl er een heel ander verhaal verteld had moeten worden,” zei hij. Jansen: “Nou ja, dat is jouw mening dan.”

Pasquino: “Dat is toch jullie taak om dat goed te brengen? Heel Nederland wordt bang gemaakt dat er iemand van 39 is overleden die waarschijnlijk al terminaal was. Dat kun je toch niet maken?”

4.9 77 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
109 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
1 jaar geleden

Dagelijks 800.000+ kijkers dan zal het wel goed zitten, toch?

Stephan
Stephan
1 jaar geleden

Welke sukkel kijkt of gelooft de NPO nu nog?

Ron
Ron
1 jaar geleden

Nieuws brengen is tegenwoordig mensen manipuleren om doelstellingen te halen. De partijen die zich daarin laten manipuleren zijn gemakkelijk te chanteren. Media leven voor een groot deel van subsidies. Gegeven door de regering en inkomsten uit reclame. Wie even verder kijkt weet dat we alle dagen belogen en bedrogen worden. Een voorbeeldje zonder corona. De vluchten uit Afghanistan waar landen die? Pakistan. De laatste vallei die verzet bood in A werd ingenomen door de Taliban. Wie het Aziatisch nieuws een beetje volgt weet dat Pakistan in feite is tussengekomen ten voordele van de Taliban. Ze hebben het verzet gebombardeerd en wat lees, hoor, zie je? Niks hierover.

Marjolein
Marjolein
1 jaar geleden

Angst zaaien daar zijn ze goed in maar ooit zullen zij gestraft worden

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

109
0
We lezen graag je reactie!x